Logo bg white

AMAN-reis door Bhutan

17-daagse rondreis door Bhutan
Vanaf € 27.400,00 p.p.
Gehele jaar
Fraukje van nes
Heeft u vragen?
×

Exclusieve AMAN-reis door Bhutan

Gedurende deze luxe Bhutan reis bezoekt u de hoogtepunten van dit unieke land, en tevens reist u af naar de minder bezochten gebieden, waar bijzondere ontmoetingen zullen plaatsvinden, u verrast zal worden op culinair gebied en u meer zal leren over de geschiedenis en cultuur van dit fascinerende koninkrijk.

Onderweg overnacht u in de 5 elegante lodges van Amankora, waar u luxe, gastvrijheid en uitstekende maaltijden kunt verwachten in altijd weer een bijzondere setting. Deze lodges bevinden zich in Thimphu, de hoofdstad van het Bhutan, de lager gelegen Punakha Valley, in de sprookjesachtige Phobjikha Valley, in de oostelijke regio Bumthang en in Paro, de uitvalbasis voor een bezoek aan het wereldberoemde Tiger's Nest.

Gedurende deze luxe AMAN-reis door Bhutan laat Tico u op unieke wijze kennis maken met het adembenemend mooie landschap, de bijzonder vriendelijke bevolking en de uitstekende keuken. Deze authentieke ervaringen zullen u beslist voor de rest van uw leven bij blijven!

Bekijk het reisprogramma van onze luxe AMAN-reis Bhutan.

AMANKORA

Vliegtuig
Over land
Boot
1
1

1: Vertrek

U vertrekt vanuit Amsterdam naar het magische koninkrijk Bhutan. U dient eenmaal over te stappen alvorens u de luchthaven van Paro bereikt.

2
2

2: Aankomst

Bij aankomst meldt u zich bij de douane met de door Tico verzorgde visumdocumenten. U claimt uw bagage en wandelt naar buiten waar u een vertegenwoordiger van ons lokale agentschap ontmoet. Er volgt een ca. 1½ durende transfer naar uw charmante verblijf in de hoofdstad Thimphu, waar deze exclusieve reis door Bhutan van start gaat. Nadat u rustig bent ingecheckt en uitgepakt, wordt u opgehaald door een gids voor een eerste kennismaking met Thimphu. U bezoekt het Dechen Phodrang-klooster waar u een ceremonie bijwoont. Het klooster is prachtig gelegen op de rand van een berg en vanaf hier heeft u indrukwekkend uitzicht over de stad. Indien de tijd het toelaat brengt u tevens nog een bezoek aan het Folk Heritage Museum. In de avond maakt u kennis met de Bhutanese keuken.


  • ★★★★★ Amankora Thimphu (2n)

Amankora Thimphu

3
3

3: Ontdek Thimphu

Na een stevig ontbijt trekt u uw wandelschoenen aan voor de wandeling naar Cheri Goemba, een schitterend klooster met een lange, boeiende geschiedenis. Na deze wandeling wordt u getrakteerd op een voortreffelijke picknicklunch. Als u bent uitgegeten maakt u zich klaar voor een bezoek aan de Choki Art School, een instituut gefocust op het onderwijzen van traditionele Bhutanese kunst. Tevens bezoekt u Pangri Zampa, een collectie van 16e eeuwse tempels, wat nu dienst als astrologieschool. In de middag keert u terug naar uw verblijf, waar u indien gewenst kan deelnemen aan het namiddagprogramma. Wat dit programma precies is, verschilt per dag.

