Logo bg white

Noordpool cruise, het ultieme Arctic avontuur!

14-daagse rondreis door Arctic
Vanaf € 28.500,00 p.p.
Juni
Gemma hanrath
Heeft u vragen?
×

Expeditie naar de Noordpool


Een bezoek aan de Noordpool staat op de bucketlist van velen. Quark Expeditions maakt een bezoek aan het noordpoolgebied sinds 1991 toegankelijker door het aanbieden van deze 14-daagse Noordpool cruise aan boord van een krachtige ijsbreker.


De reis begint met een overnachting in Helsinki (Finland) vanuit waar u de volgende dag met de overige deelnemers naar Moermansk in Rusland vliegt. Hier gaat u aan boord van de 50 Years of Victory, de nucleair aangedreven ijsbreker waarmee u koers zet naar de geografische Noordpool op 90° NB. In de 11 nachten aan boord van de ijsbreker kunt u tijdens de vele presentaties die worden gegeven door de crew, veel leren over de Arctic! Ook kunt u aan boord sporten, zwemmen, een drankje drinken bij de bar en kunt u vogels en ijsberen spotten. Nadat u de Noordpool heeft aangedaan (wat wordt gevierd met een borrel en barbecue op het ijs), doet u Franz Jozef Land aan.

De volgende video's geven een goed beeld van de cruise:

1
1

Dag 1: Amsterdam - Helsinki

U staat vandaag aan het begin van uw Arctische avontuur. Afhankelijk van uw wensen kunnen we de cruise los boeken, bijpassende vluchten toevoegen aan het programma en/of een langer bezoek aan Helsinki toevoegen aan het begin of einde van de cruise.


Na aankomst in Helsinki, heeft u een transfer naar de door Quark Expeditions geselecteerde accommodatie. De rest van de dag heeft u tijd om het centrum van Helsinki op eigen gelegenheid te verkennen. Helsinki staat bekend om zijn mooie architectuur en kent een intrigerende mix van oosterse en westerse invloeden en vele musea, galerieën en restaurants. Een wandeling door het levendige Design District is daarnaast de moeite waard.

 • ★★★★ Overnachting in Helsinki (1n)
2
2

Dag 2: Vlucht naar Moermansk en inscheping


Na het ontbijt wordt u door Quark Expedition bij het hotel opgehaald en met de overige passagiers naar de luchthaven gebracht. U vliegt met een chartervlucht naar de Rusische stad Moermansk, de grootste boven de Noordpoolcirkel gelegen stad ter wereld. Vanaf de luchthaven wordt u naar de haven gebracht voor de inscheping. U maakt kennis met uw hut, de deskundige crew en u leert over de gang van zaken aan boord. De nucleaire ijsbreker is hierna klaar om koers te zetten richting de Noordpool! Tijdens uw cruise zijn alle maaltijden en drankjes inbegrepen, evenals de diverse excursies. De weersomstandigheden en ijscondities zorgen ervoor dat geen cruise hetzelfde verloopt, wij geven dan ook een idee van hoe de cruise zou kunnen verlopen.

U verblijft aan boord van de 50 Years of Victory, een van 's werelds grootste en krachtigste nucleaire ijsbrekers. Het ruim 150 meter lange schip biedt ruimte aan 140 man/vrouw personeel en bemanning die zorgen voor een onvergetelijke cruise voor de maximaal 128 gasten. De 67 cabins zijn eenvoudig, hebben alle een eigen badkamer en een buitenraam. De cabins zijn onderverdeeld in 49 twin cabins, 6 mini suites, 6 suites, 1 Victory cabin en 5 Arktika cabins.

 • ★★★★ 50 Years of Victory (11n)
  Verblijf in een cabin categorie naar keuze
  Op basis van volpension en inclusief excursies

50 Years of Victory

3
3

Dag 3 - 6: Noordwaarts


U vaart de komende dagen in noordelijke richting terwijl u het Arctische ijs onder u voelt breken. Een ervaring om nooit te vergeten! Afhankelijk van de ijsconditie duurt de tocht van Moermansk naar 90° NB ongeveer 4 tot 6 dagen. Leer tijdens de vele presentaties van de expeditieleden over het leven van de wilde dieren in de oceaan of maak een vlucht in de helikopter vanaf het schip voor een adembenemend uitzicht over het uitgestrekte Noordpoolgebied. Er zijn veel voorzieningen aan boord, zoals het verwarmde zoutwaterdompelbad van het schip, basketbalveld, bar en bibliotheek.

