Logo bg white

Rondreis Thailand, Laos en Cambodja

24-daagse rondreis door Cambodja, Laos & Thailand
Vanaf € 8.295,00 p.p.
November t/m februari
Fraukje 4888
Heeft u vragen?
×

Rondreis Thailand, Laos & Cambodja

Tijdens deze prachtige rondreis Thailand, Laos en Cambodja maakt u kennis met de hoogtepunten van deze drie bijzondere landen. Naast de hoogtepunten, bezoekt u ook nog een aantal authentieke plekken. U begint uw reis in de hoofdstad van Thailand, Bangkok waar u kennismaakt met de drukke stad. Per binnenlandse vlucht reist de nog authentieke stad Chiang Rai, waar u het drielandenpunt bezoekt.

Na uw verblijf in Noord-Thailand stapt u aan boord van de Luang Say Cruise die u in 2 dagen naar Luang Prabang in Laos vaart. Onderweg slaapt u in de prachtige maar eenvoudige Luang Say Lodge en bezoekt u enkele authentieke dorpjes aan de rivier. Na twee dagen komt u aan in het gezellige stadje Luang Prabang, door sommigen wordt dit ook wel de mooiste stad van Zuidoost-Azië genoemd. Luang Prabang is een relatief kleine stad waardoor u het centrum makkelijk te voet kunt verkennen. Per binnenlandse vlucht reist u af naar het ongerepte zuiden van Laos. U zult merken dat alles in Zuid-Laos erg rustig verloopt en dat dit dan ook de ideale plek is om tot rust te komen.U verblijft op het eilandje Don Khone, onderdeel van de idyllische 4.000 Islands (Si Phan Don) in een bijzondere drijvende studio op de Mekong. In het zuiden bezoekt u tevens het prachtige Bolaven Plateau, bekend om de vele koffieplantages en watervallen. Ook brengt u een bezoek aan de nog vrij onbekende Wat Phu tempel, voorloper van Angkor Wat.

Per vliegtuig reist u vervolgens naar Siem Reap in Cambodja waar u uiteraard het eeuwenoude tempelcomplex Angkor Wat bezoekt. Via Phnom Penh bereikt u de laatste stop van deze bijzondere reis: het paradijselijke eiland Koh Rong. Dit heerlijke, nog ongerepte eiland heeft prachtige stranden en is hiermee de ideale afsluiter van deze reis!

Deze rondreis Thailand, Laos en Cambodja is de ideale combinatie van authenticiteit en hoogtepunten!


Bekijk het volledige reisprogramma van deze rondreis Thailand, Laos en Cambodja.

Vliegtuig
Over land
Boot
1
1

1: Vliegreis naar Thailand

Vandaag gaat uw heerlijke rondreis Thailand, Laos en Cambodja van start. U vertrekt vanaf luchthaven Schiphol naar de Thaise hoofdstad Bangkok, waar u de volgende dag arriveert.

2
2

2: Aankomst Bangkok

U arriveert 's ochtends op de internationale luchthaven van Bangkok. Bij aankomst wordt u opgewacht door een vertegenwoordiger van onze lokale partner voor een warm welkom in Thailand! Vanaf de luchthaven heeft u een transfer naar uw aangename verblijf. Houdt u er rekening mee dat u officieel pas in de middag kunt inchecken. De rest van de dag heeft u vrij te besteden en kunt u bijkomen van de lange reis of de stad al op eigen gelegenheid verkennen.

  • ★★★★ Chatrium Hotel Riverside Bangkok (3n)
  • Optioneel ★★★★★ The Siam (3n)

"We hebben een prachtige en bijzondere vakantie gehad en genieten nog steeds na. Laos is mooi en heeft ons verrast. We hebben erg genoten van de rijke cultuur. Het prachtig hoe mooi en afwisselend Laos qua natuur is. De bergen in het noorden, de hoogvlakte met de plantages, de Mekong, de droogte in het westen en de rivierendelta in het zuiden met de grens van Cambodja. We hadden niet gedacht dat dit zo afwisselend was! "
Hans & Marijke

The Siam

3
3

3: Stadsexcursie Bangkok

Na het ontbijt wordt u opgewacht door uw gids voor een excursie langs de hoogtepunten van Bangkok. Vanochtend bezoekt u allereerst Wat Po, een van de oudste tempels in Bangkok waarin zich een enorme gouden liggende Boeddha bevindt. ‘s Ochtends vroeg zijn hier biddende monniken aanwezig en u bent dan ook net op tijd om dit te aanschouwen. Het hoogtepunt van deze ochtend is een bezoek aan het Koninklijk Paleis en de tempel van de Emerald Boeddha (Wat Pra Kaew).

