Logo bg white

Luxe reis Myanmar

17-daagse rondreis door Myanmar
Vanaf € 7.110,00 p.p.
Medio oktober t/m maart
Charissa martens4850 %28new%29
Heeft u vragen?
×

Luxe reis Myanmar

Deze luxe reis Myanmar laat u op een zeer comfortabele manier kennismaken met de hoogtepunten van dit indrukwekkende land. Gedurende de reis verblijft u in de mooiste accommodaties, reist u per privévervoer en wordt u begeleid door onze lokale Engelssprekende gidsen.

De luxe reis Myanmar begint in de voormalige hoofdstad Yangon waar u de prachtige Shwedagon Pagode bezoekt. Vervolgens reist u naar het rustgevende Inlemeer, waar u kennismaakt met de Intha-bevolking die leeft in paalhuisjes op het meer. Hier vindt u tevens de welbekende beenroeiers van Myanmar. Per binnenlandse vlucht reist u verder naar Mandalay waarna uw luxe boutique cruise van start gaat. Gedurende 2 nachten bent u aan boord van een comfortabel schip waarmee u over de Irrawaddy rivier naar het uitgestrekte tempelgebied van Bagan vaart. In Bagan maakt u een onvergetelijke ballonvaart bij zonsopgang over dit sprookjesachtige gebied. U sluit uw luxe reis Myanmar af aan de heerlijke stranden van Ngapali Beach.

Bekijk het volledige reisprogramma van deze luxe Myanmar reis!

Vliegtuig
Over land
Boot
1
1

1: Vliegreis naar Myanmar

Start van uw prachtige luxe reis Myanmar! U vertrekt aan het einde van de middag vanaf Amsterdam Schiphol Airport met een KLM vlucht naar de Birmese metropool Yangon. U dient over te stappen in Bangkok en arriveert de volgende middag in Yangon.

2
2

2: Aankomst in Yangon

U arriveert aan het einde van de ochtend op de internationale luchthaven van Yangon waar u zich meldt bij de douane met uw door Tico verzorgde visumdocumenten. Na wat papierwerk wandelt u naar buiten waar u wordt opgewacht door uw Engelssprekende gids voor een warm welkom in Myanmar! Transfer naar uw sfeervolle hotel.

Aan het einde van de middag wordt u opgehaald bij uw hotel voor een avondbezoek aan de Shwedagon Pagode, een gigantische ruim 2.000 jaar oude en ca. 100 meter hoge gouden stoepa welke zichtbaar is vanuit vele delen van de stad. De sfeer bij de tempel verandert na zonsondergang, wanneer alle toeristen het terrein verlaten en alleen de Birmezen achterblijven. In de loop van de avond keert u terug bij uw hotel.

  • ★★★★★ Governor’s Residence (2n)

Governor's Residence

3
3

3: Stadsexcursie Yangon

Vandaag begint uw luxe reis Myanmar dan echt! U verkent met uw gids de stad en maakt kennis met Yangon’s unieke charme en haar belangrijkste bezienswaardigheden. U brengt o.a. een bezoek aan de Sule Pagode, Mahabandoola Park, de haven, enkele koloniale gebouwen waaronder het oude postkantoor. U kunt een interessante koffiestop houden in het authentieke Strand hotel.

Tijdens de lunch kunt u kennismaken met de Birmese keuken door verschillende gerechtjes te proberen uit de Kachin, Shan en Rakhine staten. Na de lunch stapt u aan boord van de Yangon Circular trein voor een korte rit naar de Bogyoke Aung San markt. In de namiddag keert u terug bij uw hotel.

"Geweldige reis, het was een aaneenschakeling van hoogtepunten, perfect maatwerk van jullie kant, bedankt!"
Patrick Lambrecht

Met de trein op pad

4
4

4: Yangon – Inlemeer

Vanochtend heeft u een transfer naar de luchthaven van Yangon voor de binnenlandse vlucht naar Heho. Bij aankomst wordt u opgewacht door uw chauffeur en gids welke u naar Nyaung Shwe, een stadje aan het Inlemeer, brengen. In Nyaung Shwe brengt u een bezoek aan het Culturele museum.

U bevindt zich de komende dagen in de Shan-staat en vandaag staat dan ook helemaal in het teken van de Shan-cultuur. Een typische Shan-lunch is vandaag inbegrepen. Na de lunch bezoekt u en het prachtige teakhouten Shwe Yan Pyay klooster met haar ovalen ramen en bezoekt u de lokale markt waar u typische Shan-kleding kunt zien. Vervolgens wordt u in een roeibootje rondgevaren door kleine kanalen en kunt u het lokale leven aan het water aanschouwen.

