Logo bg white

Authentieke Noord-Vietnam reis

22-daagse rondreis door Vietnam
Vanaf € 3.580,00 p.p.
December t/m maart

Het authentieke noorden

Op geen betere wijze maakt u tijdens deze 22-daagse rondreis door noord Vietnam kennis met alle kleurrijke inheemse bergstammen van dit land als de Flower, Red en Black H’mong, de Red Zao, White & Black Tai. Nergens anders staat u dermate dichtbij de authentieke bevolking van Vietnam. Iedere stam heeft weer hun eigen klederdracht, taal, maar vooral gewoontes en gebruiken. Op de vele lokale markten die u onderweg zult aandoen, ziet u de grote verschillen onderling. Op basis van privé vervoer met chauffeur en gids reist u gedurende twee weken door de hooglanden langs magnifieke bergtoppen en oogverblindende valleien met prachtig groene rijstterrassen. De dagen in de auto zijn wellicht lang, echter zijn de vergezichten onderweg onvergetelijk. Het grote voordeel van het reizen op privé basis is dat u uw chauffeur en gids kunt vragen te stoppen daar waar u dat wenst.

Vliegtuig
Over land
Boot
1
1

1: Vliegreis naar Vietnam

U vertrekt ’s begin van de middag met Cathay Pacific vanaf Schiphol naar Hong Kong. Hier stapt u over op de vlucht van Dragon Air naar de Vietnamese hoofdstad Hanoi, gelegen in Noord-Vietnam. U arriveert de volgende dag.

2
2

2: Aankomst Hanoi

U arriveert in de ochtend op de internationale luchthaven van Hanoi. Vanaf de luchthaven is er een transfer geregeld naar uw hotel. U verblijft in het bruisende oude stadskwartier. Indien u kiest voor een verblijf in het luxere Hotel de l’Opera of Sofitel Legend Metropole dan verblijft u net buiten het oude stadskwartier. De rest van de dag heeft u vrij te besteden.

 • toeristenklasse: Essence Hotel (2n)
 • superieure klasse: Hotel de l’Opera (2n)
 • (optioneel) luxe klasse: Sofitel Legend Metropole (2n)

Sofitel Legend Metropole

3
3

3: Stadsexcursie Hanoi

Vandaag staat er een uitgebreide stadsexcursie onder begeleiding van een lokale gids door Hanoi op het programma. Uiteraard mag een bezoek aan het mausoleum van Ho Chi Minh (in de volksmond ook wel ‘Uncle Ho’ genoemd), niet ontbreken. Het is het meest bezochte museum van het land en vele bezoekers komen hier jaarlijks om hun respect voor Ho Chi Minh te tonen. Tevens brengt u een bezoek aan de One Pillar en de Tran Quoc Pagode. Na de lunch (inbegrepen) bezoekt u de Tempel der Literatuur (Van Mieu) en als afsluiter toert u per fietstaxi (cyclo) door de oude wijk, beter bekend als ‘The Old Quarter’.

4
4

4: Hanoi – Mai Chau

De komende 17 dagen reist u met een lokale Engelssprekende gids en chauffeur door het prachtige berggebied van Noord-Vietnam. Het noorden van Vietnam is de bakermat van de Vietnamese cultuur. U passeert kleine pittoreske dorpjes waar diverse stammen wonen als de H’mong, Zao en White Tai. ’s Ochtends laat u de drukte van de stad Hanoi achter en vertrekt u naar Mai Chau, gelegen op zo’n 150km ten zuidwesten van Hanoi. De rit alleen al is schitterend en onderweg kunt u in overleg met uw gids stoppen bij één van de Muong dorpjes. Het dorpje Mai Chau is het middelpunt van de Tai minderheid en ligt in een spectaculaire omgeving nabij het Pu Luong Reservaat, omgeven door kalkstenen bergtoppen. ’s Middags staat er een bezoek te voet aan één van de nabijgelegen dorpjes op het programma. U wandelt door de prachtige rijstvelden.

 • toeristenklasse: Mai Cau Lodge (1n)
 • superieure klasse: Mai Chau Lodge (1n – deluxe kamer)
5
5

5: Mai Chau – Son La

Na het ontbijt reist u in westelijke richting over een afstand van ruim 200 km naar Son La. Het is het leefgebied van de H’mong, Black en White Tai. U luncht onderweg (inbegrepen). U reist langs uitgestrekte theeplantages en fruitboomgaarden met op de achtergrond de magnifieke bergtoppen van de Hoang Lien Mountains. Er zijn dan ook legio mogelijkheden voor het maken van mooie stops onderweg! Na aankomst in Son La brengt u direct een bezoek aan de oude Franse gevangenis en het bijbehorende museum.

