Logo bg white

Bijzondere rondreis Noord-Peru 'Authentiek Noord'

24-daagse rondreis door Peru
Vanaf € 9.450,00 p.p.
Mei t/m november
Charissa 2018
Heeft u vragen?
×

Rondreis Noord-Peru waarbij je terug in de tijd gaat!

Gedurende deze bijzondere rondreis Noord-Peru bezoekt u op individuele basis het nog relatief onbekende noorden van Peru. De rondreis voert u eerst naar de prachtige Andestoppen bij Huaraz. Vervolgens reist u door naar de stad Trujillo, een perfecte uitvalsbasis voor een bezoek aan zowel de restanten van de Chimú als de Moche beschaving. In de sfeervolle koloniale stad Cajamarca verblijft u enkele dagen voor een verkenning van enkele bijzondere archeologische vondsten waaronder Cumbemayo, en de pre-inca begraafplaats ‘Ventanillas de Otuzco’.

De reis gaat verder door de bergen over weinig betreden paden via Leymebamba en de ruïnes van Kuélap en de graftombes van Revash naar de stad Chachapoyas. Uiteraard ontbreekt ook een bezoek aan de Gocta waterval niet in het programma van deze bijzondere reis Peru, één van ’s werelds hoogste watervallen (771 meter hoog!). Via de stad Chiclayo, beroemd om het koninklijke graf van de Heer van Sipán, reist u door naar de prachtige kuststreek van het hoge noorden. U sluit uw rondreis in alle rust af aan de mooie stranden van Máncora in Noord-Peru.


Bekijk het volledige reisprogramma van deze authentieke rondreis door Noord-Peru!

Vliegtuig
Over land
Boot
1
1

1: Vliegreis naar Peru

Het is zover: uw rondreis Noord-Peru gaat vandaag beginnen! U vertrekt vanaf Amsterdam Schiphol met een directe KLM vlucht naar de Peruaanse hoofdstad Lima, waar u in de loop van de middag arriveert. U wordt opgewacht op de luchthaven door een vertegenwoordiger van onze lokale agent voor de transfer naar uw hotel, gelegen in de aangenaame wijk Miraflores.

  • ★★★★ Atemporal Hotel (2n)

Atemporal Hotel

2
2

2: Stadsexcursie Lima

De ochtend heeft u vrij om even bij te komen van de lange vlucht.

’s Middags gaat u onder begeleiding van een lokale gids naar het koloniale centrum van Lima, waarbij u een bezoek brengt aan de kathedraal en de kerk San Francisco. Natuurlijk ontbreekt een bezoek aan het archeologische museum Larco niet op het programma tijdens deze bijzondere reis door Peru. Hier ziet u de fraaiste schatten van de diverse pre-columbiaanse culturen van Peru.

3
3

3: Lima - Huaraz

Vandaag start deze bijzondere reis Noord-Peru dan écht. U verlaat de Peruaanse hoofdstad en reist per uitstekende lokale bus in ca. 9 uur naar Huaraz. Op het busstation van Huaraz wordt u netjes opgewacht en naar uw hotel gebracht.

Het openbaar vervoer in Peru is van een uitstekende kwaliteit en een zeer comfortabele en voordelige manier van reizen. Mocht u liever niet met het openbaar vervoer reizen, dan kan Tico uiteraard ook een auto met chauffeur voor u regelen.

  • ★★★ El Patio de Monterrey (4n)
4
4

4: Huaraz

Vandaag heeft u een vrije dag in Huaraz. U kunt besluiten in de stad te blijven en een bezoek te brengen aan het Archeologische Museum van Ancash. Ook kunt u naar de thermale baden van Monterrey gaan, gelegen op ca. 10 kilometer ten noorden van Huaraz.

5
5

5: Callejon de Huaylas & Laguna Llanganuco

Vandaag staat er een bezoek aan de prachtige Callejón de Huaylas op het programma. Deze schitterende vallei, omgeven door de Cordillera Blanca en de Cordillera Negra is een absolute must-see in Peru.

In het dal bevinden zich twee helderblauw-groene gletsjermeren en u bezoekt vandaag Laguna Llanganuco, gelegen aan de voet van Huascarán. Niet alleen het meer is adembenemend, ook de gehele setting en de aanwezige flora zijn prachtig.

Laguna Llanganuco

6
6

6: Chavín de Huántar

Vandaag wordt een bijzondere dag van uw rondreis door Noord-Peru. U brengt een bezoek aan de ruïnes van Chavín de Huántar, één van Zuid-Amerika’s oudste beschavingen, welke zo’n 2.000 jaar voorliep op de legendarische Inca’s. Het complex bestaat uit enkele bovengrondse granieten piramides en pleinen die elk met elkaar zijn verbonden door trappen en platforms. In de namiddag keert u terug in Huaraz.