4
4

4: Thimphu - Punakha

Vanuit Thimphu vervolgt u deze bijzondere luxe Aman-reis door Bhutan naar het lager gelegen Punakha. Het is een schitterende ca. 2½ uur durende reis dwars door de Himalaya. Onderweg passeert u de Dochula bergpas, welke bekend is vanwege de 108 herdenkingsstoepa's die de naam Druk Wangyal Chortens dragen. U heeft tijd om hier rond te wandelen en te genieten van het indrukwekkende uitzicht. Een andere stop maakt u bij het Semtokha fort, een van de oudste gebouwen in Bhutan en daarmee de grootvader van alle forten in Bhutan. Na aankomst in de Punakha Valley wordt u hartelijk welkom geheten door het team van Amankora. De middag heeft u vrij te besteden en deze tijd kunt u o.a. gebruiken om een duik te nemen in het verwarmde buitenzwembad.

  • ★★★★★ Amankora Punakha (4n)

Dochula Bergpas

5
5

5: Chimi Lhakhang & Punakha Dzong

U begint deze dag met een bezoek aan Chimi Lhakhang, een eigenaardige tempel gevuld met fallische symboliek. Inwoners van Bhutaan geloven dat een bezoek aan deze tempel ze zullen zegenen met een kind. U verkent het dorpje rondom de tempel waar veel traditionele huizen te vinden zijn. De tempel is inspiratie geweest voor de kunstenaars uit Chimi Lhankhang wat een wandeling door dit dorp uniek maakt. De volgende stop is het Punakha dzong, wat een van de grootste forten van Bhutan is. Er wordt beweerd dat de architect in 1637 over dit fort heeft gedroomd en vanuit deze herinnering het fort heeft ontworpen. Een ander hoogtepunt van Punakha is de langste hangbrug in de wereld. Nadat uw zich verwondert heeft over deze bijzondere plek keert u terug naar Amankora, waar ze een BBQ-lunch langs de rivier voor u bereid hebben. Tijdens deze voortreffelijk maaltijd geniet u van het schitterende uitzicht. De middag heeft u vrij te besteden.

6
6

6: Een lesje in de Bhutanese keuken

U start de dag met een wandeling door de rijstvelden die typerend zijn voor deze omgeving. U leert over de verschillende rijstvariëteiten en over het lokale leven in de Punakha-vallei. U wandelt door totdat u Khamsum Yulley Namgyal Chroten bereikt, wat de perfecte plek is voor een smakelijk ontbijt. Onder het genot van vers gebakken brood en vers geperste jus geniet u van het magnifieke uitzicht. Na het ontbijt ontmoet u de chef met wie u samen naar Khuruthang, of Lobesa afreist om lokale producten te kopen die u deze middag zal gebruiken tijdens een kookworkshop. In de Tea Room van Amankora leert u de fijne kneepjes van de Bhutanese keuken en tegen het einde van de middag weet u o.a. hoe u perfecte momos (een soort dumplings) en ezay (een saus) maakt.

"In de voorbereiding waren jullie een perfecte partner om te bepalen hoe en op waar de reis het beste zou passen bij onze wensen. Dank voor jullie support en de realisatie van onze droomreis!"
Rob & Marijke Krijgsman

Kookcursus

7
7

7: Ongerept Gasa

Na een vroeg ontbijt maakt u zich klaar voor de reis naar Gasa, wat niet ver van de noordgrens met Tibet gelegen is. Het is een reis van ca. 3 uur en u bereikt Gasa dan ook in de loop van de ochtend. Vanwege de afgelegen ligging wordt deze omgeving door maar weinig toeristen aangedaan.

Het Gasa Fort is prachtig gelegen op bijna 3.000 meter hoogte, net onder de met sneeuw beklede bergtoppen. Het unieke ronde fort met schitterende uitkijktorens is het administratieve en spirituele centrum van het noorden. Begin van de middag verkent u samen met uw gids de omgeving van Gasa, waar de Layaps wonen. Deze nomadische herders hebben hun eigen cultuur, waar u natuurlijk alles over te weten komt tijdens een indrukwekkende wandeling. Indien de tijd het toelaat kunt u zich onderdompelen in het heilige water van de Gasa Hot Springs. Begin van de avond keert u weer terug bij uw verblijf in Punakha. Houdt u er rekening mee dat u vandaag behoorlijk wat uren in de auto spendeert, wat overigens geen straf is, want de route naar Gasa is werkelijk prachtig.

