Logo bg white

Luxe reis Japan

20-daagse rondreis door Japan
Vanaf € 14.995,00 p.p.
April, mei, oktober, november
Charissa martens4850 %28new%29
Heeft u vragen?
×

Een unieke luxe reis Japan

Maak in alle luxe kennis met de mooiste bezienswaardigheden van één van onze favoriete reisbestemmingen in Azië: Japan! U reist grotendeels zelfstandig, uiteraard voorzien van allerlei praktische tips. Op de verschillende bezienswaardige locaties die u aandoet, regelt Tico een deskundige gids die u zal kunnen voorzien van uitstekende achtergrondinformatie zodat u alles uit uw verblijf zal kunnen halen.

Na een comfortabele KLM vlucht arriveert u in Tokyo, de grootste stad ter wereld. Na een verblijf van enkele dagen neemt u de trein naar Kanazawa, waar u verblijft in één van Japan's mooiste ryokans buiten de stad. Kanazawa heeft de Kenroku-en tuin, één van de mooiste tuinen van Japan en een zeer boeiend Samuraikwartier. U zakt verder zuidwaarts af naar het culturele hart van het land: Kyoto. Na een verblijf van enkele dagen staat het kunsteiland Naoshima op het programma, een waar openluchtmuseum met talloze kunstobjecten her en der verspreid over het kleine eiland. De volgende stop is Hiroshima, waar het Peace Memorial Park een onuitwisbare indruk bij u zal achterlaten. De trein brengt u verder zuidwaarts naar het Nederlands georiënteerde Nagasaki op het eiland Kyushu, een unieke stad met weer een geheel andere sfeer. U sluit de reis af met een bezoek aan Mount Aso, een authentiek berggebied met talloze warmwaterbronnen in het hart van Kyushu, alvorens u vanuit Fukuoka terug vliegt naar huis.

U reist gedurende deze luxe reis Japan grotendeels met het uitstekend verzorgde en uiterst comfortabele Japanse treinennetwerk. Uiteraard reist u eerste klasse. De razendsnelle Shinkansentreinen brengen u in een mum van tijd naar uw volgende bestemming, een zéér comfortabele manier van reizen! Het laatste stukje van uw reis, van Fukuoka naar Mount Aso, rijdt u zelfs een stukje zelf, een verademing met veel vrijheid!

Wij laten u gedurende deze luxe reis Japan graag verblijven in de mooiste hotels en exclusieve ryokans zodat uw Japan ervaring ook verder gaat wanneer u na een lange dag terugkeert bij uw accommodatie.


Bekijk het volledige reisprogramma per dag van deze unieke luxe Japan reis!

Vliegtuig
Over land
Boot
1
1

1: Vliegreis naar Japan

Uw luxe reis Japan gaat vanmiddag van start wanneer uw comfortabele directe KLM vlucht vanaf Amsterdam Schiphol Airport zal vertrekken richting de Japanse metropool Tokyo. U arriveert de volgende ochtend

2
2

2: Aankomst in Tokyo

In de ochtend arriveert u op Japanse bodem op de internationale luchthaven van Tokyo. U haalt uw bagage op van de bagageband en bij het verlaten van de luchthaven ontmoet u uw privé-chauffeur die u vanochtend naar uw bijzondere en zeer comfortabele hotel zal brengen, gelegen op een strategische locatie in de stad. Houdt u er rekening mee dat u ongeveer anderhalf uur onderweg bent.

De rest van de dag heeft u vrij te besteden.

  • ★★★★ Tokyo Station Hotel (3n)

"Allereerst dankjewel voor het mooie boeket bij thuiskomst, dat hebben we enorm gewaardeerd. Wij kijken terug op een fantastisch reis door Japan! Net als vorig jaar hebben wij weer genoten van de unieke locaties en activiteiten die jullie met zorg voor ons hebben uitgekozen."
Henri & Colinda

Tokyo Station Hotel

3
3

3: Tokyo met een gids

Om Tokyo zo goed mogelijk in u op te kunnen nemen, hebben we voor vandaag een ervaren en zeer deskundige gids ingezet om u te begeleiden door deze gigantische en overweldigende stad. Deze dag is geheel naar wens in te vullen en u bepaalt dan ook samen met uw gids uw programma voor vandaag. Entreegelden en kosten voor het transport (per openbaar vervoer of taxi) van u en uw gids zijn dan ook niet inbegrepen. Een prettige start van deze luxe reis Japan.

