Logo bg white

Familiereis Hawaii

23-daagse rondreis door Hawaii
Vanaf € 16.700,00 p.p.
Gehele jaar
Gemma
Heeft u vragen?
×

Met de hele familie naar Hawaii


Hawaii is een geweldige bestemming om met de gehele familie naar af te reizen. Met uw gezin zit u iedere dag op het strand, terwijl u zich op korte afstand bevindt van de mooiste nationale parken. De reisafstanden zijn maar kort en tegelijkertijd is uw reis zeer divers. Met uw huurauto bent u flexibel, maar ook in de accommodaties waar u verblijft is genoeg te beleven voor kinderen.

De reis vanuit Europa naar Hawaii is uiteraard een lange en daarom laat Tico u allereerst rechtstreeks naar San Francisco vliegen, waar u enkele dagen kunt acclimatiseren. Het is zeker geen straf om enkele dagen in deze stad te verblijven, want er is ontzettend veel te zien en te beleven. Op de terugreis laat u zich nog enkele dagen onderdompelen in de magie van Los Angeles, alvorens u vanuit hier met een rechtstreekse vlucht naar huis vliegt.

Op Hawaii maakt u kennis met 3 verschillende eilanden. Het grootste eiland draagt de naam Hawaii, maar wordt ook wel Big Island genoemd. Op dit meest oostelijke eiland zijn de meeste actieve vulkanen te vinden. Dit eiland is, omdat het jonger is, een stuk minder groen dan Maui of Kauai, waar u ook zal verblijven. Desalniettemin zal het vulkaanlandschap beslist veel indruk maken. Op Maui & Kauai vindt u weelderige jungle, prachtige stranden en veel bijzondere bezienswaardigheden.

Deze familiereis Hawaii is uiteraard geheel op uw wensen aan te passen. Geef onze Verenigde Staten specialist de leeftijden van de kinderen door, zodat het programma hier met precisie op aangepast kan worden.

Vliegtuig
Over land
Boot
1
1

1: Amsterdam - San Francisco


U vertrekt vandaag vanuit Amsterdam met een rechtstreekse vlucht van KLM naar San Francisco. Bij aankomst staat een vertegenwoordiger van onze lokale agent te wachten voor de transfer naar uw comfortabele hotel. De rest van de dag kunt u bijkomen van de lange reis.

  • ★★★★+ Four Seasons (3 nachten)
2
2

2: Fietstocht van San Francisco naar Sausalito


Na het ontbijt maakt u zich klaar voor een interessante fietstocht vanuit San Francisco naar Sausalito. In de ochtend ontmoet u uw privégids voor de komende 3 uur en deze gids zal u verder helpen aan de meest geschikte fietsen en uiteraard zullen enige veiligheidsinstructies niet ontbreken. De eerste stop is de waterkant van San Francisco, waar u o.a. de Aquatic Cove, Fort Mason & de Crissy Field stranden passeert. Daarna is het tijd voor het meest indrukwekkende onderdeel van de fietstocht, u zal namelijk op uw fiets de iconische Golden Gate Bridge oversteken. Een ervaring die u niet snel zal vergeten! Uiteraard is er, indien gewenst, uitgebreid tijd om foto’s te maken. Zodra u de brug over bent stopt u bij Vista Point, vanuit waar u adembenemend mooi uitzicht heeft op de Golden Gate Bridge en het centrum van San Francisco. In Sausalito komt de fietstocht tot een einde en hier levert u uw fiets dan ook weer netjes in. Op eigen gelegenheid kunt u de lokale winkeltjes en kunstgalerijen bezoeken, of een hapje eten in een van vele goede eetgelegenheden. U neemt de ferry terug naar de stad (ferryticket is inbegrepen).