Na een typische Thaise lunch (inbegrepen) stapt u aan boord van een longtail boot om de ‘klongs’ van Bangkok te verkennen. De klongs zijn een doolhof van kanaaltjes en kleine wateren. Hier kunt u het traditionele leven van Bangkok aanschouwen wat in sommige delen van de stad is verdwenen. Terug op de grote rivier eindigt u de dag met een bezoek aan Wat Arun, de tempel van de dageraad. Aan het einde van de middag wordt u teruggebracht naar uw accommodatie.

4
4

4: Fietsexcursie Koh Kret

In de ochtend wordt u opgehaald door uw chauffeur & gids voor een interessante excursie. U bezoekt vandaag niet de gebruikelijke highlights van Bangkok, maar u zal per boot afreizen naar Koh Kret, een klein eilandje te midden van de rivier. Op dit eilandje zijn verschillende kleine dorpjes te vinden welke bewoond zijn door het Boeddhistische Mon-volk. Een belangrijke bron van inkomsten is de pottenbakkerij en u vindt hier dan ook vele prachtige exemplaren. Uw gids neemt u op het eiland mee op een fietsexcursie. Onderweg bezoekt u tempels, de Tha-it moskee en natuurlijk een pottenbakker. Het landelijke karakter van het eiland leveren veel prachtig plaatjes op. Dit eiland staat overigens bekend om haar heerlijke Thaise desserts en snacks. Nadat u een lokale Thaise lunch heeft genuttigd keert u weer terug naar uw verblijf in Bangkok.

Een heerlijke lokale snack

5
5

5: Bangkok – Chiang Rai

Vandaag vervolgt u uw rondreis Thailand, Laos en Cambodja naar Thailand’s oudste stad: Chiang Rai, gelegen in het hoge noorden, nabij de grens met Laos. Na het ontbijt wordt u opgehaald een naar de luchthaven van Bangkok gebracht, waar u incheckt op de vlucht naar dit authentieke stadje. Bij aankomst in Chiang Rai wordt u afgezet bij uw accommodatie. De rest van de middag heeft u vrij te besteden en kunt u op eigen gelegenheid Chiang Rai verkennen. Brengt u bijvoorbeeld een bezoek aan de bijzondere witte tempel en de avondmarkt.


  • ★★★+ Mora Boutique Hotel (2n)


Bent u op zoek naar een zeer bijzondere accommodatie? Bekijk dan het prachtige Four Seasons Tented Camp Golden Triangle arrangement:


Uniek arrangement
3 dagen
Vanaf € 3.655,– p.p.
november t/m april

Thailand arrangement | Tented Camp Golden Triangle

Glamping in het noorden van Thailand! Het Four Seasons Tented Camp Golden Triangle is een uniek kampement gelegen nabij de Gouden Driehoek, het drielandenpunt van Thailand, Myanmar & Laos. Gedurende 3 dagen en 2 nachten verblijft u in een luxe tent al uitkijkend over de prachtige omgeving.

Lees meer
6
6

6: Excursie Gouden Driehoek

Vandaag maakt u een interessante excursie naar de Gouden Driehoek. Na het ontbijt wordt u opgehaald door uw chauffeur en gids en brengt u een bezoek aan Doi Tong Mountain met de Mae Fah Luang botanische tuinen. Aan de grens met Birma bezoekt u het stadje Mae Sai met een kleurrijke markt waar veel smokkelwaar verhandeld wordt. Indien gewenst kunt u een permit kopen om de grens naar Myanmar over te steken (niet inbegrepen). U rijdt verder naar het drielandenpunt (de Gouden Driehoek) waar de grenzen van Thailand, Myanmar en Laos samenkomen.