8
8

8: Punakha - Phobjikha Valley

Na het ontbijt verlaat u Punakha en reist u per privétransfer verder naar de Phobjikha Valley, een gebied dat bekend staat om haar aardappelen en de zeldzame zwarthalskraanvogels. Onderweg maakt u een stop bij het Wangdue fort, wat in 2012 vernietigt is door een brand en wat Amankora momenteel helpt herbouwen. Na aankomst in de lodge wordt uw bagage naar de kamer gebracht en heeft u tijd om te ontspannen.

Om 18:30 uur zal u deze avond het avondgebed bijwonen in het Gangtey-klooster. Samen met de monniken zit u bij het altaar, waar u de magische geluiden van het gebed in u opneemt. Dit gebed duurt in totaal ca. 1 uur.


  • ★★★★★ Amankora Gangtey (3n)

Amankora Gangtey

9
9

9: Gangtey & Potato Shed diner

Deze ochtend dwaalt u samen met uw gids door het rustieke dorpje Gangtey, wat het kloppende hart is van de Phobjikha Valley. Gangtey wordt goed onderhouden en enkele van de verlaten huizen dienen tegenwoordig als galerieën en studio's van lokale artiesten. Na deze verkenning keert u terug naar uw verblijf waar u tijd heeft om te ontspannen.

In de avond staat er een bijzonder diner op het programma. Een oud stenen huisje wat vroeger diende als aardappelschuur is omgetoverd tot een romantische plek vol kaarslicht, waar u een voortreffelijk diner geserveerd krijgt. Dit unieke diner is zonder twijfel een van de meest bijzondere ervaringen van uw tijd in Bhutan!

Potato Shed diner

10
10

10: Fietsen in de Phobjikha Valley & Hot Stone Bath

Na weer een heerlijk ontbijt maakt u zich klaar voor een verkenning van de Phobjikha Valley. U verkent de vallei vandaag te fiets, waar dit gebied zich uitstekend voor leent. Onderweg brengt u o.a. een bezoek aan een lokale school en een tapijtweverij. Op de lokale school ontmoet u de kinderen en kunt u een les bijwonen, zodat u een mooi beeld krijgt van het dagelijks leven in Bhutan. U fietst verder de vallei in richting de Gogona Road Basic Health Unit. In Bhutan zijn er meer dan 160 van deze lokale gezondheidsvoorzieningen, welke verspreid zijn over de afgelegen gemeenschappen. Ze bieden medische hulp aan de dorpelingen. Het is interessant om te zien hoe ze hier te werk gaan. Zo is er hier bijvoorbeeld een afdeling voor moderne geneeskunde, maar ook een afdeling voor natuurlijke geneeskunde.

Na de lunch brengt u een bezoek aan het Crane Center, wat de basis is voor de Koninklijke Vereniging van Natuurbescherming. Het is tevens de plek waar de zwarthalskraanvogels worden opgevangen wanneer ze bijvoorbeeld gewond zijn. Deze bijzondere vogels zijn enkel in de winter in de vallei te vinden, maar desalniettemin is het een interessant bezoek.

In de namiddag staat er een 'hot stone bath' op het programma. Dit bad staat in een klein hutje, niet ver van de lodge. U dompelt zich hier onder in een houten bad gevuld met kruiden, welke verwarmd wordt door mineraalrijke stenen. U luidt de koperen bel wanneer u zichzelf comfortabel heeft gemaakt in het bad en op dat moment worden de deuren van uw hut geopend, en heeft u schitterend uitzicht op de vallei. Onder het genot van een drankje geniet u vanuit uw bad van de ondergaande zon.

