Logo bg white

Rondreis Thailand, Laos & Cambodja

25-daagse rondreis door Cambodja, Laos & Thailand
Vanaf € 3.850,00 p.p.
November t/m februari

Rondreis Thailand, Laos & Cambodja

Een rondreis langs de belangrijkste hoogtepunten van deze drie top bestemmingen in Azië, met tevens enkele zeer authentieke stops. Gedurende deze 25-daagse reis doet u niet puur de grote toeristische bestemmingen aan, maar reist u enigszins ‘off the beaten track’ naar de meer afgelegen gebieden van Thailand, Laos en Cambodja. Per vliegtuig reist u na een korte stop-over in metropool Bangkok naar de noordelijke steden Chiang Mai en Chiang Rai, van waar u verder reist (deels) per boot naar Azië’s mooiste stad Luang Prabang in Laos. Hoogtepunt van deze reis is een bezoek aan het authentieke Zuid-Laos van het land waar u een bezoek brengt aan de nog vrij onbekende Wat Phu tempel, voorloper van Angkor Wat, en de idyllische 4.000 Islands waar u verblijf in een drijvende studio op de machtige Mekong rivier. Via de legendarische tempels van Angkor, ontdekt door dhr. Henry Mouhot, reist u via Battambang door naar het tropische paradijs Koh Chang in Zuid-Thailand, één van de weinige Thaise eilanden waar het massatoerisme nog geen vat op heeft gekregen. Een briljante afwisseling van authenticiteit, zonder de belangrijke hoogtepunten als o.a. de tempels van Angkor in Cambodja over te slaan!

Vliegtuig
Over land
Boot
1
1

1: Vliegreis naar Thailand

U vertrekt ’s avonds vanaf Schiphol met een rechtstreekse vlucht van KLM naar de Thaise hoofdstad Bangkok. U arriveert de volgende dag in Bangkok.

2
2

2: Aankomst Bangkok

U komt ’s middags aan op de luchthaven van Bangkok van waar een transfer is geregeld naar uw hotel. De rest van de dag bent u vrij.

 • toeristenklasse-A: Arun Residence (2n)
 • superieure klasse: Chatrium Suites Bangkok (2n)


"We hebben een prachtige en bijzondere vakantie gehad en genieten nog steeds na. Laos is mooi en heeft ons verrast. We hebben erg genoten van de rijke cultuur. Het prachtig hoe mooi en afwisselend Laos qua natuur is. De bergen in het noorden, de hoogvlakte met de plantages, de Mekong, de droogte in het westen en de rivierendelta in het zuiden met de grens van Cambodja. We hadden niet gedacht dat dit zo afwisselend was! "
Hans & Marijke

Bangkok

3
3

3: Stadsexcursie Bangkok

Onder begeleiding van een gids bezoekt u vandaag de belangrijkste bezienswaardigheden van Bangkok. Om de sfeer van Bangkok optimaal te kunnen voelen, reist u hoofdzakelijk met het openbaar vervoer. U brengt vandaag een bezoek aan het Koninklijk Paleis, de Wat Phra Keo en Wat Pho. Na de lunch (niet inbegrepen) maakt u een prachtige boottocht over de ‘klongs’, de kanalen in en rondom de stad. Vlak voordat u teruggebracht wordt naar uw hotel, bezoekt u nog de Wat Arun, de Tempel van de Dageraad.

4
4

4: Bangkok – Chiang Mai

Transfer naar de luchthaven van Bangkok voor de korte vlucht met Thai Airways naar Chiang Mai, de stad van de tempels en de markten, gelegen in het noorden van het land. Bij aankomst is er een transfer geregeld naar uw centraal gelegen hotel.

 • toeristenklasse: Rimping Village (3n)
 • superieure klasse: The Chedi Chiang Mai (3n)

The Chedi Chiang Mai

5
5

5: Stadsexcursie Chiang Mai

Na het ontbijt start een interessante excursie onder begeleiding van een gids naar de belangrijkste bezienswaardigheden van Chiang Mai (eventueel ook mogelijk per fiets). U bezoekt vandaag de belangrijkste tempels als o.a. Wat Phra Singh en de op een heuvel gelegen Wat Prathat Doi Suthep. Na de lunch (inbegrepen) brengt u een bezoek aan het Hilltribe Ethnography museum, waar u een goed beeld krijgt van de aanwezige etnische minderheden in de regio, waarna u wordt terug gebracht naar uw hotel.

