Logo bg white

Rondreis Myanmar 'Cultureel Myanmar'

18-daagse rondreis door Myanmar
Vanaf € 4.625,00 p.p.
Medio oktober t/m begin maart
Fraukje van nes
Heeft u vragen?
×

Rondreis Myanmar

Deze 18-daagse individuele rondreis Myanmar biedt u een bijzondere kennismaking met het voormalig Birma, het land wat zo lang afgesloten is geweest voor bezoekers.

De rondreis Myanmar start in Yangon waar u na een bezoek aan o.a. de Shwedagon pagode doorreist naar de Gouden Rots. Deze plek is een zeer belangrijk bedevaartsoord voor de Myanmarese bevolking. Vervolgens reist u verder over land naar het minder bekende Hpa-An waar u kennismaakt met verschillende stammen en eeuwenoude (tempel) grotten. Per binnenlandse vlucht reist u van Yangon naar Loikaw. In de omgeving zijn veel Karen dorpjes te vinden, ook wel bekend om de long neck vrouwen. Per boot reist u over het Pékonmeer naar het Samkarmeer om vervolgens over land bij het Inlemeer uit te komen.

Na een bezoek aan dit bijzondere meer, reist u per binnenlandse vlucht verder naar de stad Mandalay, bekend vanwege de vele kunstenaars. Per comfortabele cruise reist u naar uw laatste bestemming, het sprookjesachtige Bagan waar u het uitgestrekte tempelgebied met uw gids uitvoerig verkent. Deze culturele rondreis Myanmar waarbij u kennismaakt met de uiterst vriendelijke bevolking van dit land is een onvergetelijke ervaring!


Bekijk het volledige reisprogramma van deze Myanmar rondreis!

Vliegtuig
Over land
Boot
1
1

1: Vliegreis naar Myanmar

Vandaag gaat uw individuele rondreis Myanmar van start! U vertrekt vanavond vanaf Amsterdam Schiphol Airport met een vlucht van Emirates naar de Birmese metropool Yangon. U dient over te stappen in Dubai en arriveert de volgende middag in Yangon.

2
2

2: Aankomst in Yangon

U arriveert aan het einde van de middag op de internationale luchthaven van Yangon waar u zich meldt bij de douane met uw door Tico verzorgde visumdocumenten. Na wat papierwerk wandelt u naar buiten waar u wordt opgewacht door uw Engelssprekende gids voor een warm welkom in Myanmar! Transfer naar uw sfeervolle hotel.

 • ★★★ The Loft Hotel (2n)
 • ★★★★ Savoy Hotel (2n)
 • (optioneel) ★★★★★ Governor’s Residence (2n)

The Governor's Residence

3
3

3. Yangon

Een zeer interessante dag tijdens uw Myanmar rondreis. Vandaag verkent u met uw gids de stad en maakt u kennis met Yangon’s unieke charme en haar belangrijkste bezienswaardigheden. U brengt o.a. een bezoek aan de Sule Pagode, het koloniale hart met o.a. het oude postkantoor en een kleurrijke lokale markt. U kunt een leuke koffiestop houden in het authentieke Strand hotel. Tijdens de lunch (inbegrepen) kunt u kennis maken met de Birmese keuken door verschillende gerechtjes te proberen ui de Kachin, Shan en Rakhine staten. Na de lunch stapt u aan boord van de Yangon Circular trein voor een korte rit naar de Bogyoke Aung San markt. In de namiddag keert u terug bij uw hotel.

Vlak voor zonsondergang wordt u opgehaald bij uw hotel voor een avondbezoek aan de Shwedagon Pagode, een gigantische ruim 2.000 jaar oude en ca. 100 meter hoge gouden stupa welke zichtbaar is vanuit vele delen van de stad. De sfeer bij de tempel verandert na zonsondergang, wanneer alle toeristen het terrein verlaten en alleen de Birmezen achterblijven. Nadat u bent uitgekeken brengt u samen met uw gids een bezoek aan de avondmarkt van Yangon, waar u wordt getrakteerd op een drankje, wat snacks en een heerlijke kom noedels. In de loop van de avond keert u terug naar uw hotel.

