Logo bg white

Namibië vakantie met alle hoogtepunten 'Delight'

21-daagse rondreis door Namibië
Vanaf € 6.000,00 p.p.
Mei t/m november
Gemma hanrath
Heeft u vragen?
×

Een complete Namibië vakantie

In deze vakantie Namibië bezoekt u onder andere de Kalahari woestijn, Fish River Canyon (één van de diepste en meest indrukwekkende kloven ter wereld!), Wolwedans in NamibRand,de surrealistische zandduinen van Sossusvlei en Twyfelfontein; u slaat niets over! Uiteraard maakt u ook kennis met de zeer gevarieerde fauna van Etosha, ooit het grootste Nationale Park ter wereld en nu nog altijd dé hotspot voor het observeren van vele bijzondere dieren. U legt de route af in een comfortabele 4WD huurauto en overnacht in sfeervolle en kleinschalige accommodaties. Deze Namibië vakantie is een aaneenschakeling van hoogtepunten en zal een onvergetelijke indruk achterlaten. Het is belangrijk uw reis naar Namibië zo spoedig mogelijk te bespreken om zo veel mogelijk kans op beschikbare accommodaties te hebben!

Bekijk het reisprogramma van deze Namibië vakantie!


In november 2018 bezocht reisspecialiste Gemma Namibië. Haar bezoek aan de indrukwekkende Sossusvlei is terug te zien in onderstaande video.

Vliegtuig
Over land
Boot
1
1

1: Vliegreis naar Windhoek

De privé rondreis Namibië gaat van start! U vliegt met een nachtvlucht vanuit Amsterdam met KLM rechtstreeks naar Windhoek. Onderweg maakt het toestel een tussenlanding in Luanda.

2
2

2: Aankomst Windhoek (Namibië)

Na aankomst op de luchthaven van Windhoek wordt u verwelkomd door een chauffeur die de transfer naar uw hotel in Windhoek verzorgt. De rest van de dag kunt u naar eigen inzicht besteden.

 • ★★★ Olive Grove Guest House (1n)
 • ★★★★ Hotel Heinitzburg (1n)

"Voor de 4de maal naar Namibie, een zeer mooi land met prachtige en bijzondere natuur, vele dieren, hele mooie logementen die ons aanbevolen waren door Gemma. Erg vriendelijke en behulpzame bevolking, lekker eten en drinken en een land dat je altijd blijft verbazen door de afwisselende landschappen. Je krijgt er niet genoeg van en we gaan zeker terug! De dienstverlening van Tico is ook uitstekend, dat hebben we nu al vele malen mogen ondervinden in verschillende landen. Bedankt voor alles! "
Sonja & Ivo
3
3

3: Windhoek - Kalahari Desert

’s Ochtends wordt u opgehaald door een chauffeur en naar het kantoor van het autoverhuurbedrijf gebracht. Hier wordt de huurauto opgeleverd (4WD Toyota Hilux single cab) die de komende 18 dagen tot uw beschikking zal staan. U krijgt een uitleg over het rijden in een 4WD en ontvangt informatie over de wegen. Na de uitleg ontmoet u op kantoor de vertegenwoordiger van ons lokaal agentschap en krijgt u een uitleg over uw privé rondreis Namibië. Als onderdeel van de uitleg ontvangt u een landkaart met de uitgetekende route en routebeschrijvingen. Hierna kunt u volledig voorbereid uw vakantie beginnen! In ruim 3 uur rijdt u in zuidelijke richting naar uw lodge, gelegen nabij Mariental aan de rand van de Kalahari woestijn.