6
6

6: Chiang Mai

Vrije dag in Chiang Mai. De omgeving leent zich fantastisch voor het maken van prachtige wandelingen. Er zijn vandaag geen tours voor u inbegrepen, wél zijn er legio mogelijkheden! Zo kunt u bijvoorbeeld een bezoek brengen aan het Doi Inthanon National Park, vernoemd naar Thailand’s hoogste berg (2.776 meter) of een canopy tour maken waarbij u boven de boomtoppen ‘vliegt’, gezekerd aan de staaldraden die tussen de platforms lopen. Ook is een bezoek aan Lampang mogelijk (dagexcursie), waar zich, naar men zegt, de mooiste tempel van Noord-Thailand bevindt. Wanneer u een fanatieke wandelaar bent, is het eventueel mogelijk uw verblijf in de omgeving van Chiang Mai te verlengen en deel te nemen aan één van de vele meerdaagse trekkingen (2, 3 of 4 dagen) door de mooie bergachtige omgeving. Dergelijke trekkingen worden uitgevoerd in kleine gezelschappen.

7
7

7: Chiang Mai – Chiang Rai

Vandaag vervolgt u uw reis naar Thailand’s oudste stad: Chiang Rai, gelegen in het hoge noorden, nabij de grens met Laos. De reis voert deels over land, deels over water. U maakt kennis met het prachtige bergachtige gebied bij de grens met Myanmar waar nog altijd vele bergstammen wonen als de Yao en Akha. Het is een lange, maar schitterende dag. Aan het eind van de middag arriveert u in Chiang Rai, waar u wordt afgezet bij uw hotel.

 • toeristenklasse: Laluna Hotel & Resort (2n)
 • superieure klasse: The Legend Boutique River Resort & Spa (2n)
8
8

8: Excursie Gouden Driehoek

Vandaag maakt u een excursie naar de Gouden Driehoek. Eerst brengt u een bezoek aan Doi Tong Mountain met de Mae Fah Luang botanische tuinen. Aan de grens met Birma bezoekt u het stadje Mae Sai met een kleurrijke markt waar veel smokkelwaar verhandeld wordt. Indien gewenst kunt u een permit kopen om de grens naar Myanmar over te steken (niet inbegrepen). U rijdt verder naar het drielandenpunt waar de grenzen van Thailand, Myanmar en Laos samen komen en bezoekt het interessante museum ‘Hall of Opium’ (op maandag gesloten). Hier wordt een overzicht over de geschiedenis van de papaverteelt gegeven en wordt ook getoond wat de impact op de lokale bevolking is. Aan het eind van de middag keert u terug bij uw hotel in Chiang Rai.

9
9

9: Chiang Rai – Pakbeng (Laos)

Vandaag verlaat u Thailand en reist u naar de grens met Laos. Allereerst transfer in de vroege ochtend naar Chiang Khong, gelegen aan de Thaise zijde van de grens met Laos. Na de grensformaliteiten stapt u aan boord van de Luang Say boot die u gedurende twee dagen naar Luang Prabang in Laos brengt; een wel heel erg bijzondere manier van reizen. Houdt u er rekening mee dat deze boot alleen gaat op maandag, donderdag, vrijdag en zondag.
Bij de boottocht en het verblijf in de lodge in Pakbeng zijn alle maaltijden inbegrepen. U vaart over de machtige Mekong rivier en observeert onderweg het leven langs de rivieroevers. U luncht aan boord. Pal voor zonsondergang arriveert u in Pakbeng, waar u dineert op het terras uitkijkend over de rivier. U overnacht niet aan boord, maar in een prachtige lodge in het Laotiaanse Pakbeng,

 • toeristenklasse-A: Luang Say Lodge (1n – hp)
10
10

10: Pakbeng – Pak Ou – Luang Prabang

U ontbijt in de Luang Say Lodge. Indien gewenst, kunt u nog naar de vroege ochtendmarkt van Pakbeng waar de lokale bevolking uit de omgeving bij elkaar komt om de goederen te verhandelen. Om 08:30 uur vertrekt de boot voor het laatste traject naar Luang Prabang. Onderweg bezoekt u een inheems dorpje waar lokale Laotiaanse whisky wordt geproduceerd op authentieke wijze. Lunch aan boord. In de namiddag staat er een bezoek aan de mysterieuze boeddhistische grotten van Pak Ou op het programma. U bezoekt o.a. de Tam Thing grot waarin zich duizenden boeddhabeelden bevinden. Pal voor zonsondergang arriveert u in Luang Prabang. Hier wordt u opgewacht door een vertegenwoordiger van onze agent voor de korte transfer naar uw hotel, gelegen in het oude centrum van Luang Prabang.

