Logo bg white

Todo de Ecuador

23-daagse rondreis door Ecuador
Vanaf € 6.690,00 p.p.
gehele jaar
Fraukje van nes
Heeft u vragen?
×

Individuele rondreis Ecuador met onmisbare hoogtepunten

Tijdens deze prachtige individuele rondreis Ecuador maakt u kennis met de vele verschillende gezichten van Ecuador. Alle hoogtepunten komen aan bod in deze reis: u bezoekt pittoreske indianendorpjes met kleurrijke markten waar uitbundige klederdrachten en eeuwenoude tradities nog in stand gehouden worden, komt langs eeuwig besneeuwde toppen van torenhoge vulkanen, bezoekt sfeervolle koloniale steden en maakt kennis met de prachtige natuur van de Amazone. Als afsluiter van deze reis brengt u een bezoek aan de unieke Galápagos Archipel, welke de inspiratiebron vormden voor de evolutietheorie van Charles Darwin. Deze individuele rondreis Ecuador 'Circuito de Todo' biedt u een ontspannen en divers programma: een unieke rondreis die u niet snel zult vergeten!


Bekijk het volledige reisprogramma van deze individuele rondreis Ecuador

Vliegtuig
Over land
Boot
1
1

1: Vliegreis naar Ecuador

De individuele rondreis door Ecuador gaat van start! U vertrekt ’s ochtends vanuit Amsterdam met een directe KLM vlucht naar Quito, waar u in de loop van de middag (lokale tijd) arriveert. Na aankomst op de luchthaven heeft u een transfer naar uw hotel, gelegen in het oude centrum van de stad.

 • ★★★ Casa El Eden (2n – superieure kamer)
 • ★★★★ La Casona de la Ronda (2n – ‘serenata king’ kamer)
 • ★★★★★ Casa Gangotena (2n – ‘balcony’ junior suite)

Casa Gangotena

2
2

2: Quito

’s Ochtends staat er een excursie naar het koloniale stadsdeel van Quito op het programma. Tot de bezienswaardigheden behoren enkele van de vele kerken, zoals de kathedraal en de oudste kerk San Francisco. Verder bezoekt u onder andere het klooster van San Agustín, het Archeologisch Museum en het Plaza de la Independencia. Behalve van de fraaie gebouwen kunt u tevens genieten van het levendige straatbeeld. Wanneer er voldoende tijd over is, bezoekt u de Panecillo, vanwaar u een mooi uitzicht heeft over de stad. De middag kunt u naar eigen inzicht besteden.

"Door jullie goede voorbereiding en de goede contacten in Ecuador en Peru is het voor ons een onvergetelijke reis geworden. We zullen jullie zeker aanbevelen!"
dhr. & mw. Verheijdt
3
3

3: Quito – Tandayapa Valley

Vandaag start uw 2-daagse bezoek aan het nevelwoud bij Bellavista. ’s Ochtends wordt u bij uw hotel opgehaald voor de ca. 2 uur durende transfer naar de Tandayapa Valley. De landschapsverandering is indrukwekkend aangezien de Andestoppen in korte tijd plaats maken voor het weelderige groen van het nevelwoud. U logeert in een eenvoudige, maar prachtig gelegen accommodatie. Uw lodge biedt diverse wandelingen aan onder begeleiding van een deskundige gids (bij uw verblijf zijn alle wandelingen inbegrepen). Daarnaast zijn vanuit de lodge diverse wandelingen op eigen gelegenheid te maken.

 • ★★★ Bellavista Cloud Forest Lodge (1n – vp)
 • ★★★★★ Mashpi Lodge (1n – wayra suite – vp)

Video Mashpi Lodge

4
4

4: Tandayapa Valley – Quito

Vroeg in de ochtend kunt u deelnemen aan een wandeling waarbij u op zoek gaat naar dierenleven. De kans is groot dat u veel verschillende prachtige vogels zal spotten. Na het ontbijt kunt u nogmaals aansluiten bij een van de aangeboden wandelingen, of er op eigen gelegenheid op uit trekken. Na de lunch, welke ook vandaag is inbegrepen, heeft u een transfer terug naar Quito, waar u in de loop van de middag weer arriveert.

