Logo bg white

Individuele rondreis Namibië 'Ongerept Namibië'

19-daagse rondreis door Namibië
Vanaf € 5.650,00 p.p.
Mei t/m oktober
Gemma hanrath
Heeft u vragen?
×

19-daagse individuele rondreis door Namibië

Deze individuele rondreis door Namibië voert u langs vele hoogtepunten. Vanuit Windhoek start u uw tocht per comfortabele 4WD huurauto richting de indrukwekkende rode zandduinen van de Sossusvlei. U vervolgt u tocht naar de kust naar de Duits georiënteerde badplaats Swakopmund wat vroeger ooit een belangrijke scheepvaartpost is geweest. U overnacht vervolgens nabij de indrukwekkende zeeleeuwen kolonie Cape Cross. Rijdend naar Twyfelfontein voert uw reis verder naar Damaraland, bekend om de bijzondere uit vulkanisch gesteente gevormde rotsformaties.

Het Etendeka Mountain Camp biedt een volgende prachtige ervaring. In Etosha bezoekt u niet alleen het vaak bezochte centrale deel, maar tevens het westen bij het Dolomite Camp. Deze prachtige individuele rondreis door Namibië wordt afgesloten met een verblijf bij de Frand Idongo Lodge vanwaar u het Waterberg Plateau kunt bezoeken.

Bekijk het volledige reisprogramma van deze individuele rondreis door Namibië!


In november 2018 bezocht reisspecialiste Gemma het indrukwekkende Namibië. Voor een mooie impressie van haar bezoek aan de Sossusvlei kunt u deze video bekijken.

Vliegtuig
Over land
Boot
1
1

1: Vliegreis naar Namibië

De individuele rondreis door Namibië gaat van start! U vliegt met een nachtvlucht vanuit Amsterdam met KLM rechtstreeks naar Windhoek. Het toestel maakt een tussenlanding in Luanda, maar u vliegt zonder over te hoeven stappen na een korte stop door naar Windhoek.

2
2

2: Aankomst in Windhoek

In de ochtend komt u aan in Windhoek. Na aankomst op de luchthaven van Windhoek wordt u verwelkomd door een vertegenwoordiger van het autoverhuurbedrijf die de transfer naar uw hotel in Windhoek verzorgt. De rest van de dag kunt u naar eigen inzicht besteden.

 • ★★★ Olive Grove Guest House (1n)
 • ★★★★ Hotel Heinitzburg (1n)

"Het was een prachtige Namibië reis. De keuze eerst naar het zuiden te gaan en daarna langzaam naar het noorden te reizen met als hoogtepunt Etosha NP is heel goed gekozen. De zuidelijke helft met zijn prachtige natuur en hier en daar wild langs de routes, ging over in een wat minder fraaie natuur van het noorden maar met een uitbundige aanwezigheid van het wild. Zoals we gewend waren van Tico was alles tot in de puntjes verzorgd met fraaie en aangename overnachtingen. "
Tico-reizigers
3
3

3: Windhoek - Sesriem

’s Ochtends wordt u opgehaald door een chauffeur en naar het kantoor van het autoverhuurbedrijf gebracht. Hier wordt de huurauto opgeleverd (4WD Toyota Hilux single cab) die de komende 16 dagen van uw individuele rondreis door Namibië tot uw beschikking zal staan. U krijgt een goede uitleg over het rijden in een 4WD. Na deze instructie ontmoet u hier op kantoor tevens de vertegenwoordiger van ons lokaal agentschap en krijgt u een uitleg over uw rondreis. U ontvangt een landkaart met de uitgetekende route en routebeschrijvingen. Hierna kunt u volledig voorbereid uw individuele rondreis door Namibië beginnen! Een rit van ca. 310 kilometer door een prachtig landschap voert u naar het kleine plaatsje Sesriem waar de toegangspoort naar de Sossusvlei zich bevindt.

 • ★★★★ The Desert Grace (2n – hp)
 • ★★★★+ Kulala Desert Lodge (2n – hp) Blank
4
4

4: Sossusvlei

Vandaag heeft u een vrije dag. Een absolute “must” tijdens uw individuele rondreis door Namibië is een bezoek aan de beroemde en veel gefotografeerde zandduinen. U kunt met de eigen huurauto naar de Sossusvlei duinen rijden en kunt op eigen gelegenheid diverse prachtige wandelingen maken. Het beklimmen van een van de duinen vergt enige inspanning, maar eenmaal op de top aangekomen wordt u beloond met een spectaculair uitzicht over de omgeving. Ook een bezoek aan Deadvlei is zeker de moeite waard. De dode bomen op een brokkelige zoutkorst bieden, in combinatie met de omringende zandduinen, een surrealistisch aanblik. Uw lodge biedt daarnaast diverse excursies aan die u ter plaatse optioneel kunt boeken.

5
5

5: Sesriem - Swakopmund

U verlaat de Sesriem en vervolgt uw individuele Namibië rondreis in ca. 4½ uur naar de kustplaats Swakopmund (ca. 320 km). Kort na vertrek ziet u het Naukluft gebergte aan uw rechterhand. Het laatste deel van de route rijdt u dwars door het Namib-Naukluft Park. Vanaf Walvis Bay rijdt u weer op een geasfalteerde weg.

