Logo bg white

Hoogtepunten reis Myanmar

20-daagse rondreis door Myanmar
Vanaf € 4.295,00 p.p.
Medio oktober t/m augustus
Jelisa davids
Heeft u vragen?
×

Bijzondere hoogtepunten reis Myanmar

Tijdens deze volledige 20-daagse hoogtepunten reis Myanmar bezoekt u, samen met uw gids, alle belangrijke bezienswaardigheden van dit bijzondere land. Zo bezoekt u onder andere de metropool Yangon, het bergachtige Kalaw en het karakteristieke Inlemeer. In de omgeving van Mandalay brengt u een bezoek aan de oude Koningssteden Ava en Amarapura en steekt u per boot de Ayarwaddy rivier over naar Mingun. Over land, en over minder betreden paden reist u naar het pottenbakkersdorpje Yandabo waar u kennismaakt met het pottenbakken en het leven op het platteland. Vervolgens reist u door naar Myanmar's belangrijkste bezienswaardigheid: het uitgestrekte tempelgebied van Bagan. U sluit deze hoogtepunten reis Myanmar af aan de prachtige stranden van Ngapali Beach. Een reis om nooit te vergeten!


Bekijk het volledige reisprogramma van deze Myanmar reis!

Vliegtuig
Over land
Boot
1
1

1: Vliegreis naar Myanmar

Vandaag gaat uw hoogtepunten reis Myanmar van start. U vertrekt vanavond vanaf Amsterdam Schiphol Airport met een vlucht van Emirates naar de Birmese metropool Yangon. U dient over te stappen in Dubai en arriveert de volgende middag in Yangon.

2
2

2: Aankomst in Yangon

U arriveert aan het einde van de middag op de internationale luchthaven van Yangon waar u zich meldt bij de douane met uw door Tico verzorgde visumdocumenten. Na wat papierwerk wandelt u naar buiten waar u wordt opgewacht door uw Engelssprekende gids voor een warm welkom in Myanmar! Transfer naar uw sfeervolle hotel.

 • ★★★ The Loft Hotel (2n)
 • ★★★★ Savoy Hotel (2n)
 • (optioneel) ★★★★★ Governor’s Residence (2n)

"Het is een heerlijke reis geweest. Myanmar is een ongelooflijk boeiend land. Jammer dat het al weer voorbij is. De organisatie was weer fantastisch, alles klopte, goede kwaliteit. Kortom, ècht Tico!"
Marion

Savoy Hotel

3
3

3: Stadsexcursie Yangon

Vandaag gaat uw hoogtepunten reis Myanmar écht van start. U verkent met uw gids de stad en maakt kennis met Yangon’s unieke charme en haar belangrijkste bezienswaardigheden. U brengt o.a. een bezoek aan de Sule Pagode, het koloniale hart met o.a. het oude postkantoor en een kleurrijke lokale markt. U kunt een leuke koffiestop houden in het authentieke Strand hotel. Tijdens de lunch (inbegrepen) kunt u kennis maken met de Birmese keuken door verschillende gerechtjes te proberen uit de Kachin, Shan en Rakhine staten. Na de lunch stapt u aan boord van de Yangon Circular trein voor een korte rit naar de Bogyoke Aung San markt. In de namiddag keert u terug bij uw hotel.


Vlak voor zonsondergang wordt u opgehaald bij uw hotel voor een avondbezoek aan de Shwedagon Pagode, een gigantische ruim 2.000 jaar oude en ca. 100 meter hoge gouden stupa welke zichtbaar is vanuit vele delen van de stad. De sfeer bij de tempel verandert na zonsondergang, wanneer alle toeristen het terrein verlaten en alleen de Birmezen achterblijven. Nadat u bent uitgekeken brengt u samen met uw gids een bezoek aan de avondmarkt van Yangon, waar u wordt getrakteerd op een drankje, wat snacks en een heerlijke kom noedels. In de loop van de avond keert u terug bij uw hotel.

