Delen

09 oktober 2019

Tico's favoriete cultuurbestemmingen

Door: Tico Reizen

Culturele onderdompeling is waar wij bij Tico Reizen van genieten. Het contact met de lokale bevolking en het kennismaken met andere manieren en gebruiken maken de reis tot een onvergetelijke ervaring. In deze blog lees je wat onze favoriete cultuurbestemmingen zijn.

Myanmar

Wie Tico Reizen al langer kent, weet dat Myanmar tot onze favoriete bestemmingen in Azië behoort. Myanmar (het voormalige Birma) is het land van de duizenden tempels, met als hoogtepunt het tempelcomplex van Bagan waar er achter elke hoek weer een andere tempel of pagode opdoemt. Dit ongerepte land met haar eigen cultuur, is wat ons betreft de mooiste cultuurbestemming van Azië. Het contact met de lokale bevolking staat tijdens onze reizen naar Myanmar om die reden centraal. We laten onze klanten graag kennismaken met de lokale manier van leven en de verschillende stammen met hun eigen tradities.

Probeer thanaka, een lichtgele stof welke gemaakt wordt van de thanakaboom en welke vrouwen en kinderen op hun gezicht smeren als cosmetica, of als bescherming tegen de zon. Geniet van de smaakvolle lokale keuken en reis terug in de tijd met een bezoek aan het platteland. Maak kennis met de uitermate vriendelijke bevolking welke er alles aan zal doen om u thuis te laten voelen. Myanmar is de onontdekte parel van Zuidoost-Azië!

Lees meer

Cambodja

Uiteraard mag Cambodja niet in dit rijtje ontbreken. Het land huisvest het grootste religieuze monument ter wereld namelijk het tempelcomplex van Angkor. Wanneer je door de prachtige, eeuwenoude en reusachtige tempels wandelt, voel je je ineens heel erg klein. Naast deze overweldigende tempels, kent Cambodja ook een donkere geschiedenis. Onder het bewind van de Rode Khmer werden in de jaren '70 voornamelijk monniken, leerkrachten, artsen, militairen en intellectuelen geëxecuteerd. Dit was uiteindelijk ongeveer één derde van de bevolking! Deze verschrikkelijke periode heeft het hedendaagse Cambodja getekend. Veel mensen hebben deze duistere periode zelf meegemaakt en krijgen dagelijks nog te maken met de gevolgen ervan. Er wordt dan ook liever niet over dit onderwerp gepraat.

Cambodja is een land met een heftige geschiedenis en het behoort tot de armste landen ter wereld. Het loont de reiziger om voor vertrek het één en ander te lezen zodat je de mensen, hun tradities en normen en waarden ter plaatse beter begrijpt. Contact met de lokale bevolking kan in eerste instantie stroef verlopen, maar wanneer je respect toont, krijg je er ontzettend veel gastvrijheid voor terug en zal een bezoek aan Cambodja je voor altijd bijblijven.

Lees meer

Peru

Peru is onze favoriete cultuurbestemming in Latijns-Amerika. Het land van de Inca's beschikt over meer archeologische wonderen dan welke andere bestemming dan ook op dit continent. Het hoogtepunt van het land is toch wel de Machu Picchu, de best bewaarde Inca-stad op aarde en één van de zeven wereldwonderen. De stad werd in de 15 eeuw gebouwd en is niet door de Spaanse kolonisten ontdekt, waardoor het zo goed intact is gebleven.

Naast dit wereldwonder heeft Peru nog veel meer te bieden. Maak kennis met haar uiterst vriendelijke en kleurrijke bevolking en ervaar de spectaculaire Andestoppen. Geniet van de indrukwekkende architectuur en diepgewortelde cultuur in Peru's historische steden, en bezoek haar vele indrukwekkende eeuwenoude archeologische vondsten verspreid door het hele land!

Lees meer

Japan

Japan is op het gebied van cultuur uniek, en met geen enkele andere bestemming te vergelijken. Hier vind je nog eeuwenoude tradities afgewisseld met supermoderne technologieën. Van tempels en kastelen uit de tijd van de shoguns tot de allernieuwste snufjes op elektronicagebied. Van lieflijke oude dorpjes in bosrijke gebieden tot hypermoderne grote steden.

Als reiziger kun je met de supersnelle hogesnelheidstrein dwars door het land reizen maar ook ontspannen wandelen over een eeuwenoud samoerai pad. Spot de bekende geisha's en kom tot rust in een heerlijke onsen. Japan is een zeer diverse bestemming en uiteraard zal ook de smakelijke Japanse keuken (met haar wereldberoemde sushi) u nog erg lang bijblijven!

Lees meer

Indonesië

De naam voor een archipel die bestaat uit meer dan 14.000 eilanden, waarvan elk eiland weer een eigen cultuur heeft. Vaak leven er op een eiland ook meerdere stammen naast elkaar, met elk hun eigen manieren en gebruiken. Zo vind je op Sulawesi de Toraja-bevolking die een zeer bijzondere dodencultuur naleeft en woont in bijzonder gevormde huisjes. In Centraal Java staat de prachtige Borobudur tempel, een boeddhistisch heiligdom dat dateert uit de periode 750-850. In diezelfde buurt staat ook de Prambanan, het grootste Hindoe tempelcomplex van Indonesië welke vanaf het jaar 850 is gebouwd.

Wat reizen naar Indonesië ook zo aangenaam maakt, is het heerlijke lokale eten. Tijdens onze reizen, nemen we dan ook graag een excursie voor je op waarbij je meer te weten komt over de Indonesische keuken en haar unieke specerijen.

Door de grootte van het land en het grote aantal eilanden, kun je eenvoudig meerdere reizen maken waarbij je elke keer weer een ander deel van de Indonesische cultuur verkent!

Lees meer

Blank

Met Tico Reizen een mooie cultuurreis maken?

Ben jij benieuwd geworden naar deze bestemmingen? Neem dan eens een kijkje bij onze cultuurreizen, hier hebben wij onze favoriete cultuurreizen al voor je geselecteerd! Heb je er een mooie reis tussen zien staan? Neem dan contact op met onze reisspecialisten. We assisteren je graag met het samenstellen van een prachtige cultuurreis op maat naar één van onze bestemmingen wereldwijd!

Ontvang maandelijks onze nieuwsbrief vol reisinspiratie, verhalen en aanbiedingen

Bekijk onze privacyverklaring voor meer informatie over de verwerking van uw persoonsgegevens.

Ontvang maandelijks onze nieuwsbrief vol reisinspiratie, verhalen en aanbiedingen

Bekijk onze privacyverklaring voor meer informatie over de verwerking van uw persoonsgegevens.

© Tico Reizen 2024 - Privé-reizen op maat