 • ★★★+ Bagatelle Kalahari Game Ranch (2n–hp) Blank
 • ★★★★ Bagatelle Kalahari Game Ranch (2n–hp) Blank

Video Bagatelle Kalahari Game Ranch

4
4

4: Kalahari Desert

Dit is uw eerste vrije dag tijdens uw Namibië vakantie die u naar eigen inzicht kunt besteden. In de omgeving zijn diverse wandelingen die u op eigen gelegenheid kunt maken. Daarnaast biedt de lodge diverse tours aan per 4WD die u kennis laten maken met de natuur en de diverse diersoorten die in dit gebied leven. U treft hier veel grazers aan als gemsbok (Oryx), springbok, giraffen, zebra’s en veel kleine roofdieren als stokstaartjes, vossen en jakhalzen. Een ander optie is het maken van een wandeling met de Bosjesmannen. U leert over de tradities en bezoekt een traditioneel Bushman dorp.

5
5

5: Kalahari Desert - Fish River Canyon

U vervolgt uw Namibië reis vandaag in zuidelijke richting naar het Fish River Canyon reservaat. Een lange rit brengt u via Mariental en Keetmanshoop in ca. 6 à 7 uur naar de Fish River Canyon. Mocht u deze route niet in een keer willen rijden, dan kunnen we een overnachting in Keetmanshoop opnemen in het programma. Vanuit Keetmanshoop kunt u een bezoek brengen aan het Quiver Tree Forest (kokerboom woud) of de Giants Playground waar u enorme rotspartijen zult aantreffen. U overnacht nabij de Fish River Canyon.

 • ★★★ CañonVillage (2n) Blank
 • ★★★★ Cañon Lodge (2n) Blank
6
6

6: Fish River Canyon

Vandaag kunt u op eigen gelegenheid Fish River Canyon en omgeving bezoeken. Vanaf de rand van de kloof heeft u een spectaculair uitzicht, dat zeker bij zonsondergang een onuitwisbare indruk achter laat. Ook kunt u, afhankelijk van het seizoen, onder begeleiding van een gids in de canyon afdalen. In dit gebied komen ook dieren als bavianen, bergzebra’s en grondeekhoorns voor.

7
7

7: Fish River Canyon - Aus

U rijdt vandaag in noordwestelijke richting via de B4 naar het plaatsje Aus. Ongeveer 20 km ten westen van Aus bevindt zich het plaatsje Garub, bekend om de wilde paarden van de Namibwoestijn die zich hier in de omgeving ophouden. Aus grenst aan het Diamond Area I, de Namibische regering en de De Beers hebben de exclusieve mijnrechten voor dit zeer diamantrijke gebied. • ★★★ Bahnhof Hotel Inn (1n)
8
8

8: Aus - Wolwedans (NamibRand Nature Reserve)

Vandaag rijdt u naar het NamibRand Nature Reserve. Het kampement van Wolwedans ligt verscholen tussen de duinen en heeft één van Namibië’s mooiste panorama’s. U volgt de borden en parkeert uw auto bij de Wolwedans receptie. Na het inchecken wordt u met een jeep naar uw accommodatie gebracht waar u de komende dagen verblijft op basis van volpension waarbij alle door de lodge georganiseerde activiteiten, park fee’s, maaltijden en (standaard) drankjes zijn inbegrepen.

 • ★★★★ Wolwedans Dune Camp (2n – fi) Blank
 • ★★★★ Wolwedans Dunes Lodge (2n – fi) Blank

Video Wolwedans Dunes Lodge

9
9

9: NamibRand Nature Reserve

Vandaag kunt u deelnemen aan alle door Wolwedans georganiseerde activiteiten. Ervaren gidsen laten u kennis maken met de vele facetten van het Namibrand Nature Reserve. Er worden zowel excursies per jeep als wandelexcursies aangeboden. Optioneel bij deze Namibië vakantie (niet inbegrepen): het is ook mogelijk om vandaag een ballonvaart of een vluchtje per charter vliegtuig in dit gebied te maken.

10
10

10: NamibRand Nature Reserve - Sesriem (Sossusvlei)

Na het ontbijt wordt u door een jeep van Wolwedans teruggebracht naar de receptie. U vervolgt de Namibië vakantie per huurauto door een desolaat landschap waarbij u nauwelijks ander verkeer en mensen tegenkomt. Na ca. 2 uur bereikt u de Sesriem waar zich de poort naar Sossusvlei bevindt, bekend vanwege de prachtige hoge, rode zandduinen.