Shibuya crossing

4
4

4: Tokyo

Vrije dag in Tokyo die u helemaal zelf kunt invullen. Het is aan te raden om op een heldere dag uw bezoek aan Tokyo te starten op een mooi panoramisch uitzichtpunt zodat u de enorme uitgestrektheid van de stad in u op kunt nemen.

Maar u kunt er natuurlijk ook voor kiezen om Tokyo vandaag te verlaten en een bezoek te brengen aan een van de vele bezienswaardigheden buiten de stad. Zo kunt u naar de authentieke stad Nikko, waar u een paar eeuwenoude tempels uit de Edo-periode kunt bezichtigen. De tempels liggen in een prachtige natuurlijke setting.

Authentieke details in Nikko

5
5

5: Tokyo – Kanazawa – Yamashiro Onsen

U laat vandaag het drukke Tokyo achter u. Met het uitstekende openbaar vervoer of per taxi (niet inbegrepen) reist u naar het treinstation van waar u per supersnelle Shinkansen trein in ongeveer 2½ uur naar Kanazawa reist.

Eenmaal aangekomen op het prachtig ontworpen station van Kanazawa, wordt u opgewacht door een lokale gids waarmee u enkele uren (halve dag) op verkenningstocht gaat door Kanazawa. Samen met uw gids bepaalt u op basis van uw persoonlijke wensen en interesses wát u zou willen doen. Entreegelden en kosten voor transport zijn dan ook niet inbegrepen (zowel van u, als van uw gids). Bezoek bv. de wereldberoemde Kenroku-en tuinen, het kasteel van Kanazawa of de Ninja tempel. Ook telt Kanazawa een aantal erg interessante musea.

In de middag wordt u opgehaald in Kanazawa en naar uw prachtige accommodatie in Yamashiro Onsen gebracht, gelegen op ongeveer een half uurtje ten zuiden van Kanazawa. Bij uw verblijf in de speciaal voor u geselecteerde accommodatie, de luxueuze Beniya Mukayu ryokan, is halfpension inbegrepen.

  • ★★★★★ Beniya Mukayu (2n)

Beniya Mukayu

6
6

6: Kaga Onsen & Kanazawa

Vrije dag in deze prachtige omgeving. Een ontspannen dag in deze luxe reis Japan.

U kunt deze dag gebruiken om een bezoek te brengen aan Kanazawa, eenvoudig te bereiken met het openbaar vervoer vanuit uw accommodatie. Maar deze regio staat ook bekend vanwege de vele warmwaterbronnen en de fantastische restaurants.

Kenroku-en tuinen

7
7

7: Yamashiro Onsen – Kyoto

U reist met de shuttleservice van Beniya Mukayu naar het station van Kaga Onsen. Hier neemt u de trein naar Kyoto, een reis van ongeveer 2 uur. Vanaf het centrale station van Kyoto kunt u te voet naar uw heerlijke accommodatie, gelegen op ca. 10 minuten lopen. U kunt natuurlijk ook een taxi nemen. De rest van de middag heeft u vrij te besteden.

In de vroege avond wandelt u vanuit uw hotel naar het Gion district. Hier ontmoet u uw gids waarmee u vanavond te voet in ongeveer anderhalf uur het Gion district verkent, wellicht het mooiste en meest traditionele district van de stad en hét terrein van de geisha’s en maiko’s. Uw gids zal u van alles kunnen vertellen over Japan’s oudste en meest mysterieuze beroep, wat voor velen zo tot de verbeelding spreekt. U wandelt door de smalle straatjes en met een beetje geluk spot u een maiko (of misschien zelfs een geisha!) op weg naar een zakelijke afspraak.

