Delen

11 januari 2019

Bezoek Sigiriya, de unieke leeuwenrots in Sri Lanka

Door: Jelisa Davids

Eén van de hoogtepunten tijdens mijn reis door Sri Lanka was een bezoek aan de bijzondere leeuwenrots (Sigiriya). De rots die je van verre boven het landschap ziet uitsteken, kent een interessante geschiedenis. In de 5e eeuw na Christus stond bovenop de rots het paleis van koning Kassapa. Zo kon hij van 200 meter hoogte zijn koninkrijk bewonderen. Na zijn dood werd het een boeddhistisch klooster. Tegenwoordig vind je enkel nog de overblijfselen van het paleis en de paleistuinen rondom de rots. De leeuwenrots is naast een cultureel belang ook een prachtig natuurverschijnsel!

Blank

Beklimmen van de Sigiriya rots

Al vroeg in de ochtend vertrokken we naar Sigiriya (betekent Leeuwenrots). Vroeg in de ochtend is het namelijk minder warm én zijn er minder mensen bij de rots. De meeste grote tourbussen arriveren rond 9 uur en we waren erg blij dat we voor een vroeg bezoek hadden gekozen. Na het deels verkennen van de omliggende hoftuinen, begonnen we aan de klim. De ca. 1.200 traptreden brengen je naar de top van de rots. Onderweg wandelden we langs bijzondere fresco’s waarop ‘wolkenmaagden’ zijn afgebeeld. De fresco’s zijn erg goed bewaard gebleven en het zijn dan ook erg geweldig om ze te zien!

Blank

Halverwege de beklimming rusten we even uit bij de restanten van de Leeuwenpoort. Ooit was hier een enorme leeuw uit de rots gehakt maar nu zijn er helaas alleen nog de poten van over. De smalle trap gaat vervolgens steil omhoog waarbij mensen zowel omhoog als naar beneden moeten. Dit kan soms zorgen voor opstoppingen, zeker wanneer het druk is. Uiteindelijk bereik je de top van de 200 meter hoge rots waar je wordt beloond met een prachtig uitzicht op de omgeving en tevens de interessante overblijfselen van het oude paleis.

Eenmaal beneden wandelen we wat rond in de prachtig aangelegde tuinen waar het heerlijk rustig is. Je kunt hier in de schaduw even bijkomen van de inspannende klim. Eenmaal terug in de tuk-tuk hebben we geluk, vlak voor ons steekt er een olifant de weg over! Het is mooi om te zien hoe mensen en dieren hier zo dicht op elkaar leven. Ik keer met een voldaan gevoel terug bij het hotel.

Blank

Bezoek Sigiriya met Tico Reizen

Een bezoek aan de rots was één van de hoogtepunten tijdens mijn reis door Sri Lanka. Wil jij de rots ook graag bezoeken? Neem contact met ons op! Wij assisteren graag met het samenstellen van een bijzondere individuele rondreis op maat.

18 dagen
Vanaf € 7.900,– p.p.
juni t/m augustus

Sri Lanka reis | Familiereis Sri Lanka

Deze heerlijke familiereis Sri Lanka laat u gedurende een periode van 3 weken kennis maken met het prachtige en zeer diverse Sri Lanka. U verblijft in fantastische familievriendelijke hotels, lodges en tentenkampen, gaat op safari en geniet van de prachtige stranden en culturele hoogtepunten. Er is daarnaast ruim voldoende tijd voor ontspanning.

Lees meer
Favoriet
15 dagen
Vanaf € 11.995,– p.p.
november t/m maart

Sri Lanka reis | Deluxe Sri Lanka

Maak kennis met Sri Lanka's mooiste hoogtepunten gedurende deze ruim 2-weekse luxe reis Sri lanka en overnacht in haar mooiste en meest sfeervolle accommodaties. U brengt een bezoek aan Anuradhapura, Sigiriya, de culturele stad Kandy, reist per trein door de hooglanden naar Hatton en sluit af aan de stranden van de prachtige zuidkust.

Lees meer

Ontvang maandelijks onze nieuwsbrief vol reisinspiratie, verhalen en aanbiedingen

Bekijk onze privacyverklaring voor meer informatie over de verwerking van uw persoonsgegevens.

Ontvang maandelijks onze nieuwsbrief vol reisinspiratie, verhalen en aanbiedingen

Bekijk onze privacyverklaring voor meer informatie over de verwerking van uw persoonsgegevens.

© Tico Reizen 2024 - Privé-reizen op maat