Logo bg white

Combinatiereis Thailand en Myanmar

23-daagse rondreis door Myanmar & Thailand
Vanaf € 6.410,00 p.p.
december t/m april
Charissa 2018
Heeft u vragen?
×

Adembenemende 23-daagse combinatiereis Thailand en Myanmar

Deze 23-daagse combinatiereis door Thailand & Myanmar laat u kennismaken met Centraal-Thailand en de hoogtepunten van Myanmar. U start uw reis in de metropool Bangkok waar u kennismaakt met het Thaise stadsleven. Vervolgens reist u over land verder naar het interessante plaatsje Kanchanaburi dat bekend is vanwege de spoorbrug die onderdeel is van de Birmaspoorlijn. Deze spoorlijn werd in de tweede wereldoorlog door dwangarbeiders vanuit de hele wereld gebouwd in opdracht van de Japanners. Tijdens uw verblijf leert u veel over de geschiedenis maar ook over de huidige band tussen Thailand en Myanmar. In Centraal-Thailand bezoekt u tevens de oude koninkrijken van Ayutthaya en Sukhothai. Hier bezoekt u de overblijfselen van eeuwenoude tempels en u zult opmerken dat de ruïnes in Sukhothai iets beter bewaard zijn gebleven dan die van Ayutthaya.

Over land reist u van Sukhothai naar Hpa-An in Myanmar. Hpa-An is gelegen in een prachtige omgeving met veel kalkstenen rotsformaties, bergen, en eeuwenoude grotten. Via het bedevaartsoord de Gouden Rots reist u over land verder naar de voormalige hoofdstad Yangon. Na een bezoek aan deze stad en een bezoek aan het belangrijkste bedevaartsoord van het land: de Shwedagon pagode, is het tijd voor een bezoek aan het Inlemeer. Per binnenlandse vlucht reist u naar dit bijzondere meer, gelegen in de Shan Staat. Hier maakt u kennis met de authentieke Shan cultuur door middel van een leuke maar vooral ook smakelijke kookcursus. Per binnenlandse vlucht reist u vervolgens naar uw volgende bestemming tijdens deze combinatiereis Thailand en Myanmar , de eeuwenoude tempels van Bagan. Bagan is een sprookjesachtige omgeving waarbij er achter elke hoek wel een nieuwe tempel of pagode opduikt. U sluit uw combinatiereis Thailand en Myanmar heerlijk af aan de witte zandstranden van Ngapali Beach.


Bekijk het volledige reisprogramma van deze rondreis Thailand en Myanmar!

Vliegtuig
Over land
Boot
1
1

1: Vliegreis naar Thailand

Vandaag gaat uw combinatiereis Thailand en Myanmar van start! U vertrekt ’s avonds vanaf Schiphol met Emirates naar de Thaise hoofdstad Bangkok. U dient over te stappen in Dubai en arriveert de volgende middag in Bangkok.

2
2

2: Aankomst in Bangkok

U komt aan het einde van de middag aan op de luchthaven van Bangkok vanwaar een transfer is geregeld naar uw hotel. De rest van de avond kunt u bijkomen van de lange reis.

 • ★★★★ Ariyasom Villa (2n)

"De maand november leent zich goed voor een bezoek aan het bijzondere Myanmar, één van mijn favoriete bestemmingen in Zuidoost-Azië. Haar vriendelijke bevolking, interessante culturele bezienswaardigheden en prachtige kust heeft een magische indruk op mij achtergelaten en zal ook u betoveren! "
Jelisa Davids
3
3

3: Stadsexcursie Bangkok

Vandaag gaat uw combinatiereis door Thailand en Myanmar dan écht van start! Na het ontbijt wordt u opgewacht door uw gids voor een excursie langs de hoogtepunten van Bangkok. Vanochtend bezoekt u allereerst Wat Po, een van de oudste tempels in Bangkok waarin zich een enorme gouden liggende Boeddha bevindt. ‘s Ochtends vroeg zijn hier biddende monniken aanwezig en u bent dan ook net op tijd om dit te aanschouwen. Het hoogtepunt van deze ochtend is een bezoek aan het Koninklijk Paleis en de tempel van de Emerald Boeddha (Wat Pra Kaew).

