Logo bg white

Rondreis Oost-Java

22-daagse rondreis door Indonesië
Vanaf € 6.595,00 p.p.
Mei t/m september
Fraukje 4888
Heeft u vragen?
×

Rondreis Oost-Java

Reis naar het diverse Oost-Java (Indonesië) met haar eeuwenoude tempels zoals de Borobudur en het Prambanan tempelcomplex en haar ruige vulkaanlandschappen bij Bromo en Ijen. In drie weken tijd, maakt u onder begeleiding van uw privéchauffeur een reis van Centraal naar Oost-Java om uiteindelijk op het Indonesische eiland Bali te eindigen.

U start deze rondreis Oost-Java in de stad Yogyakarta waar u kennismaakt met de Javaanse cultuur en het indrukwekkende Prambanan tempelcomplex verkent. Vervolgens reist u naar de omgeving van de eeuwenoude Bodobudur tempel, welke u tijdens zonsopkomst bezoekt. Uw volgende stop is het kleine plaatsje Losari, gelegen tussen de koffieplantages en rijstvelden. Hier verblijft u in een sfeervolle accommodatie en heeft u de tijd om even te ontspannen, en het lokale leven van Java in u op te nemen.

Per binnenlandse vlucht reist u naar de Karimunjawa archipel waar u verblijft op het paradijselijke eiland Menyawakan, ten noorden van Java. Nadat u hier heerlijk tot rust bent gekomen, reist u via Solo en Malang naar de Bromo vulkaan. Een bezoek aan de Bromo met zonsopkomst is een onvergetelijke ervaring! Samen met uw chauffeur reist u verder naar het Ijen National Park waar u naar de kraterrand van de Ijen vulkaan wandelt.

Vervolgens is het weer tijd voor wat ontspanning, en dat doet u aan de zwarte stranden van West-Bali. Pal voor de kust ligt hier het Menjangan Island, één van de mooiste snorkelspots van het eiland Bali. De laatste nacht van deze rondreis Java brengt u door in het plaatsje Jimbaran nabij de luchthaven van Denpasar.

Deze rondreis Oost-Java is de ideale mix tussen cultuur en natuur, maar ook tussen inspanning en ontspanning!

Vliegtuig
Over land
Boot
1
1

1. Vliegreis naar Java

Vanochtend vertrekt u vanaf luchthaven Schiphol met een Singapore Airlines vlucht (economy class) naar Yogyakarta, gelegen op het eiland Java. U dient over te stappen in Singapore en arriveert de volgende ochtend op Java.

2
2

2: Aankomst Yogyakarta

Vanochtend arriveert u op de luchthaven van Yogyakarta waar u wordt opgewacht door een vertegenwoordiger van onze lokale partner voor een warm welkom in Indonesië!

U heeft een transfer naar uw accommodatie en heeft de rest van de dag vrij te besteden zodat u bij kunt komen van de lange vliegreis of de omgeving al op eigen gelegenheid kunt verkennen.

  • ★★★★ The Phoenix Yogyakarta (2n)

3
3

3: Yogya & Prambanan tempelcomplex

Na het ontbijt start u de dag bij de traditionele markt van Beringharjo. Het is de oudste markt in de omgeving en bestaat al sinds 1758. Bij de verschillende kraampjes op de Beringharjo-markt verkoopt men batik, souvenirs, traditionele snacks, en nog veel meer. Uw gids zal u wijzen op lokale groenten en kruiden die uniek zijn voor de Indonesische keuken.

Vervolgens bezoekt u het paleis van de Sultan, een mooi voorbeeld van de traditionele Javaanse sultan architectuur. Ook bezoekt u het Taman Sari waterpaleis, dat meer dan 200 jaar geleden werd gebouwd door de eerste Sultan, met zwembaden voor zijn harem.

In de middag vertrekt u naar het Prambanan-tempelcomplex. Deze tempels werden gebouwd in de 9e eeuw waarmee het één van de beste voorbeelden is van de oude hindoe-architectuur in Indonesië. Uw gids zal u al wandelend meer vertellen over de geschiedenis en de symboliek van de tempels. Met een beetje geluk kunt u vandaag genieten van een prachtige zonsondergang.

Prambanan

4
4

4: Yogyakarta - Borobudur

De ochtend heeft u vrij te besteden. Nadat u bent uitgecheckt, wordt u opgewacht door uw chauffeur welke u naar uw volgende onderkomen brengt. U verblijft de komende nachten in de buurt van de prachtige Borobudur tempel welke u morgenochtend zal bezoeken.