Shwedagon pagode

4
4

4: Yangon – Kalaw

In de ochtend heeft u transfer naar de luchthaven van Yangon voor de binnenlandse vlucht naar Heho. Hier ontmoet u uw Engelssprekende gids en chauffeur die de komende dagen in deze regio tot uw beschikking staan. Transfer van ongeveer 45 minuten naar Kalaw, gelegen op ca. 1.300 meter boven zeeniveau. U overnacht vanavond in een sfeervol koloniaal guesthouse, gebouwd in Tudor stijl. De rest van de dag heeft u vrij te besteden en kunt u het stadje op eigen gelegenheid verkennen.


 • ★★★ Amara Mountain Resort (2n)

Amara Mountain Resort

5
5

5: Trekking Kalaw & bezoek aan olifantenproject

Myanmar is hét land van de olifanten en op nog maar weinig plaatsen leeft de lokale bevolking nog zo in harmonie met deze majestueuze dieren. Vandaag trekt u er met uw gids op uit in de prachtige bergachtige omgeving van Kalaw en maakt u kennis met de inheemse stammen van dit gebied. U brengt een bezoek aan een bijzonder eco project, gelegen pal buiten Kalaw. Dit project is gestart ter verbetering van de habitat van de Birmese olifant en is een mooi initiatief in samenwerking met de lokale bevolking. U kunt hier prachtig wandelen in de Birmese jungle. Een overheerlijke lokale lunch is vandaag inbegrepen. In de namiddag keert u terug in Kalaw.

6
6

6: Kalaw – Inle meer

Aan het begin van de middag volgt een transfer naar het treinstation van Kalaw voor de reis per lokale trein (ca. 3 uur) naar Nyuang Shwe, een zeer bijzondere ervaring! De rit voert door de bergen en dalen naar het Inlemeer. De kwaliteit van het spoor in Myanmar is niet al te best, maar met wat geduld en een goed gevoel voor humor is een reis per trein beslist de moeite waard! Het is een unieke manier om het lokale leven in de Shan heuvels te aanschouwen. Wanneer de trein wordt geannuleerd, reist u dit traject over land, een rit van ca. 2½ uur. Eenmaal aangekomen in Nyaung Shwe wordt u naar uw aangename hotel gebracht.


 • ★★★ La Maison Birmane (3n)
 • ★★★+ Sanctum Inle (3n)
 • ★★★★ Villa Inle Resort (3n)

Video Sanctum Inle

7
7

7: Inlemeer

Vandaag verkent u samen met uw gids per boot het gigantische Inlemeer, een natuurlijk meer dat wordt omringd door traditionele Shan dorpjes. De Intha bevolking leeft al eeuwenlang in paalwoningen en het is dan ook erg interessant om het leven op het meer te observeren. Bijzonder is de manier waarop de traditionele vissers hun boten besturen. Breng een bezoek aan de drijvende tuinen en kleine dorpjes rondom het meer, de Phaung Daw Oo pagode en een kleine traditionele werkplaats waar de typische cheroot sigaren worden geproduceerd op ambachtelijke wijze. Iedere dag is er wel markt in één van de 5 dorpjes rondom het meer (uw gids heeft het 5-dagen roulatieschema). Een traditionele lunch is vandaag inbegrepen en vindt plaats in een huisje op het meer.

8
8

8: Fietsen aan de oevers van Inle

Aan de oevers van Inle bevinden zich vele Shan en Intha dorpjes die zeker een bezoekje waard zijn! U verkent de oostelijke oevers van het meer vandaag samen met uw gids per fiets. Onderweg kunt u stoppen bij de vele pittoreske dorpjes. U fietst naar Nampan, voor een bezoek aan de drijvende tuinen. Hierna verkent u het Inle meer verder (deels) per boot. Aan het eind van de middag keert u terug bij uw hotel.

9
9

9: Inle meer – Heho – Mandalay

’s Ochtends wordt u opgehaald bij uw hotel voor de transfer naar de luchthaven van Heho. U checkt in op de binnenlandse vlucht naar Mandalay, de volgende bestemming van uw hoogtepunten reis Myanmar. Vanaf de luchthaven is een transfer verzorgd naar uw hotel in het centrum van Mandalay.