3
3

3: Verken San Francisco met een Vintage Volkswagenbusje


U verkent de hoogtepunten van San Francisco op een wel heel bijzondere manier, namelijk met een Vintage Volkswagenbusje! Uw gids komt u met het iconische busje ophalen bij uw verblijf. Op deze authentieke wijze rijdt u door de stad terwijl uw gids u alles zal vertellen over o.a. de aardbevingen die geresulteerd hebben in het unieke landschap van de stad, over de industriële veranderingen die plaatsvonden tussen de 'Gold Rush' in 1849 en het ontstaan van Silicon Valley. Het zijn de verrassende details die alleen een 'local' weet die deze tour interessant maken. Het is een privé-excursie en om deze reden kunt u samen met uw gids overleggen welke hoogtepunten, of buurten u graag wilt aandoen. Drankjes en snacks zijn inclusief.

4
4

4: San Francisco - Kona


Uw verblijf in San Francisco komt tot een einde. U wordt opgehaald door een chauffeur voor de transfer naar de luchthaven, waar u incheckt op de door Tico verzorgde vlucht naar Hawaii. Houdt u er rekening mee dat u dik 5 uur moet vliegen, alvorens u Kona bereikt, wat gelegen is op 'Big Island', het grootste eiland van de eilandengroep Hawaii.

Nadat u uw koffers heeft geclaimd staat er een vertegenwoordiger van ons lokale agentschap u op te wachten voor een warm welkom op Hawaii! Vervolgens wordt u begeleid naar de shuttle die u naar het autoverhuurbedrijf brengt, waar u uw huurauto (Ford Edge, of gelijkwaardig) in ontvangst neemt. Deze auto staat gedurende uw gehele verblijf op Big Island tot uw beschikking. Met deze huurauto rijdt u naar uw schitterende verblijf.


  • ★★★★★ Mauna Lani Resort (3 nachten)

Mauna Lani

5
5

5: Ongerept Hawaii


Een gehele dag lang zal u het ongerepte noorden van Big Island verkennen. U stapt 's morgens vroeg met maximaal 12 personen in een 6WD Pinzgauer, waarmee u off-road het binnenland intrekt. U komt op plekken waar het massatoerisme niet komt en in alle rust kunt u zich dan ook verwonderen over de schitterende natuur. De idyllische watervallen, schilderachtige riviertjes, robuuste valleien en de schitterende ruige kustlijn in het uiterste noorden van Big Island zijn een ware traktatie voor alle zintuigen. Een picknicklunch en drankjes zijn vandaag inbegrepen.

"Het was een fantastische reis vol indrukken en ervaringen. Alles was tot in de puntjes perfect door jullie geregeld!"
Familie de Wit
6
6

6: Snorkelexursie Kealakekua & Honaunau Bay


U rijdt op eigen gelegenheid naar het Kealakekua Bay Marine Reserve. Dit gebied is een van de meest indrukwekkende plekken van Hawaii om te snorkelen. De zichtbaarheid is hier doorgaans uitstekend en de watercondities rustig. Met een zodiac wordt u naar de beste snorkelplekjes in Kealakekua Bay en Honaunau Bay gebracht, waar u veel bijzondere vissen zal bewonderen. Onderweg vertelt uw gids u meer over de geschiedenis, want dit gebied is een belangrijke historische plek voor Hawaii. U bent in totaal 4 uur onderweg.

Voor, of na uw snorkelexcursie kunt u indien gewenst op eigen gelegenheid een bezoek brengen aan het nabijgelegen Pu'uhonua O Hōnaunau National Historical Park. Dit is dé plek om naar toe te gaan wanneer u meer wilt weten over de Hawaiiaanse cultuur. U vindt hier de tiki's, de bekende en typisch Hawaiiaanse beelden.

Pu'uhonua O Hōnaunau

7
7

7: Kona - Hilo


Tico heeft er voor gekozen om u op twee verschillende plekken op Big Island te laten verblijven. Het eiland kent veel bijzondere hoogtepunten, echter zijn de afstanden te groot om de hoogtepunten vanuit één plek te verkennen. U reist vanuit het westen naar de oostzijde van het eiland, waar u in het Volcanoes National Park zal overnachten. Dit buitenaardse landschap zal beslist veel indruk op u achterlaten.

