Logo bg white

Vakantie Ecuador met indrukwekkende hoogtepunten 'Ecuador Delight'

15-daagse rondreis door Ecuador
Vanaf € 4.505,00 p.p.
gehele jaar
Alexander paalman
Heeft u vragen?
×

Hoogtepunten vakantie Ecuador

In korte tijd maakt u kennis met Quito en Cuenca, twee charmante koloniale steden, gelegen in het Andesgebergte van Ecuador. U verblijft in het grillige, maar zeer indrukwekkende gebied rondom een van de hoogste actieve vulkanen ter wereld: de Cotopaxi. Tevens bezoekt u het gemoedelijke Baños vanuit waar u verschillende interessante activiteiten kunt ondernemen in de omgeving. U sluit deze Ecuador vakantie af met een bezoek aan de Galápagos eilanden. Wat veel mensen niet weten is dat er een hoop sfeervolle hotels te vinden zijn op de eilanden, van waar uit u de meest bijzondere plekken van o.a. Santa Cruz Island & Isabela Island kunt ontdekken. U verplaatst zich tussen de eilanden per kleine boot. Op deze manier heeft u alle vrijheid om te genieten van de prachtige stranden, het unieke dierenleven en de spectaculaire landschappen. ‘Ecuador Delight’ is een vakantie waarbij u in een relatief korte tijd een zeer gevarieerd beeld krijgt van het prachtige Ecuador!


Bekijk het volledige reisprogramma van deze Ecuador vakantie!

Vliegtuig
Over land
Boot
1
1

1: Vliegreis naar Ecuador

U vertrekt ’s ochtends vanuit Amsterdam met een directe KLM vlucht naar Quito, waar u in de loop van de middag (lokale tijd) arriveert. Na aankomst op de luchthaven heeft u een transfer naar uw hotel, gelegen in het oude centrum van de stad. Uw Ecuador vakantie gaat beginnen!

 • ★★★ Casa El Eden (2n – superieure kamer)
 • ★★★★ La Casona de la Ronda (2n – ‘serenata king’ kamer)
 • ★★★★★ Casa Gangotena (2n – ‘balcony’ junior suite)

Casa Gangotena

2
2

2: Quito

’s Ochtends staat er een excursie naar het koloniale stadsdeel van Quito op het programma. Tot de bezienswaardigheden behoren enkele van de vele kerken, zoals de kathedraal en de oudste kerk San Francisco. Verder bezoekt u onder andere het klooster van San Agustín, het Archeologisch Museum en het Plaza de la Independencia. Behalve van de fraaie gebouwen kunt u tevens genieten van het levendige straatbeeld. Wanneer er voldoende tijd over is, bezoekt u de Panecillo, vanwaar u een mooi uitzicht heeft over de stad. De middag kunt u naar eigen inzicht besteden.

"Boeken bij Tico Reizen is uitstekend bevallen. Wij kunnen deze reisorganisatie zeker aanbevelen. Een volgende keer gaan we zeker weer met Tico als zij het land van onze keuze aanbieden. Alles is keurig verzorgd en ze reageren snel en deskundig op vragen en wensen."
Erica & John
3
3

3: Quito – Cotopaxi

Na het ontbijt wordt u bij uw hotel opgehaald door de Spaanssprekende chauffeur die de komende 5 dagen van uw vakantie in Ecuador tot uw beschikking zal staan. U wordt hierna in zuidelijke richting naar het Nationale Park Cotopaxi gebracht. Tijdens deze prachtige rit volgt u de ‘Avenida de los Volcanes’. Al ver voordat u Lasso nadert, ziet u bij helder weer de vulkaan Cotopaxi liggen, die met een hoogte van 5.897 meter een van de hoogste actieve vulkanen ter wereld is. U overnacht op een sfeervolle hacienda.