Diezelfde middag bezoekt u met uw gids enkele belangrijke bezienswaardigheden van het drukke Mandalay. U brengt o.a. een bezoek aan de prachtige traditionele teakhouten Shwenandaw en Atumashi kloosters, beiden zeker hoogtepunten van Mandalay. Hierna gaat u naar de legendarische Kuthodaw pagode. Hier staan in honderden spierwitte pagodes in marmeren tabletten de lessen van Boeddha opgesteld. U sluit de dag af met de top van Mandalay Hill voor een spectaculair uitzicht over de stad met zonsondergang.

 • ★★★ Bagan King (2n)
 • ★★★★ Rupar Mandalar Resort (2n)

Rupar Mandalar Resort

10
10

10: Boottocht Mingún & Ava

’s Ochtends wordt u opgehaald bij uw hotel voor een korte transfer naar de aanlegsteiger bij de Irrawaddy rivier vanwaar u in ca. 30 minuten de oversteek maakt per gecharterde boot naar de overzijde bij Mingún. Hier had ‘s werelds grootste boeddhistische tempel ooit moeten staan, maar helaas kwam door de dood van Koning Bodawpaya een abrupt einde aan de bouw in 1819. Ca. 20 jaar later volgde ook nog een aardbeving. Na uw bezoek aan Mingun reist u per boot in ca. 3 uur verder naar de oude Koningsstad Inwa (Ava), terwijl u onderweg luncht (inbegrepen).

Bij aankomst in Ava stapt u op de fiets en verkent u de overblijfselen van deze oude Koningsstad. Helaas is er niet veel overgebleven van Ava’s hoogtijdagen en liggen de tempels en pagodes verspreid tussen de rijstvelden.

Na het bezoek aan Ava reist u over land verder naar Amarapura en geniet u van de zonsondergang bij de befaamde U-Bein brug welke de Pathodawgyi pagode met het vasteland verbindt. Deze ca. 200 jaar oude (1,2 kilometer lange) brug, gemaakt van teak hout, is de langste teakhouten brug ter wereld.

11
11

11: Mandalay – Yandabo

Na het ontbijt reist u naar Yandabo, een rit van ca. 3-4 uur. Onderweg bezoekt u als eerste de ruïnes van Paleik waaronder de slangen tempel die bekendstaat om de drie pythons die aan de voet van het Boeddhabeeld slapen en dagelijks gewassen en gevoerd worden door de lokale bezoekers. Paleik is een soort mini Bagan en u zult hier dan ook vaak de enige toerist zijn. Na een bezoek aan deze interessante plek reist u verder naar Minzontaung Wildlife Sanctuary. Hier leert u meer over uitstervende ster schildpad. Deze organisatie zorgt er voor dat de zeldzame schilpaddensoort hopelijk nog langer in Myanmar leeft.

U reist verder naar Yandabo. Houdt u er rekening mee dat het laatste stuk over een onverharde weg plaatsvindt en hobbelig kan zijn. Aangekomen in Yandabo krijgt u al wandelend door het dorpje een goed beeld van de lokale levensstijl hier. U zult merken dat Yandabo bekend staat om het pottenbakken. U vaart per lokale boot naar het dorpje Pan Nyo bekend om de vele waterbuffels. In Pan Nyo leven ongeveer 100 mensen en maar liefst 300 waterbuffels. Aan het einde van de middag keert de bevoling samen met hun buffels terug van het platteland, naar de rivier om zich te wassen. Het is een uniek spektakel om te aanschouwen. U overnacht vanavond in een sfeervol hotel, gelegen op een prachtige locatie.


