Logo bg white

Combinatiereis Bali en Lombok

20-daagse rondreis door Indonesië
Vanaf € 4.825,00 p.p.
Mei t/m september
Charissa 2018
Heeft u vragen?
×

Combinatiereis Bali & Lombok

Ontdek de prachtige Indonesische eilanden Bali en Lombok welke gekenmerkt worden door spectaculaire rijstvelden en vulkanen.

U start de reis op het meer ontwikkelde eiland Bali waar u naar een overnachting in Sanur direct doorreist naar het binnenland. Hier verblijft u in het nog ongerepte plaatsje Munduk, omringd door prachtige bergen, rijstvelden, meren en watervallen. Vervolgens reist u verder naar het culturele hart van Bali: Ubud. In de omgeving van Ubud bevinden zich een aantal prachtige tempels en in de avonduren kunt u een traditionele dansvoorstelling bijwonen.

Dan is het tijd voor wat zee en strand! U reist naar Oost-Bali waar u verblijft in het plaatsje Amed. U verkent de omgeving en kunt bij Amed prachtig snorkelen of ontspannen aan het zwarte strand. Per boot reist u verder naar de prachtige Gili Archipel, gelegen nabij het eiland Lombok. U verblijft een aantal nachten op het (kleinste) eiland Gili Meno aan het witte zandstrand.

Dan is het weer tijd voor wat verkenning, en reist u naar het eiland Lombok waar u een aantal interessante excursies maakt. U leert meer over het leven op Lombok en zal zien dat het leven op Lombok soms best wat verschilt met het (Hindoeïstische en meer ontwikkelde) leven op Bali.

Bekijk het volledige reisprogramma van deze combinatiereis Bali en Lombok!


Vliegtuig
Over land
Boot
1
1

1: Vliegreis naar Bali

Uw reis naar Bali en Lombok gaat van start! Vanavond reist u met KLM vanuit Amsterdam Schiphol met een rechtstreekse vlucht (economy class) naar Denpasar, gelegen op het Indonesische eiland Bali. Het toestel maakt een tussenlanding in Singapore en u arriveert de volgende avond.

2
2

2: Aankomst Denpasar – Sanur

‘s Avonds arriveert u op de luchthaven van Denpasar. Bij aankomst op Bali wordt u opgewacht door uw chauffeur en gids voor een warm welkom in Indonesië! U wordt in ca. 40 minuten naar uw aangename verblijf in Sanur gereden. U kunt hier de vanavond heerlijk acclimatiseren en bijkomen van de lange reis.

  • ★★★ + The Pavilions Bali (1n)
  • ★★★★ + Belmond Jimbaran Puri (1n) in Jimbaran
3
3

3: Sanur – Munduk

Na het ontbijt, vertrekt u naar het plaatsje Munduk, gelegen in het binnenland van Bali. Onderweg bezoekt u de prachtige Tanah Lot tempel, één van de meest gefotografeerde tempels wereldwijd. De tempel staat op een kale rots en bij vloed wordt de Tanah Lot omringd door de oceaan.

U overnacht de komende dagen in Munduk in een prachtige, kleinschalige accommodatie, omgeven door de groene sawa’s. Deze omgeving leent zich uitstekend voor het maken van mooie wandelingen of om helemaal tot rust te komen.

  • ★★★ + Munduk Moding Plantation (3n)
  • ★★★★ Munduk Moding Plantation (3n - pool villa)

"Het was een reis om nooit te vergeten! Lieve mensen, mooie natuur, lekker eten en hele mooie dieren. Het was allemaal perfect geregeld. De privé chauffeurs stonden elke keer weer klaar om ons naar de plaats van bestemming te brengen. Dat was echt geweldig. Op alle locaties hadden we hele mooie kamers, perfect gelegen en van alle gemakken voorzien."
Ted & Linda

Video Munduk Moding Plantation

4
4

4: Wandeling omgeving Munduk

Vanochtend maakt u een 2 tot 3 uur durende wandeling in de omgeving van Munduk waarbij u de koffie, kruidnagel, vanille, avocado en andere plantages in de regio te observeert. Onderweg kunt u bij de prachtige Red Coral Waterval een verfrissende duik nemen. Via een andere route wandelt u vervolgens weer terug. Per auto wordt u vervolgens naar het Tamblingan meer gereden, gelegen aan de voet van de berg Lesung. Hier stapt u aan boord van een kano, waarmee u over het meer vaart. Geniet van een picknicklunch voordat u met de auto terugkeert naar uw hotel.

