Logo bg white

Luxe reis Myanmar

18-daagse rondreis door Myanmar
Vanaf € 6.395,00 p.p.
Medio oktober t/m maart
Jelisa davids
Heeft u vragen?
×

Luxe reis Myanmar

Deze luxe reis Myanmar laat u in alle luxe kennismaken met de hoogtepunten van dit indrukwekkende land. Tijdens uw reis verblijft u in Tico's speciaal geselecteerde luxe accommodaties. Uw reis begint in de voormalige hoofdstad Yangon waarna u verder reist naar het interessante Inle meer. In Mandalay start een luxe boetiek cruise over de Ayarwaddy rivier die u gedurende 3 dagen / 2 nachten naar het prachtige uitgestrekte tempelgebied van Bagan vaart. In Bagan maakt u een onvergetelijke ballonvaart bij zonsopgang over dit sprookjesachtige gebied. U sluit uw luxe reis Myanmar af aan de heerlijke stranden van Ngapali Beach. Deze luxe reis Myanmar is een zeer exclusieve reis waarbij u verblijft in Myanmar’s mooiste hotels. Een ervaring om nooit te vergeten!


Bekijk het volledige reisprogramma van deze luxe Myanmar reis!

Vliegtuig
Over land
Boot
1
1

1: Vliegreis naar Myanmar

Start van uw prachtige luxe reis Myanmar! U vertrekt vanavond vanaf Amsterdam Schiphol Airport met een vlucht van Emirates naar de Birmese metropool Yangon. U dient over te stappen in Dubai en arriveert de volgende middag in Yangon.

2
2

2: Aankomst in Yangon

U arriveert aan het einde van de middag op de internationale luchthaven van Yangon waar u zich meldt bij de douane met uw door Tico verzorgde visumdocumenten. Na wat papierwerk wandelt u naar buiten waar u wordt opgewacht door uw Engelssprekende gids voor een warm welkom in Myanmar! Transfer naar uw sfeervolle hotel waar u heerlijk kunt bijkomen van de vliegreis.

  • ★★★★★ Governor’s Residence (2n)

"Geweldige reis, het was een aaneenschakeling van hoogtepunten, perfect maatwerk van jullie kant, bedankt!"
Patrick Lambrecht

Governor's Residence

3
3

3: Excursie Yangon

Vandaag begint uw luxe reis Myanmar dan echt! U verkent met uw gids de stad en maakt kennis met Yangon’s unieke charme en haar belangrijkste bezienswaardigheden. U brengt o.a. een bezoek aan de Sule Pagode, Mahabandoola Park, de haven, enkele koloniale gebouwen waaronder het oude postkantoor. U kunt een interessante koffiestop houden in het authentieke Strand hotel. Tijdens de lunch (inbegrepen) kunt u kennis maken met de Birmese keuken door verschillende gerechtjes te proberen ui de Kachin, Shan en Rakhine staten. Na de lunch stapt u aan boord van de Yangon Circular trein voor een korte rit naar de Bogyoke Aung San markt. In de namiddag keert u terug bij uw hotel.

Na zonsondergang wordt u opgehaald bij uw hotel voor een avondbezoek aan de Shwedagon Pagode, een gigantische ruim 2.000 jaar oude en ca. 100 meter hoge gouden stupa welke zichtbaar is vanuit vele delen van de stad. De sfeer bij de tempel verandert na zonsondergang, wanneer alle toeristen het terrein verlaten en alleen de Birmezen achterblijven. Nadat u bent uitgekeken brengt u samen met uw gids een bezoek aan de avondmarkt van Yangon, waar u wordt getrakteerd op een heerlijke kom noedels. In de loop van de avond keert u terug bij uw hotel.

4
4

4: Yangon – Inle meer

Transfer naar de luchthaven van Yangon voor de binnenlandse vlucht naar Heho. Hier ontmoet u uw Engelssprekende gids en chauffeur die de komende dagen tijdens deze luxe reis Myanmar in deze regio tot uw beschikking staan. U reist naar Nyaung Shwe, een rit van ca. 1 uur. In Nyaung Shwe brengt u een bezoek aan het Boeddha museum. U bevindt zich de komende dagen in de Shan staat en vandaag staat dan ook helemaal in het teken van de Shan cultuur. Een typische Shan lunch is vandaag inbegrepen. Na de lunch bezoekt u en het prachtige teakhouten Shwe Yan Pyay met haar ovalen ramen en bezoekt u de lokale markt waar u typische Shan kleding kunt zien. Vervolgens wordt u in een roeibootje rondgevaren door kleine kanalen en kunt u het lokale leven aan het water aanschouwen. Aan het einde van de middag staat er een wijnproeverij op het programma waarbij u de heerlijke lokale wijnen van het Red Mountain wijnhuis, één van de beste wijnproducenten van het land, kunt proeven. De perfecte afsluiter van deze dag!