  • ★★★ Volcano House (2 nachten )

8
8

8: Hilo


U verblijft hier vlakbij de bekendste vulkaan op het eiland genaamd Kilauea, welke in 2018 nog uitbarstte. Sindsdien is er een einde gekomen aan de activiteit in de krater en daarmee ook de lavastromen over het eiland. De lavastromen die tot 2018 over het eiland stroomde hebben grote lavawoestijnen gecreëerd, wat een indrukwekkend gezicht is. Uit dit magische landschap komen af en toe nog rookpluimen omhoog vanuit de grond. Het Hawaii Volcanoes National Park is de beste plek om dit landschap te ontdekken. U kunt dit op eigen gelegenheid, of onder begeleiding van een gids doen.

Daarnaast is Big Island ook een uitstekende plek om te surfen. Indien gewenst kan Tico een (privé)surfles voor u boeken. Ook paardrijden, of een bezoek aan een koffieplantage behoren tot de hoogtepunten.

9
9

9: Hilo - Kauai


U laat de oostkust van Big Island achter u en reist terug naar de luchthaven van Hilo, een reis van ca. 2 uur. Hier levert u de huurauto weer netjes in en checkt u vervolgens in op de vlucht naar het meest noordelijk gelegen eiland van Hawaii: Kauai. Het is een kort vluchtje van nog geen uur. Bij goed weer zijn de uitzichten vanuit het vliegtuig adembenemend mooi. Na aankomst claimt u uw bagage en neemt u de shuttle naar het autoverhuurbedrijf voor uw nieuwe huurauto (Ford Edge, of gelijkwaardig). In alle rust kunt u de komende dagen de schoonheid van dit werkelijk schitterende eiland aanschouwen.

  • ★★★★ Grand Hyatt Kauai (4 nachten)
10
10

10: Kauai


Vandaag heeft u een vrije dag die u geheel naar eigen inzicht kunt invullen. Kauai is het oudste en meest noordelijke eiland van Hawaii. De bijnaam van het eiland is 'Garden Island' en deze naam heeft zij te danken aan haar smaragdgroene valleien, scherpe bergtoppen en steile kliffen. Door de eeuwen heen zijn er op het eiland tropische regenwouden, kronkelende rivieren en watervallen ontstaan. Door de hevige regenval op bepaalde plekken van het eiland is Kauai het groenste eiland van de Hawaii-archipel. Met haar bijzondere flora is Kauai het decor geweest voor meerdere films zoals Jurassic Park en Indiana Jones. Er zijn vele legendes die de ronde gaan over het Menehune-volk, bestaande uit elfen en trollen. De lokale bevolking gelooft dat enkele meren en aquaducten erfgoed zijn van dit bijzondere volk.

Naast genieten van de schoonheid van het eiland zijn er een hoop verschillende buitenactiviteiten mogelijk. U kunt o.a. snorkelen bij Poipu Beach, kajakken op de Wailua-river, ziplinen boven de weelderige valleien van Kauai , of wandelen op de paden van Kokee State Park. Een groot deel van het eiland is niet bereikbaar te voet, maar kunt u wel vanuit de lucht bewonderen.

Op het eiland is er ook een flinke dosis historie terug te vinden. Plantages speelde een grote rol in de geschiedenis en dit kunt u terugzien in Lihue, de hoofdstad van Kauai. U kunt een kijkje nemen bij een gerestaureerde plantageboerderij, of bij Grove Farm Homestead, wat ooit een oude suikerrietplantage was en nu dient als een museum.

Kauai

11
11

11: Ontdekking Napali-kust


Vandaag staat er een bijzondere verkenning op de planning welke in totaal ca. 5½ uur in beslag neemt. U meldt zich op eigen gelegenheid bij het startpunt, waar u aan boord stapt van een boot. U reist af naar de Napali-kust waar u verrast zal worden door de schitterende uitzichten op de dramatische kustlijn. U vaart onder de watervallen door en door zeegrotten heen. De kliffen die u hier aanschouwt zijn meer dan een kilometer hoog! Uw gids vertelt u onderweg over de geschiedenis van de Napali-kust en over het dierenleven in zee. Uiteraard wordt er onderweg gestopt op de beste spots om foto's te maken. De excursie vervolgt naar Nualolo Kai, een oud Hawaiiaans vissersdorje. Hier bent u in de gelegenheid om ca. 45 minuten te snorkelen. U geniet van het bijzondere onderwaterleven en ondertussen wordt uw lunch bereid. Nadat u genoten heeft van een lunchbuffet keert u weer terug naar de haven.