 • ★★★ Sossusvlei lodge (2n – hp)
 • ★★★★ Kulala Desert Lodge (2n – hp) Blank
11
11

11: Sossusvlei

Vandaag heeft u een vrije dag. Een absolute “must” tijdens uw Namibië vakantie is een bezoek aan de beroemde en veel gefotografeerde zandduinen. U kunt met de eigen huurauto naar de Sossusvlei duinen rijden en kunt op eigen gelegenheid diverse prachtige wandelingen maken. Het beklimmen van een van de duinen vergt enige inspanning, maar eenmaal op de top aangekomen wordt u beloond met een spectaculair uitzicht over de omgeving. Ook een bezoek aan Deadvlei is zeker de moeite waard. De dode bomen op een brokkelige zoutkorst bieden, in combinatie met de omringende zandduinen, een surrealistisch aanblik. Uw lodge biedt daarnaast diverse excursies aan die u ter plaatse optioneel kunt boeken.

Deadvlei

12
12

12: Sesriem - Swakopmund

U verlaat de Sesriem en rijdt in ca. 4½ uur naar de kustplaats Swakopmund. Kort na vertrek ziet u het Naukluft gebergte aan uw rechterhand. Het laatste deel van de route rijdt u dwars door het Namib-Naukluft Park. Vanaf Walvis Bay rijdt u weer op een geasfalteerde weg.

 • ★★★ Cornerstone Guesthouse (2n)
 • ★★★★ Hotel Zum Kaiser (2n)

Swakopmund

13
13

13: Swakopmund

Vrije dag. U kunt een bezoek brengen aan het Marine Aquarium, waar u diverse vissoorten kunt bewonderen die voorkomen in de Namibische kustwateren. In en om Swakopmund wordend diverse sportieve activiteiten aangeboden zoals quadbiken en sandboarden. En in de lagunes en zoutopgravingen bij het 30 km ten zuiden van Swakopmund gelegen Walvisbaai vindt u vele flamingo’s. Vanuit Swakopmund kunt u daarnaast een mooie desert tour maken!

14
14

14: Swakopmund - Twyfelfontein (Damaraland)

Vandaag heeft u de keuze uit twee routes. U kunt de snelste route ‘binnendoor’ rijden via de C35. Een andere mogelijkheid is het rijden via de C34. Een groot deel van de rit voert u dan over zoutwegen langs de Skeleton Coast. Deze 40 km brede strook vormt een natuurlijke barrière tussen de zee en het landinwaarts gelegen Damaraland en Kaokeland. U kunt in dit geval ook een bezoek brengen aan Cape Cross waar zo’n 75.000 (!!) zeerobben een kolonie vormen. Uiteindelijk bereikt u Damaraland, waar u overnacht. Bij uw verblijf is het diner, de park fee’s en 1 wandeling met gids inbegrepen. U kunt deze dagen ook kiezen voor verblijf in het Etendeka Mountain Camp.

 • ★★★ Etendeka Mountain Camp (2n - fi) Blank
 • ★★★+ Camp Kipwe (2n – hp)
 • ★★★★ Mowani Mountain Camp (2n – hp) Blank

Skeleton Coast & Etendeka Mountain Camp

15
15

15: Twyfelfontein

Vrije dag waarin u de prachtige omgeving van Twyfelfontein kunt verkennen. Per auto kunt u het heuvelachtig landschap van Damaraland zelf verkennen. Bezoekt u het miljoenen jaar oude ‘Versteende Woud’, of de ‘Orgelpijpen’, door erosie gevormde zuilen in vulkanisch gesteende. In de omgeving van Twyfelfontein zijn meer dan 2000 rotstekeningen van Bosjesmannen gevonden, waaronder afbeeldingen van giraffen en olifanten. Ook kunt u bij uw lodge een excursie boeken om tijdens een van de drives op zoek te gaan naar de woestijnolifant en ander wild dat hier leeft.