7
7

Dag 7: 90° Noorderbreedte


Een dezer dagen bereikt u de geografische Noordpool op 90 graden Noorderbreedte. Aan de top van de wereld staan, vormt voor vele een unieke bucketlist ervaring. Het schip wordt stilgelegd en u mag het schip verlaten op dit bijzondere punt. In tegenstelling tot de Zuidpool, bevindt de geografische Noordpool zich in de Noordelijke IJszee op constant verschuivend ijs. Het is daardoor onmogelijk om een officiële marker te plaatsen die lang meegaat. Met alle passagiers en crew viert u dit bijzondere moment met een borrel en een barbecue op het 2 tot 3 meter dikke ijs. Wanneer de weerscondities het toelaten kunt u ervoor kiezen een duik te nemen in de ijzige wateren (de polar plunge!). Ook kunt u - tegen bijbetaling en mits het weer goed is - dit geweldige moment van bovenaf bewonderen middels een ballonvaart.

8
8

Dag 8: Zuidwaarts


Vandaag vaart het schip zuidwaarts. Ook deze dag kunt u gebruikmaken van de gym, sauna en dompelbad en met andere deelnemers tafeltennissen. In de bibliotheek zijn interessante boeken te vinden over de Arctic en tijdens presentaties kunt u leren over verschillende onderwerpen. Vanaf het buitendek kunt u genieten van het prachtige uitzicht en misschien heeft u geluk en spot u ijsberen die op jacht zijn naar zeehonden! Gedurende de gehele cruise worden uitstekende maaltijden verzorgd die worden geserveerd in de dining room. Alle frisdranken en water tijdens de cruise zijn inbegrepen. Tijdens de maaltijden is daarnaast een selectie wijnen en bieren inclusief. Mocht u speciale drankjes wensen of buiten de maaltijden om (premium) wijn, sterke drank of champagne willen bestellen dan is dit uiteraard mogelijk en wordt dit op uw rekening gezet.

9
9

Dag 9 - 10: Franz Josef eilanden


Deze dagen vaart u langs Franz Josefland. Deze eilandengroep bestaat uit ongeveer 200 eilanden en vormt de meest noordelijke archipel binnen de Poolcirkel. U verkent Cape Flora en ontdekt historische overblijfselen van noodlottige Arctische expedities. Als het weer het toelaat zal u per zodiac (een kleine, stevige moterboot) de afgelegen zeevogelkolonies verkennen. U vaart langs de kliffen waar het indrukwekkende landschap zeker een indruk op u zal achterlaten. Ook is het mogelijk om te genieten van een prachtige sightseeingtour vanuit de lucht aan boord van de Victory helikopter, deze excursie is inbegrepen in uw programma, maar uiteraard weersafhankelijk.

11
11

Dag 11 - 12: Zuidwaarts


Terwijl u de Noordelijke IJszee oversteekt naar Moermansk geniet u van uw laatste dagen aan boord. Samen met andere passagiers kunt u alle herinneringen ophalen, uw foto's doornemen en meer over de Arctic leren tijdens interessante presentaties. De expeditie crew staat daarnaast altijd klaar voor uw vragen en leren u graag meer over het leven van de wilde dieren in deze unieke omgeving.

13
13

Dag 13: Uitscheping en terugvlucht


Vandaag komt deze prachtige Noordpool cruise tot een einde. U neemt afscheid van de 50 Years of Victory, het personeel en de expeditiecrew en heeft na het aanmeren in Moermansk een transfer naar de luchthaven. Hier gaat u aan boord van de chartervlucht naar Helsinki waar u na aankomst een transfer wacht naar het door Quark Expeditions geselecteerde hotel. Zowel de chartervlucht als de transfer en overnachting in Helsinki zijn onderdeel van de 'transfer package*'.