 • toeristenklasse: The Apsara Hotel (3n)
 • superieure klasse: Mekong River View Hotel (3n)11
11

11 & 12: Luang Prabang

Vrije dagen om geheel op eigen gelegenheid de stad te verkennen. Alle belangrijke bezienswaardigheden liggen op loopafstand of u kunt een fiets huren. In de kleine straatjes vindt u leuke winkeltjes en overal komt u kleine stupa’s en tempeltjes tegen. Langs de oever van de Mekong vindt u diverse leuke terrassen waar het goed toeven is. Wanneer u vroeg opstaat bent u getuige van een bijzonder dagelijks ritueel: de zogenaamde ‘bedelprocessie’. Lange rijen monniken wandelen vanaf ca. 06.00 uur met hun bedelnap langs de huizen en winkels om voedsel en andere giften in ontvangst te nemen. Het geheel gebeurt in stilte en is een indrukwekkend gezicht. Ook erg bijzonder is een bezoek aan de Vat Siphouthabath tempel gedurende zonsondergang.

13
13

13: Luang Prabang – Champassak (Zuid-Laos)

Transfer naar de luchthaven van Luang Prabang voor de rechtstreekse binnenlandse vlucht met Lao Airlines naar Pakse, gelegen in het diepe zuiden van Laos. Op de luchthaven wordt u opgewacht voor de transfer naar de aanlegsteiger in Pakse. Hier start een prachtige boottocht van ca. 2 uur over de machtige Mekongrivier naar Champassak. Hier gaat de reis weer verder per auto. U bezoekt het tempelcomplex Wat Phu, een oude Khmer tempel welke sinds 2001 is toegevoegd aan de Werelderfgoedlijst van UNESCO. In de 4e eeuw vormde dit complex de meest oostelijke grens van het Khmer rijk en het wordt ook wel beschouwd als een kleinere versie van Angkor Wat. U overnacht vanavond in een knusse accommodatie in Champassak.

 • toeristenklasse: Inthira Hotel (1n – bungalow)
14
14

14: Champassak – Don Khone

Vandaag reist u verder naar het prachtige eiland Don Khone, waar u overnacht in een bijzonder sfeervolle accommodatie. De komende dagen kunt u genieten van dit authentieke stukje Laos.

 • toeristenklasse: Sala Don Khone (2n – ‘floating studio’)
15
15

15: Don Khone

Vrije dag om het eiland verder te verkennen. Maakt u zeker kennis met het culturele erfgoed van het eiland uit de tijd van de kolonisatie. Er bevindt zich hier nog een oude spoorlijn, ooit gebouwd door de Fransen in 1897. Ook is een bezoek aan de Li Phi watervallen, thuishaven van de zeldzame Irrawaddy dolfijnen, erg de moeite. U kunt op Don Khone een fiets huren voor ca. 1 euro per dag. Ook kunt u de brug oversteken naar het eiland Don Det.

16
16

16: Don Khone – Pakse

’s Ochtends reist u per boot naar Ban Nakasang waar uw chauffeur u op staat de wachten voor de transfer terug naar Pakse. U brengt nog een kort bezoek aan de prachtige Khone Phapeng watervallen, de grootste watervallen in het 4.350 kilometer lange traject dat de Mekong rivier aflegt van het Tibetaanse plateau tot aan Zuid-China. Vervolgens terugreis naar Pakse waar u wordt afgezet bij uw hotel.

 • toeristenklasse: La Residence Sisouk (1n)
 • superieure klasse: Champasak Grand Hotel (1n)
17
17

17: Pakse – Siem Reap (Cambodja)

's Ochtends transfer naar de luchthaven van Pakse voor de rechtstreekse vlucht van Lao Airlines naar Siem Reap in Cambodja. Siem Reap is de uitvalsbasis voor uw bezoek aan het beroemde tempelcomplex Angkor. Transfer naar uw hotel. De rest van de middag bent u vrij.

 • toeristenklasse-A: Tara Angkor Hotel (3n)
 • superieure klasse: Heritage Suites (3n)
 • (optioneel) luxe klasse: Hotel de la Paix (3n)
18
18

18: Excursie Angkor Thom, Angkor Wat & Ta Prohm

U brengt vandaag een bezoek onder begeleiding van een gids aan de mystieke stad Angkor Thom, gebouwd door Jayavarman VII. U bezoekt o.a. de zuidelijke toegangspoort, de tempels van Bayon, Baphuon en Phimeanakas, de koninklijke stad met het olifantenterras en het terras van de leprakoning. Vervolgens bezoekt u de vroege 12e eeuwse Angkor Wat tempel, gewijd aan de Hindu god Visnu. Angkor Wat wordt gezien als het meesterwerk van de Khmer architectuur. In de namiddag bezoekt u de overwoekerde Ta Prohm tempel alvorens u terugkeert naar uw hotel in Siem Reap.

19
19

19: Siem Reap

Vrije dag om de tempels op eigen gelegenheid verder te verkennen. Erg leuk is een bezoek per tuk-tuk aan de prachtig gedecoreerde roze gekleurde tempel Banteay Srei, gelegen op zo’n 30 kilometer van Siem Reap. Alleen de rit op zich is al de moeite waard!