 • ★★★ Café Cultura (1n), gelegen in de wijk Mariscal
 • ★★★+ Café Cultura (1n – suite), gelegen in de wijk Mariscal
 • ★★★★★ Casa Gangotena (1n – ‘balcony’ junior suite)

Video casa Gangotena

5
5

5: Quito – Amazone

Vandaag heeft u een transfer naar de luchthaven van Quito. In ca. 45 minuten vliegt u naar Puerto Francisco de Orellana in de volksmond ook wel ‘Coca’ genaamd waar uw junglearrangement van deze individuele rondreis Ecuador start. Vanaf het vliegveld van Coca heeft u een transfer naar de Rio Napo waar u aan boord stapt van een gemotoriseerde kano die u in circa 2½ uur naar uw lodge brengt. De tocht over deze gigantische rivier is fascinerend. In de loop van de middag komt u aan in de lodge. U verblijft de komende dagen op basis van volpension. Alle transfers zijn inbegrepen.

 • ★★★+ Sacha Lodge (3n – vp)
 • ★★★★ La Selva Lodge (3n – vp)

La Selva Lodge

6
6

6 & 7: Amazone

De komende dagen van uw individuele Ecuador rondreis maakt u diverse excursies in het Amazonewoud onder begeleiding van een gids. U krijgt uitleg over de diverse planten en hun bijzondere medicinale werking. Met een beetje geluk observeert u de grote diversiteit aan wildlife dat in het woud haar habitat gevonden heeft. Vele excursies beginnen al vroeg in de ochtend omdat u de jungle dan echt ziet ontwaken. U heeft in de ochtend en rond zonsondergang de meeste kans om dieren te zien. Naast bontgekleurde ara’s en toekans leven in dit gebied ook nog honderden andere vogelsoorten. Ook bestaat de kans dat u apen, kaaimannen, schildpadden, slangen of vele interessante insectensoorten tegenkomt.

8
8

8: Amazone – Quito – Otavalo

Na het ontbijt wordt u teruggevaren naar Coca waar uw Amazone arrangement eindigt. U vliegt terug naar Quito waar u wordt opgewacht door de Spaanssprekende chauffeur die de komende 7 dagen van uw individuele rondreis Ecuador tot uw beschikking staat. U reist hierna in noordelijke richting naar het Andesstadje Otavalo. Tijdens deze rit van ca. 2½ uur volgt u de ‘Avenida de los Volcanes’. Bij helder weer ziet u de vulkanen Cayambe (5.790m) en de Imbabura (4.609m) liggen. Onderweg kunt u in overleg met de chauffeur een stop maken bij ‘La Mitad del Mundo’, waar de evenaar het land doorkruist. U verblijft niet in Otavalo zelf, maar in de prachtige omgeving van het dorp.

 • ★★★ Hacienda Pinsaqui (2n – suite), gelegen buiten Otavalo
 • ★★★★ Sacha Ji (2n – kamer met openhaard), gelegen buiten Otavalo
 • ★★★★★ Hacienda Zuleta (2n – junior suite – vp), gelegen buiten Otavalo

Hacienda Zuleta

9
9

9: Otavalo & omgeving

Indien deze dag op een zaterdag valt dan kunt u vandaag de beroemde zaterdagmarkt van Otavalo bezoeken. Door het gigantische aanbod is dit dé plek om te onderhandelen over een goede prijs voor hetgeen u wilt kopen. Voor een unieke ervaring gaat u ’s ochtends voor zeven uur al naar de lokale veemarkt, op enkele blokken buiten het centrum gelegen. De inheemse bevolking uit omliggende dorpen komt hier al voor zonsopgang bijeen om het vee te verhandelen. Vlak na lunchtijd wordt de markt afgebroken.