4
4

4: Yangon – Gouden Rots

Na het ontbijt wordt u opgewacht door uw gids voor de reis naar uw volgende bestemming tijdens deze individuele rondreis Myanmar. Een spectaculaire rit voert u in ca. 5 uur door een prachtig landschap zuidwaarts naar één van Myanmar’s belangrijkste bedevaartsoorden: de Gouden Rots bij het dorpje Kyaiktiyo. In de middag arriveert u in het basiskamp Kinpun waar de reis verder gaat per lokale pick-up truck (het enige vervoer) naar boven, een avontuurlijke tocht van zo’n 45 minuten door de bergen. Aan het einde van de middag bezoekt u samen met uw gids het indrukwekkende complex rondom de gouden rots. Zeker rond zonsondergang hangt hier een magische sfeer.

 • ★★★ Mountain Top Hotel (1n)

Wilt u meer weten over de Gouden Rots? Reisspecialiste Jelisa schreef een blog over haar ervaring met de Gouden Rots tijdens haar Myanmar reis.

De Gouden Rots

5
5

5: Gouden Rots - Hpa-An

Na een vroeg ontbijt reist u verder zuidwaarts richting Hpa-An. Bij aankomst in Hpa-An staat er een excursie op het programma waarbij u veel leert over over het Kayin volk. U stapt aan boord van een kajak en vaart door de rustgevende omgeving tussen rijstvelden voor ca. 30 minuten. Indien u liever niet zelf peddelt, laat het ons dan weten dan zorgen wij ervoor dat iemand voor u peddelt. Onderweg kunt u genieten van het fenomenale uitzicht op het omliggende karstgebergte. Opvallend is hoe groen en stil het overal is. Deze bijzondere kajaktocht laat u op een unieke manier kennismaken met de nog authentieke Kayin Staat. Vervolgens stapt u weer aan wal voor een tocht te voet waarbij u diverse Kayin dorpjes bezoekt. Tijdens deze 2 uur durende tocht krijgt u een goed beeld van het leven van de Kayin mensen in de jungle. Na deze wandeling stapt u weer in de kajak en vaart u in ca. 30 minuten naar een lokaal huisje waar er een heerlijke en welverdiende lunch voor u klaarstaat.Na de lunch wordt u naar de Saddar grot gereden voor een bezoek aan deze speciale plek. • ★★★ Hpa-An Lodge (2n)

Indien u de 2 uur durende wandeling te lang vindt, is het mogelijk deze in overleg met uw gids in te korten.

6
6

6: Omgeving Hpa-An

Na het ontbijt stapt u aan boord van een privé boot waarmee u vandaag over de Thanlwin rivier vaart. Deze rivier is een van de langste rivieren in Myanmar en eindigt in de Mon staat. Doordat de rivier erg smal is, heeft u tijdens deze boottocht prachtig zicht op het leven aan de rivier. Na enige tijd stapt u aan wal bij het bijzondere dorpje Pa Lin waar verschillende stammen samenwonen. Na dit bezoek stapt u weer aan boord en vervolgt u de rondreis door Myanmar in zuidelijke richting. Bij aankomst bij het dorpje U Na Auk gaat u weer van boord en wordt u per tuk tuk door het dorpje gereden.

Bij aankomst in de koloniale stad Mawlamyine staat er een heerlijke Mon lunch op u te wachten (inbegrepen). U luncht vandaag in een lokaal huisje. Na de lunch bezoekt u het Mon museum waar u meer leert over deze cultuur. Samen met uw gids wandelt u door de stad met haar koloniale gebouwen. Eén van de hoogtepunten van de Mon staat is het Seindon Mibaya klooster welke u tevens bezoekt tijdens deze Myanmar rondreis. Aan het einde van de middag wordt u teruggereden naar Hpa-An waar u getuige bent van een prachtig fenomeen. Elke dag aan het einde van de middag vliegen er honderdduizenden vleermuizen uit een grot, op zoek naar water en voedsel. Het is een prachtig gezicht en een mooie afsluiter van deze dag.

