Logo bg white

W-trekking Torres del Paine

7-daags arrangement Chili
Vanaf € 1.495,00 p.p.
November t/m maart
Alexander paalman
Heeft u vragen?
×

EcoCamp Patagonia W-trekkings

Patagonië is het gebied dat zich uitstrekt over het zuiden van Chili en Argentinië. Het Nationale Park Torres del Paine maakt deel uit van dit onbedorven landschap waar de elementen de dienst nog uitmaken. De W-trekking is de bekendste meerdaagse trekking door Torres del Paine. U maakt korte en langere wandelingen tijdens de 5-of 7-daagse Torres del Paine trekkings, o.a. naar de Torres en de Grey gletsjer. In het park zijn diverse wandelroutes uitgezet met een totale lengte van ruim 250 kilometer. U kunt genieten van heldere bergmeren, gletsjers en vele soorten planten en dieren. De ‘guanaco’, familie van de lama, zult u zeker ontmoeten en ook condors en flamingo’s komen hier voor. Een besliste aanrader voor de sportievelingen onder u die ook prijs stellen op comfort is het maken van de door Tico aangeboden meerdaagse georganiseerde trekking. U overnacht in sfeervolle iglo tenten van EcoCamp en eenvoudige berghutten. De trekking wordt gemaakt onder leiding van gespecialiseerde gidsen die u kennis laten maken met de mooiste delen van het park. Er is keuze uit een 5-daagse trekking en een 7-daagse trekking. De twee trekkings hebben een vaste vertrek dag in de week: 5d/4n vertrekt iedere zondag – 7d/6n vertrekt iedere maandag.

1
1

1: EcoCamp Patagonia

Uw 7-daagse W-trekking programma begint bij de luchthaven in Punta Arenas, Puerto Natales of El Calafate. Een vertegenwoordiger van het EcoCamp haalt u op voor de transfer naar Torres del Paine. Tijdens de transfer ontvangt u een lunchpakket en maakt u diverse stops zoals in Puerto Natales en bij de Cueva del Milodón. U wordt het park binnengereden en ziet onderweg wellicht al zwarthals zwanen en guanaco’s. Ecocamp Patagonia bevindt zich in het noorden van het park, een perfecte uitvalsbasis voor de W-trekking. Bij aankomst in het EcoCamp krijgt u een uitleg over het programma van de komende dagen en maakt u tijdens het welkomstdiner kennis met de groepsgenoten tijdens uw wandelingen de komende dagen.

  • ★★★★ EcoCamp Patagonia (1n – vp)

EcoCamp Patagonia

2
2

2: Los Cuernos

Vanaf het EcoCamp begint u vandaag de tocht over de Los Cuernos Trail naar Refugio Los Cuernos. Het terrein waar u over wandelt is golvend en makkelijk te lopen. Tijdens de wandeling heeft u aan uw linkerkant mooi uitzicht op Lago Nordenskjöld, terwijl aan de andere kant van u de granieten torens (cuernos del Paine) op u neerkijken. De afstand die u vandaag loopt is 12 km en duurt ca. 5 uur.

  • ★★ Refugio refugio Los Cuernos (1n – vp)

3
3

3: Valle Francés

Vandaag staat een stevige wandeling op het programma naar Valle Frances. U volgt gedurende twee uur de stroming van de Rio Francés naar de vallei Francés, diep in het hart van het Torres massief gelegen. Dit gedeelte van het traject is vrij pittig. Bij Mirador del Francés heeft u een weids uitzicht over de meren, de omliggende bergtoppen en de gletsjer Francés (een prachtig 360º panorama). Na een rustpauze loopt u naar Refugio Paine Grande aan het Lago Pehoe waar u de nacht doorbrengt. De wandeling van vandaag bedraagt 26 km, ongeveer 10 uur lopen).  • ★★ Refugio Paine Grande (1n – vp)
4
4

4: Lago Grey

Vanaf Lago Pehoe loopt u in de ochtend naar de indrukwekkende Grey gletsjer aan de noordkant van het gelijknamige meer. Na aankomst wordt er geluncht. Hierna stapt u op de boot en vaart u naar de gletsjer. Regelmatig brokkelen grote stukken ijs af die met donderend geraas in Lago Grey vallen. Onderweg ziet u mooie ijsschotsen voorbij drijven. Eenmaal aan land volgt een transfer door het park (per auto) naar het EcoCamp. Onderweg is er een goede kans diverse vogels en kuddes guanaco’s te zien. Overnachting in het EcoCamp. De totale wandeltijd vandaag bedraagt ca. 4 uur (14 km).