Bij aankomst heeft u de rest van de dag vrij te besteden en kunt u ontspannen bij uw accommodatie.

  • ★★★★ Plataran Borobudur Resort & Spa (2n)
5
5

5. Bezoek Borobudur & omgeving

’s Ochtends vroeg, nog voor zonsopkomst, wordt u door uw gids opgehaald bij uw hotel voor een bezoek aan de Borobudur tempel. Het is een magische ervaring om het complex in het vroege ochtendlicht te kunnen verkennen. Uw gids kan u veel vertellen over de geschiedenis van dit bijzondere bouwwerk. De tempel is door mensenhanden gebouwd en de bouw heeft meer dan 75 jaar geduurd! Na het bezoek keert u terug bij uw accommodatie voor het ontbijt.

Rond het middaguur wordt u naar het dorpje Candirejo gereden waar u kennismaakt met het lokale leven. Allereerst stapt u in paard en wagen waarmee u rustig door het charmante dorpje rijdt. Na een smakelijke Javaanse lunch, verkent u het dorpje verder en maakt u kennis met activiteiten zoals het maken van cassave crackers, het bespelen van de gamelan en het oogsten en drogen van vanille en chili. In de loop van de middag keert u terug bij uw accommodatie.

Borobudur met zonsopkomst

6
6

6. Fietsexcursie en reis naar Losari

Na het ontbijt start een heerlijke fietstocht door de omgeving. De afstand die u vanochtend af zult leggen bedraagt ongeveer 10 kilometer. Het is een aangename fietstocht door valleien, rijstvelden en Javaanse dorpjes. Uw lokale gids zal u meer vertellen over de geschiedenis, de cultuur en de bevolking van Java. Aan het einde van de fietstocht wordt u in een dorpje getrakteerd op een verfrissende kokosnoot en traditionele snacks.

Na deze rustgevende fietstocht, wordt u naar Losari gereden.

  • ★★★ + MesaStila (3n)

Video MesaStila

7
7

7 & 8: Losari

Vrije dagen in deze rustgevende omgeving. U verblijft hier in een ongerept stukje Java. U kunt heerlijk ontspannen bij het zwembad en genieten van de faciliteiten van uw accommodatie zoals massages en yoga-lessen. Ook kunt u een rondleiding krijgen over de koffieplantage van MesaStila.

U kunt er ook voor kiezen om erop uit te trekken in de omgeving. De accommodatie verzorgt allerlei leuke excursies zoals paardrijden en fietsen. U kunt een bezoek brengen aan de Sekar Langit waterval en zwemmen in het koude bergwater, de hindoe tempels van Gedung Songo bezoeken welke dateren uit de 8e eeuw. Stap aan boord van een oude stoomtrein en rijdt langs plantages, prachtige rijstvelden en traditionele Javaanse dorpjes. Informeert u bij de receptie naar alle mogelijkheden.

Uitzicht MesaStila

9
9

9: Losari - Karimunjawa N.P.

De ochtend heeft u grotendeels nog vrij de te besteden. Aan het einde van de ochtend wordt u in ca. 2 uur naar de luchthaven van Semarang gereden. Hier checkt u in op uw vlucht (verzorgd door de accommodatie) naar Karimunjawa Island. Bij aankomst wordt u van harte welkom geheten door een vertegenwoordiger van het Kura Kura Resort en neemt u de speedboot naar uw accommodatie.

  • ★★★ + Kura Kura Resort (3n)


Jelisa's verblijf in het Kura Kura

Eastern Beach

10
10

10 & 11: Menjawakan Island

Vrije dagen op Menjawakan. U kunt er voor kiezen om heerlijk te ontspannen op de aanlokkelijke stranden, of een snorkel- of duikexcursie te boeken om kennis te maken met de indrukwekkende onderwaterwereld en haar prachtige koraaltuinen.

U kunt er voor kiezen om een dag op een privé-eiland door te brengen of per charter boot de omgeving te verkennen. Informeert u bij de hotelreceptie naar alle mogelijkheden. 's Avonds kunt u onder het genot van een drankje getuige zijn van een prachtige zonsondergang.

12
12

12: Menjawakan - Solo

De ochtend heeft u vrij te besteden. Aan het begin van de middag wordt u per boot naar het eiland Karimunjawa gevaren. Bij aankomst stapt u aan boord van het vliegtuigje dat u in 50 minuten terugvliegt naar Semarang. Bij aankomst wordt u door uw chauffeur in ca. 2 uur naar Solo gereden.