Aan het einde van de middag staat er een wijnproeverij op het programma waarbij u de heerlijke lokale wijnen van het Red Mountain wijnhuis, één van de beste wijnproducenten van het land, kunt proeven. Transfer naar uw prachtig gelegen accommodatie.

  • ★★★★ Villa Inle Boutique Resort (3n)Villa Inle Boutique Resort

5
5

5: Een dag op het Inlemeer

Vandaag staat geheel in het teken van Inle. Samen met uw gids observeert u het leven van de inwoners aan de rand van dit gigantische meer. Bijzonder aan het meer is de manier waarop de traditionele vissers hun boten besturen. Breng een bezoek aan de drijvende tuinen en kleine dorpjes rondom het meer, de Phaung Daw Oo pagode en een kleine traditionele werkplaats waar de typische cheroot sigaren worden geproduceerd op ambachtelijke wijze. Het programma van vandaag kunt u met uw gids overleggen.

Rond het middaguur staat er een bijzondere lunch op het programma. U luncht vandaag midden op het meer, op een zeer speciale boot. De boot is prachtig getransformeerd naar een lokaal restaurant en u kunt tijdens uw lunch genieten van de uitzichten over het prachtige Inlemeer. De lunch wordt verzorgd door een goede cateraar, het is een zeer exclusieve ervaring tijdens uw luxe reis Myanmar!

6
6

6: Bezoek de Indein ruïnes

Tijdens uw bezoek aan het Inlemeer mag zeker een bezoek aan de Indein ruïnes zeker niet ontbreken. Deze honderden pagodes zijn deels bedekt met vegetatie en het wordt ook wel het ‘pagode bos’ genoemd. U wandelt door dit prachtige bos van pagodes en indien u het leuk vindt, kunt u hier nog een marktje bezoeken waar vele souvenirs worden aangeboden.

U luncht vandaag in een lokaal huisje op het meer. Na de lunch staat er een bezoek aan het zuiden van het Inlemeer op het programma. Bij het dorpje Nam Pan, stapt u over in een kano om de omgeving te verkennen. Wanneer u liever niet roeit, of wanneer u moe bent van het roeien, vervolgt u per motorboot de reis terug naar uw aangename accommodatie.

Indein ruïnes

7
7

7: Inlemeer – Mandalay

Uw verblijf aan het sprookjesachtige Inlemeer komt vanochtend tot een einde. Transfer terug naar de luchthaven van Heho voor de binnenlandse vlucht naar Mandalay, uw volgende bestemming tijdens deze luxe reis Myanmar. Bij aankomst wordt u opgewacht door uw chauffeur en Engelssprekende gids welke u de komende dagen zullen rondleiden.

Diezelfde middag bezoekt u enkele belangrijke bezienswaardigheden van het drukke Mandalay. U brengt o.a. een bezoek aan de prachtige traditionele teakhouten Shwenandaw en Atumashi kloosters, beiden zeker hoogtepunten van Mandalay. Hierna gaat u naar de legendarische Kuthodaw pagode. Hier staan in honderden spierwitte pagodes in marmeren tabletten de lessen van Boeddha opgesteld. U sluit de dag af met de top van Mandalay Hill voor een spectaculair uitzicht over de stad met zonsondergang.

  • ★★★★ Rupar Mandalar Resort (2n)

Rupar Mandalar Resort

8
8

8: Ava, Amarapura & de U-Bein brug

Na het ontbijt staat er een excursie buiten Mandalay op het programma. U wordt naar de oude stad Ava gereden. Bij aankomst in Ava stapt u op de fiets en verkent u de overblijfselen van deze oude Koningsstad. U bezoekt het stenen klooster Maha Aungmyay Bonzan en het charmante teakhouten Bagaya klooster.

Na het bezoek aan Ava reist u verder naar Amarapura. Deze oude hoofdstad is nu een rustig dorpje dat bekend staat om het weven. U brengt een bezoek aan een kleine weeffabriek waar u kunt aanschouwen hoe de bevolking het nog op de ouderwetse manier doet. Na dit bezoek geniet u van de zonsondergang bij de befaamde U-Bein brug welke de Pathodawgyi pagode met het vasteland verbindt. Deze ca. 200 jaar oude (1,2 kilometer lange) brug, gemaakt van teak hout, is de langste teakhouten brug ter wereld.

9
9

9: Start van uw cruise

Vanochtend wordt u naar de pier gebracht waar de RV Paukan op u ligt te wachten. Omstreeks 12:00 uur gaat u aan boord waar u hartelijk wordt ontvangen. Na een korte briefing over de route, start uw 3-daagse cruise arrangement naar Bagan. Het is erg leuk om dit traject over water af te leggen, in plaats van een binnenlandse vlucht of lange transfer over land. Bij uw cruise zijn alle maaltijden en excursies inbegrepen.