Na een heerlijke Thaise lunch (inbegrepen) stapt u aan boord van een bootje waarmee u naar het eiland Don Sao vaart, dit is een klein eilandje en het hoort bij Laos. Tevens bezoekt u vandaag het interessante ‘Hall of Opium’ museum. Hier leert u meer over de geschiedenis van de Gouden Driehoek en komt u meer te weten over de papaverteelt en de impact op de lokale bevolking. Aan het eind van de middag keert u terug naar uw hotel in Chiang Rai.

7
7

7: Chiang Rai – Pakbeng (Laos)

Vandaag verlaat u Thailand en reist u naar Laos. Vroeg in de ochtend heeft u een transfer naar Chiang Khong, gelegen aan de Thaise zijde van de grens met Laos. Hier ontmoet u een vertegenwoordiger van de Luang Say Cruise die u assisteert met de grensformaliteiten. Nadat u voet heeft gezet op Laotiaanse bodem, stapt u aan boord van de Luang Say boot (in internationaal gezelschap) die u in twee dagen naar Luang Prabang vaart.

Bij de boottocht en het verblijf in de Luang Say Lodge in Pakbeng zijn alle maaltijden inbegrepen. U vaart over de machtige Mekong rivier en observeert onderweg het leven langs de rivieroevers. U luncht aan boord. Pal voor zonsondergang arriveert u in Pakbeng, waar u dineert op het terras uitkijkend over de rivier. U overnacht niet aan boord, maar in een mooie lodge in het Laotiaanse Pakbeng.

  • ★★★ Luang Say Lodge (1n – hp)
8
8

8: Pakbeng – Luang Prabang

U ontbijt in de Luang Say Lodge al uitkijkend over de optrekkende mist. Indien gewenst, kunt u nog naar de vroege ochtendmarkt van Pakbeng waar de lokale bevolking uit de omgeving bij elkaar komt om de goederen te verhandelen. Om 08:00 uur vertrekt de boot voor het laatste traject naar Luang Prabang. Onderweg bezoekt u een inheems dorpje waar lokale Laotiaanse whisky wordt geproduceerd op authentieke wijze.

Na de lunch staat er een bezoek aan de mysterieuze boeddhistische grotten van Pak Ou op het programma. U bezoekt o.a. de Tam Thing grot waarin zich duizenden Boeddhabeelden bevinden. Aan het einde van de middag arriveert u in Luang Prabang. Hier wordt u opgewacht door een vertegenwoordiger van onze lokale partner voor de korte transfer naar uw hotel.

  • ★★★★ Luang Say Residence (3n)
Video en foto Luang Say Residence

9
9

9: Stadswandeling en bezoek Kuang Si waterval

Na het ontbijt staat er een interessante stadswandeling door Luang Prabang op het programma. Het compacte centrum van Luang Prabang is uitstekend te voet te verkennen. Met uw gids brengt u eerst een bezoek aan Luang Prabang’s mooiste tempel: Vat Xieng Thong. Hierna wandelt u door kleinere straatjes, routes die de meeste toeristen niet weten te vinden en leert u het ware gezicht van Luang Prabang kennen. Ook bezoekt u vandaag het nationale museum wat ooit het Koninklijk Paleis was. De wandeling wordt afgesloten met een klim naar de top van de heuvel Phu Si voor een mooi uitzicht op de omgeving.

In de middag brengt u een bezoek aan een van de mooiste watervallen van Zuidoost-Azië, Kuang Si. De waterval bestaat uit verschillende niveaus die u kunt bezichtigen en waar u eventueel ook een verkoelende duik kunt nemen. In de namiddag wordt u teruggereden naar uw hotel. Onderweg maakt u nog een stop bij een buffelboerderij.

Kuang Si waterval

10
10

10: Luang Prabang

Wanneer u vroeg opstaat bent u getuige van een bijzonder dagelijks ritueel: de zogenaamde ‘bedelprocessie’. Lange rijen monniken wandelen vanaf ca. 06.00 uur met hun bedelnap langs de huizen en winkels om voedsel en andere giften in ontvangst te nemen. Het geheel gebeurt in stilte en is een indrukwekkend gezicht.

Vandaag heeft u vrij en kunt u uw tijd naar eigen inzicht indelen. U kunt bijvoorbeeld een fiets huren om het stadje op eigen gelegenheid verder te verkennen. In de kleine straten vindt u leuke winkeltjes en overal komt u kleine stupa’s en tempeltjes tegen. Langs de oever van de Mekong vindt u diverse terrassen waar het goed toeven is.