  • ★★★★ Hotel Kanra Kyoto (4n)

Hotel Kanra Kyoto

8
8

8: Kyoto met een gids

In de ochtend ontmoet u bij uw accommodatie uw lokale gids, die u vandaag zal rondleiden door de stad. U bepaalt vandaag zelf wat u wilt doen, uw gids begeleidt u hierbij. Natuurlijk heeft hij/zij zeker enkele suggesties voor de invulling van deze dag. Entreegelden en kosten voor uw transport (en dat van de gids) zijn dan ook niet inbegrepen. U kunt ervoor kiezen om vandaag met de metro en bus te reizen, maar het is uiteraard ook mogelijk om u (iets comfortabeler) te verplaatsen per taxi.

Traditionele theeceremonie

In de middag staat een bijzondere ervaring op het programma. Het geisha district van Kyoto, de wijk Gion, is een uitstekende locatie om een echte traditionele theeceremonie bij te wonen. Deze ca. 45 minuten durende ervaring geeft u een inzicht in de mysterieuze wereld van de geisha, een eeuwenoud beroep, exclusief in de Japanse cultuur. Het is een aaneenschakeling van tradities en etiquette, werkelijk wonderbaarlijk om te mogen aanschouwen. Ze zal een kopje thee voor u bereiden, en voor u dansen. De gastvrouw, heel soms een geisha, maar meestal een maiko (een geisha in opleiding) zal, met behulp van uw gids, al uw vragen kunnen beantwoorden.

Fushimi Inari

9
9

9 & 10: Kyoto

Deze dagen vormen een heerlijk rustpunt in deze luxe reis Japan. U heeft deze dagen ter vrije besteding. Kyoto zelf heeft zoveel bezienswaardigheden dat u er wel een hele week kunt doorbrengen.

Maar u kunt er ook voor kiezen om één van deze dagen op eigen gelegenheid (of met een lokale gids) een bezoek te brengen aan het nabijgelegen Nara, een iets rustigere stad dan Kyoto met veel tempels en bezienswaardigheden. De stad is eenvoudig te bereiken per trein vanuit Kyoto. Ook kunt u naar het Himeiji kasteel, gelegen richting Hiroshima.

Het kasteel van Himeji

11
11

11: Kyoto – Naoshima Island

In de ochtend reist u op eigen gelegenheid terug naar Kyoto Centraal station. U reist vanochtend in ongeveer anderhalf uur per razendsnelle Shinkansen trein naar Okayama. Hier stapt u over op een lokale trein naar de havenplaats Uno, een rustige rit van nog eens 45 minuten. Vanaf Uno neemt u de ferry waarmee u in ongeveer 20 minuten naar het eiland Naoshima vaart (ferrytickets ter plaatse te betalen). U verblijft de komende dagen op het eiland in een prachtig en bijzonder hotel, ontworpen door architect Tadao Ando. Naoshima is beslist één van de meest bijzondere stops in deze luxe reis Japan!

  • ★★★★ Benesse House (2n)

Benesse House

12
12

12: Naoshima Island

Vrije dag op het Naoshima eiland welke u geheel naar eigen inzicht kunt invullen. Het is erg leuk om het eiland met de fiets te verkennen.

13
13

13: Naoshima Island - Hiroshima

In de ochtend reist u met de ferry in 20 minuten (tickets ter plekke te betalen) terug naar Uno. Vanaf Uno reist u per trein (via Okayama) naar Hiroshima. Met uw bagage wandelt u zo naar uw zeer comfortabele hotel, wat zich direct buiten de noordelijke uitgang van het treinstation bevindt.

De rest van de dag heeft u vrij te besteden in Hiroshima.

  • ★★★★ Sheraton Grand Hiroshima (2n)

Sheraton Grand Hiroshima

14
14

14: Hiroshima met een gids

In de ochtend ontmoet u uw persoonlijke privé-gids waarmee u vandaag op pad gaat in Hiroshima. Samen bepaalt u (alvorens de dag te starten) wát u graag zou willen zien. Wellicht heeft u gisteren, na aankomst vanuit Naoshima al een aantal bezienswaardigheden bezocht. Zeer interessant is uiteraard een bezoek aan het Peace Memorial Park en het indrukwekkende museum. U kunt er eventueel ook voor kiezen om Hiroshima in de middag te verlaten en wat tijd te spenderen op het nabijgelegen eiland Miyajima. Op dit kleine eiland, wat u uitstekend met de trein en ferry kunt bereiken, vindt u o.a. de imposante Torii poort welke met het getijde mee beweegt, evenals een mooi uitzichtpunt op Mount Isen voor een prachtig uitzicht op de baai en de omgeving.