  • ★★★★ Villa Inle Resort (3n)Villa Inle Resort

5
5

5: Excursie Inle meer

Vandaag staat geheel in het teken van Inle. Samen met uw gids observeert u het leven van de inwoners aan de rand van dit gigantische meer. Bijzonder aan het meer is de manier waarop de traditionele vissers hun boten besturen. Breng een bezoek aan de drijvende tuinen en kleine dorpjes rondom het meer, de Phaung Daw Oo pagode en een kleine traditionele werkplaats waar de typische cheroot sigaren worden geproduceerd op ambachtelijke wijze. Het programma van vandaag kunt u met uw gids overleggen.


Rond het middaguur staat er een bijzondere lunch op het programma. U luncht vandaag midden op het meer, op een zeer speciale boot. De boot is prachtig getransformeerd naar een lokaal restaurant en u kunt tijdens uw lunch genieten van de uitzichten over het prachtige Inle meer. De lunch wordt verzorgd door een goede cateraar, het is een zeer exclusieve ervaring tijdens uw luxe reis Myanmar!

6
6

6: Indein ruïnes

Tijdens uw bezoek aan het Inle meer mag zeker een bezoek aan de Indein ruïnes niet ontbreken. Deze honderden pagodes zijn deels bedekt met vegetatie en het wordt ook wel het ‘pagode bos’ genoemd. U wandelt door dit prachtige bos van pagodes en indien u het leuk vindt, kunt u hier nog een marktje bezoeken waar vele souvenirs worden aangeboden.


U luncht vandaag (inbegrepen) in een lokaal huisje gelegen in een dorpje op het meer. Na de lunch staat er een bezoek aan het zuiden van Inle meer op het programma. Bij het dorpje Nam Pan, stapt u over in een kano om de omgeving te verkennen. Wanneer u liever niet roeit, of wanneer u moe bent van het roeien, vervolgt u per motorboot de reis terug naar uw aangename accommodatie. De rest van de middag heeft u vrij te besteden en kunt u heerlijk ontspannen bij het zwembad van het hotel.

Indein ruïnes

7
7

7: Inle meer – Heho – Mandalay

Uw verblijf aan het sprookjesachtige Inlemeer komt vanochtend tot een einde. Transfer terug naar de luchthaven van Heho voor de binnenlandse vlucht naar Mandalay, uw volgende bestemming tijdens deze luxe reis Myanmar. Bij aankomst wordt u opgewacht door uw chauffeur en Engelssprekende gids die de komende dagen in deze omgeving tot uw beschikking staan. Transfer naar uw sfeervolle en kleinschalige hotel in het centrum van Mandalay.


Diezelfde middag bezoekt u met uw gids enkele belangrijke bezienswaardigheden van het drukke Mandalay. U brengt o.a. een bezoek aan de prachtige traditionele teakhouten Shwenandaw en Atumashi kloosters, beiden zeker hoogtepunten van Mandalay. Hierna gaat u naar de legendarische Kuthodaw pagode. Hier staan in honderden spierwitte pagodes in marmeren tabletten de lessen van Boeddha opgesteld. U sluit de dag af met de top van Mandalay Hill voor een spectaculair uitzicht over de stad met zonsondergang.

  • ★★★★ Rupar Mandalar Resort (2n)

Rupar Mandalar Resort

8
8

8: Excursie Ava, Amarapura & U-Bein Bridge

Na het ontbijt staat er een excursie buiten Mandalay op het programma. U wordt naar de oude stad Ava gereden. Bij aankomst in Ava stapt u op de fiets en verkent u de overblijfselen van deze oude Koningsstad. U bezoekt het stenen klooster Maha Aungmyay Bonzan en het charmante teakhouten Bagaya klooster. Helaas is er niet veel overgebleven van Ava’s hoogtijdagen en liggen de tempels en pagodes verspreid tussen de rijstvelden.


Na het bezoek aan Ava reist u verder naar Amarapura. Deze oude hoofdstad is nu een rustig dorpje dat bekend staat om het weven. U brengt een bezoek aan een kleine weeffabriek waar u kunt aanschouwen hoe de bevolking het nog op de ouderwetse manier doet. Na dit bezoek geniet u van de zonsondergang bij de befaamde U-Bein brug welke de Pathodawgyi pagode met het vasteland verbindt. Deze ca. 200 jaar oude (1,2 kilometer lange) brug, gemaakt van teak hout, is de langste teakhouten brug ter wereld. Het is erg leuk om ter plaatse een boottocht te boeken bij één van de vele lokale bootmannen. Een onvergetelijke ervaring!