In overleg met uw chauffeur kunt u besluiten in de middag één van de inheemse dorpjes Peguche, Llumán, Agato of Cotacachi te bezoeken. Men werkt hier op traditionele wijze met weefgetouwen (Llumán en Agato) en in de leerbewerking (Cotacachi). Een andere mogelijkheid is het maken van een prachtige wandeling bij het indrukwekkende kratermeer van Cuicocha, circa 30 minuten ten noordwesten gelegen van Otavalo. Het meer is ontstaan in een oude kratermond van de vulkaan Cotacachi welke op een zeker punt moet zijn ingestort. Al wandelend rondom dit meer heeft u bij helder weer schitterend uitzicht op de omliggende vulkaantoppen.

10
10

10: Otavalo – Cotopaxi

U zet uw individuele Ecuador rondreis voort in zuidelijke richting via Quito naar het Nationale Park Cotopaxi. Tijdens deze prachtige rit volgt u wederom de ‘Avenida de los Volcanes’. Vanaf Quito is het nog ca. 1 uur rijden naar Cotopaxi. Al ver voordat u Lasso nadert, ziet u bij helder weer de vulkaan Cotopaxi liggen, die met een hoogte van 5.897 meter een van de hoogste actieve vulkanen ter wereld is. U overnacht in een sfeervolle accommodatie, gelegen aan de voet van de vulkaan op basis van logies&ontbijt of volpension.

 • ★★★ Hacienda La Cienega (2n)
 • ★★★★ Hacienda San Agustín de Callo (2n – vp)
 • ★★★★★ Hacienda San Agustín de Callo (2n – cotopaxi suite – vp)

San Agustín de Callo

11
11

11: Cotopaxi

Vandaag heeft u een vrije dag. Breng zeker een bezoek aan het indrukwekkende Nationale Park Cotopaxi. Houdt u er wel rekening mee dat u het Nationale Park niet kunt betreden zonder begeleiding van een gids (uw chauffeur kan in dit geval de gids niet zijn). U kunt bij de hotelreceptie informeren naar de mogelijkheden om ter plaatse een gids te boeken. Uw chauffeur kan u naar ca. 4.500 meter rijden. Vanaf hier kunt u een ongeveer 1 uur durende wandeling naar ca. 4.860 meter maken. Houdt u er rekening mee dat dit door de hoogte een pittige wandeling is.

Een bezoek aan het kratermeer Quilotoa behoort ook tot de mogelijkheden op deze dag van uw Ecuador rondreis. De circa 3 uur durende rit naar het meer is schitterend. Ter plaatse kunt u een prachtige wandeling maken langs het meer.

12
12

12: Cotopaxi – Baños

Vandaag staat de mooie rit van een kleine 2 uur naar Baños op het programma, een vriendelijk toeristenplaatsje op een hoogte van 1.800 meter. Door het hoogteverschil dat u vandaag overbrugt, maakt u ook een grote verandering in het landschap mee. De besneeuwde bergtoppen van de Andes maken plaats voor het aangenamere klimaat van de uitlopers van het gebergte. Wanneer u op donderdag reist, kunt u bij uw chauffeur aangeven een stop te willen maken bij de markt van Saquisilí. Dit wordt een van de mooiste markten van Ecuador genoemd en heeft een authentieke sfeer. Op zondag kunt u een bezoek brengen aan de (nog niet door vele toeristen ontdekte) markt van Pujilí, iets ten zuiden van Saquisilí gelegen. Uw hotel ligt iets buiten het centrum van Baños.