Boeddhistische bedelprocessie

11
11

11: Luang Prabang – Don Khone (Zuid-Laos)

Na het ontbijt, korte transfer naar de luchthaven van Luang Prabang voor de vliegreis naar Pakse in het ongerepte zuiden van Laos. Op de luchthaven wordt u opgewacht door uw chauffeur en gids voor de reis naar de 4.000 Islands (Si Phan Don), gelegen in de Mekong nabij de grens met Cambodja. U overnacht hier in een unieke accommodatie!

Aan het einde van de middag wordt u opgehaald bij uw hotel voor een heerlijke boottocht tijdens zonsondergang door het gebied van de 4.000 Islands. U stapt aan boord en onder het genot van een drankje geniet u van de prachtige en idyllische omgeving. Het is hier heerlijk rustig en onderweg kunt u vissers aanschouwen. U bezoekt de eilanden Done Xang, Don Pueay en Don Som waar u de gelijknamige tempel bezoekt. Vanaf hier wandelt u over het eiland en kunt u het lokale leven hier aanschouwen. Eenmaal terug aan boord vaart u terug met uitzicht op een prachtige zonsondergang. Bij aankomst op Don Khone wordt u weer afgezet bij uw accommodatie.

  • ★★★ Sala Don Khone (2n)

Zonsondergang Si Phan Don

12
12

12: Don Khone

Vrije dag om het eiland op eigen gelegenheid te verkennen. Maakt u zeker kennis met het culturele erfgoed van het eiland uit de tijd van de kolonisatie. Er bevindt zich hier nog een oude spoorlijn, ooit gebouwd door de Fransen in 1897. Ook is een bezoek aan de Li Phi watervallen, thuishaven van de zeldzame Irrawaddy dolfijnen, erg de moeite. U kunt op Don Khone een fiets huren voor ca. 1 euro per dag. Ook kunt u de brug oversteken naar het eiland Don Det.

13
13

13: Don Khone - Champassak

Na het ontbijt heeft u een transfer naar het iets noordelijker gelegen plaatsje Champassak. Onderweg bezoekt u de breedste waterval van Zuidoost-Azië, de Khone PhaPheng waterval. Op de weg naar Champassak bezoekt u tevens het tempelcomplex Wat Phu, een oude Khmer tempel welke sinds 2002 is toegevoegd aan de Werelderfgoedlijst van UNESCO. In de 4e eeuw vormde dit complex de meest oostelijke grens van het Khmer rijk en het wordt ook wel beschouwd als een kleinere versie van Angkor Wat. Na het bezoek wordt u naar uw aangename accommodatie gebracht, gelegen aan de prachtige Mekong rivier.  • ★★★+ The River Resort (2n)

14
14

14: Bolaven Plateau

In de ochtend wordt u opgehaald door uw chauffeur en gids voor de transfer naar Paksong, waar u een bezoek brengt aan een lokale markt, waar de lokale bevolking samenkomt om hun producten te verhandelen. U leert hier meer over de tradities en het leven van de lokale Zuid-Laotiaanse bevolking. Vervolgens reist u verder naar Ban Phuong Cook, een gebied waar de Katou minderheid leeft. Tevens wonen hier andere etnische minderheden, zoals de Khmu, de Alt, de Ngae, de Kalung, de Lavane, de Lavere en de Katung. U sluit de dag af met een bezoek aan twee prachtige watervallen. In overleg met uw gids kunt u vandaag eventueel ook nog andere watervallen bezoeken.

15
15

15: Champassak – Siem Reap (Cambodja)

Na het ontbijt volgt uw transfer naar de kleine luchthaven van Pakse. Hier checkt u in op uw vlucht naar Siem Reap. Bij aankomst wordt u opgewacht door een vertegenwoordiger van onze lokale partner voor een warm welkom in Cambodja! U heeft een transfer naar uw accommodatie en kunt de rest van de middag naar eigen inzicht indelen.


  • ★★★★ Shinta Mani Angkor (3n)16
16

16: Excursie Angkor Thom, Angkor Wat & Ta Prohm

Nog voor zonsopkomst brengt u een bezoek aan de vroege 12e eeuwse Angkor Wat tempel, gewijd aan de Hindu god Visnu. Angkor Wat wordt gezien als het meesterwerk van de Khmer architectuur. U keert terug naar uw hotel voor een ontbijt.

