Delen

11 juli 2019

De mooiste accommodaties van Myanmar

Door: Jelisa Davids

Myanmar blijft nog altijd mijn favoriete bestemming in Azië. De ontelbare prachtige tempels, eeuwenoude pagodes, de bescheiden en vriendelijke bevolking en de weinige andere toeristen maken Myanmar de ideale vakantiebestemming! Tijdens mijn inspectiereis vorig jaar heb ik een aantal van de mooiste accommodaties in het land mogen bezoeken. In deze blog informeer ik je graag over de 4 mooiste pareltjes!

Villa Inle Boutique Resort

Gelegen aan het prachtige Inlemeer met de bergen van de Shan staat op de achtergrond, ligt deze prachtige en kleinschalige accommodatie. Het Villa Inle Boutique Resort kan wat mij betreft niet ontbreken in deze blog met de mooiste accommodaties van Myanmar. Ik arriveer hier met een bootje waarbij het laatste stukje wordt geroeid om zo geluidsoverlast van de motor van de boot te voorkomen en de gasten die al aanwezig zijn hun rust te gunnen. Aan de oever van het meer en in de tuin staan een aantal prachtige villa’s, versierd met lokale schilderingen. De villa’s hebben hoge houten plafonds, zijn ruim en hebben tevens een ruime badkamer. Vanaf het terras van je villa kun je genieten van het uitzicht op de omgeving. Bij het zwembad kun je na een inspannende dag op en rond het meer heerlijk ontspannen. Voor mij is dit ongetwijfeld de mooiste accommodatie aan het meer! Het Villa Inle Boutique Resort kun je terugvinden in onze Myanmar Deluxe reis.

Wa Ale Resort

Het afgelegen Wa Ale Resort ligt in de Mergui Archipel, een eilandengroep die bestaat uit zo'n 800 eilanden. De Archipel is gelegen in de zuidelijkste punt van Myanmar, nabij de grens met Thailand en je zal dan ook de tijd moeten nemen om hier te komen. Het resort bevindt zich op het eiland Wa Ale dat bestaat uit paradijselijke witte zandstranden, een rotsige kust en prachtige baaien. De 11 comfortabele tenten bieden allemaal uitzicht op de Andamanse zee, en bevinden zich aan een kilometer lang zandstrand. De tenten zijn stijlvol ingericht met een hemelbed, een woongedeelte en een en suite badkamer. Elke tent heeft een eigen terras met ligbedden zodat je hier heerlijk kunt ontspannen. Wanneer je langer de tijd hebt, is het ongetwijfeld de moeite waard om hier je reis door Myanmar af te sluiten. Het Wa Ale Resort behoort zeker tot de mooiste accommodaties van Myanmar! Lees hier meer over een verblijf in het Wa Ale Resort.

Governor’s Residence

Dit hotel in Yangon mag zeker niet ontbreken in het lijstje met de mooiste accommodaties van Myanmar. Het teakhouten herenhuis dat het hoofdgebouw vormt, werd in de jaren 1920 gebouwd door rijke Armeense handelaren. Het landhuis werd later verkocht aan de regering en het werd de officiële residentie van de gouverneur. In de jaren 90 werd het gebouw omgebouwd tot een luxe hotel. Dit hotel heeft dus een zeer interessante geschiedenis! Bij aankomst word ik vriendelijk ontvangen en waan ik me in een oase van rust, dit is precies wat ik nodig had na de lange vliegreis! Het hotel straalt een bepaalde elegantie uit, elk detail klopt en over alles is nagedacht. Er is een schaduwrijk terras met rotan banken, en een zwembad omzoomd door ligbedden en rode Birmaanse parasols. Het herenhuis is gevuld met teakhouten houtsnijwerk en gedecoreerd met opvallende kunst. Via een binnenplaats wandel ik naar de kamers die zich in een apart gebouw bevinden. Alle kamers zijn prachtig ingericht met veel teakhout en prachtige stoffen. Een verblijf in het Governor’s Residence is een garantie voor een heerlijke begin (of eind) van je reis door Myanmar! Bekijk hoe deze accommodatie past in jouw reis.

Ngapali Bay Villas & Spa

Het ongerepte strand van Ngapali is een heerlijke bestemming om de reis door Myanmar af te sluiten. Ngapali Bay Villas & Spa is perfect gelegen aan het uitgerekte zandstrand en is een waar paradijs. De villa’s liggen verspreid en hebben allemaal zicht op de zee. De 32 kamers zijn prachtig ingericht door de lokale interieur designer U Kyaw Seinn en beschikken over een ruime badkamer. Alle villa’s beschikken over een terras met ligbedden en de duurdere villa’s hebben een eigen plunge pool. Het was een heerlijke plek om even helemaal tot rust te komen aan het zwembad of op het strand. Vanwege de ligging aan de kust kun je in Ngapali genieten van de lokale visgerechten. Ga zeker eens buiten het hotel eten, de kleine restaurants aan het begin van het strand serveren verse zeevruchten en de smaken zijn ongelofelijk lekker! Lees meer Ngapali Bay Villas & Spa.

Blank

Bezoek Myanmar met Tico Reizen

Ben je enthousiast geworden en wil je graag een mooie reis naar Myanmar maken? Neem dan contact met ons op! Onze reisspecialisten kennen de plekken uit eigen ervaring en assisteren je graag met het samenstellen van jouw ideale rondreis op maat!

Ontvang maandelijks onze nieuwsbrief vol reisinspiratie, verhalen en aanbiedingen

Bekijk onze privacyverklaring voor meer informatie over de verwerking van uw persoonsgegevens.

Ontvang maandelijks onze nieuwsbrief vol reisinspiratie, verhalen en aanbiedingen

Bekijk onze privacyverklaring voor meer informatie over de verwerking van uw persoonsgegevens.

© Tico Reizen 2024 - Privé-reizen op maat