Logo bg white

Luxe reis Japan

22-daagse rondreis door Japan
Vanaf € 23.500,00 p.p.
April t/m november
Charissa martens4850 %28new%29
Heeft u vragen?
×

Spectaculaire luxe reis Japan


Deze spectaculaire luxe reis laat u in een aangenaam tempo kennis maken met de mooiste bezienswaardigheden van Japan terwijl u verblijft in de allermooiste hotels en ryokans ter plaatse welke speciaal door Tico zijn geselecteerd.

De lange afstanden overbrugt u met het sublieme Japanse treinennetwerk en voor ultiem comfort zijn eerste klasse treintickets voor u verzorgd. Daar waar het openbaar vervoer minder efficiënt is, voorzien we een privé-chauffeur zodat u onbezorgd en comfortabel naar uw volgende bestemming reist. Op de verschillende bezienswaardige locaties die u aandoet, regelt Tico een deskundige gids die u zal kunnen voorzien van uitstekende achtergrondinformatie zodat u alles uit uw verblijf zal kunnen halen. Een zeer belangrijke rol in deze luxe reis Japan spelen de unieke ervaringen zoals een helikoptervlucht boven Tokyo, een theeceremonie onder leiding van een meester of een diner in het gezelschap van een maiko.

Deze luxe reis Japan brengt u o.a. naar Tokyo, het wereldberoemde kasteel van Matsumoto, de majestueuze Mount Fuji, de kunststad Kanazawa aan de westkust, de culturele hoofdstad Kyoto, het kunsteiland Naoshima en de gedenkwaardige stad Hiroshima. De reis wordt afgesloten bij het spectaculaire Azumi Setoda.

Bekijk het volledige reisprogramma per dag van deze unieke luxe Japan reis!

Vliegtuig
Over land
Boot
1
1

1: Vliegreis naar Japan


Uw luxe reis Japan gaat vandaag van start. U reist op eigen gelegenheid naar Amsterdam Airport Schiphol van waar u vandaag met een directe KLM-vlucht* naar de Japanse Metropool Tokyo zal vertrekken. U arriveert de volgende dag.

* In deze reis zijn Economy Class vluchten begroot, maar mocht de voorkeur uitgaan naar Premium Comfort of Business Class, dan horen we het natuurlijk graag zodat we deze mogelijkheid voor u kunnen meenemen in de offerte.

Gaat de voorkeur uit naar vertrek vanaf bv. Brussel, Düsseldorf, Frankfurt
of een andere luchthaven of vliegt u liever (met een overstap) met een andere luchtvaartmaatschappij, dan horen we het graag. We zoeken graag naar de voor u best passende vluchten.

2
2

2: Aankomst in Tokyo


Het toestel van KLM arriveert in de ochtend op de internationale luchthaven Narita. U haalt uw bagage op van de bagageband en bij het verlaten van de luchthaven ontmoet u uw chauffeur die u efficiënt en comfortabel naar uw zeer aangename hotel in de stad zal brengen. Het iconische en zeer gerenommeerde Hotel Okura is een heerlijke locatie om deze luxe reis Japan in alle rust te starten.

De rest van de dag heeft u vrij te besteden om alvast wat eerste indrukken op te doen in de indrukwekkende stad Tokyo.

  • ★★★★★ Hotel Okura (3 nachten)
3
3

3: Tokyo met gids & helikoptervlucht


Tokyo is gigantisch en met gemak verlies je je in de enorme afstanden tussen de verschillende stadsdelen. Om u helemaal wegwijs te maken in de stad, het openbaar vervoer te leren gebruiken en Tokyo daadwerkelijk een beetje beter te leren kennen, hebben we voor vandaag een Engels sprekende privé-gids voor u ter beschikking staan.