Hot stone bath

11
11

11: Phobjikha Valley - Bumthang

Na een vroeg ontbijt start de doorreis naar Bumthang, een regio met 4 valleien, ook wel bekend als 'Bhutan's Food Bowl'. Onderweg is er een picknicklunch voor u georganiseerd in Trongsa, waar u tevens een bezoek brengt aan het fort en de voormalige uitkijktoren, wat tegenwoordig een state-of-the-art museum is met koninklijke schatten, inclusief de 'Raven Crown', gedragen door de eerste koning van Bhutan. In de middag arriveert u in Jakar, waar u incheckt in het Amankora en rustig uw koffer uitpakt. De namiddag heeft u vrij te besteden.

  • ★★★★★ Amankora Bumthang (3n)
12
12

12: Gastronomisch Bumthang

Net boven de lodge prijkt het Jakar fort op een heuvel, waar u een bezoek aan brengt, maar niet voordat u een stevig ontbijt heeft genuttigd. Dit goed onderhouden fort is de administratieve en religieuze zetel van Bumthang's valleien en de overige oostelijke districten.

Na de lunch ontdekt u de culinaire hoogtepunten van Bumthang. Er wordt hier van alles gemaakt in de omgeving, van honing, tot kaas, appelcider, witbier, tot thee. De namiddag heeft u vrij te besteden.

In de avond staat er een speciaal diner op het programma. Buiten op het terras van de lodge, bij de vuurkorf zal een speciaal privédiner geserveerd worden. Vanaf uw tafeltje kijkt u uit over het Wangdicholing-paleis, wat de romantische setting van dit diner absoluut compleet maakt.

13
13

13: Tang Valley

Vandaag reist u af naar de Tang Valley, wat een van de minst bezochten plekken in het oosten van Bhutan is. In deze serene vallei vindt u een goed bewaard gebleven stukje geschiedenis en prachtige uitzichten op de vele landerijen in het indrukwekkende berglandschap. Op weg naar de Tang Valley maakt u 2 verschillende stops. De eerste stop is bij het heilige Membarthsho, of ook wel Burning Lake genoemd. Er zijn talloze legendes over deze plek waar uw gids u alles over zal vertellen. De tweede stop maakt u bij het Pema Choling nonnenklooster, een bastion voor de boeddhistische leer. Het klooster ligt prachtig gesitueerd in het glooiende heuvellandschap tussen de boekweitvelden.

Einde van de ochtend bereikt u het Ugyen Choling-paleis, een van Bhutan's oudste privépaleizen. U ontmoet hier een van de erfgenamen van het paleis: Aum Kuzang Choden. Ze was een van de eerste Bhutanese auteurs die een boek in het Engels uitgaf en daarnaast is ze ook nog eens een uitstekende kok. Na de tour door het museum nuttigt u de maaltijd die zij met veel liefde voor u bereid heeft. Haar man, een Zwitserse rijstwetenschapper, is ook altijd in voor een praatje en hij deelt graag zijn liefde voor eten en Bhutan met u.

Tang Valley

14
14

14: Bumthang - Paro

U wordt vanuit uw hotel naar de luchthaven van Bumthang gebracht, waar u incheckt op de binnenlandse vlucht naar Paro. Op de luchthaven van Paro wordt u uiteraard weer netjes opgewacht door uw chauffeur en naar de laatste Amankora lodge van deze luxe reis Bhutan gebracht. De rest van de dag heeft u vrij te besteden.

  • ★★★★★ Amankora Paro (3n)

Amankora Paro

15
15

15: Tiger's Nest

Vandaag begint u vroeg voor de ultieme afsluiter van deze luxe Bhutan reis! U wandelt deze ochtend namelijk naar het meest gerespecteerde culturele en spirituele symbool van Bhutan: Tiger's Nest. In totaal wandelt u deze ochtend 2 à 3 uur. Wanneer u terugkeert bij het startpunt van de wandeling zal er een voortreffelijke lunch op u wachten. Met de rivier aan uw ene zijde en de maisvelden aan de andere geniet u van een lokale farm-to-table lunch.