"Wat een geweldig mooie reis hebben we achter de rug. Myanmar heeft al onze verwachtingen overtroffen, vooral de mensen zijn ontzettend vriendelijk, open, geïnteresseerd en aardig en er heerst een hele relaxte cultuur."
Roel & Jantien

Seindon Mibaya klooster

7
7

7: Hpa-An - Yangon

Vanochtend start de terugreis naar Yangon via Bago, een rit per auto van ca. 3 uur die u door het platteland van de Mon- en Kayin staat voert. Onderweg bezoekt u de eeuwenoude Kawgun grot, net buiten Hpa-An gelegen. Deze grot dateert uit de 7e eeuw, de periode van het Mon koninkrijk. U vervolgt de rit naar Bago. Bij aankomst brengt u een bezoek aan het voormalig koninklijk paleis. Vanaf Bago reist u verder per trein naar Yangon. De treinreis biedt u een nieuwe invalshoek op het lokale leven in Myanmar, een unieke ervaring tijdens deze rondreis Myanmar. Eenmaal aangekomen in Yangon wordt u per auto naar uw hotel gebracht.

 • ★★★ The Loft Hotel (1n)
 • ★★★★+ The Strand Hotel (1n)
8
8

8: Yangon - Loikaw

Al vroeg in de ochtend wordt u opgehaald en naar de luchthaven van Yangon gereden voor uw binnenlandse vlucht naar Loikaw, uw volgende bestemming tijdens deze rondreis Myanmar. Aangekomen in Loikaw wordt u naar uw hotel gereden waar u de koffers alvast kunt achterlaten. Vanochtend bezoekt u eerst de bruisende ochtendmarkt van Loikaw en het voormalige paleis van de Kayah prins.

Hierna wordt u naar het dorpje Pemsong gereden waar een 2 uur durende wandeling begint. Samen met een lokale gids wandelt u door een prachtige, bergachtige omgeving. De eerste dertig minuten gaan bergopwaarts maar dat wordt snel vergeten door de fantastische uitzichten. Halverwege de wandeling wordt een lokale picknick lunch geserveerd (inbegrepen). U eindigt de excursie in een van de vele Kayah dorpjes waar meerdere “long necks” wonen. Hier heeft u de kans om verschillende long neck vrouwen te ontmoeten en meer te weten te komen over hun geloof en cultuur. In de loop van de middag wordt u teruggebracht naar uw accommodatie.

‘s Avonds dineert u bij een lokale familie thuis (inbegrepen) en kunt u verschillende Kayah hapjes proeven waaronder de Kayah worstjes en de typische Kayah likeur. Een zeer unieke en authentieke ervaring tijdens uw Myanmar rondreis.

 • ★★★ Loikaw Lodge (1n)

9
9

9: Loikaw - Samkarmeer

In de ochtend bezoekt u Hta Nee La Leh waar u meer te weten komt over de lokale gebruiken van de dorpsbewoners. Na een wandeling door het dorp wordt u naar het 7-lakes gebracht, waar een heerlijke Kayah barbecue voor u klaar staat. Na de lunch reist u verder naar Pekon waar u op een privéboot stapt. U vaart het fraaie Pekonmeer over met als eindbestemming het Samkarmeer, een heerlijke rustige bestemming tijdens deze rondreis Myanmar. De boottocht duurt ongeveer 2 uur waarna u arriveert bij het dorpje Phaya Taung. U verblijft vandaag in een eenvoudige maar sfeervolle en kleinschalige accommodatie, gelegen op het meer, weg van het toerisme van het Inlemeer. Het dorpje Phaya Taung heeft nog geen elektriciteit en het hotel loopt op zonne-energie. De uiterst vriendelijke familie die het hotel runt, zal uw verblijf hier op en top laten verlopen. Inle Sactuary is een heerlijke rustige en ongerepte bestemming tijdens deze Myanmar rondreis.