 • ★★★ Yandabo Home (1n)

Yandabo Home

12
12

12: Yandabo – Bagan

Na het ontbijt wordt u opgewacht door uw gids en reist u in ca. 2 uur naar Pakkoku, een stadje gelegen aan de Irrawaddy rivier. In Pakokku bezoekt u de markt waar de lokale bevolking zijn inkopen doet. Het is een bruisende gebeurtenis en een zeer diverse markt waar ze werkelijk alles verkopen! Tevens bezoekt u een slipper fabriek en een weverij waar de beroemde Pakokku dekens en sjaals worden gemaakt.

Vervolgens stapt u aan boord van een boot voor de reis naar Bagan, de volgende bestemming van uw hoogtepunten reis Myanmar. Aan boord geniet u van een heerlijke lunch. Onderweg bezoekt u nog de Kyauk Gu Ohnmin tempel grot die nauwelijks door toeristen wordt aangedaan. Tijdens zonsondergang vaart u over de Irrawaddy rivier nabij Bagan. Het is prachtig om te zien hoe de lucht op de achtergrond roze kleurt tegen het spectaculaire uitzicht over het tempelgebied. Aan boord geniet u nog van een hapje en een drankje, aan het einde van de middag arriveert u in Bagan en wordt u afgezet bij uw accommodatie.

 • ★★★+ Tharabar Gate Hotel (3n)
 • ★★★★ Bagan Lodge (3n)
 • (optioneel) ★★★★★ Aureum Palace Hotel (3n)

Video Bagan Lodge

13
13

13: De tempels van Bagan

Vandaag gaat u met uw gids op pad en brengt u een bezoek aan de belangrijkste tempels. Bezoek o.a. Ananda, de mysterieuze piramidevormige Dhammayangyi Pahto, Sulamani en Thatbyinnyu. Wanneer u bovenop een heuvel staat, ziet u de punten van de pagodes overal omhoog steken en ziet u pas werkelijk hoeveel tempels zich in dit gebied bevinden. ‘s Middags luncht u in een lokaal restaurant (inbegrepen).

Aan het einde van de middag vervolgt u de tour per paard en wagen. Dit is een unieke manier om in de open lucht meer van de tempels te zien. U rijdt over paadjes waar geen auto’s mogen komen en ontdekt de minder bekende plekken van Bagan. Geniet vanavond vanaf een heuvel van een prachtige zonsondergang.

14
14

14: Bagan

Vandaag heeft u vrij te besteden in dit sprookjesachtige gebied. U kunt er zelf per fiets op uittrekken (fietsen zijn gratis voor klanten die verblijven in Tharabar Gate Hotel) en op eigen gelegenheid het tempelcomplex verkennen. Uiteraard is het ook mogelijk dat Tico vandaag een excursie voor u verzorgt, laat het ons dan weten.

Optioneel bij deze hoogtepunten reis Myanmar(niet inbegrepen): het is mogelijk om bij zonsopgang een onvergetelijke ca. 45 minuten durende ballonvaart te maken over het uitgestrekte tempelgebied. Informeert u bij ons naar de mogelijkheden.


15
15

15: Bagan – Ngapali Beach

Na een vroeg ontbijt wordt u naar de luchthaven van Nyaung U gereden waar u incheckt op de binnenlandse vlucht naar Thandwe nabij Ngapali Beach. Ngapali Beach is de laatste bestemming van uw hoogtepunten reis Myanmar. Bij aankomst in Thandwe wordt u opgewacht door een vertegenwoordiger van het resort voor uw transfer. U verblijft de komende dagen in een aangename accommodatie, gelegen aan de met palmen omzoomde witte zandstranden van Ngapali. De rest van de dag heeft u vrij te besteden, houdt u er rekening meer dat u officieel pas in de middag kunt inchecken.

 • ★★★ Yoma Cherry Lodge (4n)
 • ★★★★ Ngapaly Bay Villas & Spa (4n)
 • ★★★★ Sandoway Resort (4n)
 • (optioneel) ★★★★★ Amara Ocean Resort (4n)

Ngapali Bay Villas & Spa

16
16

16 t/m 18: Ngapali Beach

Vrije dagen gedurende uw hoogtepunten reis Myanmar die u geheel naar eigen inzicht kunt besteden. U kunt heerlijk ontspannen aan de prachtige stranden of een fiets huren om de kust wat meer te verkennen. Eventueel is er ook de mogelijkheid om een ochtend naar een nabijgelegen eiland te varen om wat te snorkelen, of te gaan vissen met een lokale vissersboot.

