Logo bg white

Authentiek Noord-Vietnam

10-daags arrangement Vietnam
Vanaf € 1.315,00 p.p.
November t/m maart
Charissa 2018
Heeft u vragen?
×

Het authentieke noorden van Vietnam

Tijdens dit 10-daagse arrangement Noord-Vietnam maakt u kennis met een aantal kleurrijke inheemse bergstammen van het land. Nergens anders staat u dermate dichtbij de authentieke bevolking van Vietnam. Iedere stam heeft weer hun eigen klederdracht, taal, maar vooral gewoontes en gebruiken. Tevens staat tijdens dit arrangement de prachtige natuur van Noord-Vietnam centraal.

Gedurende uw reis, rijdt u door de hooglanden langs magnifieke bergtoppen en oogverblindende valleien met prachtige rijstterrassen. U verblijft in prachtig gelegen accommodaties, vaak met uitzicht op de oogverblindende omliggende omgeving.

Vliegtuig
Over land
Boot
1
1

1: Hanoi – Ninh Binh

Vanochtend wordt u bij uw accommodatie opgehaald en door uw chauffeur en gids in ca. 3 uur naar provincie Ninh Binh gereden. Ninh Binh wordt ook wel het droge Halong Bay genoemd en kenmerkt zich door het indrukwekkende landschap van karstbergen, rivieren en rijstvelden. U verblijft in het plaatsje Tam Coc, een prachtig natuurgebied gelegen ten zuiden van de stad Ninh Binh. De middag heeft u vrij te besteden en kunt u eventueel op eigen gelegenheid de omgeving verkennen.

  • ★★★ Tam Coc Garden (2n)

Video Tam Coc Garden


2
2

2: Excursie Ninh Binh

Na het ontbijt maakt u zich klaar voor een bezoek aan Trang An, een sprookjesachtig gebied in de omgeving van Ninh Binh. In Trang An maakt u een boottocht op de rivier. De route voert letterlijk door het karstgebergte heen. Een bijzondere ervaring! De omgeving met haar vele rijstvelden is schitterend.

In de middag stapt u op de fiets voor een mooie tocht naar Hoa Lu, de voormalige hoofdstad van Vietnam in de 10de en 11de eeuw. In de loop van de middag keert u weer terug bij uw hotel.

3
3

3: Ninh Binh – Mai Chau

Na het ontbijt laat u Ninh Binh achter u en vertrekt u naar Mai Chau, gelegen op zo’n 150km ten zuidwesten van Hanoi en op ca. 3,5 uur rijden vanaf Ninh Binh. De rit alleen al is schitterend en onderweg kunt u in overleg met uw gids stoppen bij één van de Muong dorpjes. Het dorpje Mai Chau is het middelpunt van de Tai minderheid en ligt in een spectaculaire omgeving nabij het Pu Luong Reservaat, omgeven door kalkstenen bergtoppen. ’s Middags kunt u te voet een bezoek brengen aan één van de nabijgelegen dorpjes. U wandelt hier door de prachtige rijstvelden.

  • ★★★+ Mai Chau Ecolodge (3n)
4
4

4 & 5: Mai Chau Ecolodge

Vrije dagen in de Mai Chau Ecolodge die u geheel naar eigen inzicht kunt indelen. De omgeving leent zich erg goed voor het maken van wandelingen en fietstochten. U kunt er tevens voor kiezen om deel te nemen aan een Vietnamese kookworkshop of te participeren in het lokale leven op het platteland en een boer te helpen met zijn werkzaamheden. Tijdens zo'n dag leert u veel over het boerenleven in Noord-Vietnam.

Uiteraard kunt u er ook voor kiezen om heerlijk te ontspannen bij het zwembad of te genieten van een massage.Helpen op het platteland

6
6

6: Mai Chau - Hanoi

Nadat u heeft uitgecheckt, wordt u aan het einde van de ochtend in ca. 3 uur terug naar Hanoi gereden. Een overnachting in Hanoi is aan te bevelen om de lange reis naar Sapa op te breken. U wordt afgezet bij uw accommodatie en heeft de rest van de middag vrij te besteden.

  • ★★★ Essence Hanoi Hotel & Spa (1n)
7
7

7: Hanoi – omgeving Sapa

Na het ontbijt wordt u opgehaald voor de transfer naar de omgeving van Sapa, gelegen in het prachtige noorden van Vietnam. De route voert over de snelweg van Hanoi naar Lao Cai. Het laatste stuk reist u door een sprookjesachtige berglandschap. Onderweg kunt u genieten van de vergezichten op de eindeloos vele rijstterrassen en kunt u uiteraard even stoppen om de benen te strekken. Rond het middaguur arriveert u in de omgeving van Sapa. De rest van de dag kunt u geheel naar eigen inzicht invullen en de omgeving wellicht op eigen gelegenheid al verkennen of heerlijk ontspannen bij uw accommodatie. De Topas Ecolodge is prachtig gelegen op een rustige locatie, ca. 1 uur van Sapa verwijderd.