Na een typische Thaise lunch (inbegrepen) stapt u aan boord van een longtail boot om de ‘klongs’ van Bangkok te verkennen. De klongs zijn een doolhof van kanaaltjes en kleine wateren. Hier kunt u het traditionele leven van Bangkok aanschouwen wat in sommige delen van de stad is verdwenen. Terug op de grote rivier eindigt u de dag met een bezoek aan Wat Arun, de tempel van de dageraad. Aan het einde van de middag wordt u teruggebracht naar uw accommodatie.

Bootje op de klongs

4
4

4: Bangkok - Kanchanaburi

Al vroeg in de ochtend wordt u bij uw hotel opgehaald door uw chauffeur en gids die de komende dagen van uw combinatiereis Thailand Myanmar tot uw beschikking staan. U reist in ca. 3 uur naar uw volgende bestemming, Kanchanaburi. Deze stad staat bekend om de bekende spoorbrug die onderdeel is van de Birmaspoorlijn. Deze spoorlijn werd in de tweede wereldoorlog door dwangarbeiders vanuit de hele wereld gebouwd in opdracht van de Japanners. Naar schatting zijn er bij de aanleg van deze spoorlijn meer dan 100.000 mensen gestorven door uitputting en ziekte.

Bij aankomst in Kanchanaburi bezoekt u het Birma spoorlijncentrum, een interactief museum waarbij u veel leert over de geschiedenis van deze spoorlijn. Vervolgens bezoekt u de geallieerde oorlogsbegraafplaats waar zo’n 6.000 gevangen worden herdacht die tijdens het maken van de spoorlijn om het leven kwamen. Als laatste bezoekt u de beroemde brug over de Kwai rivier. In de middag wordt u teruggebracht naar uw accommodatie en heeft u de rest van de dag vrij te besteden.

 • ★★★+ Inchantree Hotel (2n)

Monniken op de Birmaspoorlijn

5
5

5: Erawan National Park

Vandaag staat er een heerlijke dag in het Erawan National Park voor u op het programma. Na het ontbijt wordt u opgehaald en naar het park gereden. De grootste bezienswaardigheid van het park is de Erawan waterval, een indrukwekkende serie van zeven watervallen, elk gelegen op een ander niveau en elk met hun eigen karakteristieke eigenschappen. Allen vallen ze over kalkstenen kliffen waardoor de watervallen een prachtige kleur hebben en het water helderblauw is. Deze ochtend kunt u in een rustig tempo de verschillende watervallen verkennen, u kunt helemaal omhoog wandelen naar het uiterste topje van de waterval of zwemmen in het kristalheldere water. Na een heerlijke ochtend wordt u weert teruggebracht naar uw accommodatie en heeft u de rest van de middag vrij te besteden.

U Inchantree Kanchanaburi

6
6

6: Kanchanaburi - Ayutthaya

Na het ontbijt vertrekt u naar uw volgende bestemming tijdens deze combinatiereis Thailand en Myanmar, Ayutthaya gelegen op nog geen 100 kilometer van Bangkok. Ayutthaya heeft een modern- en historisch gedeelte. Het historische gedeelte was ooit de hoofdstad van het koninkrijk Ayutthaya en u vindt hier dan ook vele oude tempels die vandaag de dag op de werelderfgoedlijst van UNESCO staan.

Bij aankomst in Ayutthaya bezoekt u de ruïnes samen met uw gids. U brengt een bezoek aan Wat Phanachoeng, Wat Yai Chai Mongkol en Wat Mahathat. Tevens bezoekt u de tempels Wat Phra Si Sanpet en Wat Ratchaburana. Aan het einde van de middag wordt u afgezet bij uw accommodatie.

 • ★★★★ Sala Ayutthaya (1n)
7
7

7: Ayutthaya - Sukhothai

Na het ontbijt wordt u opgehaald door uw chauffeur en gids voor de reis naar uw volgende bestemming, Sukhothai. Ook Sukhothai was ooit een koningsstad, nu staat het bekend als een historisch park dat sinds 1991 op de UNESCO werelderfgoedlijst staat. U vindt hier eeuwenoude tempels, Boeddhabeelden en ruïnes.

Houdt u er rekening mee dat u vandaag ca. 4-5 uur in de auto zit. Uiteraard kunt u onderweg meerdere malen stoppen om de benen even te strekken. Bij aankomst in Sukhothai wordt u afgezet bij uw sfeervolle accommodatie en heeft u de rest van de middag vrij te besteden.

