Logo bg white

Azië

Myanmar reizen

Beste reistijd Medio oktober t/m begin maart

Het betoverende Myanmar spreekt bij vele reizigers tot de verbeelding en was tot niet zo lang geleden volledig afgesloten voor de buitenwereld. Inmiddels heeft het land haar toegangsdeuren geopend voor buitenlandse bezoekers, en de tijd is aangebroken dat ook ú een bezoek brengt aan het voormalige Birma, één van Azië’s best bewaarde geheimen met vele unieke bezienswaardigheden.

Myanmar reizen

De talloze pagodes en tempels in het vroege ochtendlicht en het zeer gevarieerde landschap zullen een onuitwisbare indruk bij u achter laten wanneer u reist door Myanmar, een van Azië's best bewaarde geheimen. Daarnaast zal Myanmar’s uiterst bescheiden en vriendelijke bevolking u met veel enthousiasme en gastvrijheid ontvangen. Men is hier vaak nog niet zo gewend aan toeristen en zij zullen dan ook veel van u willen weten!

Bij Tico hebben wij veel ervaring met het organiseren van Myanmar reizen. Neemt u eens een kijkje bij onze Myanmar voorbeeldreizen. Deze dienen ter inspiratie en zijn inhoudelijk geheel naar uw eigen wensen aan te passen. Wij assisteren u dan ook graag met het samenstellen van uw ideale Myanmar reis op maat!

Reisspecialiste Jelisa was in mei 2018 in Myanmar:

"Tijdens deze reis heb ik niet alleen de toeristische plekken zoals Bagan, het Inlemeer en Yangon bezocht, maar ben ik richting het platteland gereisd om de minder bekende plekken te ontdekken!” Lees hier meer.

Myanmar reizen en arrangementen

Onze reisspecialisten hebben enkele prachtige reizen en arrangementen voor u samengesteld. Zo krijgt u een idee van de mogelijkheden. Deze programma's dienen ter inspiratie en kunnen volledig op uw specifieke wensen worden aangepast. Authentieke Myanmar reizen zijn ook uitstekend te combineren met andere bestemmingen in Azië, zoals Thailand, Laos en Cambodja. Laat het ons weten en wij assisteren u graag met het samenstellen van uw Myanmar reis op maat!

Sorteren op reisduur
Sorteren op prijs
18 dagen
Vanaf € 6.395,– p.p.
Medio oktober t/m maart

Myanmar reis | Myanmar Deluxe

Tijdens deze 18-daagse luxe reis Myanmar verblijft u in Tico’s speciaal geselecteerde luxe accommodaties. U bezoekt de voormalige hoofdstad Yangon, het Inlemeer, Mandalay en reist per comfortabele cruise naar het sprookjesachtige Bagan. U eindigt uw luxe reis Myanmar aan de paradijselijke stranden van Ngapali Beach.

Lees meer
20 dagen
Vanaf € 4.295,– p.p.
Medio oktober t/m augustus

Myanmar reizen | Myanmar Delight

Deze hoogtepunten reis Myanmar is een mooie 20-daagse rondreis langs de belangrijkste bezienswaardigheden van het land van de zon! U bezoekt onder andere Yangon, het Inlemeer, Mandalay en Bagan maar stopt ook in het authentieke pottenbakkersdorpje Yandabo op het platteland. Uw hoogtepunten Myanmar reis eindigt aan de prachtige stranden van Ngapali Beach!

Lees meer
18 dagen
Vanaf € 4.625,– p.p.
Medio oktober t/m begin maart

Myanmar reis | Cultureel Myanmar

Een bijzondere 18-daagse rondreis Myanmar waarin u verschillende culturele hoogtepunten van dit land bezoekt. Zo bezoekt u naast de bekende plekken ook de minder bekende dorpjes, waar u kennismaakt met een uiterst vriendelijke bevolking. In deze reis staat de zeer diverse cultuur van deze unieke bestemming centraal!

Lees meer
28 dagen
Vanaf € 6.895,– p.p.
Medio oktober t/m maart

Myanmar reizen | Ongerept Birma

Een 28-daagse reis door Myanmar waarbij u, naast de hoogtepunten, ook de minder bekende plekken van dit prachtige land bezoekt. Van culturele plekken zoals de Gouden Rots, Bagan en Mrauk U tot natuurbestemmingen zoals Hpa-An, Hsipaw en Inlemeer. Deze Ongerept Birma reis biedt het allemaal!