  • ★★★ + Topas Ecolodge (3n)Topas Ecolodge

8
8

8: Wandelen in de omgeving

Vandaag staat er een wandeling op het programma van ca. 7,1 kilometer. ‘s Ochtends wordt u bij uw accommodatie opgehaald voor een excursie naar een afgelegen gebied in de omgeving van Sapa. U zult vandaag veel te weten komen over het leven van de etnische minderheden in de bergen. Allereerst wordt u verder in het Hoang Lien National Park gereden waar de wandeling van start gaat. U wandelt over onverharde weggetjes en geniet van de prachtige uitzichten hier hoog in de bergen. U heeft uitzicht op de bergen, de vallei en op diverse watervallen. Het pad leidt naar het dorpje Nam Nhiu waar de Red Dao wonen. U heeft hier de mogelijkheid om meer te weten te komen over het dagelijks leven van de bevolking.

Na het bezoek slaat u een weggetje in en laat u het dorpje achter u. U wandelt verder en heeft een prachtig uitzicht over de vallei met verschillende bamboehutjes. Deze hutten worden door de boeren gebruikt om tijdens het oogstseizoen te overnachten. Nadat u langs verschillende rijstterrassen bent gewandeld, arriveert u in het Red Dao dorpje Nam Chang. Hier luncht u in de Topas Riverside Lodge (inbegrepen). De vrouwen dragen hier kleurrijke traditionele kledij en samen met uw gids verkent u na de lunch het dorpje. Indien het weer het toelaat kunt u hier ook heerlijk zwemmen in de rivier alvorens u terug wordt gereden naar uw accommodatie.

Houdt u er rekening mee dat u vandaag ca. 3 – 3,5 uur aan het wandelen bent.

Red Dao vrouw

9
9

9: Topas Ecolodge

Vrije dag in de prachtige omgeving van de Topas Ecolodge. U kunt heerlijk ontspannen bij uw prachtig gelegen accommodatie. Houdt u er rekening mee dat de lodge niet beschikt over televisie of internet. U komt hier dan ook helemaal tot rust.

Indien u er liever op uit wilt trekken dan is dit ook mogelijk. Zo kunt u goed wandelen en mountainbiken in de omgeving. Informeert u bij de receptie naar de mogelijkheden.

Het zwembad met prachtig uitzicht

10
10

10: Sapa – Hanoi

Vandaag komt er een einde aan uw verblijf in de bijzondere Topas Ecolodge. Na het ontbijt wordt u opgehaald voor de transfer terug naar Hanoi, waar u iets na het middaguur weer arriveert. Einde van dit arrangement.

Prijsindicatie voor dit Noord-Vietnam arrangement

Voor dit 10-daagse Noord-Vietnam arrangement geldt een indicatie reissom van €1.315 per persoon (bij deelname van 2 personen) en op basis van verblijf in de vermelde accommodaties.

Het is niet mogelijk om dit arrangement los te boeken. Graag nemen wij dit arrangement voor u op in uw individuele rondreis op maat.

Wilt u meer weten? Neem dan contact met ons op! Wij assisteren u graag met het samenstellen van uw ideale reis door Vietnam.


Direct offerte aanvragen
Charissa Martens • Reisexpert Vietnam

Heeft u vragen?

Mail mij Bel mij

Wat kunt u van Tico verwachten?

Onze reisspecialisten hebben veel ervaring met de verzorging van reizen door Noord-Vietnam. Zij kunnen dan ook probleemloos uw ideale reis door Noord-Vietnam samenstellen.

Snelle service

Wij vinden het belangrijk u goed, maar ook snel van dienst te zijn. Onze reisexperts zullen persoonlijk contact met u opnemen en altijd zo spoedig mogelijk reageren op uw vragen.

Vietnam reizen op maat

In overleg met u maken wij een uniek voorstel, helemaal gebaseerd op uw wensen en voorkeuren. Wij stippelen een programma uit wat exact aansluit bij uw wensen.

Genieten tijdens de reis

De route is uitgestippeld en de reisonderdelen zijn voor u geboekt! U hoeft dus niets anders te doen dan te genieten van de bestemmingen en de heerlijke accommodaties.

Ontvang maandelijks onze nieuwsbrief vol reisinspiratie, verhalen en aanbiedingen

Bekijk onze privacyverklaring voor meer informatie over de verwerking van uw persoonsgegevens.

Ontvang maandelijks onze nieuwsbrief vol reisinspiratie, verhalen en aanbiedingen

Bekijk onze privacyverklaring voor meer informatie over de verwerking van uw persoonsgegevens.

© Tico Reizen 2017 - Privé-reizen op maat