Logo bg white

Okonjima Nature Reserve

3-daags arrangement Namibië
Vanaf € 280,00 p.p.
April t/m November
Gemma hanrath
Heeft u vragen?
×

Okonjima Nature Reserve en de prachtige missie van de AfriCat foundation


De AfriCat foundation is een organisatie die zich inzet voor het behoud van cheeta’s, luipaarden, hyena’s en wilde honden. In Namibië leven veel boeren van de landbouw en veeteelt; geen gemakkelijke taak in zo’n uitgestrekt en droog land. Katachtige vallen regelmatig vee aan en worden door boeren daarom nog steeds vaak gezien als last en soms verwond of afgeschoten. Wanneer nodig zet AfriCat zich tevens in voor hun revalidatie en herintegratie. Gewonde dieren of weesjes worden verhuisd naar een van de grote reservaten van Okonjima waar zij de ruimte hebben om aan te sterken. Meer dan 80% van de katachtige zijn hierna weer in het wild uitgezet.

Tijdens uw verblijf bij Okonjima verblijft u in het zeer comfortabele Okonjima Plain Camp of Okonjima Bush Camp. Vanuit uw lodge kunt u optioneel deelnemen aan een van de vele prachtige excursies. Het is mogelijk per 4WD met een ranger mee te gaan bij het opsporen van de luipaarden of wilde honden. De voortgang van de revaliderende wilde dieren wordt nauwlettend in de gaten gehouden. Andere mogelijke excursies zijn wandelexcursies en het bewonderen van nachtdieren vanuit de zogenaamde hide-out.

1
1

1: Aankomst Okonjima

Vandaag rijdt u naar het Okonjima reservaat. Vanuit Windhoek legt u de afstand van ca. 250 kilometer af in zo’n 3 á 4 uur. In het 20.000 hectare grootte reservaat bevinden zich het Okonjima Plains Camp, het een Okonjima Bush Camp en de AfriCat foundation, een organisatie die zich inzet voor het behoud van de grote carnivoren zoals cheeta’s en luipaarden. Bij uw verblijf zijn ontbijt en diner inbegrepen.

Het Okonjima Plains Camp is een aangename accommodatie met in totaal 30 kamers. De standaard kamers hebben een kleine veranda en grote ramen met mooi uitzicht over de grasvlaktes. De view rooms (onze favoriete kamers!) zijn extra ruim en liggen 25 - 75 meter uit elkaar en bieden daardoor veel privacy. Het Plains Camp is zeer geschikt voor families. Bij het hoofdgebouw bevindt zich een zwembad.

Het Okonjima Bush Camp is gelegen op 2,5 kilometer afstand van het Plains Camp en biedt 8 mooie chalets met rieten dak aan en 1 honeymoon junior suite. Alle chalets liggen 80 - 100 meter bij elkaar vandaan en bieden veel ruimte en privacy. Bij het hoofdgebouw bevindt zich een zwembad.

  • ★★★+ Okonjima Plains Camp (2n - hp) Blank
  • ★★★★ Okonjima Bush Camp (2n - hp of ai) Blank

Okonjima Camps filmpje:

2
2

2: Okonjima

U kunt vandaag (optioneel) deelnemen aan de vele door de lodge georganiseerde excursies. Tijdens de tours kunt u meer leren over de Africat foundation en hun werkzaamheden. U kunt kennismaken met het cheetah project, tijdens een drive op zoek gaan naar de luipaarden, wandelen over prachtige routes, deelnemen aan een nachtexcursie waarbij u nachtdieren kunt bewonderen vanuit een zogenaamde hide-out en - voor wie durft - mee gaan tijdens een 'large carnivore tracking on foot'.

3
3

3: Vervolg rondreis

Na het ontbijt verlaat u Okonjima en vervolgt u de reis naar eigen wens. Het is niet mogelijk om dit arrangement los te boeken, maar wij nemen een verblijf bij Okonjima heel graag voor u op in een uitgebreide rondreis door Namibië. Het is belangrijk een reis naar Namibië zo spoedig mogelijk te bespreken om zo veel mogelijk kans op beschikbare accommodaties te hebben!

Prijsindicatie voor een onvergetelijk verblijf bij Okonjima


Voor een 3-daags verblijf in het Okonjima Nature Reserve dient u rekening te houden met een indicatie reissom van:

  • € 280 per persoon (bij verblijf in een 'standard room' bij Okonjima Plains Camp).
  • € 400 per persoon (bij verblijf in een 'view room' bij Okonjima Plains Camp)
  • € 570 per persoon (bij verblijf in een 'luxury bush chalet' bij Okonjima Bush Camp)
  • € 770 per persoon (bij verblijf in een 'luxury bush chalet' op full-inclusive basis bij Okonjima Bush Camp)


Inbegrepen:

Bij dit arrangement zijn de vermelde overnachtingen op halfpension basis. De lunch en eventuele gewenste excursies kunt u gemakkelijk ter plaatse aanvragen en betalen. Bij het Okonjima Bush Camp heeft u de mogelijkheid op full-inclusive basis te verblijven. In dat geval zijn alle maaltijden, standaard drankjes en excursies inbegrepen. Transport van/naar Okonjima is in geen geval inbegrepen in bovenstaande indicatie reissommen.

Het is niet mogelijk om dit arrangement los te boeken. Graag nemen wij een verblijf voor u op in een totale rondreis door Namibië. Het is belangrijk uw reis naar Namibië zo spoedig mogelijk te bespreken om zo veel mogelijk kans op beschikbare accommodaties te hebben!


Direct offerte aanvragen
Gemma Hanrath • Reisexpert Namibië

Heeft u vragen?

Mail mij Bel mij

Waarom met Tico naar Namibië?

De reisspecialisten van Tico hebben veel ervaring met de verzorging van de mooiste reizen door Namibië. Zij kennen de verschillende regio's erg goed en hebben bijvoorbeeld ook overnacht bij de prachtige Okonjima Lodges! Ze kunnen u uit eigen ervaring deskundig adviseren en de perfecte reis voor u samenstellen.

Snelle service

Wij vinden het belangrijk u goed, maar ook snel van dienst te zijn. Onze reisexperts zullen persoonlijk contact met u opnemen en altijd zo spoedig mogelijk reageren op uw vragen.

Namibië reis op maat

In overleg stellen we een prachtige Namibië reis voor u samen. Uit eigen ervaring adviseren we over het mooist mogelijke reisprogramma en de meest unieke accommodaties op de route.

Genieten tijdens de reis

De route is uitgestippeld en de reisonderdelen zijn voor u geboekt! U hoeft dus niets anders te doen dan te genieten van de bestemmingen en de heerlijke accommodaties.

Ontvang maandelijks onze nieuwsbrief vol reisinspiratie, verhalen en aanbiedingen

Bekijk onze privacyverklaring voor meer informatie over de verwerking van uw persoonsgegevens.

Ontvang maandelijks onze nieuwsbrief vol reisinspiratie, verhalen en aanbiedingen

Bekijk onze privacyverklaring voor meer informatie over de verwerking van uw persoonsgegevens.

© Tico Reizen 2017 - Privé-reizen op maat