De rest van de middag heeft u vrij te besteden.

5
5

5: Munduk

Vrije dag in deze prachtige accommodatie.

U bevindt zich hier in een ongerept en traditioneel stukje Bali. De omgeving leent zich uitstekend voor het maken van fantastische wandelingen. Vanuit Munduk leiden verschillende wandelpaden naar talloze watervallen, koffieplantages, of kleine dorpjes in de omgeving. Zo kunt u ook een wandeling maken naar de meren Tamblingan en Buyan. De wandelingen variëren van ca. twee uur tot een volledige dag. Informeert u bij uw hotelreceptie naar de mogelijkheid en extra kosten om een gids te huren.

6
6

6: Munduk - Ubud

Nadat u bent uitgecheckt wordt u naar Ubud gereden. Onderweg maakt u een aantal bijzondere stops, houdt u er rekening mee dat u de hele dag onderweg bent. Bewonder het uitzicht op de vredige wateren en aanschouw Ulun Danu, een 17e-eeuwse tempel aan de rand van het Brantanmeer.

Vervolgens bezoekt u de rijstterrassen van Jatiluwih welke door UNESCO als cultureel erfgoed zijn erkend vanwege hun unieke Subak-irrigatiesysteem.

Uw laatste stop voordat u Ubud bereikt, is de prachtige Pura Taman Ayun tempel, gebouwd in de 17e eeuw. De naam van de tempel betekend drijvende bloementuin, omdat de tempel in het midden van een kunstmatig meer is gesitueerd. Nadat u deze tempel heeft bezocht, reist u verder naar Ubud waar u wordt afgezet bij uw accommodatie.


  • ★★★ + Komaneka at Tanggayuda (3n)
  • ★★★★+ Hanging Gardens of Bali (3n)
7
7

7: Omgeving Ubud

Vanochtend wordt u opgehaald door uw chauffeur en gids voor een interessante dag! De eerste stop is de eeuwenoude Goa Gajah-tempel, een grottempel uit de 9e eeuw. Uw volgende stop is de Tirta Empul, een watertempel waar de lokale bevolking baadt. Zij geloven dat het water een zuiverende en genezende werking heeft. Indien u wilt deelnemen aan het reinigingsritueel, dan dient u uw zwemkleding en sarong mee te nemen.

Vervolgens brengt u een bezoek aan de prachtige rijstterrassen van Tegallalang ten noorden van Ubud. Het is ongetwijfeld één van de mooiste landschappen van Bali. Uw lunch is vandaag inbegrepen. In de loop van de middag keert u terug bij uw accommodatie.

8
8

8: Ubud

Vrije dag in Ubud die u geheel naar eigen inzicht kunt besteden. U kunt op uw gemak het centrum van Ubud verkennen. In de avonduren kunt u een, of meerdere culturele dansoptredens bezoeken. U kunt er op uittrekken in de omgeving en bijvoorbeeld de nabijgelegen dorpjes in de omgeving van Ubud verkennen. Eén van die dorpjes is Pejeng met haar vele tempels, ooit de hoofdstad van het Pejeng koninkrijk.

Tevens kunt u door de rijstvelden wandelen over de Campuhan Ridge walk of het nabijgelegen Monkey Forest bezoeken.

9
9

9: Ubud - Amed

Vanochtend wordt u door uw chauffeur en gids opgehaald voor de transfer naar Amed, gelegen aan de Oostkust van Bali. Onderweg bezoekt u het Taman Gili Kerta Gosa, een historisch monument in de stad Semarapura en de Goa Lawah (de vleermuisgrot). Deze heilige grot tempel huisvest duizenden vleermuizen.

U verblijft de komende dagen in een heerlijke accommodatie, al uitkijkend over de oceaan.

  • ★★★ + The Griya Villas & Spa (3n)
10
10

10: Excursie Oost-Bali

Na het ontbijt wordt u opgehaald bij uw verblijf door uw gids voor vandaag, waarmee u samen het oosten van Bali zal verkennen. U start deze excursie in Tenganan, een dorpje waar de Aga Tribe leeft. Deze stam geeft op een andere manier invulling aan het leven dan het grootste deel van de Balinese bevolking. Het is dan ook een interessante ontmoeting.