  • ★★★★ EcoCamp Patagonia (3n – vp)

Lago Grey

5
5

5: Torres del Paine

Na een goed ontbijt maakt u zich klaar voor de grootste uitdaging. Deze dag brengt u namelijk een bezoek aan het El Paine massief, de gigantische granieten bergtoppen Las Torres waaraan dit park zijn naam heeft ontleend. Tijdens de mooie wandeling naar de Ascenicio vallei loopt u door bossen en langs kleine riviertjes. De echte uitdaging is de klim naar het uitzichtpunt die u zicht bieden op de drie beroemde ‘Torres del Paine’ bergtoppen (2.900m). Dit laatste traject is vrij pittig vanwege de flinke stijging van het pad. Als beloning bereikt u het schitterende uitzichtpunt met onder aan de granieten bergtoppen het gletsjermeer. Een schitterende plek om te lunchen! Na de luncht daalt u af en loopt u terug naar het EcoCamp. De totale wandeltijd is ca. 9 uur (22 km).

6
6

6: Oostelijke meren

Vandaag is een ontspannen dag en wordt u per auto naar Laguna Azul gebracht. Onderweg worden enkele mooie stops gemaakt. Vanaf Laguna Azul loopt u naar het uitzichtpunt. Dit is een goede plek om de guanaco’s te observeren. Na de lunch wordt u naar de noordelijke kant van Lago Sarmiento gereden waar de Fauna trail begint. De wandeling voert langs Lago Goic en na ca. 5 km wandelen bereikt u het Laguna Amarga ranger station. Hier staat de auto te wachten die u terug zal brengen naar het EcoCamp. De wandelingen van vandaag duren ca. 3 uur (6 km).

7
7

7: Vertrek

Na het ontbijt verlaat u ’s ochtends het EcoCamp. Een transfer brengt u naar de luchthaven van Punta Arenas.

Prijsindicatie van dit Chili arrangement

Voor een 7-daagse Torres del Paine trekking op basis van verblijf in het EcoCamp dient u rekening te houden met een indicatie reissom vanaf € 1.495 per persoon (bij deelname van 2 personen) op basis van verblijf in een standaard dome (met gedeeld sanitair).

Wenst u te verblijven in de superieure kamers of suite dome, dan geldt hiervoor een toeslag. Voor de 5-daagse Torres del Paine trekking gelden uiteraard lagere tarieven. Informeert u bij Tico Reizen naar de mogelijkheden en kosten? Deze trekking is niet los te boeken en dient samen met een uitgebreide rondreis door Chili en/of Argentinië geboekt te worden.


Direct offerte aanvragen
Alexander Paalman • Reisexpert Chili

Heeft u vragen?

Mail mij Bel mij

Wat kunt u van Tico verwachten?

De reisspecialisten van Tico hebben veel ervaring met de verzorging van de mooiste reizen door Chili. Zij kennen de verschillende regio's erg goed uit eigen ervaring en kunnen dan ook probleemloos de perfecte reis voor u samenstellen.

Snelle service

Wij vinden het belangrijk u goed, maar ook snel van dienst te zijn. Onze reisexperts zullen persoonlijk contact met u opnemen en altijd zo spoedig mogelijk reageren op uw vragen.

Chili reis op maat

In overleg stellen we een prachtige Chili reis voor u samen. Uit eigen ervaring adviseren we over het mooist mogelijke reisprogramma en de meest unieke accommodaties op de route.

Genieten tijdens de reis

De route is uitgestippeld en de reisonderdelen zijn voor u geboekt! U hoeft dus niets anders te doen dan te genieten van de bestemmingen en de heerlijke accommodaties.

Ontvang maandelijks onze nieuwsbrief vol reisinspiratie, verhalen en aanbiedingen

Bekijk onze privacyverklaring voor meer informatie over de verwerking van uw persoonsgegevens.

Ontvang maandelijks onze nieuwsbrief vol reisinspiratie, verhalen en aanbiedingen

Bekijk onze privacyverklaring voor meer informatie over de verwerking van uw persoonsgegevens.

© Tico Reizen 2023 - Privé-reizen op maat