Logo bg white

Unieke cruise van Bali naar Flores

8-daags arrangement Indonesië
Vanaf € 2.545,00 p.p.
Maart t/m september
Charissa 2018
Heeft u vragen?
×

Cruise Bali - Flores

De Kleine Sunda eilanden vormen een belangrijke eilandengroep aan oostelijke zijde van de Indonesische archipel. Tot de archipel behoren o.a. de ongerepte eilanden Lombok, Sumbawa en Flores. Aan boord van een traditionele houten schoener brengt Ombak Putih Expeditions u in 8 dagen / 7 nachten van Bali naar Flores, of vice versa. U overnacht aan boord van de schoener in een comfortabele kajuit met eigen sanitair en airconditioning en vaart langs de adembenemende kusten van de paradijselijke Kleine Sunda eilanden; een onvergetelijke ervaring. Tijdens uw vakantie in Indonesië verkent u delen van Lombok, Sumbawa en Flores en bezoekt de belangrijkste hoogtepunten van de Kleine Sunda’s waaronder het Komodo National Park, leefgebied van de legendarische komodovaraan.

Vliegtuig
Over land
Boot
1
1

1: Start van het arrangement

U arriveert vandaag op eigen gelegenheid in het rustige plaatsje Amed aan de oostkust van Bali, waar vanmiddag uw unieke 8-daagse arrangement zal beginnen. ’s Avonds zal u tijdens het diner uw medereizigers van de cruise alvast leren kennen.

2
2

2: Start van de cruise

In de haven van Amed start deze schitterende cruise aan boord van een traditionele Indonesische houten schoener. U vaart de komende dagen langs de Kleine Sunda eilanden in oostelijke richting naar Flores en Komodo, thuisbasis van de legendarische komodovaraan.

Gedurende de komende dagen verblijft u aan boord op basis van volpension en vaart u langs sprookjesachtige, ongerepte eilanden.

U steekt vandaag allereerst de straat van Wallace over richting Lombok. In de middag brengt u een bezoek van enkele uren aan een van de Gili-eilanden. U kunt indien gewenst zwemmen, snorkelen, kayaken, of simpelweg genieten van de prachtige witte stranden.

  • Ombak Putih of gelijkwaardig (6n)

3
3

3: Lombok

Er staat vandaag een bezoek aan het eiland Lombok op het programma. U gaat van boord aan de noordkant van Lombok waar u ruimschoots de tijd heeft om kennis te maken met het leven van de lokale inwoners van dit kleine eiland. U bezoekt o.a. het dorpje Senaru, waar u veel zal leren over de traditionele gebruiken en gewoonte van de Sasak. Tevens bezoekt u vandaag de Sindang Gila waterval, een prachtige 40 meter hoge waterval. Gedurende de wandeling die u vandaag zal maken heeft u indrukwekkende uitzichten op het nog ongerepte Lombok. Nadat u weer terug aan boord bent gegaan zet het schip koers richting het koraalrif van Gili Sulat.

4
4

4: Lombok - Satonda

In de ochtend bezoekt u het dorpje Labuan Aji op Moyo eiland. Naast het dorpje wandelt u tevens naar een waterval waar u een verfrissende duik kunt nemen. Vervolgens vaart u verder naar het kleine en zeer onbekende eiland Satonda met haar adembenemende kratermeer en prachtige koraaltuinen. Satonda is gelegen op slechts enkele kilometers ten noordwesten van het grotere eiland Sumbawa. Hoogtepunt van uw bezoek aan Satonda is wellicht de enorme zwerm vliegende vossen die met zonsondergang uitvliegen op zoek naar voedsel. Direct na zonsondergang keert u terug aan boord van de schoener voor de nachtelijke afvaart richting het oosten.

