Delen

18 februari 2018

Een ervaring 'de lujo' bij Hacienda Hotel Vira Vira

Blank
Door: Gemma Hanrath

Wat een genot. Vorig jaar verbleef ik in Hacienda Hotel Vira Vira in het Chileens merengebied. Zelden heb ik in een accommodatie verbleven waar de ervaring zo klopte en alle onderdelen van het verblijf elkaar zo goed aanvulden. De omgeving, de suites (slechts 20 in totaal), de verse maaltijden, picknicks, wijnen, het uitgebreide aanbod excursies en zelfs het niets doen; alles is een ervaring de lujo (deluxe) bij Vira Vira!

Hardloper Chili

Chili is al sinds vele jaren een hardloper bij Tico Reizen. Niet voor niets, want het uitgestrekte land heeft eigenlijk voor iedereen wel iets te bieden. Ik schaar mezelf ook zonder twijfel in de categorie liefhebbers dankzij eerdere kennismakingen met de woestijn in het noorden van het land, het fantastische Nationale Park Torres del Paine, de smakelijke wijngebieden rondom Santiago de Chile en de artistieke kustplaats Valparaíso. Vorig jaar heb ik hier een voor mij nieuw gebied aan toegevoegd; Los Lagos (het merengebied)! 300 km prachtig landschap met helder blauwe meren, bossen, bergen en vulkanen. Én, niet te vergeten, een paar pareltjes van accommodaties!

Blank

Luxe zonder overdreven te zijn

Wanneer ik aankom bij Hacienda Hotel Vira Vira begrijp ik direct waarom dit naast een hotel ook een haciënda (boerderij) wordt genoemd. Op weg naar het hoofdgebouw rij ik langs schapen, los lopende paarden en zie ik mooie moestuinen liggen. De werkende boerderij op het 23 hectare grote terrein produceert kaas, groenten, fruit, bloemen en kruiden voor de eigen gasten. De eigenaren en medewerkers begrijpen wat belangrijk is, hoe je een luxe ervaring kunt bieden zonder hiermee verheven boven de natuur te zijn en zorgen er moeiteloos voor dat alles klopt. Op de dag van aankomst is het normaal gesproken kennismaken met de accommodatie door een beetje rond te lopen, maar hier zit je op de middag van aankomst in een raft en drijf je tijdens een floating tour ontspannen over de rivier. Tijdens mijn verblijf stelde ik in overleg met de gids van het hotel een heerlijk programma samen met een wandeling door de bossen en langs watervallen, een bezoek aan de Mapuches (een aanrader!) en een haciënda tour. Ook bij een verblijf van 3 extra dagen was ik de dagen zonder problemen doorgekomen. Met een extra wandeling, paardrijden, mountainbiken, bootje varen en ach, wellicht een helikopter trip over de Villarica vulkaan...

Kortom

Een accommodatie waar ik over 5 jaar nog met zo ontzettend veel plezier, geluk en genot aan terugdenk. Vira Vira is zonder twijfel een accommodatie die ik iedere Tico reiziger gun tijdens een reis door Chili, op zijn minst 2 nachten, maar het liefst 3! Informeert u bij mij of een collega hoe we dit arrangement het mooiste kunnen inpassen in een uitgebreide rondreis?

Ontvang maandelijks onze nieuwsbrief vol reisinspiratie, verhalen en aanbiedingen

Bekijk onze privacyverklaring voor meer informatie over de verwerking van uw persoonsgegevens.

Ontvang maandelijks onze nieuwsbrief vol reisinspiratie, verhalen en aanbiedingen

Bekijk onze privacyverklaring voor meer informatie over de verwerking van uw persoonsgegevens.

© Tico Reizen 2024 - Privé-reizen op maat