Napali-kust

12
12

12: Waimea Canyon Hike


Haal uw wandelschoenen maar de tevoorschijn, want deze dag staat in het teken van de Waimea Canyon, welke u enkel bereikt te voet. Voor deze wandeling dient u 6 tot 7 uur uit te trekken. Een privégids vergezeld u op deze indrukwekkende hike om u te wijzen op de mooiste uitzichten en u te vertellen over het ontstaan van en het leven op Kauai. U bevindt zich gedurende de wandeling op ruim een kilometer hoogte, pal boven de stranden van de Napali-kust. Houd er rekening mee dat het modderig en glad kan zijn wanneer het geregend heeft. Indien uw kinderen te jong zijn voor deze wandeling dan stellen wij graag een alternatieve excursie voor.

Waimea Canyon

13
13

13: Kauai - Maui


Uw verblijf op het schitterende Kauai komt helaas alweer tot een einde. U rijdt de korte afstand naar de luchthaven van Lihue, waar u incheckt op de vlucht naar Maui. In 50 minuten vliegt u naar opnieuw een zeer tropische eiland. Wanneer u vanuit het vliegtuig vrij zicht heeft dan is het een werkelijk prachtige vlucht!

Na aankomst op de luchthaven neemt u wederom de shuttle naar het autoverhuurbedrijf, waar een nieuwe huurauto (Ford Edge, of gelijkwaardig) u op staat te wachten. Deze auto staat tot het einde van uw verblijf op Maui tot uw beschikking.

  • ★★★★★ Four Seasons Maui (5 nachten)
14
14

14:Ontdek het tropische Maui


Deze dag heeft u vrij te besteden op Mauai. Maui spreekt voor velen tot de verbeelding en dit beeld komt absoluut overeen met de werkelijkheid. Het is een tropisch paradijs met uitbundige natuur, schitterende stranden en een adembenemend mooie onderwaterwereld.Tussen november en april overwinteren de bultrugwalvissen in de wateren rondom Hawaïaanse eilanden en walvisexcursies zijn een populaire activiteit in deze periode.

Een van de mooiste plekken op Maui is de Hana Highway, gelegen aan de noordoostzijde van het eiland. Deze ‘snelweg’ wordt ook wel ‘the highway to heaven’ genoemd en dat is niet voor niets. Dit is beslist een van de mooiste routes in de wereld en een ritje over de Hana Highway mag dan ook zeker niet ontbreken wanneer u enkele dagen op Maui verblijft, of dit nou op eigen gelegenheid is, of onder begeleiding van een gids. Start uw dag met een stevig ontbijt in een van de vele leuke restaurantjes in het charmante plaatsje Paia. Interessante stops voordat u Hana bereikt zijn de Twin Falls, de Hana Lava Tubes en de Garden of Eden Arboretum. Vlakbij het plaatsje Hana, waar u kunt stoppen voor de lunch, ligt het indrukwekkende Wai’anapanapa State Park, een ruig stuk natuur met een zwarte stranden.

Wanneer u een uitstapje naar het minder bezochte westen van Maui maakt dan zijn de schitterende Kapalua Coastal Trail (1½ uur) en een bezoek aan Punakea Palms, een kokosnotenplantage met educatieve tours, aan te bevelen.

Denkt u er wel eens aan om uw trouwgeloften te vernieuwen? Daar is Maui de perfecte plek voor, want veel romantischer dan deze bestemming wordt het niet! Tico kan een bijzondere ceremonie op het strand voor u organiseren (een Hawaiaanse, Christelijke, of niet religieuze). Wij informeren u graag over de mogelijkheden en kosten.