 • ★★★+ Sriwilai Sukhothai (2n)

Sriwilai Sukhothai

8
8

8: Fietsexcursie Sukhothai

Vandaag gaat u met de fiets op pad om het ruïnecomplex van Sukhothai te verkennen. U start in Ban Kheay, een klein dorpje net iets buiten Sukhothai gelegen. U rijdt over een onverharde weg door eindeloze rijstvelden waarbij u prachtig uitzicht heeft over de Kao Laung bergketen. Uiteindelijk arriveert u bij de zuidelijke poort waar u het oude ruïnecomplex van Sukhothai binnen fietst. U ontdekt de verschillende Boeddhistische en Hindoeïstische architecturen en leert vandaag veel over de Boeddhistische geschiedenis van Thailand. Na een heerlijke lokale lunch (inbegrepen) fietst u verder langs kleine kanalen en langs lokale dorpjes alvorens u bij uw accommodatie arriveert.

9
9

9: Sukhothai - Hpa-An

Vandaag reist u over land af naar buurland Myanmar waar u uw combinatiereis Thailand en Myanmar voortzet. Nadat u heeft ontbeten wordt u naar de grensovergang bij Mae Sot gebracht. Hier neemt u afscheid van uw Thaise chauffeur en gids en maakt u kennis met uw Birmese chauffeur en gids die u zal assisteren met de grensformaliteiten. Warm welkom in Myanmar! In ca. 3,5 uur wordt u naar uw verblijf in Hpa-An gereden. Deze weg is pas sinds kort geopend en voert u door een schilderachtig gebied. Aan het eind van de middag arriveert u in Hpa-An.

 • ★★★ Keinnara Hpa An (3n)
10
10

10: Omgeving Hpa-An

Na het ontbijt stapt u aan boord van een privé boot waarmee u vandaag over de Thanlwin rivier vaart. Deze rivier is een van de langste rivieren in Myanmar en eindigt in de Mon staat. Doordat de rivier erg smal is, heeft u tijdens deze boottocht prachtig zicht op het leven aan de rivier. Na enige tijd stapt u aan wal bij het bijzondere dorpje Pa Lin waar verschillende stammen samenwonen. Na dit bezoek stapt u weer aan boord en vervolgt u de reis in zuidelijke richting. Bij aankomst bij het dorpje U Na Auk gaat u weer van boord en wordt u per tuk tuk door het dorpje gereden.

Bij aankomst in de koloniale stad Mawlamyine staat er een heerlijke Mon lunch op u te wachten (inbegrepen). U luncht vandaag in een lokaal huisje. Na de lunch bezoekt u het Mon museum waar u meer leert over deze cultuur. Samen met uw gids wandelt u door de stad met haar koloniale gebouwen. Eén van de hoogtepunten van de Mon staat is het Seindon Mibaya klooster welke u tevens bezoekt. Aan het einde van de middag wordt u teruggereden naar Hpa-An waar u getuige bent van een prachtig fenomeen. Elke dag aan het einde van de middag vliegen er honderdduizenden vleermuizen uit een grot, op zoek naar water en voedsel. Het is een prachtig gezicht en een mooie afsluiter van deze dag.

Seindon Mibaya klooster

11
11

11: Omgeving Hpa-An

Vandaag staat er een excursie op het programma waarbij u veel leert over over het Kayin volk. Na het ontbijt stapt u aan boord van een kajak en vaart door de rustgevende omgeving tussen rijstvelden voor ca. 30 minuten. Indien u liever niet zelf peddelt, laat het ons dan weten dan zorgen wij ervoor dat iemand voor u peddelt. Onderweg kunt u genieten van het fenomenale uitzicht op het omliggende karstgebergte. Opvallend is hoe groen en stil het overal is. Deze bijzondere kajaktocht laat u op een unieke manier kennismaken met de nog authentieke Kayin Staat. Vervolgens stapt u weer aan wal voor een tocht te voet waarbij u diverse Kayin dorpjes bezoekt. Tijdens deze 2 uur durende tocht krijgt u een goed beeld van het leven van de Kayin mensen in de jungle. Na deze wandeling stapt u weer in de kajak en vaart u in ca. 30 minuten naar een lokaal huisje waar er een heerlijke en welverdiende lunch voor u klaarstaat.