De volgende stop is een bezoek aan het schitterende Tirta Gangga Water Palace, waar u de prachtige details van dit unieke paleis kunt bewonderen. Dit paleis, wat eigenlijk een prachtig aangelegde waterrijke tuin is, werd in 1948 gebouwd door de koning van Karangasem en werd in het verleden gebruikt voor de ontvangst van belangrijke gasten. Het paleis ligt prachtig, omringd door de mooiste rijstterrassen. U verkent de 10 hectare grote tuin van Taman Ujung Karangasem alvorens u weer terugkeert bij uw verblijf.

11
11

11: Amed

Vrije dag die u geheel naar eigen inzicht kunt indelen.

U kunt op eigen gelegenheid de vissersdopjes aan deze authentieke kust van Bali verkennen. Het is tevens mogelijk om er op uit te trekken naar de binnenlanden van Oost-Bali. Richting Sidemen vindt u de meest ongerepte rijstvelden van Bali. Ook kunt u een bezoek brengen aan de lokale markt van Semarapura of de Pura Kehen tempel, één van de mooiste en meest verfijnde tempels van Bali.

U kunt er vandaag ook voor kiezen om voor de kust bij Amed te snorkelen of te duiken. De onderwaterwereld is hier prachtig! Informeert u bij ons of uw hotelreceptie naar de mogelijkheden.

12
12

12: Amed - Gili Meno

Transfer van uw hotel naar de vertrekplaats van de boot in Padangbai. U stapt aan boord van de snelle boot voor de overtocht naar Gili Trawangan. Vanaf hier reist u per kleine boot naar het paradijselijke Gili Meno, onderdeel van de Gili archipel, behorend bij Lombok. Gili Meno is het middelste en tevens kleinste eiland dat behoort tot de Gili eilandengroep. De rest van de middag heeft u vrij te besteden.

  • ★★★ The Karma Reef (3n)
13
13

13 & 14: Gili Meno

Vrije dagen op het eiland.

U kunt heerlijk relaxen op de prachtige stranden van Meno, of een bootje charteren van een van de vele lokale vissers om de koraalriffen rondom het eiland verder te verkennen. U kunt een bezoek brengen aan de drukkere buureilanden Gili Trawangan en Gili Air. Ook kunt u prachtig wandelingen maken op de eilanden.

15
15

15: Gili Meno – Senggigi (Lombok)

Per boot reist u vandaag naar Lombok waar u arriveert in de haven van Bangsal. Hier staat een vertegenwoordiger van ons agentschap u op te wachten voor de transfer naar Senggigi waar u wordt afgezet bij uw heerlijke accommodatie aan zee.

In Senggigi kunt u uitstekend ontspannen aan de prachtige stranden, tevens is Senggigi een prima uitvalsbasis voor dagtochten naar het binnenland van Lombok.

  • ★★★★ Qunci Pool Villas (3n)
16
16

16: Excursie naar Senaru

Vanochtend wordt u opgehaald bij uw accommodatie door een lokale gids om een prachtige wandeling te maken door de binnenlanden van Lombok. Tijdens deze relatief gemakkelijke maar fascinerende hike wandelt u over lokale paden en kunt u genieten van prachtige vergezichten. U wandelt dwars door enkele bamboebossen om uit te komen in een gebied dat bekend staat om z’n prachtige rijstterrassen. Onderweg bezoekt u nog enkele traditionele dorpjes en zult u meer leren over het leven van de inheemse “Sasak” stam, afkomstig van Lombok. De wandeling eindigt bij een waterval, “Sendang Gila” genaamd, waar u een verfrissende duik kunt nemen in het heldere water. Daarna wordt u teruggebracht naar uw accommodatie.

17
17

17: Fietsexcursie Lombok

Vanochtend wordt u opgehaald en naar het dorpje Bilebante in Centraal-Lombok gereden. Hier stapt u op de fiets waarmee u de prachtige natuurrijke omgeving bezoekt. U fietst langs rijstvelden en door lokale dorpjes waar zowel de Moslim als Hindoe-bevolking leeft en bent vanochtend ca. 2-3 uur aan het fietsen. Het is een hele mooie manier om contact te leggen met de bevolking van het nog ongerepte Lombok.

Gedurende deze excursie kunt u het dagelijkse leven van de lokale bevolking aanschouwen dat onder andere bestaat uit werken op het land, het maken van offers en het weven van manden. Ook bezoekt u een oude tempel die in 1712 is gebouwd en die nog maar weinig door toeristen wordt aangedaan. Aan het einde van de fietstocht kunt u genieten van een heerlijke kop koffie of thee waarna u terug naar uw accommodatie wordt gereden. De middag heeft u vrij te besteden.