U luncht aan boord terwijl het schip richting Mingun, gelegen aan de overzijde van de rivier, vaart. Na de lunch brengt u een bezoek aan Mingun Paya, een indrukwekkend tempelcomplex met een bijzondere historie. Hier had ’s werelds grootste boeddhistische tempel ooit moeten staan. Door allerlei tegenslagen, waaronder de dood van de koning én een aardbeving, kwam een abrupt einde aan de bouw. Na het bezoek keert u terug naar het schip dat vanavond voor anker gaat. Diner en overnachting aan boord.

  • RV Paukan (2n – vp)

Video RV Paukan

10
10

10: Paukan Cruise

’s Ochtends vaart RV Paukan verder stroomafwaarts. Onderweg kunt u genieten van het prachtige uitzicht en het fascinerende leven aan de oevers van de rivier. Vanaf het dek kunt u genieten van een prachtige zonsopkomst boven Sagaing Hill.

Na het ontbijt gaat u van boord voor een bezoek aan Sagaing, een zeer heilige plek voor de Birmezen. Tegen de heuvel liggen veel witte en gouden tempels en pagodes die boven de toppen van de tamarindebomen uit steken. De omliggende kloosters huisvesten duizenden monniken en nonnen. Het is een zeer rustgevende plek van meditatie.

In de loop van de ochtend keert u terug naar de boot en vaart u verder richting Yandabo. Hier werd in 1826 het vredesverdrag van de Eerste Anglo-Burmese Oorlog getekend. U brengt een bezoek aan enkele pottenbakkers, het lokale klooster en een school. Na terugkeer aan boord zet RV Paukan koers richting het dorpje Shwe Nann Tint, waar het schip voor anker gaat voor de overnachting.

Pottenbakkers in Yandabo

11
11

11: Aankomst in Bagan

Vroeg in de ochtend zet de RV Paukan koers naar uw eindbestemming: Bagan. De zonsopgang in de omgeving van Bagan is prachtig. Om ca. 09:30 uur gaat u van boord. U wordt opgewacht door uw chauffeur en Engelssprekende gids die de komende dagen in de omgeving van Bagan tot uw beschikking staan.

Vandaag gaat u met uw gids op pad en brengt u een bezoek aan de belangrijkste tempels. Bezoekt u o.a. Ananda, de mysterieuze piramidevormige Dhammayangyi Pahto, Sulamani en Thatbyinnyu. Wanneer u bovenop een heuvel staat, ziet u de punten van kleinere pagodes overal omhoog steken en ziet u pas werkelijk hoeveel tempels zich in dit gebied bevinden!

Geniet vanavond van een prachtige zonsondergang. U kunt uw programma vandaag uiteraard geheel naar eigen inzicht en wensen indelen.

  • ★★★★ Aureum Palace Hotel (2n)

Aureum Palace Hotel

12
12

12: Ballonvaart & fietsen door Bagan

In de zeer vroege ochtend, nog ruim voor zonsopkomst, wordt u opgehaald bij uw hotel in Bagan. U wordt naar het uitgestrekte terrein gebracht waar de heteluchtballonnen met zonsopkomst opstijgen. U maakt een prachtige ballonvaart onder begeleiding van een professionele piloot. Het heeft iets mystieks om in het vroege ochtendlicht de mist te zien optrekken en alle tempels tot in de verte tevoorschijn te zien komen. Na de ballonvaart keert u terug naar uw hotel voor het ontbijt.

Vervolgens stapt u samen met uw gids op de fiets, en zal u het tempelgebied van Bagan verder verkennen. Het is zeker van toegevoegde waarde om het gebied per fiets te verkennen, u komt zo op rustigere plekken waar de auto’s niet kunnen komen. Aan het begin van de middag keert u terug bij uw hotel.

Aan het einde van de middag wordt u opgehaald en naar een rustige plek gebracht waar u kunt u genieten van een zonsondergang met uitzicht op de tempels. Hier is ook een picknick plek voor u gereed gemaakt zodat u onder het genot van een koud drankje en traditionele snacks de middag kunt afsluiten.

Fietsen door Bagan

13
13

13: Bagan – Ngapali Beach

Vanochtend heeft u een transfer naar de luchthaven van Nyaung U. Hier stapt u op de binnenlandse vlucht naar Thandwe, gelegen aan de prachtige uitgestrekte westkust van Myanmar.

Bij aankomst op de luchthaven wordt u van harte welkom geheten door een vertegenwoordiger van het hotel, welke u in ca. 30 minuten naar uw verblijf brengt.

U verblijft de komende dagen in een heerlijke accommodatie, gelegen aan de met palmen omzoomde zandstranden van Ngapali Beach.