Houdt u er rekening mee dat u pas aan het einde van de middag arriveert.

  • ★★★+ Alila Solo (1n)

Video Alila Solo

13
13

13: Solo - Malang

U verlaat vandaag Solo en reist naar Malang. Houdt u er rekening mee dat u vandaag de gehele dag onderweg bent. U rijdt vandaag één van de mooiste routes van Centraal naar Oost-Java, dwars door het binnenland. Het is een steile en bochtige weg, waarbij u een pas van ruim 1.800 meter over gaat.

Indien de tijd het toelaat bezoekt u de Candi Sukuh tempel, gelegen net buiten Solo op de helling van de vulkaan Lawu. Deze tempel is prachtig versierd met erotische afbeeldingen die een vruchtbaarheidscultus symboliseren. De lokale bevolking komt hier nog steeds offers brengen en rondom de tempel liggen uitgestrekte theeplantages.

U kunt er ook voor kiezen om een bezoek te brengen aan een koffie en/of theeplantage. Het is heerlijk toeven in Malang door het wat frissere bergklimaat.

  • ★★★+ Tugu Malang (1n)

Theeplantages omgeving Malang

14
14

14: Malang - Bromo

De ochtend heeft u vrij te besteden. Nadat u bent uitgecheckt, reist u naar Bromo. Onderweg stopt u bij de charmante Singosari Hindoetempel welke dateert uit de 13e eeuw. Bij aankomst in uw accommodatie heeft u de rest van de middag vrij te besteden. U kunt ontspannen en uitrusten voor de vroege excursie van morgenochtend.

  • ★★★★ Plataran Bromo (1n)

Video Plataran Bromo

15
15

15: Bezoek Bromo & reis naar Ijen N.P.

Een bezoek aan Bromo is ongetwijfeld één van de hoogtepunten van uw rondreis Oost-Java. Diep in de nacht, nog ver voor zonsopkomst gaat u met een jeep naar een hoger gelegen uitzichtpunt om de zonsopkomst van achter de vulkaan te bewonderen. Het grillig gevormde maanlandschap kleurt op bijzondere wijze bij de opkomende zon. Na zonsopkomst wordt u per jeep naar de krater gereden. Hier kunt u vanuit het centrum van de vulkaan de gele zwaveldampen ziet opstijgen. Na deze bijzondere ervaring gaat u terug naar uw hotel voor het ontbijt.

Hierna reist u door naar de omgeving van het Ijen National Park. Houdt u er rekening mee dat het een lange reis is van ca. 7,5 uur.

  • ★★★ Ijen Resort & Villa's (2n)

Zonsopkomst met uitzicht op Bromo

16
16

16: Ijen krater excursie

Vroeg in de morgen wordt u opgehaald door een 4WD voor een unieke excursie naar de Ijen vulkaan. De rit voert door lokale dorpjes, langs koffie- en kruidnagel plantages, naar één van Java’s laatste regenwouden. Vanaf het Park Ranger’s Station start een ca. 2,5 uur durende wandeling (totaal) omhoog naar de Ijen krater. U dient voor deze wandeling een redelijke conditie te hebben.

Via een schaduwrijk pad baant u zich een weg naar de top. De uitzichten onderweg zijn adembenemend. Het uitzicht vanaf de kraterrand is fenomenaal. De blauwe kleur van het meer en de stoom die van het meer afkomt, creëren een haast griezelig effect. Onderweg ziet u de zwaveldragers hun werk doen. Met soms wel 80 kilo erts op de schouders banen zij zich een weg langs de verraderlijke paadjes.

In de loop van de ochtend wandelt u terug naar beneden. De rest van de dag heeft u vrij te besteden en kunt u bijkomen van deze bijzondere wandeling.

17
17

17: Ijen - West Bali

De ochtend heeft u vrij te besteden. Aan het begin van de middag wordt u bij uw accommodatie opgehaald en naar de ferry gereden waarmee u in ca. 45 minuten naar het Indonesische eiland Bali vaart. Bij aankomst wordt u naar uw accommodatie gereden.

U verblijft de komende dagen in een ongerept stukje Bali. Voor de kust bij Pemuteran ligt het Menjangan Island, één van de mooiste snorkelspots van Bali! U kunt hier de komende dagen heerlijk bijkomen van uw prachtige reis door Centraal en Oost-Java.