Lees meer
23 dagen
Vanaf € 4.775,– p.p.
Medio oktober t/m begin maart

Myanmar reizen | Road to Mandalay

Een 23-daagse Myanmar vakantie waarbij u de afstand van Yangon naar Mandalay geheel over land aflegt, een reis dwars door de binnenlanden van Myanmar! U maakt kennis met het leven op het platteland en de traditionele gebruiken. Een unieke ervaring!

Lees meer
23 dagen
Vanaf € 5.495,– p.p.
december t/m april

Combinatiereis | Thailand & Myanmar

Deze 23-daagse combinatiereis door Thailand & Myanmar laat u kennismaken met Centraal-Thailand en de oude koninkrijken van Ayutthaya en Sukhothai. Tevens bezoekt u het interessante plaatsje Kanchanaburi waar u veel leert over de geschiedenis en de band die Thailand en Myanmar met elkaar hebben. Over land reist u verder naar Myanmar en verblijft u in de prachtige omgeving van Hpa-An. Via het bedevaartsoord de Gouden Rots reist u naar de voormalige hoofdstad Yangon. Per binnenlandse vlucht reist u naar het mooie Inlemeer en de eeuwenoude tempels van Bagan. U sluit uw reis door Thailand en Myanmar heerlijk af aan de witte zandstranden van Ngapali Beach.

Lees meer
24 dagen
Vanaf € 6.175,– p.p.
november t/m april

Combinatiereis | Authentiek Laos & Myanmar

In 24 dagen maakt u kennis met de twee authentieke parels van Zuidoost-Azië: Laos & Myanmar. U begint de reis in Bangkok, de hoofdstad van Thailand. Vervolgens vliegt u naar Pakse in het zuiden van Laos en bezoekt u het eiland Don Khone, gelegen in de Mekong. Tevens bezoekt u de omgeving van Champassak en het gezellige stadje Luang Prabang. Per cruise vaart u over de Mekong naar het noorden van Thailand voor een kort verblijf in Chiang Rai. Vanuit hier reist u over land naar Myanmar. In Myanmar bezoekt u het rustgevende Inlemeer en de stad Mandalay. Per comfortabele cruise vaart u over de Irrawaddy rivier naar het sprookjesachtige Bagan. U eindigt deze bijzondere reis heerlijk aan de stranden van Ngapali.

Lees meer
Uniek arrangement
4 dagen
Vanaf € 795,– p.p.
Medio oktober t/m maart

Myanmar arrangement | Authentiek Mon & Kayin

De Mon en Kayin staten worden tot op heden nog met rust gelaten door hordes toeristen, gewoonweg omdat er weinig over bekend is en omdat een goede infrastructuur (nog) ontbreekt. Wij reisden voor u af naar dit spectaculaire gebied en zijn van mening dat een bezoek aan dit gebied beslist niet mag ontbreken aan uw reis door Myanmar!

Lees meer
Uniek arrangement
4 dagen
Vanaf € 1.625,– p.p.
oktober t/m april

Myanmar arrangement | Glamping ongerepte Mergui Archipel

Het eiland Wa Ale is gelegen in de ongerepte en onontdekte Mergui Archipel in het zuidelijke gedeelte van Myanmar, nabij de grens met Thailand. Het Wa Ale Resort is een intieme en luxe accommodatie, gelegen in een prachtige baai met uitzicht op het strand, de zee en de majestueuze rotsformaties. Ervaar de natuurlijke schoonheid van de Mergui Archipel zowel boven- als onderwater!

Lees meer
Uniek arrangement
3 dagen
Vanaf € 725,– p.p.
Medio oktober t/m begin maart

Myanmar arrangement | Cruise Mandalay - Bagan

Deze 3-daagse cruise over de Irrawaddy rivier (Ayeyarwaddy) is een zeer aangename en bovenal unieke manier om het traject van Mandalay naar Bagan af te leggen. RV Paukan is een stijlvol boetiek schip en telt slechts 18 prachtig gedecoreerde kajuiten, allen uitgerust met eigen sanitair. RV Paukan’s bemanning zorgt dat het u aan niets ontbreekt de komende dagen!

