Logo bg white

Een unieke rondreis Chachapoyas

7-daags arrangement Peru
Vanaf € 1.050,00 p.p.
Mei t/m november
Alexander paalman
Heeft u vragen?
×

Een bijzondere rondreis Chachapoyas

In de regio Chachapoyas bevinden zich ruim 500 imposante archeologische vindplaatsen uit de tijd van de Chachapoya indianen, een tijdperk nog ver voordat de Inca’s Peru bereikten. Tico laat u graag kennis maken met deze bijzondere regio en stelde deze 7-daagse rondreis Chachapoyas voor u samen.

De mooiste kant in de Chachapoyas regio is toch wel Kuélap. Kuélap is een oude vestingstad gelegen op een heuvel, deels overwoekerd door orchideeën, bromelia’s en andere jungleplanten. Ook is een bezoek aan de sarcofagen van Karajia, en de graftombes van Revash beslist de moeite. U reist vanaf de luchthaven van Jaén onder begeleiding van een lokale gids en wordt meegenomen naar een mysterieus en nog vrij onontdekt stukje Peruaanse historie.

Vliegtuig
Over land
Boot
1
1

1: Jaén – Gocta Lodge

U arriveert vandaag op de luchthaven van Jaén, gelegen in Noord-Peru. Hier gaat uw rondreis Chachapoyas van start. U wordt van harte welkom geheten door uw gids die de komende dagen van uw rondreis Chachapoyas tot uw beschikking zal staan in dit ongerepte stukje van Peru. Allereerst gaat u naar een restaurant in Jaén voor de lunch (inbegrepen). Hierna start de reis van ca. 3½ uur naar de prachtige Gocta Lodge, waar u verblijft op basis van halfpension.

De rest van de middag heeft u vrij te besteden op deze schitterende locatie. Neem een duik in het prachtige zwembad terwijl u uitkijkt op de Gocta waterfall.

  • ★★★+ Gocta Lodge (3n – hp)

Filmpje van de Gocta Lodge

2
2

2: Gocta waterfall

Vrije dag in de omgeving. U kunt vandaag de prachtige, enigszins pittige wandeling naar de Gocta waterfall maken. Deze wandeling naar de Gocta Waterfall is alleen voor de ervaren wandelaar en duurt ca. 3-4 uur. Mocht u niet over de allerbeste conditie beschikken, maar wel prima kunnen wandelen, dan is het ook mogelijk om een deel van de tocht naar de Gocta Waterfall te paard te maken.

3
3

3: Bezoek aan Karajia sarcofagen & Chachapoyas

Op deze derde dag van de rondreis Chachapoyas brengt u onder begeleiding van uw gids een bezoek aan de indrukwekkende sarcofagen van Karajia. Deze ca. zes 2 meter hoge sarcofagen liggen op ca. 2 uur rijden van de lodge en werden gemaakt door de Chachapoya indianen van klei, stro en kiezels en hoog in de bergwand geplaatst. Binnenin bevonden zich de menselijke resten van belangrijke individuen. U bereikt de sacrofagen te voet (ca. 40 minuten lopen over een redelijk goed pad), maar kunt ze ook prima te paard bereiken.

Hierna brengt u een bezoek aan het charmante historische museum in de kleine provinciehoofdstad Chachapoyas, waar u eveneens de lunch gebruikt (inbegrepen).

Karajia

4
4

4: Kuélap & Leymebamba

U verlaat de Gocta Lodge en brengt vandaag samen met uw gids een bezoek aan het grootste en tevens belangrijkste ruïnecomplex van de regio: Kuélap. Het is beslist één van de grootste hoogtepunten van deze rondreis Chachapoyas. Per auto reist u in ongeveer een uur naar Nuevo Tingo waar u aan boord stapt van de nieuwe kabelbaan naar Kuélap. Deze oude vestingstad van de Chachapoya indianen ligt prachtig op een heuvel op ca. 3.000 meter boven zeeniveau en werd vermoedelijk tussen 900 – 1.100 na Christus gebouwd. Ook de Inca’s hebben nog enkele constructies toegevoegd omstreeks de 15e eeuw. De resterende muren en honderden ronde constructies zijn deels in beslag genomen door het nevelwoud en de aanwezige orchideeën en bromelia’s bedekken de ruïnes. Het uitzicht op de omliggende omgeving is adembenemend. Hierna keert u per kabelbaan terug in Nuevo Tingo voor de lunch (inbegrepen).

In de middag reist u in ongeveer een uur naar uw volgende onderkomen in Leymebamba. Uw accommodatie heeft een mooie tuin waarin zich vele kolibries bevinden. Halfpension is inbegrepen bij uw verblijf.