De dag zal natuurlijk helemaal conform uw wensen en interesses worden ingericht en worden aangepast aan specifieke voorkeuren en conditie. Breng een bezoek aan de verschillende wijken van Tokyo waaronder Asakusa, Shinjuku, Shibuya en Harajuku, het Keizerlijk Paleis, stap een speciaalzaak binnen, lunch in een bijzonder restaurant of zoek de rust op in één van de vele tempels. Het programma ligt open en de mogelijkheden zijn eindeloos.

Eveneens onderdeel van deze bijzondere dag in deze luxe reis Japan is een ca. 20 minuten durende helikoptervlucht boven de stad, een ervaring die beslist niet mag ontbreken. De uitgestrektheid van Tokyo is pas écht goed zichtbaar vanuit de lucht.

4
4

4: Tokyo


Vrije dag in Tokyo welke u geheel naar eigen inzicht kunt invullen. Mocht u ook voor vandaag een privégids willen, dan kan dit uiteraard.

Dompel u onder in deze ongelooflijk energieke stad en ga verder op verkenning. Tokyo heeft eveneens vele prachtige musea die u kunt bezoeken zoals het Edo-Tokyo museum over de rijke Japanse geschiedenis, het Mori kunstmuseum in Roppongi of het Nationaal Museum van Tokyo, het grootste kunstmuseum van Japan. Ook zijn de interactieve digitale kunstmusea van TeamLab erg de moeite waard.

5
5

5: Tokyo - Fujikawaguchiko


U verlaat vandaag het drukke en energieke Tokyo. Na het ontbijt wordt u in de lobby van uw hotel opgewacht door een chauffeur die u naar het treinstation van Shinjuku zal brengen. U reist vanochtend per trein in ca. 2 uur naar Fujikawaguchiko, gelegen aan het gelijknamige Kawaguchimeer.

Eenmaal gearriveerd op het station van Fujikawaguchiko neemt u een taxi (ter plekke te betalen) naar uw prachtige verblijf, gelegen op ca. 15 minuten rijden. De rest van de middag heeft u vrij te besteden.

  • ★★★★ Hoshinoya Fuji (2 nachten)
6
6

6: Fujikawaguchiko


Fujikawaguchiko is een aangenaam dorpje vernoemd naar het meer waaraan het is gelegen. In het stadje bevinden zich vele warmwaterbronnen waar u heerlijk kunt baden, soms zelfs met uitzicht op Mount Fuji. Hier moet u dan wel een beetje geluk voor hebben. Het is een favoriet vakantieoord voor inwoners uit Tokyo en andere omliggende (grote) steden. In de omgeving zijn ook een aantal interessante musea te vinden. Met stip onze favoriet is het Itchiku Kubota Museum wat is gehuisvest in een prachtig ontworpen gebouw. Hier wordt een continu wisselende collectie kimono's van de (inmiddels overleden) bekende Japanse ontwerper tentoongesteld. Ook de Chureito-pagode is een bezoek waard, zeker in combinatie met het beroemde uitzicht op Fuji-san (zoals Mount Fuji liefkozend genoemd wordt door de Japanners).

In de zomermaanden is het dé uitvalsbasis voor een beklimming van de top van Mount Fuji en wordt het dorpje overspoeld door toeristen. Reist u buiten dit seizoen, dan is het een stuk rustiger. U kunt hier genieten van de warmwaterbaden, wandelen in de natuur, fietsen, paardrijden en kayakken.

Blank
7
7

7: Fujikawaguchiko – Matsumoto


Na het ontbijt wordt u opgehaald door uw lokale chauffeur die u vanochtend in ca. 2 uur naar uw volgende bestemming zal brengen: Matsumoto, gelegen in de Japanse Alpen.

In Matsumoto wordt u van harte welkom geheten door een Engels sprekende gids die u gedurende een halve dag zal begeleiden in deze intrigerende stad met haar bijzondere bezienswaardigheden. U bezoekt uiteraard het majestueuze kasteel, de voormalige handelswijk Nakamachi met de prachtige oude winkelpanden uit de Edo-periode en het kunstzinnige Ukiyoe museum.