9
9

9: Mandalay – Mingun

U wordt ‘s ochtends opgehaald bij uw hotel en naar de haven gebracht waar RV Paukan op u ligt te wachten. Omstreeks 12:00 uur gaat u aan boord waar u hartelijk wordt ontvangen. Na een korte briefing over de route, start uw 3-daagse cruise arrangement naar Bagan. Het is erg leuk om dit traject over water af te leggen, i.p.v. per binnenlandse vlucht of lange transfer over land. Bij uw cruise zijn alle maaltijden en excursies inbegrepen.


U luncht aan boord terwijl het schip richting Mingun, gelegen aan de overzijde van de rivier, vaart. Na de lunch brengt u een bezoek aan Mingun Paya, een indrukwekkend tempelcomplex met een bijzondere historie. Hier had ’s werelds grootste boeddhistische tempel ooit moeten staan. Door allerlei tegenslagen, waaronder de dood van de koning én een aardbeving, kwam een abrupt einde aan de bouw. Na het bezoek keert u terug naar het schip dat vanavond voor anker gaat. Diner en overnachting aan boord.


  • RV Paukan (2n – vp)

Video RV Paukan

10
10

10: Paukan Cruise

’s Ochtends vaart RV Paukan verder stroomafwaarts. Onderweg kunt u genieten van het prachtige uitzicht en het fascinerende leven aan de oevers van de rivier. Vanaf het dek kunt u genieten van een prachtige zonsopkomst boven Sagaing Hill.


Na het ontbijt gaat u van boord voor een bezoek aan Sagaing, een zeer heilige plek voor de Birmezen. Tegen de heuvel liggen veel witte en gouden tempels en pagodes die boven de toppen van de tamarindebomen uit steken. De omliggende kloosters huisvesten duizenden monniken en nonnen. Het is een zeer rustgevende plek van meditatie. In de loop van de ochtend keert u terug naar de boot en vaart u verder richting Yandabo. Hier werd in 1826 het vredesverdrag van de Eerste Anglo-Burmese Oorlog getekend. U brengt een bezoek aan enkele pottenbakkers, het lokale klooster en een school. Na terugkeer aan boord zet RV Paukan koers richting het dorpje Shwe Nann Tint, waar het schip voor anker gaat voor de overnachting.

Pottenbakkers in Yandabo

11
11

11: Aankomst Bagan

Vroeg in de ochtend zet de RV Paukan koers naar uw eindbestemming: Bagan. De zonsopgang in de omgeving van Bagan is prachtig. Om ca. 09:30 uur gaat u van boord. U wordt opgewacht door uw chauffeur en Engelssprekende gids die de komende dagen in de omgeving van Bagan tot uw beschikking staan.

Vandaag gaat u met uw gids op pad en brengt u een bezoek aan de belangrijkste tempels. Bezoek o.a. Ananda, de mysterieuze piramidevormige Dhammayangyi Pahto, Sulamani en Thatbyinnyu. Wanneer u bovenop een heuvel staat, ziet u de punten van kleinere pagodes overal omhoog steken en ziet u pas werkelijk hoeveel tempels zich in dit gebied bevinden. Geniet vanavond van een prachtige zonsondergang. U kunt uw programma vandaag uiteraard geheel naar eigen inzicht en wensen indelen.

  • ★★★★ Bagan Lodge (2n)
  • ★★★★★ Aureum Palace Hotel (2n)

Video Bagan Lodge

12
12

12: Ballonvaart & boottocht

In de zeer vroege ochtend, nog ruim voor zonsopgang, wordt u opgehaald bij uw hotel in Bagan. U wordt naar het uitgestrekte terrein gebracht waar de heteluchtballonnen met zonsopgang opstijgen. U maakt een prachtige (premium service, maximaal 8 personen) tocht onder begeleiding van een professionele piloot over het tempelgebied. De uitzichten zijn uiteraard adembenemend. Het heeft iets mystieks om in het vroege ochtendlucht de mist te zien optrekken en alle tempels tot in de verte tevoorschijn te zien komen. U laat zich leiden door de wind. De ballonvaart is alleen mogelijk van november t/m maart.


De rest van de ochtend en middag heeft u vrij te besteden. U kunt het tempelgebied eventueel per fiets verkennen, of uiteraard heerlijk ontspannen bij uw hotel.


Diezelfde avond staat er een prachtige boottocht op het programma op de Ayeyarwaddy rivier. U kunt tijdens zonsondergang genieten van het spectaculaire uitzicht over het tempelgebied onder het genot van een hapje en een drankje. Een bijzondere manier om uw bezoek aan Bagan af te sluiten.