  • ★★★ Kentitambo Inn (2n)

Kuélap

5
5

5: Atuen vallei

Vandaag wordt u getrakteerd op een prachtige tocht samen met uw gids door de Atuen vallei, waar de Utcubamba rivier haar oorsprong vond. Samen met uw gids deelt u deze dag in. Zo kunt u een leuke wandeling maken, gaan birdwatchen of gewoon genieten van de spectaculaire uitzichten vanuit de auto. In dit gebied vindt u schitterend ongerept (en eeuwenoud!) nevelwoud en talloze vogelsoorten waaronder de kleurrijke quetzal en de oranje-gekleurde rotshaan. U spendeert deze dag in de hooglanden en bezoekt het authentieke dorpje Atuen, wat maar door weinig bezoekers wordt aangedaan. Uw lunch(box) is vandaag inbegrepen.

In de middag keert u terug in Leymebamba waar u een bezoek brengt aan het kleine, maar zeer interessante en professioneel opgezette museum. U vindt hier veel mummies welke zijn gevonden bij het Meer van de Condors.

"Onze reis door de regio Chachapoyas was heel indrukwekkend. Je reist hier echt door een minder bekend stukje Peru. De infrastructuur laat af en toe te wensen over. De archeologische sites waren echter fántastisch. Kuélap doet zeker niet onder voor Machu Picchu!"
Tico-reizigers

Filmpje van de Atuen vallei

6
6

6: Revash – Gocta Lodge

Vanochtend staat een bezoek aan de graftombes van Revash op het programma. U reist hiervoor eerst naar het dorpje San Bartolo van waar een wandeling start naar de tombes, welke zich bevinden in steile kliffen. Vanaf deze unieke locatie zien de tombes eruit als kleine huisjes. De tombes dateren van 1.200 na Christus. In de tombes zijn resten gevonden van o.a. keramieken potten, veren, botten, enz. Ook de aanwezige muurschilderingen zijn erg bijzonder. Retour bent u alles bij elkaar ca. 2 uur bezig.

Na het bezoek aan Revash, reist u terug naar de Gocta Lodge. U luncht onderweg (inbegrepen). In de Gocta Lodge verblijft u weer op basis van halfpension.

  • toeristenklasse-A: Gocta Lodge (1n – hp)

Revash

7
7

7: Gocta Lodge – Jaén

Na het ontbijt verlaat u de Gocta Lodge en wordt u in ongeveer 3½ uur terug gereden naar de luchthaven van Jaén waar deze rondreis Chachapoyas tot een einde komt.

Prijsindicatie voor deze rondreis Chachapoyas

Voor deze 7-daagse (6 nachten) rondreis Chachapoyas dient u rekening te houden met een indicatie reissom van € 1.050 per persoon (bij deelname van 2 personen).

Inbegrepen:

In deze rondreis Chachapoyas is al het (privé) transport, begeleiding door een professionele gids, alle overnachtingen en een aantal maaltijden (vermeld in het programma) inbegrepen. Vliegtickets naar Jaén zijn niet inbegrepen.Het is niet mogelijk om dit arrangement los te boeken. Graag nemen wij een bezoek aan Chachapoyas voor u op in een totale rondreis door Peru.


Direct offerte aanvragen
Alexander Paalman • Reisexpert Peru

Heeft u vragen?

Mail mij Bel mij

Wat kunt u van Tico verwachten?

Met zoveel aanbieders is het natuurlijk lastig kiezen. Dat begrijpen wij volkomen. Al sinds 1993 organiseren wij de mooiste reizen naar Peru en vele andere verre bestemmingen wereldwijd. Onze passie en deskundigheid komt tot uiting in alle aspecten van uw rondreis Chachapoyas en de rest van Peru.

Snelle service

Wij vinden het belangrijk u goed, maar ook snel van dienst te zijn. Onze reisexperts zullen persoonlijk contact met u opnemen en altijd zo spoedig mogelijk reageren op uw vragen.

Een bijzonder reisplan

Niet alleen de bekende hoogtepunten behoren tot ons aanbod. Wij laten u óók graag kennis maken met de minder bekende regio's van het land.

Uw droomreis Peru

Geen enkele reis is hetzelfde. In overleg met u wordt uw persoonlijke en unieke programma samengesteld op basis van uw reisgezelschap.

Ontvang maandelijks onze nieuwsbrief vol reisinspiratie, verhalen en aanbiedingen

Bekijk onze privacyverklaring voor meer informatie over de verwerking van uw persoonsgegevens.

Ontvang maandelijks onze nieuwsbrief vol reisinspiratie, verhalen en aanbiedingen

Bekijk onze privacyverklaring voor meer informatie over de verwerking van uw persoonsgegevens.

© Tico Reizen 2017 - Privé-reizen op maat