7
7

7: Huaraz - Trujillo

Overdag bent u nog vrij in Huaraz.

Aan het einde van de dag wordt u naar het busstation gebracht voor de nachtelijke busreis naar Trujillo, een reis van ongeveer 10 uur. U arriveert de volgende ochtend in Trujillo en wordt uiteraard netjes naar uw hotel gebracht.

Indien u niet graag per lokale (nacht)bus reist, dan kan Tico uiteraard ook een auto met chauffeur voor u regelen. U reist dan overdag en arriveert dan ’s avonds laat in Trujillo.

8
8

8: Aankomst in Trujillo

In de ochtend arriveert u Trujillo waar u wordt opgewacht door een vertegenwoordiger van onze lokale agent die u naar uw hotel zal brengen. U verblijft op een prachtige centrale locatie aan de Plaza de Armas van Trujillo. De rest van de dag heeft u vrij te besteden.

  • ★★★★ Costa del Sol Trujillo Centro (2n)

Costa del Sol Trujillo Centro

9
9

9: Huacas & Chan Chan

Vandaag maakt u prachtige dagexcursie naar twee verschillende pre-columbiaanse culturen die erg belangrijk waren in deze streek, de Moche en de Chimú cultuur.

Allereerst bezoekt u de piramide ‘Huaca de La Luna’, die samen met de ‘Huaca del Sol’ behoort tot één van de belangrijkste overblijfselen van de Moche cultuur. Vervolgens brengt u een bezoek aan de pre-Incastad Chan Chan. U gebruikt de lunch in het badplaatsje Huanchaco (inbegrepen).

10
10

10: Trujillo - Cajamarca

U reist vandaag naar de volgende bestemming binnen deze bijzondere rondreis Noord-Peru: Cajamarca. Een privé chauffeur brengt u vandaag in ca. 9 uur naar deze interessante stad waar u wordt afgezet bij uw hotel.

  • ★★★ Costa del Sol Cajamarca (3n)
11
11

11: Cumbemayo

‘s Ochtends brengt u een bezoek aan Cumbemayo, een ingenieus uit de rotsen uitgehouwen afwateringssysteem. Cumbemayo dateert uit ca. 1.500 voor Christus en het zou weleens één van de oudste bouwwerken van Latijns-Amerika kunnen zijn. Niet alleen de kanalen zijn indrukwekkend, ook de omgeving met haar indrukwekkende geërodeerde geologische formaties zijn prachtig.

De middag heeft u vrij te besteden. U kunt Cajamarca op uw gemak op eigen gelegenheid verkennen en slenteren door de prachtige straatjes.

12
12

12: Ventanillas de Otuzco, Hacienda La Collpa & Baños del Inca

‘s Ochtends staat een bezoek aan de ten noordoosten gelegen 'Ventanillas de Otuzco', een grote pre-inca begraafplaats, op het programma. In de helling van een heuvel bevinden zich ca. 330 nissen waarin de doden werden begraven. Het landschap en de setting van deze begraafplaats is adembenemend.

’s Middags brengt u een bezoek aan de Hacienda Collpa, een nog op traditionele wijze functionerende ranch, gelegen in een prachtig landschap. U sluit de dag af met een bezoek aan de natuurlijke thermale baden gelegen vlak buiten Cajamarca, de zogenaamde ‘Baños del Inca’.

13
13

13: Cajamarca - Leymebamba

Vandaag staat een spectaculaire rit door de prachtige Marañon kloof op het programma. U reist de komende dagen door de regio Chachapoyas, een prachtig ongerept stukje Peru en een prachtig onderdeel van deze bijzondere rondreis Noord-Peru. Via woestijnachtige gebieden, afgewisseld door nevelwouden en gecultiveerde landerijen, bereikt u uiteindelijk aan het eind van de dag Leymebamba.

  • ★★★ La Casona de Leymebamba (1n)
14
14

14: Leymebamba - Chachapoyas

Na het ontbijt brengt u een bezoek aan het lokale museum waar o.a. ca. 200 mummies worden tentoongesteld die in 1997 werden gevonden bij het meer van de Condors. Hierna reist u door naar de graftombes bij Revash welke zich bevinden in steile kliffen. Vanaf deze unieke locatie zien de tombes eruit als kleine huisjes.

Hierna reist u door naar Chachapoyas waar u de komende dagen verblijft. De lunch is vandaag inbegrepen.

  • ★★★ La Xalca Hotel (2n)
15
15

15: Kuélap

U brengt vandaag een bezoek aan het grootste en tevens belangrijkste ruïnecomplex van de regio: Kuélap. Deze oude vestingstad van de Chachapoya indianen ligt prachtig op een heuvel op ca. 3.000 meter boven zeeniveau en het uitzicht op de omliggende omgeving is adembenemend. De resterende muren en honderden ronde constructies zijn deels in beslag genomen door het nevelwoud en de aanwezige orchideeën en bromelia’s bedekken de ruïnes. Aan het eind van de middag keert u terug in Chachapoyas.