 • toeristenklasse: Hanoi Hotel (1n)

Hoang Lien Bergen

6
6

6: Son La – Dien Bien Phu

‘s Ochtends vroeg vertrekt u uit Son La voor de spectaculaire, ca. 5 uur durende rit naar de volgende bestemming: Dien Bien Phu, voornamelijk bekend vanwege de belangrijkste veldslag van de Vietminh tegen de Franse bezetting in 1954. Dien Bien Phu is gelegen in een prachtig groene vruchtbare vallei. Het is de grootste vallei van Noord-Vietnam. Zo’n 40 km buiten Son La stopt u bij de Thuan Chau markt; u ziet hier veel Black Thai. Gedurende de rit van vandaag passeert u vele kleine dorpjes van verschillende stammen als de Flower H’mong en de Red Zao. Juist in dit gebied zijn de verschillen tussen de stammen zo duidelijk zichtbaar. Iedere stam heeft de eigen klederdracht. U luncht in Tuan Giao (niet inbegrepen). In de middag bezoekt u nog een Back Tai dorpje, alvorens u arriveert in Dien Bien Phu.

 • eenvoudige klasse: Ruby Hotel (1n)
7
7

7: Dien Bien Phu – Lai Chau

In de ochtend bezoekt u het Dien Bien Phu museum (gesloten op maandag en dinsdag). Vervolgens reist u door de Nam Na vallei via Phong Tho naar Lai Chau, gelegen vlakbij de Chinese grens (totale afstand vandaag: ca. 150 km). Ook vandaag maakt u weer leuke stops in kleine inheemse dorpjes als Hoi Chan en Muong May.

 • eenvoudige klasse: Muong Thanh Hotel (1n)
8
8

8: Lai Chau – Sapa

‘s Ochtends reist u door naar het bijzonder authentieke Sapa. Onderweg stopt u bij de Binh Lu of Paso markt (alléén op donderdag) waar de verschillende inheemse stammen als de Dao, Lu en H’mong samenkomen om hun landbouwproducten te verhandelen. Het is een bijzonder fotogeniek tafereel. Na aankomst in Sapa bezoekt u de lokale markt. De rest van de dag kunt u geheel naar eigen inzicht invullen.

Indien u houdt van ultieme rust, dan is een verblijf in Topas Ecolodge zeer zeker aan te raden. Deze prachtige accommodatie ligt bijna een uur buiten Sapa. De uitzichten vanuit de lodge zijn spectaculair.

 • toeristenklasse: Hmong Mountain Retreat (3n – deluxe)
 • toeristenklasse: Topas Ecolodge (3n - executive bungalow)
 • superieure klasse: Victoria Sapa Resort & Spa (3n)

Topas Ecolodge

9
9

9: excursie Sapa

In de ochtend wordt u opgehaald door uw chauffeur en gids voor een indrukwekkende dag. U verlaat het toeristische Sapa en rijdt in ca. 1 uur naar Thanh Kim. Vanuit de auto krijgt u al een klein voorproefje op de adembenemende omgeving. Vanuit Thanh Kim start de ca. 3 uur durende wandeling naar Thanh Phu. De omgeving is van ongekende schoonheid. Duizenden rijstvelden, prachtige bergen en beeldschone valleien komen allemaal aan u voorbij gedurende deze wandeling. De kans is groot dat u tevens buffels, geiten en bergvarkens onderweg zult tegenkomen. Deze dieren zijn eigendom van de Tay en Red Dao minderheden die in deze omgeving leven. Na de wandeling nuttigt u de lunch, alvorens u nog een wandeling maakt langs de sprookjesachtige Muong Bo rivier naar het dropje Ban Ho. U bent in Ban Ho in de mogelijkheid om het dagelijks leven van de Tay minderheid te observeren. Na dit bezoek keert u weer terug naar Sapa.

10
10

10: excursie Sapa

In de ochtend komt u gids u bij uw verblijf ophalen voor een volgende interessante wandeling. Deze wandeling voert allereerst door het idyllische centrum van Sapa, vanuit waar u op een gegeven moment afslaat richting het platteland. Onderweg passeert u prachtige tuinen en rijstvelden. U bezoekt vandaag een Black H’mong dorpje, genaamd Ma Tra. Hier treft u de lokale bevolking gedurende hun dagelijkse bezigheden. Uw gids zal u veel vertellen over de gebruiken en gewoonte van deze ethische minderheid. Vergeet vandaag niet te genieten van de spectaculaire uitzichten op de omgeving. De kleurrijke klederdracht van de lokale bevolking, de buffels en de eindeloze rijstvelden doen vermoeden dat de tijd hier heeft stil gestaan. Tegen het einde van de ochtend eindigt u deze excursie bij de kerk van Ta Phin. Hier staat uw chauffeur op uw te wachten die u weer terug naar Sapa brengt. De rest van de dag kunt u geheel naar eigen inzicht invullen.