16
16

16: Twyfelfontein - Etosha National Park

Vandaag vervolgt u uw privé rondreis Namibië naar het centrale gedeelte van Etosha via Khorixas en Outjo. De komende dagen verblijft u in Etosha, één van Afrika’s grootste en interessantste natuurparken. Wanneer u kiest voor het toeristenklasse hotel verblijft u in een druk camp met vele bungalows, maar op een gunstige locatie binnen het Nationale Park. Het toeristenklasse-A hotel is net buiten de grenzen van het park gelegen.

 • ★★★ Okaukuejo Rest Camp (1n – hp)
 • ★★★+ Ongava Lodge (1n – hp) Blank
17
17

17: Etosha National Park

Vandaag rijdt u dwars door het park in oostelijke richting naar uw volgende verblijfplaats bij Etosha. Houd er rekening mee dat u binnen het park maximaal 60 km p/u mag rijden om de dieren niet onnodig te hinderen. Door de aanwezigheid van onder andere leeuwen en luipaarden mag u buiten de daarvoor aangewezen picknickplaatsen uw auto uiteraard niet verlaten. U verblijft net buiten het park.

 • ★★★ Mushara Bush Camp (3n – hp)
 • ★★★★ Onguma Tented Camp at waterhole (3n - hp) Blank
18
18

18 - 19: Etosha National Park

Twee heerlijke vrije dagen in uw mooie accommodatie. U kunt op eigen gelegenheid (per auto) het park verkennen of deelnemen aan door uw lodge georganiseerde excursies.

20
20

20: Etosha National Park - Windhoek - Vertrek

Vandaag heeft u een lange rit voor de boeg. Na het ontbijt verlaat u de lodge en rijdt u terug naar Windhoek. U zou deze lange rit kunnen verkorten door een overnachting op de laten nemen in het Okonjima Wild Reserve (een aanrader!) Aangekomen in Windhoek levert u de auto in bij het kantoor van het autoverhuurbedrijf en heeft u een transfer naar de luchthaven. De Namibië vakantie is tot een einde gekomen. U vliegt met een directe KLM vlucht naar Amsterdam (tussenlanding in Luanda).

21
21

21: Aankomst

In de loop van de ochtend aankomst in Amsterdam. Het einde van deze privé rondreis Namibië.

Prijsindicatie voor deze Namibië vakantie

Voor deze 21-daagse vakantie Namibië geldt een indicatie reissom van € 6.000 per persoon (bij deelname van 2 personen)

Deze prijsindicaties zijn inclusief alle vermelde vliegreizen en hotel overnachtingen.


Direct offerte aanvragen
Gemma Hanrath • Reisexpert Namibië

Heeft u vragen?

Mail mij Bel mij

Wat kunt u van Tico verwachten?

Wij zijn expert in het verzorgen van luxe reizen op maat en kennen de landen die wij aanbieden goed. U hoeft enkel te genieten van al het moois.

Snelle service

Wij vinden het belangrijk u goed, maar ook snel van dienst te zijn. Onze reisexperts zullen persoonlijk contact met u opnemen en altijd zo spoedig mogelijk reageren op uw vragen.

Namibië reis op maat

In overleg stellen we een prachtige Namibië reis voor u samen. Uit eigen ervaring adviseren we over het mooist mogelijke reisprogramma en de meest unieke accommodaties op de route.

Genieten tijdens de reis

De route is uitgestippeld en de reisonderdelen zijn voor u geboekt! U hoeft dus niets anders te doen dan te genieten van de bestemmingen en de heerlijke accommodaties.

Ontvang maandelijks onze nieuwsbrief vol reisinspiratie, verhalen en aanbiedingen

Bekijk onze privacyverklaring voor meer informatie over de verwerking van uw persoonsgegevens.

Ontvang maandelijks onze nieuwsbrief vol reisinspiratie, verhalen en aanbiedingen

Bekijk onze privacyverklaring voor meer informatie over de verwerking van uw persoonsgegevens.

© Tico Reizen 2017 - Privé-reizen op maat