  • ★★★★ Ngapali Bay Villas & Spa (3n)

Ngapali Bay Villas & Spa

14
14

14 & 15: Ngapali Beach

Vrije dagen die u geheel naar eigen inzicht kunt besteden.

U kunt heerlijk ontspannen aan de prachtige stranden of een fiets huren om de kust wat meer te verkennen. Eventueel is er ook de mogelijkheid om een ochtend naar een nabijgelegen eiland te varen om wat te snorkelen, of te gaan vissen met een lokale vissersboot.

Kom deze laatste dagen van uw luxe reis Myanmar even helemaal tot rust.

16
16

16: Ngapali Beach - Yangon

De ochtend heeft u nog vrij te besteden. In de loop van de middag wordt u bij uw accommodatie opgehaald en naar de luchthaven van Thandwe gereden. Hier checkt u in op uw binnenlandse vlucht, terug naar Yangon.

U overnacht vanavond in het statige The Strand Hotel, welke u eerder in de reis al eens tijdens een excursie heeft bezocht. Het gebouw is een prachtig gerestaureerd Victoriaans pand uit 1896 en ligt op een centrale locatie bij de Yangon rivier. U sluit hier uw heerlijke luxe reis Myanmar in stijl af.

  • ★★★★★ The Strand Hotel (1n)

The Strand Hotel

17
17

17: Vertrek & aankomst

Zeer vroeg in de ochtend wordt u bij uw hotel opgehaald en naar de internationale luchthaven van Yangon gereden. Hier checkt u in op uw vlucht met KLM terug naar Amsterdam. U dient over te stappen in Bangkok en arriveert aan het begin van de avond op luchthaven Schiphol. Einde van uw luxe reis Myanmar.

Prijsindicatie voor deze luxe reis Myanmar

Voor deze 17-daagse Iuxe reis Myanmar geldt een indicatie reissom van € 7.110 per persoon (bij deelname van 2 personen) en op basis van verblijf in de vermelde accommodaties. Bij deze prijs zijn alle vluchten (in economy class), transfers, boottochten en overnachtingen inclusief ontbijt inbegrepen. De indicatie reissom is gebaseerd op laagseizoentarieven.

Uiteraard is deze luxe reis Myanmar volledig naar uw wensen aan te passen. Wilt u meer weten? Neem dan contact met ons op! Wij assisteren u graag met het samenstellen van uw ideale luxe reis Myanmar!


Direct offerte aanvragen
Charissa Martens • Reisexpert Myanmar

Heeft u vragen?

Mail mij Bel mij

Een unieke aanvulling op uw luxe reis Myanmar

Breid uw reis uit met een uniek bezoek aan de Mergui eilanden, verscholen in het zuidelijke gedeelte van Myanmar.Uniek arrangement
6 dagen
Vanaf € 3.400,– p.p.
November t/m maart

Myanmar arrangement | Zeilen door de Mergui archipel

De beste manier om kennis te maken met de prachtige Mergui archipel in het diepe zuiden van Myanmar, is aan boord van het kleinschalige, klassieke houten zeiljacht ‘Meta IV’. Tijdens dit 6-daagse arrangement bezoekt u een ongerept stukje Myanmar, nabij de grens met Thailand en wordt u beloond op een prachtige onderwaterwereld, uitgestrekte stranden en schitterende karst gebergten.

Lees meer

Wat kunt u van Tico verwachten?

Wij zijn expert in het verzorgen van luxe reizen naar Myanmar en kennen het land goed uit eigen ervaring. Zo kunt u ter plaatse zorgeloos genieten van uw onvergetelijke reis!

Snelle Service

Wij vinden het belangrijk u goed, maar ook snel van dienst te zijn. Onze reisexperts zullen altijd binnen 2 werkdagen reageren op uw vraag of verzoek.

Myanmar reis op maat

In overleg met u maken wij een uniek voorstel, helemaal gebaseerd op uw wensen en voorkeuren. Wij stippelen een programma uit wat exact aansluit bij uw interesses.

Genieten tijdens de reis

De route is uitgestippeld en de reisonderdelen zijn voor u geboekt! U hoeft dus niets anders te doen dan te genieten van de bestemmingen en de heerlijke accommodaties.

Ontvang maandelijks onze nieuwsbrief vol reisinspiratie, verhalen en aanbiedingen

Bekijk onze privacyverklaring voor meer informatie over de verwerking van uw persoonsgegevens.

Ontvang maandelijks onze nieuwsbrief vol reisinspiratie, verhalen en aanbiedingen

Bekijk onze privacyverklaring voor meer informatie over de verwerking van uw persoonsgegevens.

© Tico Reizen 2023 - Privé-reizen op maat