20
20

20: Siem Reap – Battambang

’s Ochtends wordt u opgehaald bij uw hotel voor de ca. 2½ uur durende transfer naar Battambang, de tweede stad van Cambodja. De rest van de middag bent u vrij om het centrum van de stad, en de belangrijkste bezienswaardigheden op eigen gelegenheid te verkennen. Zo kunt u een bezoek brengen aan de tempels Wat Ek Phnom, Wat Banan en Wat Phnom Sampeau. Het bezoek aan Wat Banan kunt u eventueel ook combineren met een bezoek aan Kamping Poy, een klein meer waar veel Cambodjanen verkoeling komen zoeken. In de avond kunt u in Battambang het straatleven aan u voorbij zien trekken op een van de vele gezellige terrassen bij de rivier.

 • toeristenklasse: Hotel Bambu (1n)
 • superieure klasse: Hotel Bambu (1n – bambu suite)
21
21

21: Battambang – Koh Chang (Thailand)

U verlaat vandaag Cambodja voor een heerlijk uiteinde op de prachtige stranden van het eiland Koh Chang. De reis naar de Thais/Cambodjaanse grens (Phsar Prom/Ban Prakard) ligt op ca. 2½ uur rijden van Battambang, nabij het dorpje Pailyn, voormalig mijnstadje en ooit een belangrijke schuilplaats voor de Rode Khmer. Bij de grens neemt u afscheid van uw Cambodjaanse chauffeur.
Aan de andere kant van de grens wordt u opgewacht door uw Thaise chauffeur voor de tevens 2½ uur durende rit naar de pier bij Thammachat, nabij Trat. Hier neemt u de lokale ferry (overtocht duurt ca. 25 minuten) naar Koh Chang, die arriveert op de noordpunt van het eiland, bij de Ao Sapparos pier. Bij aankomst neemt u een taxi (niet inbegrepen) naar uw hotel, gelegen nabij Kai Bae beach, aan de oostzijde van het eiland. U sluit hier uw vakantie in alle rust af op het prachtige eiland Koh Chang.

 • toeristenklasse: Seaview Resort & Spa (3n)
 • superieure klasse: Gajapuri Resort & Spa (3n)
22
22

22 & 23: Koh Chang

Vrije dagen op dit paradijselijke en veelzijdige eiland. U kunt natuurlijk heerlijk bijkomen van uw rondreis bij uw hotel en genieten van de talrijke faciliteiten. Maar ook kunt u er in de omgeving op uit te trekken. Koh Chang biedt vele mogelijkheden tot snorkelen, duiken, wandelen of olifant trekkings.

24
24

24: Vertrek

U reist per ferry (ferrytickets niet inbegrepen) terug naar Trat waar u vanaf de pier een taxi neemt (niet inbegrepen) naar de luchthaven. U vliegt met een korte binnenlandse vlucht van Bangkok Airways naar Bangkok waar u overstapt op de intercontinentale rechtstreekse vlucht van KLM terug naar Amsterdam.

25
25

25: Aankomst

Aankomst in Amsterdam.

Prijsindicatie voor deze rondreis door Thailand, Laos & Cambodja

Voor deze 25-daagse rondreis door Thailand, Laos en Cambodja dient u rekening te houden met een indicatie reissom van €3.850 per persoon (bij deelname van twee personen), op basis van verblijf in toeristenklasse hotels. Indien u liever verblijft in superieure klasse hotels dient u rekening te houden met een indicatie reissom van €4.525 per persoon.

Inbegrepen in de reissom zijn vermelde vliegreizen, transfers en een 2-daagse Luang Say river cruise.


Direct offerte aanvragen
Jelisa Davids • Reisexpert Cambodja

Heeft u vragen?

Mail mij Bel mij

Waarom met Tico naar Thailand, Laos & Cambodja?

Iedere reiziger is anders. De reisspecialisten van Tico hebben veel ervaring met de verzorging van reizen door deze bijzondere bestemming en kunnen dan ook probleemloos de voor ú perfecte Indonesië reis samenstellen.

Snelle service

Wij vinden het belangrijk u goed, maar ook snel van dienst te zijn. Onze reisexperts zullen altijd binnen 2 werkdagen reageren op uw verzoek.

Laos reizen op maat

In overleg met u maken wij een uniek voorstel, helemaal gebaseerd op uw wensen en voorkeuren. Wij stippelen een programma uit wat exact aansluit bij uw wensen.

Genieten tijdens de reis

Wij stellen deze reis speciaal voor u samen. U hoeft dan ook tijdens de reis alleen maar te genieten van al het moois wat deze reis door Laos u te bieden heeft.

Ontvang ca. 4 keer per jaar onze nieuwsbrief vol reisinspiratie, verhalen en aanbiedingen.

Bekijk onze privacyverklaring voor meer informatie over de verwerking van uw persoonsgegevens.

© Tico Reizen 2017 - Privé reizen op maat