 • ★★★ Cornerstone Guesthouse (2n)
 • ★★★★ Hotel Zum Kaiser (2n)

Video Cornerstone Guesthouse

6
6

6: Swakopmund

Vandaag heeft u een vrije dag. U kunt een bezoek brengen aan het Marine Aquarium, waar u diverse vissoorten kunt bewonderen die voorkomen in de Namibische kustwateren. In en om Swakopmund wordend diverse sportieve activiteiten aangeboden zoals quadbiken en sandboarden. En in de lagunes en zout opgravingen bij het 30 km ten zuiden van Swakopmund gelegen Walvisbaai vindt u vele flamingo’s. Vanuit Swakopmund kunt u daarnaast een mooie desert tour maken.

7
7

7: Swakopmund - Cape Cross

U zet uw individuele rondreis door Namibië vandaag voort in noordelijke richting over de C34 naar de Skeleton Coast. Het eerste deel voert u over een zoutweg. De Skeleton Coast is een 30 tot 40 km brede strook woestijn die een natuurlijke barrière vormt tussen de zee en het landinwaarts gelegen Damaraland en Kaokeland. U verblijft nabij Cape Cross waar zo’n 75.000 (!) zeerobben een kolonie vormen. U kunt op eigen gelegenheid een bezoek brengen aan de indrukwekkende kolonie.

 • ★★★ Cape Cross Lodge (1n – hp)
 • ★★★+ Cape Cross Lodge (1n – hp)
8
8

8: Cape Cross - Twyfelfontein

In de ochtend verlaat u uw hotel en rijdt u naar Twyfelfontein. Uiteindelijk bereikt u Damaraland, waar u overnacht. Bij uw verblijf is het diner, de park fee’s en 1 wandeling met gids inbegrepen.

 • ★★★+ Camp Kipwe (2n – hp)
 • ★★★★ Mowani Mountain Camp (2n – hp) Blank

Mowani Mountain Camp

9
9

9: Twyfelfontein

Vrije dag waarin u de prachtige omgeving van Twyfelfontein kunt verkennen. Per auto kunt u het heuvelachtig landschap van Damaraland zelf verkennen. Bezoekt u het miljoenen jaar oude ‘Versteende Woud’, of de ‘Orgelpijpen’, door erosie gevormde zuilen in vulkanisch gesteende. In de omgeving van Twyfelfontein zijn meer dan 2000 rotstekeningen van Bosjesmannen gevonden, waaronder afbeeldingen van giraffen en olifanten. Deze rotstekeningen zijn erg indrukwekkend om te zien tijdens uw individuele rondreis door Namibië. Ook kunt u bij uw lodge een excursie boeken om tijdens een van de drives op zoek te gaan naar de woestijnolifant en ander wild dat hier leeft.

10
10

10: Twyfelfontein - Etendeka Mountain Camp

Vrije ochtend. Aan het begin van de middag rijdt u naar het Etendeka Mountain Camp, gelegen in het centrum van Damaraland. Bij het plaatsje Palm parkeert u uw auto vlak voor de veterinary checkpoint. Hier wordt u om 16.00 uur opgehaald door een jeep van Etendeka. Tijdens de transfer van ca. 1 uur naar het Etendeka Camp maakt u kennis met de bijzondere omgeving, dus houdt uw camera en verrekijker klaar! Uw verblijft bij het Etendeka Mountain Camp is op basis van full-inclusive: alle aangeboden excursies, maaltijden en drankjes zijn inbegrepen.

 • ★★★ Etendeka Mountain Camp (2n – fi) Blank

Etendeka Mountain Camp

11
11

11: Etendeka Mountain Camp

Het kamp ligt prachtig verscholen, ver van de weg, in een ruige, desolate omgeving. s Nachts hoort u het grazen van zebra’s of giraffes voor uw tent. Etendeka biedt genoeg mogelijkheden om onder begeleiding van een gids in de koelte van de ochtend te wandelen in de omgeving of een game drive te maken in de middag. Het Camp biedt een unieke, ongerepte wildernis ervaring die iedere fotograaf, natuurliefhebber en astronoom zal aantrekken, evenals de liefhebbers van rust, stilte en het uitgestrekte gebied.

12
12

12: Etendeka - Etosha National Park

In de ochtendwordt u met een jeep van Etendeka teruggebracht naar uw auto. U laat Damaraland vandaag achter zich en rijdt naar het Dolomite Camp, gelegen in het westelijke deel van het Etosha Nationaal Park (ca. 180 km). Het Dolomite Camp is de eerste die zich binnen de grenzen van de westelijke kant van Etosha bevindt.


 • ★★★ Dolomite Camp (2n) Blank
 • ★★★+ Dolomite Camp (2n) Blank
13
13

13: Etosha National Park

Vrije dag waarin u optioneel kunt deelnemen aan de georganiseerde activiteiten zoals wandelingen en game drives.