Na het ontbijt bezoekt u onder begeleiding van een gids de mystieke stad Angkor Thom, gebouwd door Jayavarman VII. U bezoekt o.a. de zuidelijke toegangspoort, de tempels van Bayon, Baphuon en Phimeanakas, de koninklijke stad met het olifantenterras en het terras van de leprakoning. Na de lunch (inbegrepen) bezoekt u de overwoekerde Ta Prohm tempel en geniet u van een prachtige zonsondergang bij de Pre Rup of de Srah Sarong tempel.

17
17

17: Phnom Kulen & Banteay Srei

Vandaag maakt u zich klaar voor een ‘off the beaten track’ avontuur. U start vandaag met een bezoek aan Phnom Kulen. U maakt hier een ca. 3-4 uur durende wandeling. Aan de noordkant van Kulen Mountain bevindt zich een klein, geïsoleerd plateau waar één van de grootste watervallen van Cambodja te bewonderen is. Tevens vindt u hier de grootste liggende boeddha van Cambodja. Veel van het gesteente waar Angkor Wat mee gebouwd is komt uit dit gebied. Er wordt ook wel gezegd dat dit de geboorteplek is van het Khmer imperium. Tijdens de wandeling ervaart u een mooie combinatie van prachtige natuur en een andere kant van de Cambodjaanse cultuur die (nog) niet veel toeristen kennen. Onderweg kunt u indien gewenst een verfrissende duik nemen.

In de middag brengt u alvorens u weer terugkeert naar Siem Reap nog een bezoek aan de kleine, uit roze zandsteen opgebouwde tempel Banteay Srei, ofwel de ‘Citadel van de Vrouwen’. Deze hindoeïstische tempel is opgedragen aan Shiva en is tot in detail gedecoreerd. Tevens brengt u een bezoek aan het Cambodja landmijn-museum. Een kindsoldaat genaamd Aki Ra was door de Rode Khmer gedwongen om duizenden landmijnen te verspreiden. Hij heeft zijn leven nu gewijd aan het verwijderen van mijnen en heeft er tot dusver ca. 50.000 onschadelijk weten te maken. Een interessant bezoek dus! U sluit de dag af met een zonsondergang vanaf de Pre Rup Tempel.

18
18

18: Siem Reap – Phnom Penh

Vanochtend wordt u opgehaald bij uw hotel voor de transfer naar de hoofdstad van Cambodja, Phnom Penh. Houdt u er rekening mee dat u een lange dag onderweg bent, ca. 7 uur. Onderweg brengt u een bezoek aan Sambor Prei Kuk, de oude hoofdstad van Chenla in de 7e eeuw, bestaande uit ruim 100 tempels. Prei Kuk behoort tot de meest indrukwekkendste tempelcomplexen van Cambodja en werd gebouwd voor de Angkor periode. U luncht vandaag in een lokaal restaurant (inbegrepen).

Wanneer u uitgekeken bent, reist u door het prachtige binnenland van Cambodja verder naar Phnom Penh. U wordt afgezet bij uw aangename accommodatie.


  • ★★★★ Rosewood Phnom Penh (2n)

19
19

19: Excursie Phnom Penh

Vanochtend staat er een bezoek aan de belangrijkste bezienswaardigheden van Phnom Penh op het programma, uiteraard onder begeleiding van een gids. ’s Ochtends verkent u de hoogtepunten van het centrum van de stad en bezoekt u het Nationale museum, het Koninklijk Paleis met de Zilveren Pagoda en Wat Phnom, een tempel gelegen op een heuvel en feitelijk de officiële naam van de stad. U luncht vandaag in een lokaal restaurant (inbegrepen).

’s Middags staat er een interessant, maar huiveringwekkend bezoek aan de voormalige Tuol Sleng gevangenis en de Killing Fields op het programma. U wordt tijdens dit tweede deel van de excursie geconfronteerd met de gruwelijkheden die zich afspeelden onder het bewind van de Rode Khmer. De ‘Killing Fields’ liggen op zo’n 15 kilometer buiten de stad nabij het dorpje Cheung Ek. In de herdenkingsstupa staan 8.000 schedels tentoongesteld, stille getuigen van een zwarte periode.