 • ★★★ Hacienda La Cienega (2n)
 • ★★★★ Hacienda San Agustín de Callo (2n – vp)
 • ★★★★★ Hacienda San Agustín de Callo (2n – cotopaxi suite – vp)

Hacienda San Agustín de Callo

4
4

4: Cotopaxi

Vandaag heeft u een vrije dag tijdens uw hoogtepunten vakantie in Ecuador. Breng zeker een bezoek aan het indrukwekkende Nationale Park Cotopaxi. Houdt u er wel rekening mee dat u het Nationale Park niet kunt betreden zonder begeleiding van een gids (uw chauffeur kan in dit geval de gids niet zijn). U kunt bij de hotelreceptie informeren naar de mogelijkheden om ter plaatse een gids te boeken. Uw chauffeur kan u naar een plek op ca. 4.500 meter hoogte rijden vanwaar u een ongeveer 1 uur durende wandeling naar ca. 4.860 meter maakt. Door de hoogte is dit een pittige wandeling.

Een bezoek aan het kratermeer Quilotoa behoort ook tot de mogelijkheden. De circa 3 uur durende rit naar het meer is schitterend. Ter plaatse kunt u een prachtige wandeling maken langs het meer.

5
5

5: Cotopaxi – Baños

Vandaag staat de mooie rit van een kleine 2 uur naar Baños op het programma, een vriendelijk toeristenplaatsje op een hoogte van 1.800 meter. Door het hoogteverschil dat u vandaag overbrugt, maakt u ook een grote verandering in het landschap mee. De besneeuwde bergtoppen van de Andes maken plaats voor het aangenamere klimaat van de uitlopers van het gebergte. Wanneer u op donderdag reist kunt u bij uw chauffeur aangeven een stop te willen maken bij de markt van Saquisilí, een mooi plaatsje met een authentieke sfeer. De markt behoort tot de mooiste van Ecuador. Op zondag kunt u een bezoek brengen aan de markt van Pujilí, iets ten zuiden van Saquisilí gelegen. Uw hotel ligt iets buiten het centrum van Baños.

 • ★★★ Samari Spa Resort (2n)
 • ★★★★ Samari Spa Resort (2n – junior suite)

Samari Spa Resort

6
6

6: Baños

Vandaag heeft u een vrije dag in Baños welke u naar eigen inzicht kunt besteden. U kunt besluiten de dag door te brengen in het stadje zelf maar er zijn ook diverse excursiemogelijkheden buiten Baños. Paardrijtochten, rafting, wandelen en een eventuele beklimming van de Tungurahua behoren tot de mogelijkheden. In overleg kunt u met uw chauffeur ook een bezienswaardigheid naar keuze bezoeken in de omgeving van Baños.

7
7

7: Baños – Ingapirca – Cuenca

U verlaat Baños en reist verder in zuidelijke richting. In overleg met uw chauffeur kunt u onderweg een bezoek brengen aan de vulkaan Chimborazo, de hoogste vulkaan van Ecuador en/of de donderdagmarkt bij Guamote. Onderweg brengt u tevens een bezoek aan de Incaruïnes van Ingapirca (entreegeld niet inbegrepen). Dit is het grootste Incaruïne complex van Ecuador. Na dit bezoek reist u verder naar Cuenca waar u wordt afgezet bij uw hotel. U neemt hier afscheid van uw chauffeur die de volgende ochtend zal terug reizen naar Quito.

 • ★★★ Forum Hotel (3n – superieure kamer)
 • ★★★★ Hotel Boutique Mansión Alcazar (3n – suite)
 • ★★★★★ Hotel Boutique Mansión Alcazar (3n – luxury suite)

Hotel Boutique Mansión Alcazar

8
8

8: Cuenca

Vrije dag in Cuenca waarin u de prachtige koloniale stad kunt ontdekken of op eigen gelegenheid de omgeving van Cuenca kunt verkennen. Ook een bezoek aan één van de omliggende dorpjes is zeker de moeite. Het dorp Chordeleg geniet grote bekendheid als zilverdorp. Er zijn ontelbare winkeltjes die zilveren en ook gouden sieraden verkopen. Iets verderop ligt het indiaanse dorpje Sígsig, dat veel rustiger en authentieker is. De zondagsmarkt is hier een aanrader. Ook in het dorp Gualaceo is op zondag markt.