 • ★★★ Inle Sanctuary (1n)

Inle Sanctuary

10
10

10: Samkarmeer - Inlemeer

Na het ontbijt reist u naar het zuiden van Inle waar u een bezoek brengt aan de Indein ruïnes. Deze honderden pagodes zijn deels bedekt met vegetatie en het wordt ook wel het ‘pagode bos’ genoemd. U wandelt door dit prachtige bos van pagodes en indien u het leuk vindt, kunt u hier nog een marktje bezoeken waar vele souvenirs worden aangeboden.

U luncht vandaag (inbegrepen) in een lokaal huisje gelegen in een dorpje op het meer. Na de lunch staat er een bezoek aan het zuiden van Inle meer op het programma. Bij het dorpje Nam Pan, stapt u over in een kano om de omgeving te verkennen. Wanneer u liever niet roeit, of wanneer u moe bent van het roeien, vervolgt u per motorboot de reis terug naar uw aangename accommodatie. De rest van de middag heeft u vrij te besteden en kunt u heerlijk ontspannen bij het zwembad van het hotel.

 • ★★★+ Sanctum Inle (2n)
 • ★★★★ Villa Inle Resort (2nVideo Sanctum Inle

Villa Inle Resort

11
11

11: Inlemeer

Vandaag staat geheel in het teken van Inle. Samen met uw gids observeert u het leven van de inwoners aan de rand van dit gigantische meer. Bijzonder aan het meer is de manier waarop de traditionele vissers hun boten besturen. Breng een bezoek aan de drijvende tuinen en kleine dorpjes rondom het meer, de Phaung Daw Oo pagode en een kleine traditionele werkplaats waar de typische cheroot sigaren worden geproduceerd op ambachtelijke wijze. Het programma van vandaag kunt u met uw gids overleggen.

12
12

12: Inlemeer - Mandalay

Uw verblijf aan het sprookjesachtige Inlemeer komt deze ochtend tot een einde. Transfer terug naar de luchthaven van Heho voor de binnenlandse vlucht naar Mandalay, uw volgende bestemming tijdens deze rondreis Myanmar. Hier wordt u opgewacht door uw chauffeur en Engelssprekende gids die de komende dagen van uw Myanmar rondreis tot uw beschikking staan. Transfer (ca. anderhalf uur!) naar uw sfeervolle en kleinschalige hotel in het centrum van Mandalay.

Diezelfde middag bezoekt u met uw gids enkele belangrijke bezienswaardigheden van het drukke Mandalay. U brengt o.a. een bezoek aan de prachtige traditionele teakhouten Shwenandaw en Atumashi kloosters, beiden zeker hoogtepunten van Mandalay. Hierna gaat u naar de legendarische Kuthodaw pagode. Hier staan in honderden spierwitte pagodes in marmeren tabletten de lessen van Boeddha opgesteld. U sluit de dag af met de top van Mandalay Hill voor een spectaculair uitzicht over de stad met zonsondergang.


 • ★★★ Bagan King Hotel (2n)
 • ★★★★ Rupar Mandalar (2n)
13
13

13: Omgeving Mandalay

Na het ontbijt staat er een excursie buiten Mandalay op het programma. U wordt naar de oude stad Ava gereden. Bij aankomst in Ava stapt u op de fiets en verkent u de overblijfselen van deze oude Koningsstad. U bezoekt het stenen klooster Maha Aungmyay Bonzan en het charmante teakhouten Bagaya klooster. Helaas is er niet veel overgebleven van Ava’s hoogtijdagen en liggen de tempels en pagodes verspreid tussen de rijstvelden. U luncht vandaag in Ava (inbegrepen).