14
14

14: Etosha National Park

Vandaag rijdt u dwars door het park naar het centrale gedeelte van Etosha. Wanneer u kiest voor het toeristenklasse hotel verblijft u in een druk camp met vele bungalows, maar op een gunstige locatie binnen het Nationale Park. U kunt bij het winkeltje van Okaukuejo een handige kaart kopen waarin alle routes en waterholes in Etosha staan aangegeven. Uiteraard kunt u ook ter plaatse een van de aangeboden game drives boeken. Het toeristenklasse-A hotel is net buiten de grenzen van het park gelegen.

 • ★★★+ Okaukuejo Rest Camp (2n – hp)
 • ★★★★ Ongava Lodge (2n – hp) Blank
15
15

15: Etosha National Park

Vrije dag in het Ethosha National Park. U kunt op eigen gelegenheid (per auto) het park verkennen of deelnemen aan door uw lodge georganiseerde excursies. U kunt bij het winkeltje van het Okaukuejo Rest Camp een handige kaart kopen waarin alle routes en waterholes in Etosha staan aangegeven. Uiteraard kunt u ook ter plaatse een van de aangeboden game drives boeken.

16
16

16: Etosha National Park - Waterberg Plateau

Vandaag rijdt u via Otjiwarongo naar Waterberg. Het 200 meter hoge waterbergplateau is al van verre zichtbaar en torent hoog boven het dorre landschap uit. U verblijft in een mooie lodge, gelegen tussen Otjiwarongo en het Waterberg Plateau park. U kunt mooie wandelingen maken in het uitgestrekte savanne gebied of ontspannen bij het zwembad van de lodge.

 • ★★★ Frans Indongo Lodge (2n)
17
17

17: Waterberg Plateau

Vrije dag die u naar eigen inzicht kunt besteden. U kunt deze dag gebruiken om te ontspannen bij het zwembad of de omgeving verder te verkennen. Het Waterberg Plateau Park ligt op korte afstand van de lodge. Daarnaast is het ook mogelijk een bezoek te brengen aan de Cheetah Conservation Fund (CCF). Het Cheetah Conservation Fund zet zich in voor het behoud van de cheetah’s in het wild en zorgen tevens voor de opvang van gewonde cheetah’s.

Mocht u meer grote katachtigen willen zien tijdens deze individuele rondreis door Namibië, dan zou u het bezoek aan Waterberg door ons kunnen laten vervangen door een bezoek aan het nabijgelegen Okonjima (Africat).

18
18

18: Waterberg Plateau - Vertrek

Het laatste deel van uw rondreis rijdt u terug naar Windhoek. U legt de afstand van iets meer dan 300 kilometer af in een kleine 4 uur. U levert uw huurauto in op het kantoor van het autoverhuurbedrijf waar uw individuele rondreis Namibië tot een einde komt. Hierna heeft u een transfer naar de luchthaven. Aan het einde van de middag vliegt u met een rechtstreekse KLM vlucht terug naar Amsterdam. Het toestel maakt een tussenlanding in Luanda, maar u hoeft niet over te stappen of van toestel te veranderen.

19
19

19: Aankomst

Vroeg in de ochtend komt u aan in Amsterdam.

Prijsindicatie van deze individuele reis Namibië

Voor deze 19-daagse individuele Namibië rondreis geldt een indicatie reissom van € 5.650 per persoon (bij deelname van 2 personen). Deze prijsindicaties zijn inclusief alle vermelde vliegreizen en hotel overnachtingen.

Het is belangrijk uw rondreis naar Namibië zo spoedig mogelijk te bespreken om zo veel mogelijk kans op beschikbare accommodaties te hebben!


Direct offerte aanvragen
Gemma Hanrath • Reisexpert Namibië

Heeft u vragen?

Mail mij Bel mij

Waarom met Tico Reizen naar Namibië

Wij zijn expert in het verzorgen van individuele rondreizen door Namibië en wij kennen het land goed. U hoeft enkel te genieten van al het moois.

Snelle service

Wij vinden het belangrijk u goed, maar ook snel van dienst te zijn. Onze reisexperts zullen persoonlijk contact met u opnemen en altijd zo spoedig mogelijk reageren op uw vragen.

Namibië reis op maat

In overleg stellen we een prachtige Namibië reis voor u samen. Uit eigen ervaring adviseren we over het mooist mogelijke reisprogramma en de meest unieke accommodaties op de route.

Genieten tijdens de reis

De route is uitgestippeld en de reisonderdelen zijn voor u geboekt! U hoeft dus niets anders te doen dan te genieten van de bestemmingen en de heerlijke accommodaties.

Ontvang maandelijks onze nieuwsbrief vol reisinspiratie, verhalen en aanbiedingen

Bekijk onze privacyverklaring voor meer informatie over de verwerking van uw persoonsgegevens.

Ontvang maandelijks onze nieuwsbrief vol reisinspiratie, verhalen en aanbiedingen

Bekijk onze privacyverklaring voor meer informatie over de verwerking van uw persoonsgegevens.

© Tico Reizen 2017 - Privé-reizen op maat