 • ★★★ Samari Spa Resort (2n)
 • ★★★+ Samari Spa Resort (2n – deluxe room)
 • ★★★★ Samari Spa Resort (2n – junior suite)

Samari Spa Resort

13
13

13: Baños

Vandaag heeft u een vrije dag in Baños welke u naar eigen inzicht kunt besteden. U kunt besluiten de dag door te brengen in het stadje zelf maar er zijn ook diverse excursiemogelijkheden buiten Baños. Paardrijtochten, rafting, wandelen en een eventuele beklimming van de Tungurahua behoren tot de mogelijkheden. In overleg kunt u met uw chauffeur ook een bezienswaardigheid naar keuze bezoeken in de omgeving van Baños.

14
14

14: Baños – Ingapirca – Cuenca

U verlaat Baños en reist verder in zuidelijke richting. In overleg met uw chauffeur kunt u onderweg een bezoek brengen aan de vulkaan Chimborazo, de hoogste vulkaan van Ecuador en/of de donderdagmarkt bij Guamote. Onderweg brengt u tevens een bezoek aan de Incaruïnes van Ingapirca (entreegeld niet inbegrepen). Dit is het grootste Incaruïne complex van Ecuador. Na dit bezoek reist u verder naar Cuenca waar u wordt afgezet bij uw hotel. U neemt hier afscheid van uw chauffeur die de afgelopen dagen van uw individuele Ecuador rondreis tot uw beschikking stond.De chauffeur zal de volgende ochtend terugreizen naar Quito.

 • ★★★ Forum Hotel (3n – superieure kamer)
 • ★★★★ Hotel Boutique Mansión Alcazar (3n)
 • ★★★★★ Hotel Boutique Mansión Alcazar (3n – luxury suite)

Mansión Alcazar

15
15

15: Cuenca

Vrije dag in Cuenca waarin u de prachtige koloniale stad kunt ontdekken of op eigen gelegenheid de omgeving van Cuenca kunt verkennen. Ook een bezoek aan één van de omliggende dorpjes is zeker de moeite. Het dorp Chordeleg geniet grote bekendheid als zilverdorp. Er zijn ontelbare winkeltjes die zilveren en ook gouden sieraden verkopen. Iets verderop ligt het indiaanse dorpje Sígsig, dat veel rustiger en authentieker is. De zondagsmarkt is hier een aanrader. Ook in het dorp Gualaceo is op zondag markt.

16
16

16: excursie Nationaal Park El Cajas

Vandaag staat een excursie naar het Nationaal Park Cajas op het programma. U wordt bij uw hotel opgehaald voor de circa één uur durende transfer naar het park. Het gebied ten westen van Cuenca is een indrukwekkend páramo gebied en telt meer dan 250 meertjes, allemaal gelegen boven de 3.500 meter. Het park is een ruig gebied met toppen van 4.000 meter hoogte. Hier groeien geen echte bomen meer, maar vooral struiken en planten die tegen de hoogte bestand zijn. De iets lagere delen bestaan vooral uit nevelwoud. Veel dieren hebben hier hun habitat gevonden zoals vossen, herten, ocelotten en diverse soorten marmotten. Ook leven hier veel vogels, waaronder patrijzen, haviken, kolibries, eenden en meeuwen en zelfs de condor. Een box lunch is inbegrepen. Neem voor vandaag warme kleding en regenkleding mee.

17
17

17: Cuenca – Guayaquil

’s Ochtends wordt u bij uw hotel opgehaald voor de transfer (met Spaanssprekende chauffeur, geen gids) naar Guayaquil. De rit duurt circa 4 uur. Bij aankomst in Guayaquil wordt u afgezet bij uw hotel.