Na de lunch wordt u naar de Saddar grot gereden voor een bezoek aan deze speciale plek.

Indien u de 2 uur durende wandeling te lang vindt, is het mogelijk deze in overleg met uw gids in te korten.

12
12

12: Hpa-An - Gouden Rots

Vanochtend wordt u opgehaald bij uw accommodatie voor de ca. 3 uur durende rit naar één van Myanmar’s belangrijkste bedevaartsoorden: de Gouden Rots bij het dorpje Kyaiktiyo. U bezoekt allereerst nog de Kawgun grot, gelegen nabij Hpa-An. Deze grot dateert uit de 7e eeuw, de periode van het Mon koninkrijk. In de middag arriveert u in het basiskamp Kinpun waar de reis verder gaat per lokale pick-up truck (het enige vervoer) naar boven, een avontuurlijke tocht van zo’n 45 minuten door de bergen. Aan het einde van de middag bezoekt u samen met uw gids het indrukwekkende complex rondom de gouden rots. Zeker rond zonsondergang hangt hier een magische sfeer.

 • ★★★ Mountain Top Hotel (1n)

13
13

13: Gouden Rots - Bago - Yangon

Vanochtend start de reis naar Yangon via Bago, een rit per auto van ca. 3 uur die u door het platteland van de Mon- en Kayin staat voert. Bij aankomst in Bago brengt u een bezoek aan het voormalig koninklijk paleis. Vanaf Bago reist u verder per lokale trein naar Yangon. De treinreis biedt u een nieuwe invalshoek op het lokale leven in Myanmar. Eenmaal aangekomen in Yangon wordt u per auto naar uw hotel gebracht.

 • ★★★★ Savoy Hotel (2n)
 • ★★★★★ Governor's Residence (2n)

Savoy Hotel

14
14

14: Stadswandeling Yangon

Vandaag verkent u met uw gids de stad en maakt u kennis met Yangon’s unieke charme. In het centrum van Yangon zijn vele koloniale gebouwen te vinden die u deze ochtend al wandelend verkent. Yangon heeft een van Azië’s meest indrukwekkende collecties van late 19e- en vroege 20e eeuwse gebouwen. Tijdens deze excursie gaat u een stukje terug in de tijd en komt u veel te weten over de historie van deze stad. Aan het einde van de ochtend sluit u de wandeling af met een high tea in het bekende Strand Hotel, waar u het gevoel krijgt alsof u weer terug bent in de koloniale tijd. De middag heeft u vrij te besteden.

Vlak voor zonsondergang wordt u opgehaald bij uw hotel voor een avondbezoek aan de Shwedagon Pagode, een gigantische ruim 2.000 jaar oude en ca. 100 meter hoge gouden stupa welke zichtbaar is vanuit vele delen van de stad. De sfeer bij de tempel verandert na zonsondergang, wanneer alle toeristen het terrein verlaten en alleen de Birmezen achterblijven. Een bezoek aan deze bijzondere plek behoort zeker tot de hoogtepunten van uw Thailand en Myanmar reis. Nadat u bent uitgekeken brengt u samen met uw gids een bezoek aan de avondmarkt van Yangon, waar u wordt getrakteerd op een drankje, wat snacks en een heerlijke kom noedels. In de loop van de avond keert u terug bij uw hotel.

Shwedagon pagode

15
15

15: Yangon - Inlemeer

‘s Ochtends wordt u naar de luchthaven van Yangon gereden. Hier checkt u in op uw binnenlandse vlucht naar Heho. Bij aankomst in Heho wordt u opgewacht door uw chauffeur en gids die u naar Nyaung Shwe rijden waar u aan boord stapt van een bootje.

Vandaag staat geheel in het teken van Inle. Samen met uw gids observeert u het leven van de inwoners aan de rand van dit gigantische meer. Bijzonder aan het meer is de manier waarop de traditionele vissers hun boten besturen. Breng een bezoek aan de drijvende tuinen en kleine dorpjes rondom het meer, de Phaung Daw Oo pagode en een kleine traditionele werkplaats waar de typische cheroot sigaren worden geproduceerd op ambachtelijke wijze. Het programma van vandaag kunt u met uw gids overleggen. Aan het einde van de dag wordt u naar uw heerlijke accommodatie gereden.

