Logo bg white

Autorondreis Chili 'Tierra Australis'

20-daagse rondreis door Chili & Argentinië
Vanaf € 6.250,00 p.p.
Oktober t/m maart
Gemma hanrath
Heeft u vragen?
×

Autorondreis Chili: Ervaar de schoonheid van Chili & Argentinië

Het zuidelijke deel van Zuid-Amerika getuigt van een ongeëvenaarde schoonheid. Chileens- en Argentijns Patagonië bieden daarnaast een veelheid aan interessante bezienswaardigheden. In dit deel van de wereld is de natuur indrukwekkend en zeer divers. Na een bezoek aan Santiago de Chile vliegt u naar het 'Lake District'. In dit merengebied begint uw autorondreis Chili en treft u een divers kleurenpalet aan door de aanwezige bossen, meren en vulkanen. Tijdens een schitterende ‘lake crossing’ steekt u de Chileense meren over en komt u aan in San Juan de Bariloche, gelegen aan de Argentijnse kant van het merengebied.

Vanuit El Calafate bezoekt u hierna de Perito Moreno gletsjer. Met een lokale bus steekt u de grens weer over en reist u van El Calafate naar Puerto Natales. Vanuit Puerto Natales start de autohuur waarmee u een bezoek brengt aan (volgens velen) Chili’s mooiste Nationale Park: Torres del Paine. Na enkele dagen in het nationale park verbleven te hebben vliegt u terug naar Santiago vanwaar uw terugvlucht naar huis zal plaatsvinden. Kortom: deze prachtige en diverse autorondreis Chili Argentinië zult u niet snel vergeten.


Bekijk het volledige reisprogramma voor deze autorondreis Chili Argentinië!

Vliegtuig
Over land
Boot
1
1

1: Vliegreis naar Chili

Vandaag start uw autorondreis door Chili en Argentinië. U vertrekt ‘s avonds vanuit Amsterdam met een vlucht van Air France (overstap in Parijs) naar de Chileense hoofdstad Santiago.

2
2

2: Santiago de Chile

Na aankomst op de luchthaven van Santiago wordt u naar uw hotel gebracht, gelegen in de wijk Providencia of Parque Forestal. De rest van de dag heeft u vrij te besteden.

 • ★★★ Hotel Orly (2n)
 • ★★★★ Lastarria Boutique Hotel (2n)
3
3

3: Santiago de Chile

In de ochtend maakt u een excursie van een halve dag naar diverse delen van Santiago. U bezoekt met een Engelssprekende gids diverse hoogtepunten van de stad zoals bijvoorbeeld het klooster van San Francisco, het stadhuis, het paleis La Moneda en/of het treinstation. De wijken Las Condes en Providencia zijn de moeite waard, evenals de bekende O’Higgins Avenue en het Plaza de Constitución. De middag heeft u vrij te besteden Blank.

"De reisbestemming was meer dan top en mede dankzij de professionele hulp en organisatie van Tico werd dit een uitzonderlijk mooie trip. De reis werd perfect voorbereid met heel veel geduld, want al onze wensen werden gerespecteerd. Het was erg fijn te ervaren dat onze contactpersoon bij Tico overal ter plaatse was geweest en ons dus zo een perfecte reis kon aanbieden uiteraard rekening houdend met onze wensen."
Vriendinnengroep over hun reis naar Chili & Argentinië
4
4

4: Santiago - Lago Villarica (Merendistrict)

Transfer naar de luchthaven voor uw vliegreis naar Temuco. Op de luchthaven haalt u uw huurauto op (Peugeot 207 sedan of gelijkwaardig), die de komende 5 dagen tot uw beschikking staat tijdens uw autorondreis door Chili. U rijdt in ongeveer 2 uur van de luchthaven naar Pucón, gelegen aan het meer van Villarica.

 • ★★★ Pucon Green Park Hotel (2n)
 • ★★★★ Hotel Antumalal (2n)

Hotel Antumalal

5
5

5: Lago Villarica

Vandaag heeft u een vrije dag in de omgeving. U kunt een bezoek brengen aan één van de vele nationale parken en warmwaterbronnen in de omgeving van Pucón.

Optioneel (niet inbegrepen): u kunt vanuit Pucón onder begeleiding de vulkaan Villarrica beklimmen. ’s Ochtends vroeg vertrekt u dan met de skilift naar boven om daar uw tocht te vervolgen naar de kraterrand Blank.

6
6

6: Lago Villarica - Lago Puyehue

Een rit van ongeveer 4 uur brengt u vandaag naar Lago Puyehue. Uw verblijf bij Termas Puyehue is inclusief alle maaltijden, drankjes en begeleide excursies. Ook is de toegang tot de thermale baden en de spa inbegrepen.

 • ★★★★ Hotel Termas de Puyehue (2n – fi)

Hotel Termas de Puyehue video

7
7

7: Lago Puyehue

Vrije dag die u naar eigen inzicht kunt besteden in dit mooie gebied. U kunt vandaag deelnemen aan door het hotel georganiseerde activiteiten zoals begeleide wandelingen. Er zijn meerdere natuurparken, die ieder een ongekende variëteit aan flora en fauna te bieden hebben en diverse wandelmogelijkheden bieden in het bijzonder vulkaanlandschap. Optioneel behoort een bezoek aan de warmwaterbronnen tot de mogelijkheden.