Lees meer
Uniek arrangement
6 dagen
Vanaf € 3.400,– p.p.
November t/m maart

Myanmar arrangement | Zeilen door de Mergui archipel

De beste manier om kennis te maken met de prachtige Mergui archipel in het diepe zuiden van Myanmar, is aan boord van het kleinschalige, klassieke houten zeiljacht ‘Meta IV’. Tijdens dit 6-daagse arrangement bezoekt u een ongerept stukje Myanmar, nabij de grens met Thailand en wordt u beloond op een prachtige onderwaterwereld, uitgestrekte stranden en schitterende karst gebergten.

Lees meer
Uniek arrangement
3 dagen
Vanaf € 175,– p.p.
oktober t/m maart

Myanmar arrangement | Het onontdekte Samkarmeer

Gedurende twee dagen en drie nachten verblijft u in een bungalow op het prachtige Samkarmeer, gelegen op ca. 1 uur afstand van het Inlemeer. De Inle Sanctuary is een kleinschalige en eco-vriendelijke accommodatie uniek gelegen op het meer. Een verblijf hier is ideaal voor diegene die op zoek is naar een authentieke ervaring!

Lees meer
Uniek arrangement
4 dagen
Vanaf € 491,– p.p.
Medio oktober t/m begin maart

Myanmar arrangement | De stranden van Ngapali

Wat velen niet weten, is dat Myanmar beschikt over de mooiste witte zandstranden van Zuidoost-Azië. Sluit uw rondreis door Myanmar af met een heerlijke strandverlenging aan de paradijselijke stranden van Ngapali!

Lees meer
Uniek arrangement
4 dagen
Vanaf € 865,– p.p.
Medio oktober t/m maart

Myanmar arrangement | De onontdekte Kayah staat

In de onontdekte Kayah staat, leven maar liefst tien verschillende etnische groepen. Tijdens dit 4-daagse arrangement door Kayah maakt u kennis met een aantal van deze vriendelijke stammen. Leer meer over de verschillende culturen, de gebruiken en het traditionele plattelandsleven!

Lees meer
Uniek arrangement
1 dagen
Vanaf € 295,– p.p.
Medio oktober t/m maart

Myanmar arrangement | Ballonvaart Bagan

Tijdens uw reis door Myanmar kunt u een spectaculaire ballonvaart over het uitgestrekte tempelgebied van Bagan maken. U kunt kiezen tussen een ‘classic service’, waarbij u met maximaal 16 personen in een ballon over Bagan zweeft, of een ‘premium service’, waarbij u met maximaal 8 personen aan boord van de luchtballon bent.

Lees meer
Uniek arrangement
2 dagen
Vanaf € 365,– p.p.
Medio oktober t/m begin maart

Myanmar arrangement | Bedevaart naar de Golden Rock

2-daags bezoek onder begeleiding van een gids vanuit Yangon aan één van Myanmar’s belangrijkste bedevaartsoorden: Golden Rock. Treed in de voetsporen van de pelgrims en ervaar de sfeer van deze magische plek. Een bijzonder onderdeel van uw reis op maat naar Myanmar!

Lees meer
Uniek arrangement
4 dagen
Vanaf € 930,– p.p.
Medio oktober t/m begin maart

Myanmar arrangement | ongerept Mrauk U

Een reis naar Mrauk U, gelegen in het noordelijke deel van de Rakhinestaat, is een reis terug in de tijd. Breng een bezoek aan dit authentieke stukje Myanmar wat door veel toeristen gezien haar afgelegen locatie wordt overgeslagen. Een erg bijzonder onderdeel van uw Birma reis die we geheel op maat voor u kunnen maken!

Lees meer
Uniek arrangement
4 dagen
Vanaf € 425,– p.p.
Medio oktober t/m maart

Myanmar arrangement | Trekking door Hsipaw

De omgeving van Hsipaw in het noordelijke deel van de Shan staat is een prachtige setting voor langere wandelingen. Maak kennis met de levensstijl van de vele inheemse stammen van dit gebied en verken onder begeleiding van een gids dit authentieke stukje van Myanmar!