 • ★★★★ Villa Inle Boutique Resort (2n)
16
16

16: Shan kookcursus op het meer

Vandaag staat er een bijzondere dag voor u op de planning. ‘s Ochtends maakt u kennis met Tin Tin, een Intha die op het meer leeft en graag haar traditionele Shan recepten met u deelt tijdens een unieke kookcursus. Het zijn simpele maar zeer smakelijke gerechten gebracht door een vrouw die al haar hele leven voor haar familie kookt en hiervan geniet. Allereerst bezoekt u een lokale markt waar u de juiste ingrediënten verzamelt. Per bootje vaart u naar het traditionele huisje op het water waar de kookcursus volgt. Uiteraard eindigt de cursus met een overheerlijke en zelfbereide Shan lunch. De rest van de middag staat de boot en gids nog tot uw beschikking om het meer te verkennen.

17
17

17: Inlemeer - Bagan

‘s Ochtends wordt u naar de luchthaven van Heho gereden waar u incheckt op uw binnenlandse vlucht naar Nyaung U, gelegen nabij Bagan. Vandaag gaat u met uw gids op pad en brengt u een bezoek aan de belangrijkste tempels. Bezoek o.a. Ananda, de mysterieuze piramidevormige Dhammayangyi Pahto, Sulamani en Thatbyinnyu. Wanneer u bovenop een heuvel staat, ziet u de punten van de pagodes overal omhoog steken en ziet u pas werkelijk hoeveel tempels zich in dit gebied bevinden. ‘s Middags luncht u in een lokaal restaurant (inbegrepen).

Aan het einde van de middag vervolgt u de tour per paard en wagen. Dit is een unieke manier om in de open lucht meer van de tempels te zien. U rijdt over paadjes waar geen auto’s mogen komen en ontdekt de minder bekende plekken van Bagan. Geniet vanavond vanaf een heuvel van een prachtige zonsondergang.

 • ★★★★ Bagan Lodge (2n)
 • ★★★★+ Aureum Palace Hotel (2n)

Video Bagan Lodge

18
18

18: Bagan

Vandaag heeft u de ochtend en middag vrij te besteden in dit sprookjesachtige gebied. U kunt er zelf per fiets op uittrekken en op eigen gelegenheid het tempelcomplex verkennen. Uiteraard is het ook mogelijk dat Tico vandaag een excursie voor u verzorgt, laat het ons dan weten.

Aan het einde van de middag staat er een prachtige boottocht op het programma op de Ayeyarwaddy rivier. U kunt tijdens zonsondergang genieten van het spectaculaire uitzicht over het tempelgebied onder het genot van een hapje en een drankje (inbegrepen). Een bijzondere manier om uw bezoek aan Bagan af te sluiten.

Optioneel (niet inbegrepen):
In de zeer vroege ochtend, nog ruim voor zonsopgang, wordt u opgehaald bij uw hotel in Bagan. U wordt naar het uitgestrekte terrein gebracht waar de heteluchtballonnen met zonsopgang opstijgen. U maakt een prachtige (standaard service, maximaal 16 personen) tocht onder begeleiding van een professionele piloot over het tempelgebied. De uitzichten zijn uiteraard adembenemend. Het heeft iets mystieks om in het vroege ochtendlucht de mist te zien optrekken en alle tempels tot in de verte tevoorschijn te zien komen. U laat zich leiden door de wind. De ballonvaart kunt u alleen doen als u deze combinatiereis Thailand en Myanmar in de periode november t/m maart maakt.

Tharabar Gate Hotel

19
19

19: Bagan - Ngapali Beach

Na een vroeg ontbijt wordt u naar de luchthaven van Nyaung U gereden waar u incheckt op de binnenlandse vlucht naar Thandwe nabij Ngapali Beach. Hier kunt u uw combinatiereis door Thailand en Myanmar aan het heerlijke strand afsluiten. Bij aankomst in Thandwe wordt u opgewacht door een vertegenwoordiger van het resort voor uw transfer (verzorgd door het resort). U verblijft de komende dagen in een aangename accommodatie, gelegen aan de met palmen omzoomde witte zandstranden van Ngapali. De rest van de dag heeft u vrij te besteden, houdt u er rekening meer dat u officieel pas in de middag kunt inchecken.