Sandoway Resort

19
19

19: Vertrek

De laatste dag van uw hoogtepunten reis Myanmar is aangebroken. De ochtend heeft u nog vrij te besteden. Aan het begin van de middag wordt u naar de luchthaven van Thandwe gebracht met een transfer verzorgd door het hotel. U checkt in op uw binnenlandse vlucht terug naar Yangon en arriveert in de middag op de luchthaven. Bij aankomst staat er een chauffeur tot uw beschikking waarvan u tot het vertrek van de Emirates vlucht gebruik kan maken. Uw Emirates vlucht vertrekt na middernacht en u dient drie uur van te voren aanwezig te zijn op de luchthaven.

Busje Sandoway Resort

20
20

20: Aankomst

Na middernacht vertrekt uw Emirates vlucht terug naar Amsterdam. U dient over te stappen op Dubai en arriveert aan het begin van de middag op luchthaven Schiphol. Einde van uw hoogtepunten reis Myanmar.

Prijsindicatie voor deze hoogtepunten reis Myanmar

Voor deze hoogtepunten reis Myanmar geldt een indicatie reissom van €4.295 per persoon (bij deelname van 2 personen) en op basis van verblijf in toeristenklasse accommodaties. Voor verblijf in de superieure klasse accommodaties geldt een indicatie reissom van €5.095 per persoon.

Deze prijsindicaties zijn inclusief alle vluchten en zijn gebaseerd op laagseizoentarieven. De reis is uiteraard volledig naar wens aan te passen en uit te breiden. We assisteren u graag met het samenstellen van uw ideale hoogtepunten reis myanmar!


Direct offerte aanvragen
Jelisa Davids • Reisexpert Myanmar

Heeft u vragen?

Mail mij Bel mij

Een unieke aanvulling op uw reis naar Myanmar

Breidt uw reis uit met een uniek bezoek aan de Rakhine staat, gelegen in het noordwesten van Myanmar. Eenmaal aangekomen in Mrauk-U, lijkt het alsof de tijd heeft stilgestaan..

Uniek arrangement
4 dagen
Vanaf € 930,– p.p.
Medio oktober t/m begin maart

Myanmar arrangement | ongerept Mrauk U

Een reis naar Mrauk U, gelegen in het noordelijke deel van de Rakhinestaat, is een reis terug in de tijd. Breng een bezoek aan dit authentieke stukje Myanmar wat door veel toeristen gezien haar afgelegen locatie wordt overgeslagen. Een erg bijzonder onderdeel van uw Birma reis die we geheel op maat voor u kunnen maken!

Lees meer

Wat kunt u van Tico verwachten?

De reisspecialisten van Tico hebben veel ervaring met de verzorging van reizen door deze authentieke bestemming. Wij regelen uw transport, accommodaties en activiteiten, zodat u optimaal kunt genieten van uw hoogtepunten reis Myanmar.Snelle Service

Wij vinden het belangrijk u goed, maar ook snel van dienst te zijn. Onze reisexperts zullen altijd binnen 2 werkdagen reageren op uw vraag of verzoek.

Myanmar reis op maat

In overleg met u maken wij een uniek voorstel, helemaal gebaseerd op uw wensen en voorkeuren. Wij stippelen een programma uit wat exact aansluit bij uw wensen.

Genieten tijdens de reis

De route is uitgestippeld en de reisonderdelen zijn voor u geboekt! U hoeft dus niets anders te doen dan te genieten van de bestemmingen en de heerlijke accommodaties.

Ontvang maandelijks onze nieuwsbrief vol reisinspiratie, verhalen en aanbiedingen.

Bekijk onze privacyverklaring voor meer informatie over de verwerking van uw persoonsgegevens.

© Tico Reizen 2017 - Privé reizen op maat