In de namiddag wordt u in de Aman-spa getrakteerd op een holistische massage voor twee, zodat u deze dag ontspannen kunt afsluiten.

Tiger's Nest

16
16

16: Paro

Na het ontbijt staat er een ochtendexcursie door Paro op het programma. U bezoekt het Nationale Museum en het Paro Dzong. Dit fort is een van de heiligste plekken van het land en aan het einde van de winter wordt hier het grootste festival van Bhutan gegeven, de Paro Tsechu. U wandelt door het dorpje waar veel lokale koffietentjes te vinden zijn, maar ook kunstgalerijen, studio's voor verschillende ambachten, weverijen en traditionele winkeltjes in oude boerderijen en traditionele gebouwen.

Indien gewenst kan er in de middag nog een fietsexcursie door de omgeving voor u georganiseerd worden.

In de avond staat er een bijzonder vaarweldiner gepland. Hoe deze avond er precies uit zal zien is een verrassing!

17
17

17: Vertrek & Aankomst

Vandaag komt deze bijzondere AMAN-reis door Bhutan tot een einde. In de ochtend heeft u een transfer terug naar de luchthaven van Paro, waar u incheckt op de vlucht terug naar huis. U dient wederom eenmaal over te stappen op de terugreis.

Prijsindicatie voor deze luxe AMAN-reis door Bhutan

Voor deze 17-daagse reis door Bhutan tijdens welke u verblijft in de exclusieve AMAN Lodges dient u rekening te houden met een reissom van ca. € 27.400 per persoon.

Inbegrepen

Bij de reissom zijn de intercontinentale vluchten (Economy Class) inbegrepen, evenals alle overnachtingen inclusief alle maaltijden, de benodigde (in het programma vermelde) transfers (op privé-basis) en alle in het programma vermelde ervaringen met een privégids. Tevens zijn de kosten voor uw visum, de sustainable development fees, de FIT surcharge en de STF (sustainable tourism fund) inbegrepen in deze reissom.

Wenst u Business Class te vliegen, dan kan dit uiteraard. Laat het ons weten en wij nemen deze optie graag voor u mee in uw persoonlijk samengestelde luxe reis door Bhutan.


Direct offerte aanvragen
Fraukje van Nes • Reisexpert Bhutan

Heeft u vragen?

Mail mij Bel mij

Uw luxe Bhutan reis specialist

In een markt met veel aanbieders is het lastig om een keuze te maken. Dat begrijpen wij natuurlijk volkomen. Tico Reizen is beslist niet de voordeligste aanbieder in de markt en dat is zeker niet zonder reden. Niet alleen verzorgen wij kwalitatief zeer hoogwaardige reizen met verblijf in mooie accommodaties, ook werken wij met de meest zorgvuldige, kundige en professionele lokale partners ter plekke.

Snelle service

Wij vinden het belangrijk u goed, maar ook snel van dienst te zijn. Onze reisexperts zullen persoonlijk contact met u opnemen en altijd zo spoedig mogelijk reageren op uw vragen.

Authentieke ervaringen

Gedurende uw tijd in Bhutan verblijft u in de meest bijzondere accommodaties en maakt u op authentieke wijze kennis met het schitterende landschap en de unieke Bhutanese cultuur.

Ultiem genieten

Alles is tot in de puntjes verzorgd, van uw transport tot aan die ervaring die u nooit meer zal vergeten. U hoeft zich dan ook nergens zorgen over te maken en alleen nog maar te genieten.

Ontvang maandelijks onze nieuwsbrief vol reisinspiratie, verhalen en aanbiedingen

Bekijk onze privacyverklaring voor meer informatie over de verwerking van uw persoonsgegevens.

Ontvang maandelijks onze nieuwsbrief vol reisinspiratie, verhalen en aanbiedingen

Bekijk onze privacyverklaring voor meer informatie over de verwerking van uw persoonsgegevens.

© Tico Reizen 2023 - Privé-reizen op maat