Hana Highway

15
15

15: Snorkelen bij Molokini


U gaat op snorkelexcursie rondom Molokini, een klein eiland in de vorm van een halve maan. Moeder natuur heeft deze opmerkelijke plek gezegend. Naast dat u hier prachtig kunt snorkelen kunt u hier ook bijzondere vogels spotten. In de ochtend gaat deze excursie van start en op de boot onderweg naar Molokini wordt er ontbijt geserveerd. Eenmaal aangekomen is het tijd om een van de mooiste snorkelplekken van Hawaii te verkennen. Het kraakheldere water rondom het eiland is het natuurlijk habitat van meer dan 250 soorten tropische vissen. U zal uw ogen dan ook uitkijken! Op de terugweg kunt u genieten van een lunchbuffet, wat net als de drankjes inclusief is. Deze excursie is op groepsbasis en duurt in totaal 5 uur.

Molokini

16
16

16: Outrigger kano- ervaring


Vandaag staat er een educatieve excursie op het programma, u gaat namelijk kanoën in een traditionele Hawaiaanse 'outtrigger' kano. Deze excursie start op Wailea Beach, waar u allereerst meer leert over de cultuur, kunst en sport rondom deze bezigheid. U wordt uitgelegd welke technieken de Polynesische ontdekkingsreizigers gebruikte om te navigeren in een tijd dat er nog geen instrumenten waren om daarbij te helpen. Vervolgens is het tijd om met de kano een tocht op zee te maken. Met een beetje geluk spot u onderweg schildpadden, dolfijnen, adelaarsroggen, of prachtig gekleurde vissen. Deze excursie duurt in totaal 1 uur en u dient op eigen gelegenheid af te reizen naar Wailea Beach.

17
17

17: Helikoptervlucht Hana & Haleakala


U verkent de meest unieke plekken aan de oostzijde van Maui op spectaculaire wijze! In een klein half uurtje rijdt u vandaag terug naar de luchthaven van Maui, waar u aan boord stapt van een helikopter voor een vlucht om nooit te vergeten. Gedurende deze 50 minuten durende helikoptervlucht bewondert u o.a. de immense krater van Mt. Haleakala. Deze krater is zo groot dat heel Manhattan erin past! U komt ogen te kort wanneer u langs de prachtige kust van Hana vliegt. U passeert de 'seven pools of oheo gulch', bekend vanwege haar bamboebomen en tientallen watervallen die in gelaagde poeltjes naar beneden stromen. De ruige en diverse schoonheid van Maui is ongeëvenaard en deze helikoptervlucht zal dan ook zonder twijfel een diepe indruk op u achterlaten.

18
18

18: Maui - Los Angeles


Het is tijd om het tropische Hawaii achter u te laten en terug te reizen naar het vasteland van de Verenigde Staten. U rijdt op eigen gelegenheid terug naar de luchthaven van Maui waar u uw huurauto weer netjes inlevert. Vervolgens checkt u in op de ruim 5 uur durende vlucht naar Los Angeles. Op de luchthaven van Los Angeles meldt u zich bij het autoverhuurbedrijf voor de oplevering van wederom een nieuwe huurauto, welke tot het einde van uw reis tot uw beschikking staat. Een huurauto is in LA een must! U rijdt vervolgens naar het strand van Santa Monica, waar uw heerlijke verblijf zich bevindt.

  • ★★★★ Oceana Santa Monica (4 nachten)
19
19

19: Themapark


Tijdens uw verblijf in Los Angeles bezoekt samen met uw gezin het magische Disneyland, of Universal Studios. Zeker voor kinderen is dit een ervaring om nooit te vergeten! Uiteraard is het ook mogelijk om beide parken te bezoeken indien u meer tijd in Los Angeles zou besteden.

20
20

20: Fietsexcursie Santa Monica & Venice


De beste manier om de schoonheid van het zuiden van Californië te ervaren is een fietstocht langs de iconische stranden. Blank De wereldberoemde stranden van Los Angeles zijn de geboorteplek van het surfen, het beachvolleybal en van het skateboarden. De zonovergoten kust van deze wereldstad is bij uitstek de plek om buiten lekker actief te zijn.