13
13

13: Bagan – Ngapali Beach

Transfer naar de luchthaven van Nyaung U voor de binnenlandse vlucht naar Thandwe, gelegen aan de prachtige uitgestrekte westkust van Myanmar. Transfer (verzorgd door het resort) naar uw aangename verblijfplaats, gelegen aan de met palmen omzoomde witte zandstranden van Ngapali Beach.

  • ★★★★ Ngapali Bay Villas & Spa

Ngapali Bay Villas & Spa

14
14

14 – 16: Ngapali Beach

Vrije dagen die u geheel naar eigen inzicht kunt besteden. U kunt heerlijk ontspannen aan de prachtige stranden of een fiets huren om de kust wat meer te verkennen. Eventueel is er ook de mogelijkheid om een ochtend naar een nabijgelegen eiland te varen om wat te snorkelen, of te gaan vissen met een lokale vissersboot. Geniet van deze laatste dagen van uw luxe reis Myanmar.

17
17

17: Vertrek

Vandaag komt uw luxe reis Myanmar tot een einde maar de ochtend en middag heeft u nog vrij te besteden. Aan het einde van de middag transfer (verzorgd door het resort) naar de luchthaven van Thandwe voor de binnenlandse vlucht terug naar Yangon. U dient uw bagage op te halen van de bagageband en verlaat de luchthaven samen met uw chauffeur en gids. Zij staan tot uw beschikking tot u moet inchecken voor uw vlucht terug naar Amsterdam met vertrek iets na middernacht. Houdt u er rekening mee dat u ca. 3 uur voor vertrek op de luchthaven moet zijn.

18
18

18: Aankomst

Na middernacht vertrekt uw Emirates vlucht terug naar Amsterdam. U dient over te stappen in Dubai en arriveert aan het begin van de middag op luchthaven Schiphol. Einde van uw luxe reis Myanmar.

Prijsindicatie voor deze luxe Myanmar reis

Voor deze 18-daagse Iuxe reis Myanmar geldt een indicatie reissom van €6.395 per persoon (bij deelname van 2 personen) en op basis van verblijf in de vermelde accommodaties. Deze prijsindicaties zijn inclusief alle middelen van vervoer op privé basis, visumkosten en vluchten. De vluchten zijn gebaseerd op laagseizoentarieven. Uiteraard is deze luxe reis Myanmar volledig naar wens aan te passen en uit te breiden. Wij assisteren u graag met het samenstellen van uw ideale luxe reis door Myanmar!


Direct offerte aanvragen
Jelisa Davids • Reisexpert Myanmar

Heeft u vragen?

Mail mij Bel mij

Een unieke aanvulling op uw luxe reis Myanmar

Breidt uw reis uit met een uniek bezoek aan de Mergui eilanden, verscholen in het zuidelijke gedeelte van Myanmar.Uniek arrangement
6 dagen
Vanaf € 3.400,– p.p.
November t/m maart

Myanmar arrangement | Zeilen door de Mergui archipel

De beste manier om kennis te maken met de prachtige Mergui archipel in het diepe zuiden van Myanmar, is aan boord van het kleinschalige, klassieke houten zeiljacht ‘Meta IV’. Tijdens dit 6-daagse arrangement bezoekt u een ongerept stukje Myanmar, nabij de grens met Thailand en wordt u beloond op een prachtige onderwaterwereld, uitgestrekte stranden en schitterende karst gebergten.

Lees meer

Wat kunt u van Tico verwachten?

Iedere reiziger is anders.Onze reisspecialisten hebben veel ervaring met de verzorging van reizen door bijzondere bestemming en kunnen dan ook probleemloos de voor u perfecte luxe reis Myanmar samenstellen!

Snelle Service

Wij vinden het belangrijk u goed, maar ook snel van dienst te zijn. Onze reisexperts zullen altijd binnen 2 werkdagen reageren op uw vraag of verzoek.

Myanmar reis op maat

In overleg met u maken wij een uniek voorstel, helemaal gebaseerd op uw wensen en voorkeuren. Wij stippelen een programma uit wat exact aansluit bij uw wensen.

Genieten tijdens de reis

De route is uitgestippeld en de reisonderdelen zijn voor u geboekt! U hoeft dus niets anders te doen dan te genieten van de bestemmingen en de heerlijke accommodaties.

Ontvang maandelijks onze nieuwsbrief vol reisinspiratie, verhalen en aanbiedingen.

Bekijk onze privacyverklaring voor meer informatie over de verwerking van uw persoonsgegevens.

© Tico Reizen 2017 - Privé reizen op maat