Na het bezoek aan Ava reist u verder naar Amarapura. Deze oude hoofdstad is nu een rustig dorpje dat bekend staat om het weven. U brengt een bezoek aan een kleine weeffabriek waar u kunt aanschouwen hoe de bevolking het nog op de ouderwetse manier doet. Na dit bezoek geniet u van de zonsondergang bij de befaamde U-Bein brug welke de Pathodawgyi pagode met het vasteland verbindt. Deze ca. 200 jaar oude (1,2 kilometer lange) brug, gemaakt van teak hout, is de langste teakhouten brug ter wereld. Het is erg leuk om ter plaatse een boottocht te boeken bij één van de vele lokale bootmannen. Een onvergetelijke ervaring tijdens deze rondreis Myanmar!

U-bein brug

14
14

14: Paukan Cruise

U wordt ‘s ochtends opgehaald bij uw hotel en naar de haven gebracht waar RV Paukan op u ligt te wachten. Omstreeks 12:00 uur gaat u aan boord waar u hartelijk wordt ontvangen. Na een korte briefing over de route, start uw 3-daagse cruise arrangement naar Bagan. Het is erg leuk om dit traject over water af te leggen, i.p.v. per binnenlandse vlucht of lange transfer over land. Bij uw cruise zijn alle maaltijden en excursies inbegrepen. Een unieke ervaring tijdens uw rondreis Myanmar!

U luncht aan boord terwijl het schip over de Ayeyarwaddy rivier vaart. Aan het einde van de middag gaat u van boord bij het pottenbakkersdorpje Yandabo. Hier werd in 1826 het vredesverdrag van de Eerste Anglo-Burmese Oorlog getekend. U brengt een bezoek aan enkele pottenbakkers, het lokale klooster en een school. Na terugkeer aan boord zet RV Paukan koers richting het dorpje Shwe Nann Tint, waar het schip voor anker gaat voor de overnachting.


 • ★★★★ RV Paukan (of gelijkwaardig)

Video RV Paukan

15
15

15: Aankomst Bagan

‘s Ochtends gaat u rond 09:30 uur van boord, welkom in Bagan! Bagan is een sprookjesachtige bestemming, wellicht wel het hoogtepunt van uw rondreis Myanmar. Vandaag gaat u met uw gids op pad en brengt u een bezoek aan de belangrijkste tempels. Bezoek o.a. Ananda, de mysterieuze piramidevormige Dhammayangyi Pahto, Sulamani en Thatbyinnyu. Wanneer u bovenop een heuvel staat, ziet u de punten van de pagodes overal omhoog steken en ziet u pas werkelijk hoeveel tempels zich in dit gebied bevinden. ‘s Middags luncht u in een lokaal restaurant (inbegrepen).

Aan het einde van de middag vervolgt u de tour per paard en wagen. Dit is een unieke manier om in de open lucht meer van de tempels te zien. U rijdt over paadjes waar geen auto’s mogen komen en ontdekt de minder bekende plekken van Bagan. Geniet vanavond vanaf een heuvel van een prachtige zonsondergang.

 • ★★★ Tharabar Gate Hotel (2n)
 • ★★★★ Bagan Lodge (2n)
 • (optioneel) ★★★★+ Aureum Palace Resort (2n)

Tharabar Gate Hotel

16
16

16: Bagan

Vandaag heeft u de ochtend en middag vrij te besteden in het sprookjesachtige gebied Bagan. U kunt er zelf per fiets op uittrekken (fietsen zijn gratis voor klanten die verblijven in Tharabar Gate Hotel) en op eigen gelegenheid het tempelcomplex verkennen. Uiteraard is het ook mogelijk dat Tico vandaag een excursie voor u verzorgt, laat het ons dan weten.