20
20

20: Phnom Penh - Koh Rong

Na een smakelijk ontbijt wordt u opgehaald door uw chauffeur en naar de zuidkust van Cambodja gereden. In de haven van de kustplaats Sihanoukville wordt u opgewacht door het personeel van The Royal Sands voor de boottocht naar het paradijselijke eiland Koh Rong, gelegen op ca. 45 minuten varen van de kust. Bij aankomst heeft u de rest van de dag vrij te besteden en kunt u heerlijk genieten en ontspannen aan het prachtige witte zandstrand van Long Beach op Koh Rong.

  • ★★★★+ The Royal Sands (3n)
21
21

21 & 22: Koh Rong

Vrije dagen op het eiland. U kunt tot rust komen aan het strand, bij het zwembad van de accommodatie, of in de spa.

Indien u liever iets wilt ondernemen is dit ook mogelijk, het hotel verzorgt verschillende activiteiten (niet inbegrepen). Zo kunt u het eiland per fiets of al wandelend verkennen, kajakken door de mangrove, duiken, snorkelen, of de omliggende eilandjes verkennen. Bij Koh Rong kunt u ook het unieke bioluminescente (lichtgevende) plankton ervaren. Informeert u bij Tico of de receptie ter plaatse naar alle mogelijkheden.

23
23

23: Vertrek

Vandaag komt er een einde aan uw heerlijke verblijf op Koh Rong. U checkt uit en wordt per boot teruggevaren naar de haven van Sihanoukville. Hier ontmoet u uw chauffeur die u terugbrengt naar Phnom Penh, waar u netjes wordt afgezet op de luchthaven. Hier checkt u in op de vlucht terug naar Amsterdam. U dient eenmaal over te stappen.

24
24

24: Aankomst

Aankomst in Amsterdam.Einde van uw heerlijke reis door Thailand, Laos en Cambodja.

Prijsindicatie voor deze rondreis Thailand, Laos en Cambodja

Voor deze 24-daagse rondreis Thailand, Laos en Cambodja dient u rekening te houden met een indicatie reissom van € 8.295 per persoon (bij deelname van 2 personen), op basis van verblijf in de eerst vermelde accommodaties. Voor de optioneel vermelde accommodaties geldt een toeslag. Neem contact op met de reisspecialist voor meer informatie.

Inbegrepen in de reissom zijn de vermelde vliegreizen, overnachtingen, excursies, transfers en de 2-daagse Luang Say Cruise.

Deze voorbeeldreis is uiteraard volledig naar wens aan te passen en uit te breiden. We assisteren u graag met het samenstellen van uw ideale rondreis Thailand, Laos en Cambodja!
Direct offerte aanvragen
Fraukje van Nes • Reisexpert Cambodja

Heeft u vragen?

Mail mij Bel mij

Waarom met Tico een rondreis Thailand, Laos en Cambodja maken?

Onze reisspecialisten hebben veel ervaring met het verzorgen van reizen door deze bijzondere landen in Zuidoost-Azië. Daarnaast hebben zij de bestemmingen zelf uitvoerig bezocht en kunnen dan ook probleemloos de voor u perfecte rondreis Thailand, Laos en Cambodja samenstellen!

Snelle service

Wij vinden het belangrijk u goed, maar ook snel van dienst te zijn. Onze reisexperts zullen persoonlijk contact met u opnemen en altijd zo spoedig mogelijk reageren op uw vragen.

Reisvoorstel op maat

Wij stellen speciaal voor u een reisprogramma samen waarin wij door middel van de route en accommodatiekeuze een exclusieve reis tot stand laten komen.

Genieten

Nadat de reis is geboekt start de voorpret en kunt u zich voorbereiden op alle bijzondere ervaringen die u te wachten staan en waar u straks heerlijk onbezorgd van kunt genieten!

Ontvang maandelijks onze nieuwsbrief vol reisinspiratie, verhalen en aanbiedingen

Bekijk onze privacyverklaring voor meer informatie over de verwerking van uw persoonsgegevens.

Ontvang maandelijks onze nieuwsbrief vol reisinspiratie, verhalen en aanbiedingen

Bekijk onze privacyverklaring voor meer informatie over de verwerking van uw persoonsgegevens.

© Tico Reizen 2023 - Privé-reizen op maat