5
5

5: Sumbawa - Komodo

U bezoekt vandaag Wera, een Buginese vestiging op het eiland Sumbawa waar u kennis maakt met de bijzonder vriendelijke lokale bevolking en haar handelswaar. De boot zet vervolgens koerst richting Banta eiland. Onderweg passeert u Sangean eiland, een actieve vulkaan, welke 1.800 meter boven de zee uit torent. ’s Avonds vaart de schoener verder en meert aan vlak voor de kust van het legendarische Komodo eiland waar u de volgende ochtend van boord zal gaan. U kunt vanavond genieten van de waanzinnige sterrenhemel.

6
6

6: Komodo

‘s Ochtends vroeg gaat u aan wal bij de nederzetting Loh Liang voor een bezoek aan het wereldberoemde Komodo National Park en een kennismaking met de prehistorische en huiveringwekkende komodovaraan. U wandelt hier enige tijd onder begeleiding van een lokale ranger, op zoek naar de komodovaranen. Rond lunchtijd keert u terug op de boot. ’s Middags heeft u alle tijd om heerlijk te relaxen aan boord. De schoener vaart naar Pantai Merah (‘Roze Strand’) waar u de gelegenheid krijgt om te snorkelen. De onderwaterwereld is hier sprookjesachtig mooi.

7
7

7: Komodo - Rinca

De schoener vaart vandaag verder richting het eiland Rinca, gelegen op zo’n 2 uur varen. Op het eiland Rinca, tevens onderdeel van het Komodo National Park, gaat u wederom van boord voor een wandeling onder begeleiding van een lokale ranger over het prachtige eiland. Op Rinca heeft u de meeste kans om de komodo in het wild aan te treffen, maar ook wilde herten, buffels en apen laten zich vaak zien onderweg.

8
8

8: Rinca - Labuan Bajo

‘s Ochtends arriveert u in de haven van Labuan Bajo, gelegen op de westpunt van het eiland Flores. Hier bezoekt u de lokale markt en zal u kunnen genieten van traditionele dans. Na de lunch komt het cruisearrangement tot een einde.

Prijsindicatie voor deze Indonesië vakantie

Voor dit 8-daagse cruise arrangement dient u rekening te houden met een indicatie reissom van €2.545 per persoon, op basis van verblijf in een gedeelde tweepersoons-kajuit met airco en eigen sanitair. Alle maaltijden en non-alcoholische dranken zijn inbegrepen, evenals alle vermelde excursies en transfer van en naar de luchthaven op Labuan Bajo.


Direct offerte aanvragen
Charissa Martens • Reisexpert Indonesië

Heeft u vragen?

Mail mij Bel mij

Wat kunt u van Tico verwachten

De reisspecialisten van Tico hebben veel ervaring met de verzorging van de mooiste reizen door Indonesië. Zij kennen de verschillende gebieden erg goed uit eigen ervaring en kunnen dan ook probleemloos de perfecte reis voor u samenstellen.

Snelle service

Wij vinden het belangrijk u goed, maar ook snel van dienst te zijn. Onze reisexperts zullen persoonlijk contact met u opnemen en altijd zo spoedig mogelijk reageren op uw vragen.

Indonesië reizen op maat

Nadat u de wensen bij ons kenbaar heeft gemaakt, stellen wij een reisvoorstel op welke is gebaseerd op uw wensen en interesses. We sleutelen net zoveel aan de reis totdat deze helemaal naar wens is!

Genieten tijdens de reis

De route is uitgestippeld en de reisonderdelen zijn voor u geboekt! U hoeft dus niets anders te doen dan te genieten van het prachtige Indonesië en de sfeervolle accommodaties.

Ontvang maandelijks onze nieuwsbrief vol reisinspiratie, verhalen en aanbiedingen

Bekijk onze privacyverklaring voor meer informatie over de verwerking van uw persoonsgegevens.

Ontvang maandelijks onze nieuwsbrief vol reisinspiratie, verhalen en aanbiedingen

Bekijk onze privacyverklaring voor meer informatie over de verwerking van uw persoonsgegevens.

© Tico Reizen 2017 - Privé-reizen op maat