9
9

9: Cuenca – Guayaquil

’s Ochtends wordt u bij uw hotel opgehaald voor de transfer (met Engelssprekende chauffeur/gids) naar Guayaquil. Onderweg brengt u een bezoek aan het Cajas Nationaal Park. De rit naar het nationale park duurt circa één uur. Het gebied ten westen van Cuenca is een indrukwekkend páramo gebied en telt meer dan 250 meertjes, allemaal gelegen boven de 3.500 meter. Het park is een ruig gebied met toppen van 4.000 meter hoogte. Hier groeien geen echte bomen meer, maar vooral struiken en planten die tegen de hoogte bestand zijn. De iets lagere delen bestaan vooral uit nevelwoud. Veel dieren hebben hier hun habitat gevonden zoals vossen, herten, ocelotten en diverse soorten marmotten. Ook leven hier veel vogels, waaronder patrijzen, haviken, kolibries, eenden en meeuwen en zelfs de condor. Neem warme kleding en regenkleding mee. Na uw wandeling reist u verder naar Guayaquil waar u bij uw hotel wordt afgezet.

 • ★★★+ Wyndham (1n)
 • ★★★★ Hotel del Parque (1n)

Video Hotel del Parque

10
10

10: Guayaquil – Santa Cruz (Galápagos eilanden!)

Transfer naar de luchthaven van Guayaquil. Vliegreis naar Baltra, een klein eilandje gelegen ten noorden van Santa Cruz. Op Baltra begint uw 5-daagse bezoek aan de Galápagos eilanden. Met een bus wordt u in een kleine 10 minuten naar de ferry gebracht. De ferry brengt u in ca. 3 minuten naar Santa Cruz Island. Hier start uw kennismaking met het eiland Santa Cruz. U heeft een transfer naar uw hotel. De rest van de middag kunt u geheel naar eigen inzicht invullen.

 • ★★★ Angermeyer Waterfront Inn (1n)
 • ★★★★ Finch Bay (1n)

Finch Bay

11
11

11: Santa Cruz Island – Isabela Island – Snorkelexcursie Los Tuneles

U reist per boot naar Isabela Island, het grootste eiland van de Galápagos archipel. Wanneer de golven hoog zijn kan het eerste stuk, waar u van het eiland naar de open zee vaart, als behoorlijk hobbelig worden ervaren. Het is dan ook aan te raden om zoveel mogelijk achterin de boot te gaan zitten. Eenmaal op open zee kunt u genieten van de prachtige vergezichten. Ook het laatste stuk kan als hobbelig worden ervaren. Bij aankomst dient u over te stappen op een kleinere watertaxi (ca. US$ 1, ter plekke te betalen). In de haven wordt u opgewacht voor de transfer naar uw prachtig gelegen hotel.

In de middag wordt u opgehaald voor een bijzondere snorkelexcursie bij ‘Los Tuneles. Deze plek wordt door veel mensen hét hoogtepunt van Galápagos genoemd. Gedurende deze snorkelexcursie is de kans groot dat u veel bijzonder dierenleven ziet. Denk daarbij aan schildpadden, vele gekleurde vissen, manta rays, zeehonden, pinguins, maar ook haaien, welke hier volstrekt ongevaarlijk zijn. Kortom, u zult uw ogen uitkijken hier!