 • ★★★★ Ngapali Bay Villas & Spa (3n)

Ngapali Bay Villas & Spa

20
20

20 & 21: Ngapali Beach

Vrije dagen die u geheel naar eigen inzicht kunt besteden. U kunt heerlijk ontspannen aan de prachtige stranden of een fiets huren om de kust wat meer te verkennen. Eventueel is er ook de mogelijkheid om een ochtend naar een nabijgelegen eiland te varen om wat te snorkelen, of te gaan vissen met een lokale vissersboot.

22
22

22: Vertrek

De ochtend heeft u nog vrij te besteden. Aan het begin van de middag wordt u naar de luchthaven van Thandwe gebracht met een transfer verzorgd door het hotel. U checkt in op uw binnenlandse vlucht terug naar Yangon en arriveert in de middag op de luchthaven. Bij aankomst staat er een chauffeur tot uw beschikking waarvan u tot het vertrek van de Emirates vlucht gebruik kan maken. Uw Emirates vlucht vertrekt na middernacht en u dient drie uur van te voren aanwezig te zijn op de luchthaven.

Zwembad Sandoway resort

23
23

23: Aankomst

Na middernacht vertrekt uw Emirates vlucht terug naar Amsterdam. U dient over te stappen op Dubai en arriveert aan het begin van de middag op luchthaven Schiphol. Einde van uw combinatiereis Thailand en Myanmar.

Prijsindicatie voor deze combinatiereis Thailand en Myanmar

Voor deze combinatiereis Thailand en Myanmar geldt een indicatie reissom van € 6.410 per persoon (bij deelname van 2 personen) en op basis van verblijf in de vermelde accommodaties. Voor een verblijf in het Governor's Residence in Yangon geldt een toeslag.

Deze combinatiereis Thailand en Myanmar is uiteraard volledig naar wens aan te passen en uit te breiden. We assisteren u graag met het samenstellen van uw ideale reis door Thailand en Myanmar!


Direct offerte aanvragen
Charissa Martens • Reisexpert Myanmar

Heeft u vragen?

Mail mij Bel mij

Een unieke aanvulling op uw reis naar Thailand & Myanmar

Breid uw reis uit met een prachtige cruise van Mandalay naar Bagan waarbij u onderweg kennismaakt met het lokale leven aan de oevers van de rivier. Soms lijkt het hier alsof de tijd heeft stilgestaan. Een zeer comfortabele manier om van Mandalay naar Bagan te reizen!

Uniek arrangement
3 dagen
Vanaf € 820,– p.p.
Medio oktober t/m begin maart

Myanmar arrangement | Cruise Mandalay naar Bagan

Deze cruise over de Irrawaddy rivier (Ayeyarwaddy) is een zeer comfortabele en bovenal unieke manier om het traject van Mandalay naar Bagan af te leggen. RV Paukan is een stijlvol boutique schip en telt slechts 18 prachtig gedecoreerde kajuiten. Laat u in de watten leggen door het personeel terwijl u het leven aan de oevers van de rivier aanschouwt.

Lees meer

Wat kunt u van Tico verwachten?

De reisspecialisten van Tico hebben veel ervaring met de verzorging van reizen door deze authentieke bestemmingen. Wij regelen uw transport, accommodaties en activiteiten, zodat u optimaal kunt genieten van uw combinatiereis door Thailand en Myanmar.

Snelle Service

Wij vinden het belangrijk u goed, maar ook snel van dienst te zijn. Onze reisexperts zullen altijd binnen 2 werkdagen reageren op uw vraag of verzoek.

Unieke ervaringen

Met unieke excursies proberen wij u in contact te brengen met de lokale bevolking, en laten wij u de toeristische plekken op een authentieke manier beleven.

Zorgeloos op reis

Uw reis is tot in de puntjes verzorgd zodat u enkel hoeft te genieten van het prachtige Myanmar, de comfortabele accommodaties en de interessante excursies en bezienswaardigheden.

Ontvang maandelijks onze nieuwsbrief vol reisinspiratie, verhalen en aanbiedingen

Bekijk onze privacyverklaring voor meer informatie over de verwerking van uw persoonsgegevens.

Ontvang maandelijks onze nieuwsbrief vol reisinspiratie, verhalen en aanbiedingen

Bekijk onze privacyverklaring voor meer informatie over de verwerking van uw persoonsgegevens.

© Tico Reizen 2023 - Privé-reizen op maat