Wanneer u bent uitgekeken in Matsumoto volgt een transfer naar uw prachtige onderkomen, gelegen op ca. 30 minuten rijden ten zuiden van Matsumoto. Tobira Onsen Myojinkan is een prachtige ryokan waar u wordt omringd door de natuur. U verblijft er op basis van halfpension.

  • ★★★★ Tobira Onsen Myojinkan (1 nacht)
8
8

8: Matsumoto - Yamashiro Onsen


Na het ontbijt wordt u door een vertegenwoordiger van Tobira Onsen (per shuttle) terug gebracht naar het treinstation van Matsumoto van waar u uw luxe reis Japan per trein (wederom via Nagano) vervolgt naar Yamashiro Onsen. U verblijft hier in de exclusieve ryokan Beniya Mukayu, op ongeveer een half uurtje reizen ten zuiden van Kanazawa. Het is een heerlijke plek voor een paar dagen rust en wellness en de typisch Japanse 'onsencultuur'.

U neemt de trein naar Kaga Onsen waar u tot 18:00 uur in de namiddag gebruik kunt maken van de shuttleservice die u in ca. 10 minuten naar uw verblijf zal brengen. Beslist de moeite is het om - alvorens u naar Beniya Mukayu zal afreizen, een bezoek te brengen aan het nabijgelegen Yamanaka Onsen, een prachtige traditionele plaats met vele werkplaatsen en kleine winkels vol mooie, ambachtelijk gemaakte producten.

In de middag checkt u in bij Beniya Mukayu, waar u verblijft op basis van halfpension. U kunt dan ook dagelijks genieten van een overheerlijk typisch Japans Kaiseki-diner.

  • ★★★★+ Beniya Mukayu (2 nachten)

Blank
9
9

9: Kanazawa met gids


Om vandaag zoveel mogelijk uit uw dag in Kanazawa te halen, hebben we vandaag de gehele dag een privégids voor u geregeld. Samen verkent u Kanazawa’s belangrijkste bezienswaardigheden. U start de dag met de wereldberoemde Kenroku-en tuinen en de Omichomarkt.

Na de lunch gaat u samen met uw gids naar het oude Samurai-district waar u een bezoek brengt aan Nomura House, een prachtig gerenoveerd huis van een traditionele Samuraifamilie.

10
10

10: Yamashiro Onsen – Kyoto


U verlaat Beniya Mukayu en reist vandaag per hogesnelheidstrein (via Tsuraga) in ongeveer 2 uur verder in zuidelijke richting naar Japan's culturele hoofdstad Kyoto. Op het treinstation van Kyoto wordt u ontvangen door een chauffeur die u naar uw fantastische hotel zal brengen, gelegen op een aangename locatie in Kyoto, vlakbij het Nijo-kasteel.

De rest van de middag heeft u vrij te besteden. U kunt ervoor kiezen om te genieten van de sublieme faciliteiten van The Mitsui, of u kunt er op uit trekken in Kyoto voor een allereerst verkenning. Erg leuk is bv. een bezoek aan de overdekte Nishiki-markt. Op deze ruim 400 jaar oude markt vindt u allerlei Japanse specialiteiten waaronder verse vis, groente en fruit en allerlei streetfood.

  • ★★★★★ The Mitsui (3 nachten)
Blank
11
11

11: Kyoto met gids, theeceremonie en geishadiner


Ook Kyoto gaat u - net als Tokyo en Kanazawa van binnen als van buiten verkennen onder begeleiding van een gids. Samen bezoekt u vandaag Kyoto's belangrijkste hoogtepunten en het programma bepaalt u in overleg met uw gids helemaal zelf. In principe reist u vandaag met het openbaar vervoer, maar mocht u de voorkeur geven aan het reizen per taxi, dan kan dit natuurlijk ook. U brengt o.a. een bezoek aan het Nijo-kasteel, de rotstuinen van de Ryoanji-tempel en Kinkaku-ji, de Gouden Tempel van Kyoto.