8
8

8: Lago Puyehue - Puerto Varas

Een mooie rit brengt u naar Puerto Varas, het zusterstadje van Puerto Montt. Onderweg kunt u een bezoek brengen aan Frutillar en Puerto Octay, twee gezellige toeristenstadjes die in de 19e eeuw gesticht werden door Duitse kolonisten. In Frutillar heeft u met helder weer een prachtig uitzicht op de vulkaan Osorno, aan de overkant van het meer. Eventueel kunt u een bezoek brengen aan Puerto Montt, waar u bij het haventje van Angelmo, met zijn beroemde overdekte vismarkt, in een van de vele lokale restaurants heerlijk vis kunt eten. Vervolgens rijdt u naar Puerto Varas, waar u de huurauto inlevert bij uw hotel.

 • ★★★ Casa Molino (1n)
 • ★★★★ HotelCumbres Puerto Varas (1n)
9
9

9: Puerto Varas - Lakecrossing - Bariloche (Argentinië)

U wordt bij uw hotel opgehaald waarna de tocht begint met een 2 uur durende busrit naar Petrohue, gelegen in het Nationale Park Vicente Perez Rosales. Hier kunt u een kort bezoek brengen aan de Petrohue watervallen. Hierna wordt de reis per boot voortgezet over Zuid-Amerika’s mooiste meer, Lago Todos los Santos. Na 1½ tot 2 uur varen komt u aan in Peulla. Hier heeft u gelegenheid te lunchen (niet inbegrepen). Daarna verlaat u Chili tijdens de 2 uur durende rit naar Puerto Frías. Hier gaat u aan boord en vaart u in circa 20 minuten naar Puerto Alegre. Hier reist u met de touringcar verder naar Puerto Blest dat u na circa 15 minuten bereikt en waar u met een volgende boot in 1 uur Lago Nahuel Huapi oversteekt naar Puerto Pañuelo. Vervolgens reist u per touringcar het laatste traject van deze schitterende tocht naar San Carlos de Bariloche (30 minuten) waar u bij uw hotel wordt afgezet.

 • ★★★ Posada Los Juncos (2n)
 • ★★★★ Estancia Peuma Hue (2n)

Video van de lake crossing:

10
10

10: Bariloche

Vrije dag. U kunt een bezoek brengen aan het schiereiland Llao Llao, Moreno en het meer Nahuel Huapi. Vanaf de heuvel Companario is er een prachtig uitzicht over dit meer en aan de andere kant ziet u het meer Perito Moreno liggen. Ook kunt u een auto huren om de omgeving verder te verkennen.

11
11

11: Bariloche - El Calafate

‘s Ochtends transfer naar de luchthaven voor uw vliegreis naar El Calafate. Hier brengt een transfer u naar uw hotel. De rest van de dag kunt u naar eigen inzicht besteden.

 • ★★★ Santa Monica Aparts (3n)
 • ★★★★ hotel Alto Calafate (3n)
12
12

12: El Calafate

Vrije dag in El Calafate. U kunt vandaag op eigen gelegenheid een bezoek brengen aan de spectaculaire en wereldberoemde gletsjer Perito Moreno, die met haar hoge verblindend witte muren als een ijsschuiver het water van het Lago Argentino indringt. Voortdurend wisselt de gletsjer van kleur. Nu eens is ze zachtroze, dan weer helwit of lichtblauw. Met regelmaat brokkelen grote stukken ijs af die met donderend geraas in het water vallen. U kunt vanuit El Calafate een taxi naar de gletsjer nemen. Bij de gletsjer kunt u tegen betaling ook een korte boottocht maken waarbij u de prachtige muur van ijs van dichterbij kunt bekijken. Uiteraard kan Tico ook een excursie voor u regelen, wij informeren u graag over de toeslag.

13
13

13: El Calafate

Vrije dag die u naar eigen inzicht kunt besteden. U kunt wandelen langs de oevers van het Lago Argentino of u maakt een prachtige minitrekking op de wereldberoemde gletsjer Perito Moreno. U wordt opgehaald bij uw hotel in El Calafate voor de transfer naar Bajo de las Sombras, gelegen op ca. 6 km voor Perito Moreno. Hier stapt u aan boord van een kleine boot voor een ca. 20 minuten durende boottocht langs deze prachtige gletsjer. Aan de overkant gaat u van boord naar een kleine hut waar u uitleg krijgt over de wandeling op het ijs. Hier krijgt u ook de stijgijzers omgebonden. U wandelt vandaag ca. 1½ uur op het ijs; een wel erg bijzondere ervaring tijdens deze autorondreis Chili Argentinië. Uiteraard wordt u begeleid door zeer ervaren gidsen. In de namiddag keert u terug in El Calafate. Uiteraard kan Tico ook deze excursie voor u regelen, wij informeren u graag over de toeslag.