16
16

16: Chachapoyas - Gocta watervallen

Vandaag staat er een prachtig bezoek aan de Gocta watervallen op het programma. Het is een intensieve wandeling vandaag (ca. 3-4 uur), dus een goede conditie is een vereiste om Gocta te bezoeken. Deze 771 meter hoge drie-dubbele waterval behoort tot de hoogste watervallen ter wereld en was tot het jaar 2002 alleen bekend bij enkele lokale boeren. U heeft ruimschoots de tijd om te genieten van de watervallen en evt. een duik te nemen. In de middag arriveert u bij de comfortabele Gocta Lodge, waar u vanavond overnacht.  • ★★★ Gocta Lodge (1n)

Gocta Lodge

17
17

17: Gocta - Chiclayo

Vandaag staat een lange, maar prachtige rit van ca. 9-10 uur op het programma naar Chiclayo. De reis voert door één van de droogste woestijnen ter wereld tot aan Chiclayo, waar u aan het eind van de dag afgezet wordt bij uw hotel.  • ★★★+ Casa Andina Select Chiclayo (2n)
18
18

18: Sipán & Túcume

De hele dag staat in het teken van Sipán en Túcume. U maakt een excursie naar het graf van de Heer van Sipán. Vervolgens bezoekt u het Tumbas Reales museum om alle schatten te bewonderen. Na de lunch (inbegrepen) brengt u vervolgens nog een bezoek aan het tempelcomplex van Túcume. Aan het eind van de dag wordt u terug naar uw hotel gebracht.

19
19

19: Chiclayo - Máncora

U reist vandaag in ca. 5 uur van Chiclayo naar Máncora, gelegen in de noordelijke kustregio van Peru. De omgeving van Máncora heeft prachtige stranden. De ideale setting voor een ontspannen afsluiter van deze bijzondere Noord-Peru reis. U verblijft de komende dagen in een heerlijke accommodatie direct aan het strand.

  • ★★★★ Hotel KiChic (4n)
20
20

20 - 22: Máncora

Vrije dagen in Máncora. Geniet van de mooie stranden en kom even helemaal tot rust na deze bijzondere reis Peru.

"Onze reis door de regio Chachapoyas was heel indrukwekkend. Je reist hier echt door een minder bekend stukje Peru. De infrastructuur laat af en toe te wensen over. De archeologische sites waren echter fántastisch. Kuélap doet zeker niet onder voor Machu Picchu!"
Tico-reizigers
23
23

23: Vertrek

De rondreis door Noord-Peru is tot een einde gekomen. U wordt opgehaald bij uw hotel voor een ca. 2½ uur durende transfer naar de luchthaven van Tumbes. U reist per binnenlandse vlucht terug naar Lima, waar deze bijzondere reis Peru tot een einde komt. Enkele uren later vertrekt uw directe KLM vlucht terug naar Amsterdam.

24
24

24: Aankomst

Aankomst in Amsterdam.

Prijsindicatie 'Authentiek Noord-Peru'

Voor deze 24-daagse bijzondere rondreis Noord-Peru geldt een indicatie reissom vanaf € 9.450 per persoon (bij deelname van 2 personen).

Inbegrepen:
Deze prijsindicatie is inclusief alle vermelde vliegreizen, vermelde transfers, hotelovernachtingen en excursies.


Direct offerte aanvragen
Charissa Martens • Reisexpert Peru

Heeft u vragen?

Mail mij Bel mij

Wat kunt u van Tico verwachten?

Iedere reiziger is anders. De reisspecialisten van Tico hebben veel ervaring met de verzorging van reizen door deze unieke bestemming en kunnen dan ook probleemloos de voor u perfecte rondreis Noord-Peru samenstellen.

Snelle service

Wij vinden het belangrijk u goed, maar ook snel van dienst te zijn. Onze reisexperts zullen persoonlijk contact met u opnemen en altijd zo spoedig mogelijk reageren op uw vragen.

Een bijzonder reisplan

Niet alleen de bekende hoogtepunten behoren tot ons aanbod. Wij laten u óók graag kennis maken met de minder bekende regio's van het land.

Uw droomreis Peru

Geen enkele reis is hetzelfde. In overleg met u wordt uw persoonlijke en unieke programma samengesteld op basis van uw reisgezelschap.

Ontvang maandelijks onze nieuwsbrief vol reisinspiratie, verhalen en aanbiedingen

Bekijk onze privacyverklaring voor meer informatie over de verwerking van uw persoonsgegevens.

Ontvang maandelijks onze nieuwsbrief vol reisinspiratie, verhalen en aanbiedingen

Bekijk onze privacyverklaring voor meer informatie over de verwerking van uw persoonsgegevens.

© Tico Reizen 2023 - Privé-reizen op maat