Een zeer belangrijk en bijzonder onderdeel van deze dag in deze luxe reis Japan is een traditionele theeceremonie onder leiding van een ware meester. Deze typische Japanse traditie is wonderbaarlijk om te aanschouwen en vanuit onze cultuur en bijbehorend perspectief, soms lastig om te begrijpen. De meester is een bijzonder charismatische man en de ceremonie vindt plaats bij hem thuis; een geheel andere ervaring dus dan de meer commerciële theeceremonies die worden gegeven in Japan.

In de avond staat er een Kaisekidiner op het programma waarbij u zich gedurende ca. anderhalf uur in het gezelschap van een geisha (soms een maiko, een geisha in opleiding) begeeft. Zij zal u vermaken met haar dans én haar aanwezigheid. Deze ervaring geeft u een inzicht in de ietwat mysterieuze wereld van de geisha, een eeuwenoud beroep en exclusief in de Japanse cultuur. Het is een aaneenschakeling van tradities en etiquette en erg bijzonder om te mogen aanschouwen.

12
12

12: De omgeving van Kyoto met gids


Ook voor vandaag hebben we een Engels sprekende gids voorzien, echter niet voor een verdere verkenning van Kyoto zelf. U brengt vandaag o.a. een bezoek aan Nara, de hoofdstad van Japan tussen 710 en 784.

Alvorens u Kyoto verlaat, brengt u allereerst een bezoek aan het indrukwekkende complex Fushimi Inari met de duizenden vermiljoen rood-oranje gekleurde Torii poorten. Hierna verlaat u de buitenwijken van de stad en stapt u uit in Uji, gelegen in één van de bekendste theeregio's van Japan. U wandelt er door de straten met talloze groene theewinkels, café's en restaurants (waar allerlei varianten worden verkocht) waarvan sommigen met een zeer rijke historie. In Uji bezoekt u eveneens de indrukwekkende Byodo-in tempel, onderdeel van Unesco's Werelderfgoedlijst en beslist een bezoek waard. De schitterende Phoenix Hall, welke staat vermeld op het 10 yen-muntstuk, is indrukwekkend en huist een 3 meter hoog boeddhabeeld.

Hierna reist u verder naar Nara, de plek waar de Zijderoute tot een einde kwam en het boeddhisme voor het eerst floreerde in Japan. Nara heeft veel indrukwekkende tempels, zoals de bronzen Boeddha in de Todai-ji-tempel en Kofuku-ji, waar een pagode van vijf verdiepingen met een lengte van 50 meter staat. Zeker het benoemen waard zijn Nara's bijzondere inwoners: de heilig verklaarde herten die hier in grote getale rondscharrelen.

In de loop van de middag keert u terug bij uw hotel in Kyoto, waar deze fantastische dag in deze luxe reis Japan tot een einde komt.

Byodo-in

13
13

13: Kyoto – Naoshima


U laat Kyoto vandaag achter u en vervolgt deze luxe reis Japan richting het magische kunsteiland Naoshima. Vanaf het station van Kyoto reist u per razendsnelle Shinkansentrein in ca. anderhalf uur naar Okayama. Hier stapt u over op een lokale trein naar de havenplaats Uno, een rustige rit van nog eens 45 minuten.

Vanaf Uno neemt u de ferry waarmee u in ongeveer 20 minuten naar het eiland Naoshima vaart. U verblijft de komende dagen op het eiland in Benesse House, een bijzonder museumhotel ontworpen door architect Tadao Ando.

  • ★★★★ Benesse House (3 nachten)
14
14

14 &15: Naoshima


Uw verblijf op het kleine eiland Naoshima is een bijzonder onderdeel van deze luxe reis Japan. Naoshima was tot niet zo lang geleden een 'gewoon‘ eiland in de Seto Inland Zee tot de komst van een bijzonder kunstproject het eiland internationaal op de kaart zette. Het eiland huisvest tegenwoordig een indrukwekkende collectie van moderne kunst, een aantal gerenommeerde galerieën, tentoonstellingen en musea en is dan ook een absolute must-visit voor de kunstliefhebber. Vooral de combinatie van de unieke en vaak kleurrijke kunstvoorwerpen in de haast paradijselijke Mediterraans aanvoelende eilandsetting, maken Naoshima tot een bijzondere stop in deze luxe reis Japan. Het eiland laat zich door haar geringe omvang het beste met de fiets verkennen.