  • ★★★★ Matahari Beach Resort (3n)
18
18

18 & 19: Pemuteran

Vrije dagen die u geheel naar eigen inzicht kunt indelen. Breng bijvoorbeeld een bezoek aan het Reef Sea Turtle Project. Dit bijzondere initiatief vecht voor het leven van vele schildpadden door deze te kopen van de Balinese bevolking en klaar te maken voor vrijlating in de natuur. Verder kunt u deze dagen heerlijk ontspannen aan het strand, of bij het zwembad en genieten van de faciliteiten van uw accommodatie.

Optioneel (niet inbegrepen): In de ochtend gaat u snorkelen bij Menjangan Island, één van Bali’s mooiste duik- en snorkellocaties. Een lunch box is vandaag inbegrepen. De middag heeft u vrij te besteden en kunt u naar eigen inzicht indelen.

20
20

20: Pemuteran - Jimbaran

Vanochtend heeft u een transfer naar uw laatste bestemming op Bali: Jimbaran. Onderweg brengt u een bezoek aan het Bratanmeer waar u foto’s kunt maken van de prachtige Ulun Danu tempel, daterend uit de 17 eeuw.

Vervolgens bezoekt u Jatiluwi’s rijstterrassen welke op de Unesco werelderfgoed lijst staan. Als laatste bezoekt u de Koninklijke Mengwi tempel alvorens u verder reist naar Jimbaran.

  • ★★★★ Jamahal Private Resort (1n)

Video Jamahal Private Resort

21
21

21: Vertrek

De ochtend en een deel van de middag heeft u nog vrij te besteden. Houdt u er rekening mee dat u wel rond het middaguur uit moet checken.

In de loop van de middag wordt u opgehaald voor de transfer naar de luchthaven van Denpasar. Hier checkt u in op uw Singapore Airlines vlucht (economy class) terug naar Amsterdam. U dient over te stappen in Singapore, en arriveert de volgende ochtend.

22
22

22: Einde van uw rondreis Java

's Ochtends aankomst op luchthaven Schiphol. Einde van uw rondreis Oost-Java.

Prijsindicatie voor deze rondreis Oost-Java

Voor deze rondreis Oost-Java dient u rekening te houden met een indicatie reissom vanaf € 6.595 per persoon bij verblijf in bovengenoemde accommodaties en bij deelname van twee personen.

Bij deze rondreis Oost-Java zijn de intercontinentale vluchten met Singapore Airlines (in economy class) inbegrepen. De bovenvermelde indicatie reissom is gebaseerd op laagseizoentarieven.

Uiteraard is deze reis geheel naar uw eigen wensen aan te passen. Wilt u meer weten? Neem contact met onze reisspecialisten op! Wij assisteren u graag met het samenstellen van uw ideale rondreis Oost-Java.


Direct offerte aanvragen
Fraukje van Nes • Reisexpert Indonesië

Heeft u vragen?

Mail mij Bel mij

Waarom met Tico Reizen naar Oost-Java?

Onze reisspecialisten kennen de Indonesische eilanden uit eigen ervaring en kunnen dan ook probleemloos de perfecte reis voor u samenstellen. U reist per privétransport, maakt unieke excursies en verblijft in uiterst comfortabele accommodaties. Alles is geregeld zodat u ter plaatse heerlijk kunt genieten van het land, de cultuur en de verschillende bezienswaardigheden.

Snelle service

Wij vinden het belangrijk u goed, maar ook snel van dienst te zijn. Onze reisexperts zullen persoonlijk contact met u opnemen en altijd zo spoedig mogelijk reageren op uw vragen.

Indonesië reizen op maat

Wij ontwerpen de reis geheel samen met u, gebaseerd op uw unieke wensen en voorkeur. De reis is pas perfect wanneer alle onderdelen naadloos aansluiten op uw wensen en verwachtingen.

Ultiem genieten

De reis is geboekt! U hoeft nu niets anders meer te doen dan te genieten van het prachtige Indonesië en de allermooiste locaties die we speciaal voor u hebben uitgezocht.

Ontvang maandelijks onze nieuwsbrief vol reisinspiratie, verhalen en aanbiedingen

Bekijk onze privacyverklaring voor meer informatie over de verwerking van uw persoonsgegevens.

Ontvang maandelijks onze nieuwsbrief vol reisinspiratie, verhalen en aanbiedingen

Bekijk onze privacyverklaring voor meer informatie over de verwerking van uw persoonsgegevens.

© Tico Reizen 2023 - Privé-reizen op maat