Na het ontbijt ontmoet u uw gids die u al fietsend kennis laat maken met de kilometerslange paden langs de kust vanaf waar u de meest prachtige uitzichten heeft op de oceaan. U passeert verschillende bekende plekken in Santa Monica & Venice waar u stopt, zodat uw gids u de meest fascinerende verhalen kan vertellen. Tijdens deze excursie zal uw gids u tevens meenemen op een korte wandeling om u enkele verborgen plekjes te laten zien, waar de lokale bevolking graag komt. De ontspannen sfeer aan de stranden heeft een enorme aantrekkingskracht en na deze excursie zal u beter begrijpen waarom veel mensen het prettig vinden om in deze enorme stad te wonen.

Santa Monica Pier

21
21

21: Surfles Santa Monica


Californië is de perfecte plek om te surfen, of u nou een beginner, of al een ervaren surfer bent. Een privégids ontfermt zich ca. 2 uur over uw gezin en indien u een beginner bent dan is de kans groot dat u binnen deze 2 uur al uw eerste golf zal pakken.

De rest van de dag kunt u geheel naar eigen inzicht invullen.

22
22

22: Los Angeles - Amsterdam


Deze bijzondere familiereis naar Hawaii komt helaas tot een einde. U rijdt op eigen gelegenheid weer terug naar de luchthaven van Los Angeles, waar u de huurauto inlevert en vervolgens incheckt op de rechtstreekse KLM-vlucht terug naar Amsterdam.

23
23

23: Aankomst in Amsterdam


Vandaag landt het toestel op Amsterdam Airport Schiphol waar deze reis vol mooie hoogtepunten tot een einde komt.

Prijsindicatie voor deze familiereis naar Hawaii

Voor deze 23-daagse familiereis Hawaii dient u rekening te houden met een reissom van ca. € 16.700 per persoon.

Inbegrepen

Bij de reissom zijn de intercontinentale vluchten (economyclass) inbegrepen, evenals alle overnachtingen, de benodigde (in het programma vermelde) transfers (op privébasis), autohuur en alle in het programma vermelde ervaringen.

Wenst u businessclass te vliegen, dan kan dit uiteraard. Laat het ons weten en wij nemen deze optie graag voor u mee in uw persoonlijk samengestelde familiereis naar Hawaii.


Direct offerte aanvragen
Gemma Hanrath • Reisexpert Hawaii

Heeft u vragen?

Mail mij Bel mij

Waarom kiest u voor Tico Reizen?

De reisspecialisten van Tico hebben veel ervaring met de verzorging van de mooiste reizen wereldwijd. Zij kennen de landen uit eigen ervaring en kunnen dan ook probleemloos de perfecte reis voor u samenstellen!

Snelle service

Wij vinden het belangrijk u goed, maar ook snel van dienst te zijn. Onze reisexperts zullen persoonlijk contact met u opnemen en altijd zo spoedig mogelijk reageren op uw vragen.

Beste lokale partners

Wij werken samen met de beste lokale partners en dat is interessant in de Verenigde Staten, omdat ons lokale agentschap kwalitatief goede excursies aanbiedt. Dit is een absolute meerwaarde voor uw reis naar de VS!

Unieke ervaringen

Samen met u stellen we een unieke reis samen, gebaseerd op úw wensen en voorkeuren. Geniet van een gastronomische wandeling, maak een spectaculaire helikoptervlucht of woon een sportwedstrijd of awardshow bij.

Ontvang maandelijks onze nieuwsbrief vol reisinspiratie, verhalen en aanbiedingen

Bekijk onze privacyverklaring voor meer informatie over de verwerking van uw persoonsgegevens.

Ontvang maandelijks onze nieuwsbrief vol reisinspiratie, verhalen en aanbiedingen

Bekijk onze privacyverklaring voor meer informatie over de verwerking van uw persoonsgegevens.

© Tico Reizen 2024 - Privé-reizen op maat