14
14

14: El Calafate - Puerto Natales (Patagonië)

In de ochtend is er transfer naar het busstation van El Calafate. Een comfortabele lokale bus brengt u in circa 5 uur naar Puerto Natales. De exacte duur van de rit is afhankelijk van de eventuele wachttijden bij de grensovergangen. Na aankomst in Puerto Natales heeft u een transfer naar uw hotel.

 • ★★★ Hotel Weskar (1n)
 • ★★★★ hotel Indigo Patagonia (1n)

Weskar lodge

15
15

15: Puerto Natales - Torres del Paine (Patagonië)

Na het ontbijt wordt de huurauto opgeleverd (4WD Nissan X-trail of gelijkwaardig) die de komende 4 dagen van uw autorondreis Chili en Argentinië tot uw beschikking zal staan. U verlaat Puerto Natales en rijdt in ca. 3 uur naar uw hotel, gelegen in het noorden van het park. Hotel Las Torres is functioneel gelegen en in de directe omgeving zijn dan ook verschillende prachtige wandelingen te maken, zowel op eigen gelegenheid als met gids. De natuur is hier spectaculair!

 • ★★★ Hotel Las Torres (2n)
16
16

16: Torres del Paine

Vrije dag in Torres del Paine. De omgeving biedt fantastische wandelmogelijkheden. Opties zijn bijvoorbeeld een circa 6 uur durende wandeling naar een bijzonder uitzichtpunt. Daarnaast biedt uw accommodatie diverse excursies aan die u ter plaatse kunt boeken (niet inbegrepen). U kunt wandelen, paardrijden of een autotocht per 4×4 maken.

17
17

17: Torres del Paine

Vandaag rijdt u naar een ander gedeelte van het park. Onderweg kunt u nog een uitstapje maken naar Lago Grey. De prachtige route gaat vandaag dwars door het Torres del Paine park. U verblijft de laatste dag in het Patagonia Camp. Deze schitterende accommodatie is gelegen op de route naar Puerto Natales. U verblijft in luxe uitgevoerde ‘yurts’.

 • ★★★★ Patagonia Camp (1n) Blank

Lago Grey

18
18

18: Torres del Paine - Punta Arenas - Santiago

Vandaag rijdt u over geasfalteerde wegen via Puerto Natales terug naar de luchthaven van Punta Arenas (reisduur circa 5 uur). U levert de huurauto in op de luchthaven, waarna u terug vliegt naar Santiago de Chile. Bij aankomst heeft u een transfer naar uw hotel.

 • ★★★ Hotel Orly (1n)
 • ★★★★ Lastarria Boutique Hotel (1n)
19
19

19: Vertrek

Vandaag komt helaas uw autorondreis door Chili tot een einde. De ochtend heeft u vrij te besteden in Santiago. ’s Middags transfer naar de luchthaven voor de vliegreis met Air France terug naar Amsterdam (overstappen in Parijs).

20
20

20: Aankomst

Aankomst in Amsterdam

Prijsindicatie voor deze autorondreis Chili Argentinië

Voor deze 20-daagse autorondreis Chili geldt een indicatie reissom van € 6.250 per persoon (bij deelname van 2 personen) op basis van verblijf in toeristenklasse accommodaties. Voor verblijf in de superieure klasse accommodaties geldt een indicatie reissom van € 6.975 per persoon. Deze prijsindicaties zijn inclusief alle vermelde vluchten en gebaseerd op tussenseizoen tarieven. Deze autorondreis Chili Argentinië is volledig naar wens aan te passen en uit te breiden.


Direct offerte aanvragen
Gemma Hanrath • Reisexpert Argentinië

Heeft u vragen?

Mail mij Bel mij

Waarom met Tico op autorondreis Chili en Argentinië?

De reisspecialisten van Tico hebben veel ervaring met de verzorging van de mooiste autorondreizen door Chili en Argentinië. Wij regelen uw transport, accommodaties en activiteiten, zodat u optimaal kunt genieten van uw autorondreis Chili Argentinië.

Snelle service

Wij vinden het belangrijk u goed, maar ook snel van dienst te zijn. Onze reisexperts zullen persoonlijk contact met u opnemen en altijd zo spoedig mogelijk reageren op uw vragen.

Chili reis op maat

In overleg stellen we een prachtige Chili reis voor u samen. Uit eigen ervaring adviseren we over het mooist mogelijke reisprogramma en de meest unieke accommodaties op de route.

Genieten tijdens de reis

De route is uitgestippeld en de reisonderdelen zijn voor u geboekt! U hoeft dus niets anders te doen dan te genieten van de bestemmingen en de heerlijke accommodaties.

Ontvang maandelijks onze nieuwsbrief vol reisinspiratie, verhalen en aanbiedingen

Bekijk onze privacyverklaring voor meer informatie over de verwerking van uw persoonsgegevens.

Ontvang maandelijks onze nieuwsbrief vol reisinspiratie, verhalen en aanbiedingen

Bekijk onze privacyverklaring voor meer informatie over de verwerking van uw persoonsgegevens.

© Tico Reizen 2023 - Privé-reizen op maat