Architect Tadao Ando was verantwoordelijk voor het ontwerp van Naoshima‘s belangrijkste kunstgalerieën: het Chichu kunstmuseum en Benesse House. U vindt er werken van wereldberoemde kunstenaars als Andy Warhol en impressionist Claude Monet.

Blank
16
16

16: Naoshima - Hiroshima


U laat het eiland Naoshima achter u en vervolgt deze luxe reis Japan verder zuidwaarts naar de memorabele stad Hiroshima. U neemt de ferry terug naar Uno van waar u weer met de trein (via Okayama) naar Hiroshima reist. Eenmaal aangekomen in Hiroshima reist u op eigen gelegenheid naar uw centraal gelegen en zeer comfortabele hotel.

De rest van de middag heeft u vrij te besteden. Het is aan te bevelen om vanmiddag een bezoek te brengen aan het nabijgelegen Peace Memorial Park, een pijnlijke herinnering aan de tragedie die zich op 6 augustus 1945 in Hiroshima afspeelde, toen de stad doelwit werd van ‘s werelds eerste atoombom. Het park werd vlakbij het epicentrum van de bom opgericht ter herinnering aan alle slachtoffers. Icoon van de ramp is A-Bomb Dome, een van de weinige gebouwen die de enorme verwoesting heeft overleefd en waarvan alleen het karkas nog staat. In het park bevinden zich verder nog een aantal andere herdenkingsmonumenten, de Vlam der Vrede en het zeer indrukwekkende museum.

  • ★★★★ Hilton Hiroshima (2 nachten)
17
17

17: Hiroshima & Miyajima met gids


Na het ontbijt ontmoet u uw persoonlijke privé-gids waarmee u vandaag op pad gaat. Mocht u gisteren nog geen tijd hebben gezien om een bezoek te brengen aan het Peace Memorial Park, dan is dit een optie voor de ochtend. Maar het is ook beslist de moeite om Hiroshima vandaag te verlaten en een bezoek te brengen aan het nabijgelegen eiland Miyajima. Op dit kleine eiland, wat u uitstekend met de trein en ferry kunt bereiken, vindt u o.a. de imposante Torii poort welke met het getijde mee beweegt, evenals een mooi uitzichtpunt op Mount Isen voor een prachtig uitzicht op de baai en de omgeving.

18
18

18: Hiroshima - Setoda


U laat Hiroshima vandaag achter zich en reist met de Shinkansen in ongeveer 25 minuten naar Mihara. U verlaat de trein en reist vervolgens per ferry (tickets ter plekke te betalen) in ongeveer een uurtje naar Setoda, gelegen op het eiland Ikuchijima.

U verblijft de komende dagen in een kleinschalige en werkelijk schitterende ryokan. Het is een heerlijke, rustige locatie om uw fantastische reis door Japan in alle rust af te sluiten.

  • ★★★★+ Azumi Setoda (3 nachten)
19
19

19 & 20: Setoda


Vrije dagen in Setoda. Azumi
Setoda bevindt zich op het rustige eiland Ikuchijima wat deel uitmaakt van een grote eilandengroep in de centrale Seto-binnenzee. De regio staat bekend om de spectaculaire vergezichten op de helblauwe oceaan en de ontelbare eilanden en de sublieme keuken met vele soorten vis en zeevruchten en citrusfruit. Het is dan ook een fantastische regio om uw luxe reis Japan af te sluiten.

Het eiland Ikuchijima is middels bruggen aan de noord- en zuidkant verbonden met de Shimanami Kaido, een route die Onomichi en Imabari en alle eilanden daartussen met elkaar verbindt. Het is een zeer populaire fietsroute in Japan.