 • ★★★ La Casa de Marita (2n)
 • ★★★★ Iguana Crossing (2n – ocean front kamer)

Iguana Crossing Boutique Hotel

12
12

12: Excursie Sierra Negra vulkaan

Vandaag maakt u in de ochtend een tour naar de Sierra Negra vulkaan. Per 4WD wordt u naar de hooglanden van de Sierra Naegra gereden waar u een wandeling maakt naar de krater van de vulkaan. Hier heeft u prachtige en soms buitenaardse uitzichten. U wandelt vandaag ca. 5-6 uur over een grotendeels vlak pad. De lunch is inbegrepen. Begin van de middag arriveert u weer bij het startpunt en wordt u teruggereden naar uw verblijf waar u kunt snorkelen, zwemmen of ontspannen. Ook kunt u een fiets huren om de omgeving te verkennen. Zeker de moeite is een bezoekje aan het ‘tortoise breeding center’, waar u veel leert over de opmerkelijke dieren op deze eilanden. Ook ‘the wall of tears’ is zeker een bezoekje waard. Deze historische plek vindt u aan het einde van de weg wanneer u de route langs de zuidkust van Isabela volgt.

13
13

13: Isabela – Santa Cruz Island

Vroeg in de ochtend heeft u een transfer naar de haven en is het alweer tijd om afscheid te nemen van Isabela Island. Per boot reist u in ca. 2 uur terug naar de haven van Santa Cruz Island. Een korte boottaxi rit brengt u weer terug naar uw verblijf. De rest van de middag op eigen gelegenheid. Een van de mogelijkheden is een bezoek te brengen aan het Charles Darwin Breeding Center.

 • ★★★ Angermeyer Waterfront Inn (1n)
 • ★★★★ Finch Bay (1n)
14
14

14: Galápagos – Guayaquil – Vertrek

Vandaag komt er een einde aan deze enerverende vakantie door Ecuador. U heeft een transfer naar de luchthaven en wordt in ca. 2 uur teruggevlogen naar Guayaquil. Op de luchthaven van Guayaquil checkt u in op de directe vlucht van KLM terug naar Amsterdam.

15
15

15: Aankomst

Aankomst in Amsterdam.

Prijsindicatie voor deze Ecuador vakantie

Voor deze 15-daagse vakantie 'Ecuador Delight' geldt een indicatie reissom van € 4.505 per persoon (bij deelname van 2 personen) en op basis van verblijf in toeristenklasse accommodaties. Voor verblijf in de superieure klasse accommodaties geldt een indicatie reissom van € 5.625 per persoon.

Deze prijsindicaties zijn inclusief alle vluchten en zijn gebaseerd op laagseizoentarieven. Deze Ecuador vakantie is uiteraard volledig naar wens aan te passen en uit te breiden.


Direct offerte aanvragen
Alexander Paalman • Reisexpert Ecuador

Heeft u vragen?

Mail mij Bel mij

Wat kunt u verwachten van een Ecuador vakantie van Tico?

Iedere reiziger is anders. De reisspecialisten van Tico hebben veel ervaring met de verzorging van reizen door deze veelzijdige bestemming en kunnen dan ook probleemloos de voor u perfecte Ecuador vakantie samenstellen.

Snelle service

Wij vinden het belangrijk u goed, maar ook snel van dienst te zijn. Onze reisexperts zullen persoonlijk contact met u opnemen en altijd zo spoedig mogelijk reageren op uw vragen.

Ecuador reis op maat

In overleg stellen we een prachtige Ecuador reis voor u samen. Uit eigen ervaring adviseren we over het best mogelijke reisprogramma en de meest unieke accommodaties op de route.

Genieten

De route is uitgestippeld en de reisonderdelen zijn voor u geboekt! U hoeft dus niets anders te doen dan te genieten van de bestemmingen en de heerlijke accommodaties.

Ontvang maandelijks onze nieuwsbrief vol reisinspiratie, verhalen en aanbiedingen.

Bekijk onze privacyverklaring voor meer informatie over de verwerking van uw persoonsgegevens.

© Tico Reizen 2017 - Privé reizen op maat