Aan het einde van de middag staat er een prachtige boottocht op het programma op de Ayeyarwaddy rivier. U kunt tijdens zonsondergang genieten van het spectaculaire uitzicht over het tempelgebied onder het genot van een hapje en een drankje (inbegrepen). Een bijzondere manier om uw bezoek aan Bagan af te sluiten tijdens deze individuele rondreis Myanmar.

17
17

17: Vertrek

Vandaag komt uw rondreis Myanmar tot een einde. De ochtend heeft u nog vrij te besteden. Aan het begin van de middag wordt u naar de luchthaven van Nyaung U gebracht. U checkt in op uw binnenlandse vlucht terug naar Yangon en arriveert in de middag op de luchthaven. Bij aankomst staat er een chauffeur tot uw beschikking waarvan u tot het vertrek van de Emirates vlucht gebruik kan maken. Uw Emirates vlucht vertrekt na middernacht en u dient drie uur van te voren aanwezig te zijn op de luchthaven.

18
18

18: Einde rondreis Myanmar

Na middernacht vertrekt uw Emirates vlucht terug naar Amsterdam. U dient over te stappen op Dubai en arriveert aan het begin van de middag op luchthaven Schiphol. Einde rondreis Myanmar.

Prijsindicatie voor deze culturele rondreis Myanmar

Voor deze 18-daagse rondreis Myanmar geldt een indicatie reissom van € 4.625 per persoon (bij deelname van 2 personen) en op basis van verblijf in toeristenklasse accommodaties. Voor verblijf in de superieure klasse accommodaties geldt een indicatie reissom van € 5.095 per persoon.

Deze prijsindicaties zijn inclusief alle vluchten en zijn gebaseerd op laagseizoentarieven. Uiteraard kan deze rondreis Myanmar nog geheel aan uw eigen wensen worden aangepast. Wij assisteren u graag met het samenstellen van uw ideale rondreis Myanmar!


Direct offerte aanvragen
Fraukje van Nes • Reisexpert Myanmar

Heeft u vragen?

Mail mij Bel mij

De perfecte aanvulling op uw reis door Myanmar

Verleng uw rondreis in Myanmar met een verblijf aan de prachtige standen van Ngapali Beach. Kom helemaal tot rust in een van de heerlijke resorts die Tico voor u heeft geselecteerd

Uniek arrangement
4 dagen
Vanaf € 491,– p.p.
Medio oktober t/m begin maart

Myanmar arrangement | De stranden van Ngapali

Wat velen niet weten, is dat Myanmar beschikt over de mooiste witte zandstranden van Zuidoost-Azië. Sluit uw rondreis door Myanmar af met een heerlijke strandverlenging aan de paradijselijke stranden van Ngapali!

Lees meer

Wat kunt u van Tico verwachten?

Iedere reiziger is anders. De reisspecialisten van Tico hebben veel ervaring met de verzorging van reizen door dit bijzondere land en kunnen dan ook probleemloos de voor u perfecte rondreis Myanmar samenstellen!

Snelle Service

Wij vinden het belangrijk u goed, maar ook snel van dienst te zijn. Onze reisexperts zullen altijd binnen 2 werkdagen reageren op uw vraag of verzoek.

Myanmar reis op maat

In overleg met u maken wij een uniek voorstel, helemaal gebaseerd op uw wensen en voorkeuren. Wij stippelen een programma uit wat exact aansluit bij uw wensen.

Genieten tijdens de reis

De route is uitgestippeld en de reisonderdelen zijn voor u geboekt! U hoeft dus niets anders te doen dan te genieten van de bestemmingen en de heerlijke accommodaties.

Ontvang maandelijks onze nieuwsbrief vol reisinspiratie, verhalen en aanbiedingen.

Bekijk onze privacyverklaring voor meer informatie over de verwerking van uw persoonsgegevens.

© Tico Reizen 2017 - Privé reizen op maat