Gedurende uw verblijf in het schitterende Azumi Setoda kunt u gebruik maken van het prachtig gerestaureerde openbare badhuis aan de overkant van de weg waar zowel lokalen als gasten worden uitgenodigd om te ontspannen in citroenbaden. Tijdens uw vrije dagen kunt u daarnaast deelnemen aan een meditatiesessie in de nabijgelegen Kojoji-tempel, of een fietstocht maken over de Tatara-brug, die de eilanden Ikuchijima en Omishima met elkaar verbindt. Een bezoek aan de stad Onomichi, bekend om haar vele tempels en de niet te missen Onomichi-ramensoep is tevens beslist de moeite waard.

"Tico staat voor mij echt op nummer 1 van alle reisorganisaties. Zeer vriendelijk, klantgericht en correct. En ze staan telkens met de juiste oplossing klaar. "
Nancy

Ikuchijima eiland

21
21

21: Setoda - Osaka


Na het ontbijt wordt u per privétransfer naar het treinstation van Fukuyama gebracht. In Fukuyama stapt u op de trein naar Osaka, een reis van ca. 2 uur. Eenmaal aangekomen in Osaka volgt een transfer naar uw aangename accommodatie.  • ★★★★ Intercontinental Osaka (1 nacht)


22
22

22: Vertrek & aankomst


Vandaag komt deze fantastische luxe reis Japan tot een einde. Er staat een auto voor u klaar waarmee u vandaag naar de internationale luchthaven Osaka Kansai zal reizen. U vliegt diezelfde dag nog terug naar Amsterdam met een directe vlucht van KLM*.


* Wanneer de terugvlucht van Kansai terug naar huis in de ochtend of vroege middag vertrekt, zal een overnachting in Osaka (of op de luchthaven Kansai) noodzakelijk zijn. Uiteraard is het ook mogelijk om vluchten te boeken van/naar andere luchthavens zoals Brussel, Düsseldorf of Frankfurt.

Prijsindicatie voor deze luxe reis Japan


Voor deze 22-daagse luxe reis Japan dient u rekening te houden met een reissom van ca. € 23.500 per persoon (bij deelname van 2 personen).

Inbegrepen

Bij de reissom zijn de intercontinentale vluchten (in Economy Class) inbegrepen, evenals alle overnachtingen in Japan's mooiste hotels & ryokans, privé-gidsen en unieke ervaringen conform programma, treinreizen in eerste klasse (waar mogelijk) en al het vermelde transport.

Wenst u Business Class te vliegen, dan kan dit uiteraard. Laat het ons weten en wij nemen deze optie graag voor u mee in uw ideale luxe reis Japan.


Direct offerte aanvragen
Charissa Martens • Reisexpert Japan

Heeft u vragen?

Mail mij Bel mij

Tico Reizen voor uw luxe reis Japan

De reisspecialisten van Tico hebben veel ervaring met de verzorging van reizen door deze unieke bestemming. Wij regelen uw transport, accommodaties en activiteiten, zodat u optimaal kunt genieten van uw luxe reis Japan

De beste lokale partners

Wij werken samen met de beste lokale partners en dat is belangrijk, zeker in Japan. Bij uw reisdocumenten ontvangt u dan ook zer uitgebreide informatie met veel tips en instructies.

Unieke reis op maat

Samen met u stellen we een reis samen gebaseerd op úw wensen en voorkeuren. Volg een kookles of aanschouw een theeceremonie. De invulling en het tempo bepalen we samen met u.

Ontvang maandelijks onze nieuwsbrief vol reisinspiratie, verhalen en aanbiedingen

Bekijk onze privacyverklaring voor meer informatie over de verwerking van uw persoonsgegevens.

Ontvang maandelijks onze nieuwsbrief vol reisinspiratie, verhalen en aanbiedingen

Bekijk onze privacyverklaring voor meer informatie over de verwerking van uw persoonsgegevens.

© Tico Reizen 2024 - Privé-reizen op maat