11
11

11: Sapa – Bac Ha

Nadat u bent uitgecheckt uit uw hotel brengt u een begeleid bezoek aan één van de vele pittoreske markten van Bac Ha (afhankelijk van de dag van uw bezoek). U ziet hier vele verschillende inheemse stammen samen als de H’mong, Fula en Dao. Niet alleen de producten van het land worden hier uitgewisseld; het is ook het wekelijkse moment voor de uitwisseling van de laatste roddels. Na de lunch (inbegrepen) wordt u naar uw accommodatie in Bac Ha gebracht.

 • eenvoudige klasse: Ngan Nga Bac Ha (1n)
12
12

12: Bac Ha – Ha Giang

In de ochtend bent u vrij en kunt u een bezoek brengen aan de Bac Ha markt. De reis vandaag voert u door een spectaculair landschap door valleien en langs hoge bergtoppen naar Ha Giang langs de afgelegen Chay River Valley. Onderweg heeft u grote kans om wederom de zeer kleurrijke Flower H’mong, Red Dao, Dao Ao Dai en La Chi Pa Then stammen tegen te komen. Uiteraard zijn er ook vandaag weer legio mogelijkheden voor het maken van mooie fotostops.

 • eenvoudige klasse: Ecolodge Pan Hou Village (1n)
13
13

13: Ha Giang – Dong Van

Een prachtige tocht door de bergen voert u naar Dong Van. De vergezichten zijn ook vandaag weer onvergetelijk; u passeert vele oogverblindende valleien en bezoekt enkele kleine dorpen van onder andere de H’mong. Na aankomst in Dong Van bezoekt u het Meo King House en de ‘Gate of Paradise’, een spectaculair uitzichtpunt op 1.500 meter hoogte van waar u prachtig zicht heeft over twee valleien. De rest van de dag kunt u op uw gemak rondwandelen in dit authentieke stadje, opgericht door de Fransen, gelegen op zo’n 1.000 meter hoogte.

 • eenvoudige klasse: Lam Tung Hotel (1n)
14
14

14: Dong Van – Ha Giang

Na het ontbijt brengt u een bezoek aan de kleurrijke inheemse markten van Dong Van (bij voorkeur op zondag) en Saphin. Wanneer u Dong Van in het weekend bezoekt zijn er zeer authentieke markten in de omgeving die u in overleg met uw chauffeur en gids kunt bezoeken. In de middag reist u terug naar Ha Giang.

 • eenvoudige klasse: Ecolodge Pan Hou Village (1n)
15
15

15: Ha Giang – Cao Bang

De rit van vandaag voert u wederom door een sprookjesachtig landschap met diepe valleien en prachtige bamboebossen naar Cao Bang. Onderweg heeft u grote kans om diverse bevolkingsgroepen tegen te komen als de White H’mong, Lolo en Nung. U arriveert pas laat in de middag in Cao Bang waar u wordt afgezet bij uw accommodatie.

 • eenvoudige klasse: Minh Hoang Hotel (2n)
16
16

16: Excursie Ban Gioc waterval

Vandaag staat er een prachtige uitstap naar de Vietnam’s grootste en bekendste watervallen van Ban Gioc op het programma. Na het ontbijt start een prachtige rit via de grotten van Nguom Ngao naar de watervallen, welke zijn gelegen nabij de grens met China.’s Middags keert u terug naar Cao Bang. Op de terugreis brengt u een bezoek aan het 100 jaar oude dorpje Phuc Sen.

17
17

17: Cao Bang – Ba Be

U reist verder naar het Ba Be meer, gelegen in het gelijknamige National Park. De omgeving is hier prachtig met de vele kalkstenen rotsen, rivieren, oogverblindende meren, diepe grotten en watervallen. In de middag maakt u een boottripje over de Nang rivier. Gedurende deze boottocht krijgt u een goede indruk van de rust die in de omgeving heerst. Ook brengt u een bezoek aan de Poong Grotto, alvorens u verschillende dorpjes in de omgeving en de prachtige Dau Dang waterval aandoet.. U overnacht in het National Park Ba Be in een zeer eenvoudig pension.