 • ★★★★ Overnachting in Helsinki (1n)

.

14
14

Dag 14: Einde van uw Noordpool cruise


Na het ontbijt komt uw Quark Expeditions cruise officieel tot een einde. U mag de gele Quark Expeditions parka meenemen en krijgt tevens een digitaal fotoverslag mee van uw reis. Als extra naslagwerk om deze unieke reis nooit meer te vergeten.

U kunt de cruise los boeken en de rest van uw programma zelf vormgeven, maar wij kunnen u hier ook mee assisteren mocht dit gewenst zijn. U kunt de reis vervolgen met een verlengd verblijf in Helsinki of kunt vandaag een vlucht naar huis (laten) organiseren. Vraagt u een offerte bij ons aan zodat we een prachtige offerte kunnen verzorgen?

De prijsindicatie en vertrekdata voor deze Noordpool cruise:


Deze Noordpool cruise wordt aangeboden door onze partner en specialist in expeditie cruises: Quark Expeditions. De reis wordt uitgevoerd door de robuuste ijsbreker 50 Years of Victory. Neemt u contact met ons op zodat we een vrijblijvende offerte met prijsopgave (inclusief eventuele kortingen) kunnen uitwerken?


Cruisedata in 2022:

 • 15 - 28 juni 2022 (50 Years of Victory)
 • 26 juni - 9 juli 2022 (50 Years of Victory)


Indicatieve tarieven voor deze 14-daagse cruise:

 • Twin: € 28.500 per persoon
 • Mini Suite: € 31.450 per persoon
 • Suite: € 39.100 per persoon
 • Victory: € 42.000 per persoon
 • Arktika: € 43.300 per persoon

 • *In aanvulling op bovenstaande tarieven dient een bedrag van € 1.750 per persoon toegevoegd worden voor de 'Transfer Package'. De transfer package voorziet in de chartervluchten tussen Helsinki en Moermansk, de groepstransfers en de overnachtingen in Helsinki de dag voor en de dag na de cruise.


  Neemt u contact met ons op voor een prachtige offerte? Wij controleren de beschikbaarheid van de gewenste cruise en informeren u over eventuele kortingen die van toepassing zijn.

  - - - - -

  Photo credits Samantha Crimmin: header, pictures day 2, day 7 and day 9-10
  Photo credits Grange Productions: pictures day 3 - 6 and day 13
  Photo credits Johanna Carlo: last picture day 9-10
  Photo credits David Merron: picture day 11-12


  Direct offerte aanvragen
  Gemma Hanrath • Reisexpert Arctic

  Heeft u vragen?

  Mail mij Bel mij

  Waarom uw Arctic cruise bij Tico boeken?

  Deskundig aanspreekpunt

  Wij werken samen met de beste expeditiecruise partners en zijn van begin tot eind van de reis uw aanspreekpunt. Daardoor boekt u gemakkelijk en veilig en met SGR en Calamiteitenfonds garantie.

  Uw cruise op maat

  U kunt de cruise los boeken, maar eventueel ook bijpassende vluchten en excursies voor en/of na de cruise toe laten voegen. Uiteraard informeren we u ook over optionele 'Adventure excursions' tijdens de cruise!

  Genieten tijdens de reis

  U ontvangt van ons alle reisinformatie en aanvullende documenten waarmee u zich optimaal kunt voorbereiden op de cruise. U hoeft niets anders te doen dan te genieten van deze unieke bestemming en schitterende ervaringen.

  Ontvang maandelijks onze nieuwsbrief vol reisinspiratie, verhalen en aanbiedingen

  Bekijk onze privacyverklaring voor meer informatie over de verwerking van uw persoonsgegevens.

  Ontvang maandelijks onze nieuwsbrief vol reisinspiratie, verhalen en aanbiedingen

  Bekijk onze privacyverklaring voor meer informatie over de verwerking van uw persoonsgegevens.

  © Tico Reizen 2017 - Privé-reizen op maat