Entreegelden en kosten voor uw transport (en dat van de gids) zijn vandaag niet inbegrepen.

Peace Memorial Park

15
15

15: Hiroshima - Nagasaki

Na het ontbijt begeeft u zich naar het treinstation waar u aan boord stapt van de Shinkansen trein waarmee u in ongeveer 2½ uur naar Fukuoka reist, gelegen op het zuidelijker gelegen eiland Kyushu. Hier stapt u over op een andere trein naar Nagasaki, een reis van nog eens 2 uur. Dit laatste traject is prachtig; u zakt af langs de kust met mooie uitzichten onderweg. Nagasaki is de volgende stop in deze luxe reis Japan.

Vanaf het treinstation van Nagasaki reist u naar uw kleinschalige hotel, spectaculair gelegen op een heuvel. U heeft vanaf hier de mooiste uitzichten op de omgeving. Het hotel werd ontworpen door dezelfde architect die het Nagasaki Prefectural Art Museum ontwierp en heeft een zeer warm design waarbij gebruik gemaakt is van veel hout en grote ramen voor veel lichtinval.

  • ★★★★★ Garden Terrace Nagasaki (2n)

Garden Terrace Nagasaki

16
16

16: Nagasaki met een gids

Vanochtend ontmoet u een privé-gids waarmee u Nagasaki gedurende een halve dag gaat verkennen. Uiteraard is ook deze tour weer geheel naar wens in te richten. Entreegelden en transportkosten zijn niet inbegrepen. Breng een bezoek aan de Glover tuin, van waar u een mooi uitzicht heeft op de stad of wandel wat rond in het Peace Memorial Park, ter nagedachtenis aan het vreselijke bombardement in de Tweede Wereldoorlog. Wandel langs het kanaal en bekijk de bijzondere Megane-Bashi (brilbrug), de oudste brug van Japan welke dateert uit het jaar 1653. U kunt ook een bezoek brengen aan het nabijgelegen eiland Gunkanjima, een klein eiland voor de kust van Nagasaki. Dit voormalige kolenmijn eiland werd ooit het meest dichtbevolkte eiland ter wereld alvorens het in 1974 geheel werd verlaten na sluiting van de mijnen. Het eiland kreeg internationale bekendheid toen de Bond film ‘Skyfall’ hier deels werd opgenomen.

De middag heeft u vrij te besteden en kunt u Nagasaki (en de omgeving) verder op eigen gelegenheid verkennen.

Het eiland Gunkanjima

17
17

17: Nagasaki – Kurokawa Onsen

Na het ontbijt reist u naar het treinstation van Nagasaki waar u de huurauto (Toyota Prius of gelijkwaardig) krijgt opgeleverd. De huurauto staat de komende dagen van uw luxe Japan reis tot uw beschikking. U verlaat de stad en rijdt in ongeveer 2 uurtjes naar uw werkelijk prachtige accommodatie in Kurokawa Onsen, gelegen in de omgeving Mount Aso. Het is een heerlijke, vooral rustige locatie om uw enerverende luxe reis Japan in alle rust af te sluiten.U verblijft de komende dagen in een kleinschalige en werkelijk schitterende ryokan, gelegen in het midden van een mooi bamboebos. Tijdens uw verblijf kunt u genieten van de prachtige omgeving en de heerlijke warmwaterbaden. Bij uw verblijf is halfpension inbegrepen.

  • ★★★★ Takefue Resort & Spa (2n)

Takefue Resort & Spa

18
18

18: Mount Aso

Vrije dag in de omgeving. Vanuit Kurokawa Onsen kunt u een mooie wandeling maken naar de nabijgelegen warmwaterbronnen Suzume Jigoku. Maar trekt u er vandaag zeker met uw huurauto op uit voor een bezoek aan de Nake-dake krater. U kunt de krater te voet beklimmen, echter kunt u ook de kabelbaan naar boven nemen.