 • ★★★+ Wyndham (1n)
 • ★★★★ Hotel del Parque (1n)

Hotel del Parque

18
18

18: Guayaquil – Galápagos eilanden

Transfer naar de luchthaven voor uw vlucht naar Baltra, een klein eilandje gelegen ten noorden van Santa Cruz. Transfer naar de haven van Puerto Ayora, waar u aan boord stapt van uw schip. Hier start uw 5-daagse cruise langs de Galápagos eilanden. U verblijft de komende dagen op het schip en maakt dagelijks excursies naar de verschillende eilanden en legt aan bij mooie baaien. Uw kajuit heeft privé faciliteiten. Het cruisearrangement is inclusief alle transfers, volpension en excursies onder begeleiding van een Engelssprekende gids.

 • ★★★ Yolita II (4n – vp)
 • ★★★★ Galápagos Odyssey (4n – vp)
 • ★★★★★ Galápagos Grand Odyssey (4n – vp)

Galápagos Odyssey

19
19

19 - 21: Galápagos archipel

U verblijft op basis van volpension op uw schip en vaart langs diverse eilanden. Onder begeleiding van een professionele gids maakt u dagelijks schitterende wandelingen over de eilanden en leert u de interessante flora en fauna kennen. Er worden tevens stops ingepland waarbij u kunt zwemmen in de Stille Oceaan en snorkelen tussen enorme scholen tropische vissen. De exacte invulling van het programma is afhankelijk van de keuze van het schip, is volledig onder voorbehoud en onderhevig aan wijzigingen. Er kan zonder enige kennisgeving vooraf worden afgeweken van de geprogrammeerde vaarroute in verband met weersomstandigheden, drukte van de schepen en bepalingen van het Parkbeheer. Uiteraard zijn er nog vele andere schepen mogelijk en zou u ook kunnen kiezen voor een 5-daagse of 8-daagse cruise. Informeer bij Tico naar verdere mogelijkheden en tarieven.

22
22

22: Vertrek

Transfer naar de luchthaven voor uw vlucht naar Guayaquil. U vertrekt ’s avonds met een directe vlucht van KLM naar Amsterdam. De individuele rondreis Ecuador met bezoek aan de Galápagos Archipel is tot een einde gekomen.

23
23

23: Aankomst

Aankomst in Amsterdam.

Prijsindicatie voor deze individuele rondreis Ecuador

Voor deze 23-daagse individuele rondreis Ecuador reis geldt een indicatie reissom van € 6.690 per persoon (bij deelname van 2 personen) en op basis van verblijf in toeristenklasse accommodaties. Voor verblijf in de superieure klasse accommodaties geldt een indicatie reissom van € 8.240 per persoon.

Deze prijsindicaties zijn inclusief alle vluchten en zijn gebaseerd op laagseizoentarieven. Deze individuele rondreis Ecuador is uiteraard volledig naar wens aan te passen en uit te breiden.


Direct offerte aanvragen
Fraukje van Nes • Reisexpert Ecuador

Heeft u vragen?

Mail mij Bel mij

Wat kunt u verwachten van een individuele rondreis Ecuador?

Iedere reiziger is anders. De reisspecialisten van Tico hebben veel ervaring met de verzorging van reizen door deze veelzijdige bestemming en kunnen dan ook probleemloos de voor u perfecte individuele rondreis Ecuador samenstellen.

Snelle service

Wij vinden het belangrijk u goed, maar ook snel van dienst te zijn. Onze reisexperts zullen persoonlijk contact met u opnemen en altijd zo spoedig mogelijk reageren op uw vragen.

Ecuador reis op maat

In overleg stellen we een prachtige Ecuador reis voor u samen. Uit eigen ervaring adviseren we over het best mogelijke reisprogramma en de meest unieke accommodaties op de route.

Genieten

De route is uitgestippeld en de reisonderdelen zijn voor u geboekt! U hoeft dus niets anders te doen dan te genieten van de bestemmingen en de heerlijke accommodaties.

Ontvang maandelijks onze nieuwsbrief vol reisinspiratie, verhalen en aanbiedingen.

Bekijk onze privacyverklaring voor meer informatie over de verwerking van uw persoonsgegevens.

© Tico Reizen 2017 - Privé reizen op maat