 • zeer eenvoudige klasse: Ba Be National Park Guesthouse (1n)
18
18

18: Ba Be – Ninh Binh

Vandaag reist u verder naar het zuidelijker gelegen Ninh Binh. Uiteraard heeft u onderweg weer de mogelijkheid om enkele stops te maken bij kleine dorpen. Aan het eind van de middag wordt u afgezet bij uw hotel.

 • toeristenklasse: Tam Coc Garden Resort (2n)
 • superieure klasse: Emeralda Resort (2n)

Emeralda Resort

19
19

19: Ninh Binh

Na het ontbijt maakt u zich klaar voor een bezoek aan Trang An, een sprookjesachtig gebied in de omgeving van Ninh Binh. Deze prachtige omgeving wordt ook wel het droge Halong Bay genoemd. In Trang An maakt u een boottocht op de rivier. De route voert letterlijk door het karstgebergte heen. Een bijzondere ervaring! De omgeving met haar vele rijstvelden is schitterend. In de middag stapt u op de fiets voor een mooie tocht naar Hoa Lu, de voormalige hoofdstad van Vietnam in de 10de en 11de eeuw. In de loop van de middag keert u weer terug bij uw hotel.

20
20

20: Ninh Binh - Halong Bay

Na het ontbijt heeft u een transfer naar Halong Bay, een rit van ca. 3 uur. U checkt in bij de cruisemaatschappij en rond het middaguur gaat u aan boord van een goed verzorgde jonk waarmee u de komende anderhalve dag door de sprookjesachtige Halong baai vaart. U verblijft aan boord op basis van volpension in een kajuit met eigen sanitair.

Direct na afvaart krijgt u een voortreffelijke lunch geserveerd terwijl u door de baai vaart langs diverse eilanden, lagunes en grotten. Wanneer het weer het toelaat, kunt u wellicht zwemmen in emeraldkleurige water. ’s Middags staat er een bezoek aan een traditioneel vissersdorpje op het programma. U maakt hier kennis met de manier van leven van de lokale vissers; zij leven in kleine houten huisjes op het water. ’s Avonds diner aan boord.

 • toeristenklasse: Victory Cruise (1n – vp)
 • superieure klasse: Paradise Luxury Cruise (1n – vp)
21
21

21: Vertrek

Wanneer u vroeg opstaat, kunt u de prachtige zonsopgang zien boven Halong Bay, een ervaring die u niet snel vergeet. U vaart door Halong Bay in het vroege ochtendlicht. Het programma deze ochtend verschilt per cruisemaatschappij. In de loop van de ochtend eindigt de cruise in de haven van Halong waar u van boord gaat. Vanaf de haven is er een ca. 3 uur durende transfer geregeld terug naar Hanoi waar u aan het eind van de middag arriveert. ’s Avonds vliegt u met Cathay Pacific (via Hongkong) terug naar Amsterdam.

22
22

22: Aankomst

Aankomst in Amsterdam.

Prijsindicatie voor deze reis door noord Vietnam

Voor deze 22-daagse noord Vietnam reis geldt een indicatie reissom van €3.580 per persoon (bij deelname van 2 personen) en op basis van verblijf in toeristenklasse accommodaties. Voor verblijf in de superieure klasse accommodaties geldt een indicatie reissom van €3.895 per persoon.

Deze prijsindicaties zijn inclusief alle vluchten en zijn gebaseerd op laagseizoentarieven. De reis is uiteraard volledig naar wens aan te passen en uit te breiden.


Direct offerte aanvragen
Jelisa Davids • Reisexpert Vietnam

Heeft u vragen?

Mail mij Bel mij

Wat kunt u van Tico verwachten?

Iedere reiziger is anders. De reisspecialisten van Tico hebben veel ervaring met de verzorging van reizen door deze bijzondere bestemming en kunnen dan ook probleemloos de voor ú perfecte Indonesië reis samenstellen.

Snelle service

Wij vinden het belangrijk u goed, maar ook snel van dienst te zijn. Onze reisexperts zullen altijd binnen 2 werkdagen reageren op uw verzoek.

Vietnam reizen op maat

In overleg met u maken wij een uniek voorstel, helemaal gebaseerd op uw wensen en voorkeuren. Wij stippelen een programma uit wat exact aansluit bij uw wensen.

Genieten tijdens de reis

De route is uitgestippeld en de reisonderdelen zijn voor u geboekt! U hoeft dus niets anders te doen dan te genieten van de bestemmingen en de heerlijke accommodaties.

Ontvang ca. 4 keer per jaar onze nieuwsbrief vol reisinspiratie, verhalen en aanbiedingen.

Bekijk onze privacyverklaring voor meer informatie over de verwerking van uw persoonsgegevens.

© Tico Reizen 2017 - Privé reizen op maat