Lees meer
Aantal dagen in overleg
Prijs in overleg
medio oktober t/m begin maart

Myanmar Reizen | Incentive reis Myanmar

Myanmar is een zeer authentieke bestemming en een bijzondere incentive reis Myanmar is dan ook gegarandeerd! Wandel van Kalaw naar Inle Lake, bezoek de heilige Gouden Rots en geniet van de prachtige ruïnes in Bagan.

Lees meer

De eeuwenoude tempels van Bagan

De ruim 4.000 tempels van Bagan zijn stille getuigen van Myanmar’s hoogtijdagen, velen daterend uit de 11e – 13e eeuw. De tempels en pagodes liggen verspreid over een uitgestrekte vlakte van nog geen 40 km². De roden bakstenen tempels en pagodes vormen de resten van een ooit grote en machtige stad, waarvan de houten constructies reeds lange tijd geleden zijn vergaan.

Beste reistijd Medio oktober t/m begin maart
1 / 3

Met Tico naar Myanmar

Myanmar heeft haar eigen hoogtepunten waaronder het uitgestrekte tempelgebied bij Bagan, het hooggelegen Inlemeer met haar verfrissende klimaat, prachtige kloosters, kleine dorpjes en drijvende tuinen. Daarnaast gaan onze rondreizen Myanmar ook naar het hectische maar zeer interessante Mandalay met de voormalige koningssteden Ava & Amarapura, de Gouden Rots ten zuiden van Yangon en de idyllische witte zandstranden van Ngapali.

Het zijn niet alléén de hoogtepunten waar Tico u mee naartoe neemt. Onze speciaal geselecteerde reizen brengen u ook naar de minder bezochte gebieden van Myanmar, waaronder het tempelgebied Mrauk U, gelegen in het noordelijke deel van de Rakhine staat. Ook raden wij een bezoek aan de zeer ongerepte en weinig bezochte Mon & Kayin staat aan. Hier vindt u spectaculaire kastgebergten. Een andere mooie bestemming is de omgeving van Loikaw waar u in de omgeving de bijzondere long neck vrouwen bezoekt. Een andere mooie bestemming is het afgelegen berggebied van de noordelijke Shan staat, hier kunt u prachtige wandelingen maken. Wilt u echt iets unieks? Maak dan een luxe cruise door de Mergui archipel, gelegen in het diepe zuiden bij de grens met Thailand.

Myanmar heeft daadwerkelijk alle aspecten in huis voor een onvergetelijke reis!

"We zijn onlangs terug gekomen van een fantastische vakantie in Myanmar. Compliment voor het programma dat werkelijk alle verwachtingen op alle plekken overtroffen heeft. Wat een geweldig land en (misschien wel vooral): wat een geweldige mensen!"
Isolde & Henk

Wat kunt u van Tico verwachten?

Wij zijn expert in het verzorgen van luxe reizen op maat en kennen de landen die wij aanbieden goed. Zo kunt u ter plaatse zorgeloos genieten van uw onvergetelijke reis!

Snelle Service

Wij vinden het belangrijk u goed, maar ook snel van dienst te zijn. Onze reisexperts zullen altijd binnen 2 werkdagen reageren op uw vraag of verzoek.

Myanmar reis op maat

In overleg met u maken wij een uniek voorstel, helemaal gebaseerd op uw wensen en voorkeuren. Wij stippelen een programma uit wat exact aansluit bij uw wensen.

Genieten tijdens de reis

De route is uitgestippeld en de reisonderdelen zijn voor u geboekt! U hoeft dus niets anders te doen dan te genieten van de bestemmingen en de heerlijke accommodaties.

Vrijblijvend contact

Wilt u meer weten over de aangeboden reizen of over de werkwijze van Tico, dan kunt u ons altijd telefonisch of per e-mail benaderen.

Welke expert zou u willen spreken?

Ontvang maandelijks onze nieuwsbrief vol reisinspiratie, verhalen en aanbiedingen.

Bekijk onze privacyverklaring voor meer informatie over de verwerking van uw persoonsgegevens.

© Tico Reizen 2017 - Privé reizen op maat