Optioneel: Helikoptervlucht!

Het is mogelijk om vandaag een ca. 10 minuten durende helikoptervlucht te maken boven de imposante krater van deze actieve vulkaan. Een zeer indrukwekkende ervaring! Houdt u er wel rekening mee dat de vlucht last-minute geannulleerd kan worden bij slecht weer, of verhoogde activiteit.

19
19

19: Vertrek

De ochtend heeft u nog vrij te besteden. Houdt u er wel rekening mee dat u officieel in de ochtend uw kamer dient te verlaten.

In de loop van de middag verlaat u Kurokawa Onsen en rijdt u in ongeveer 2 uur terug naar Fukuoka, waar u de huurauto inlevert op de luchthaven. Uw vlucht van Korean Air vertrekt diezelfde avond richting Seoul, waar u overstapt op de directe KLM vlucht terug naar Amsterdam, waar u de volgende ochtend arriveert en uw luxe reis Japan tot een einde komt.

20
20

20: Aankomst

Aankomst op Amsterdam Schiphol Airport in de vroege ochtend.

Prijsindicatie voor deze luxe reis Japan

Voor deze 20-daagse luxe reis Japan dient u rekening te houden met een reissom van ca. € 14.995 per persoon.

Inbegrepen

Bij de reissom zijn de intercontinentale vluchten (Economy Class) inbegrepen, evenals alle overnachtingen in kamers met eigen sanitair, excursies conform programma en het vermelde transport (zowel enkele transfers als eerste klasse treintickets).

Wenst u Business Class te vliegen, dan kan dit uiteraard. Laat het ons weten en wij nemen deze optie graag voor u mee in uw ideale luxe reis Japan.


Direct offerte aanvragen
Charissa Martens • Reisexpert Japan

Heeft u vragen?

Mail mij Bel mij

De perfecte aanvulling op deze luxe reis Japan

Verleng deze al prachtige en zeer unieke luxe reis Japan met een bezoek aan de omgeving van Mount Fuji, op ca. 2 uur ten zuiden van Tokyo.

Uniek arrangement
3 dagen
Vanaf € 695,– p.p.
Gehele jaar (m.u.v. de maand september)

Japan arrangement | Glamping bij Mount Fuji

Het unieke glamping-resort Hoshinoya Fuji is beslist één van de meest unieke accommodaties van Japan en behoort dan ook zeker tot onze favorieten! Verblijf tenminste 2 nachten in dit charmante resort aan het Kawaguchimeer op ca. 2 uur ten zuiden van Tokyo en ga wandelen, kajakken of paardrijden in aan de oevers van het meer of in de omringende bossen.

Lees meer

Tico Reizen als organisator van uw luxe reis Japan

De reisspecialisten van Tico hebben veel ervaring met de verzorging van reizen door deze unieke bestemming. Wij regelen uw transport, accommodaties en activiteiten, zodat u optimaal kunt genieten van uw luxe reis Japan

De beste lokale partners

Wij werken samen met de beste lokale partners en dat is belangrijk, zeker in Japan. U reist hier veelal zelfstandig, zonder al teveel begeleiding. U ontvangt dan ook een duidelijk informatiepakket en veel goede tips en instructies.

Snelle service

Wij vinden het belangrijk u goed en snel van dienst te zijn. Onze reisspecialisten zullen dan ook altijd binnen 2 werkdagen reageren op uw verzoek. Binnen enkele dagen ontvangt u een gedetailleerd reisprogramma op maat.

Unieke reis op maat

Samen met u stellen we een reis samen gebaseerd op úw wensen en voorkeuren. Volg een fantastische kookles, aanschouw een theeceremonie of neem een kijkje bij de sumoworstelaars.

Ontvang maandelijks onze nieuwsbrief vol reisinspiratie, verhalen en aanbiedingen

Bekijk onze privacyverklaring voor meer informatie over de verwerking van uw persoonsgegevens.

Ontvang maandelijks onze nieuwsbrief vol reisinspiratie, verhalen en aanbiedingen

Bekijk onze privacyverklaring voor meer informatie over de verwerking van uw persoonsgegevens.

© Tico Reizen 2023 - Privé-reizen op maat