Sasak dorpje

18
18

18: Senggigi - Jimbaran (Bali)

Vandaag wordt u opgehaald en naar de haven gereden waar u aan boord stapt van de boot welke u terug vaart naar Bali. Bij aankomst heeft u een transfer naar uw laatste verblijf tijdens deze combinatiereis Bali en Lombok. U verblijft de komende nacht in het kustplaatsje Jimbaran, op slechts 20 minuten rijafstand van de luchthaven van Denpasar.

  • ★★★★ + Belmond Jimbaran Puri (1n)
19
19

19: Vertrek

De ochtend en het grootste gedeelte van de middag heeft u nog vrij te besteden. In de namiddag wordt u opgehaald door uw chauffeur en gids en in ca. 20 minuten naar de luchthaven van Denpasar gereden. Hier checkt u in op uw rechtstreekse KLM vlucht (economy class) terug naar Amsterdam. Het toestel maakt een tussenlanding in Singapore en u arriveert de volgende ochtend in Nederland.

20
20

20: Aankomst

Vanochtend aankomst in Nederland. Einde van uw combinatiereis Bali en Lombok.

Prijsindicatie voor deze combinatiereis Bali en Lombok

Voor deze 20-daagse combinatiereis Bali en Lombok geldt een indicatie reissom van €4.825 per persoon (bij deelname van 2 personen) en op basis van verblijf in ★★★/★ accommodaties. Voor een verblijf in de ★★★/★/★ accommodaties geldt een indicatie reissom van €5.925 per persoon.

Bij deze combinatiereis Bali en Lombok zijn de intercontinentale vluchten met KLM (in economy class) inbegrepen. De bovenvermelde indicatie reissom is gebaseerd op laagseizoentarieven.

Uiteraard is deze reis geheel naar uw eigen wensen aan te passen. Wilt u meer weten? Neem contact met onze reisspecialisten op! Wij assisteren u graag met het samenstellen van uw ideale combinatiereis Bali en Lombok.


Direct offerte aanvragen
Charissa Martens • Reisexpert Indonesië

Heeft u vragen?

Mail mij Bel mij

Een unieke aanvulling op deze combinatiereis naar Bali en Lombok

Verleng uw combinatiereis Bali en Lombok met een unieke strandvakantie op het eiland Moyo, onderdeel van de kleine Sunda eilanden. Vanaf Denpasar vertrekt een Cessna vliegtuigje een aantal keer per week, waardoor dit arrangement perfect te combineren is met een reis naar Bali.

Uniek arrangement
4 dagen
Vanaf € 2.575,– p.p.
Juni t/m september

Indonesië arrangement | Amanwana op Moyo Island

Verblijf op het exclusieve Moyo Island, onderdeel van de Kleine Sunda eilanden. Vlieg met een klein Cessna watervliegtuigje vanaf Denpasar en verblijf in één van de 20 luxe en zeer comfortabele tenten op dit paradijselijke eiland.

Lees meer

Waarom met Tico Reizen naar Bali en Lombok?

Onze reisspecialisten kennen de Indonesische eilanden uit eigen ervaring en kunnen dan ook probleemloos de perfecte reis voor u samenstellen. U reist per privétransport, maakt unieke excursies en verblijft in uiterst comfortabele accommodaties. Alles is geregeld zodat u ter plaatse heerlijk kunt genieten van het land, de cultuur en de verschillende bezienswaardigheden.

Snelle service

Wij vinden het belangrijk u goed, maar ook snel van dienst te zijn. Onze reisexperts zullen persoonlijk contact met u opnemen en altijd zo spoedig mogelijk reageren op uw vragen.

Indonesië reizen op maat

Wij ontwerpen de reis geheel samen met u, gebaseerd op uw unieke wensen en voorkeur. De reis is pas perfect wanneer alle onderdelen naadloos aansluiten op uw wensen en verwachtingen.

Ultiem genieten

De reis is geboekt! U hoeft nu niets anders meer te doen dan te genieten van het prachtige Indonesië en de allermooiste locaties die we speciaal voor u hebben uitgezocht.

Ontvang maandelijks onze nieuwsbrief vol reisinspiratie, verhalen en aanbiedingen

Bekijk onze privacyverklaring voor meer informatie over de verwerking van uw persoonsgegevens.

Ontvang maandelijks onze nieuwsbrief vol reisinspiratie, verhalen en aanbiedingen

Bekijk onze privacyverklaring voor meer informatie over de verwerking van uw persoonsgegevens.

© Tico Reizen 2023 - Privé-reizen op maat