Delen

11 januari 2019

Bezoek Sigiriya, de unieke leeuwenrots in Sri Lanka

Blank
Door: Jelisa Davids

Eén van de hoogtepunten tijdens mijn reis door Sri Lanka was een bezoek aan de bijzondere leeuwenrots (Sigiriya). De rots die je van verre boven het landschap ziet uitsteken, kent een interessante geschiedenis. In de 5e eeuw na Christus stond bovenop de rots het paleis van koning Kassapa. Zo kon hij van 200 meter hoogte zijn koninkrijk bewonderen. Na zijn dood werd het een boeddhistisch klooster. Tegenwoordig vind je enkel nog de overblijfselen van het paleis en de paleistuinen rondom de rots. De leeuwenrots is naast een cultureel belang ook een prachtig natuurverschijnsel!

Blank

Beklimmen van de Sigiriya rots

Al vroeg in de ochtend vertrokken we naar Sigiriya (betekent Leeuwenrots). Vroeg in de ochtend is het namelijk minder warm én zijn er minder mensen bij de rots. De meeste grote tourbussen arriveren rond 9 uur en we waren erg blij dat we voor een vroeg bezoek hadden gekozen. Na het deels verkennen van de omliggende hoftuinen, begonnen we aan de klim. De ca. 1.200 traptreden brengen je naar de top van de rots. Onderweg wandelden we langs bijzondere fresco’s waarop ‘wolkenmaagden’ zijn afgebeeld. De fresco’s zijn erg goed bewaard gebleven en het zijn dan ook erg geweldig om ze te zien!

Blank

Halverwege de beklimming rusten we even uit bij de restanten van de Leeuwenpoort. Ooit was hier een enorme leeuw uit de rots gehakt maar nu zijn er helaas alleen nog de poten van over. De smalle trap gaat vervolgens steil omhoog waarbij mensen zowel omhoog als naar beneden moeten. Dit kan soms zorgen voor opstoppingen, zeker wanneer het druk is. Uiteindelijk bereik je de top van de 200 meter hoge rots waar je wordt beloond met een prachtig uitzicht op de omgeving en tevens de interessante overblijfselen van het oude paleis.

Eenmaal beneden wandelen we wat rond in de prachtig aangelegde tuinen waar het heerlijk rustig is. Je kunt hier in de schaduw even bijkomen van de inspannende klim. Eenmaal terug in de tuk-tuk hebben we geluk, vlak voor ons steekt er een olifant de weg over! Het is mooi om te zien hoe mensen en dieren hier zo dicht op elkaar leven. Ik keer met een voldaan gevoel terug bij het hotel.

Blank

Bezoek Sigiriya met Tico Reizen

Een bezoek aan de rots was één van de hoogtepunten tijdens mijn reis door Sri Lanka. Wil jij de rots ook graag bezoeken? Neem contact met ons op! Wij assisteren graag met het samenstellen van een bijzondere individuele rondreis op maat.

19 dagen
Vanaf € 3.725,– p.p.
juni t/m augustus

Sri Lanka reizen | Familiereis Sri Lanka zomervakantie

Deze familiereis laat u in een tijdsbestek van 19 dagen op een kindvriendelijke manier kennismaken met het mooie Sri Lanka. U verblijft in prachtige accommodaties en maakt interessante excursies die speciaal voor kinderen zijn geselecteerd. De reis start nabij Colombo waarna u naar het havenplaatsje Galle reist. Hierna bezoekt de hooglanden van Sri Lanka in de omgeving van Ella en het minder bekende Gal Oya National Park. U reist u verder naar het kustplaatsje Passikudah waar u heerlijk kunt ontspannen aan het strand alvorens u naar de Culturele Driehoek afreist. U eindigt deze reis nabij het Wilpattu National Park waar u een aantal prachtige safari's maakt!

Lees meer
17 dagen
Vanaf € 5.795,– p.p.
November t/m maart

Sri Lanka reizen | Sri Lanka Deluxe

Exclusieve luxe reis Sri Lanka waarbij u verblijft in bijzondere en unieke accommodaties. Samen met uw privé-gids reist u naar de Culturele Driehoek, Kandy, Nuwara Eliya en bezoekt de historische VOC stad Galle aan de zuidkust. De reis wordt afgesloten aan de zuidkust in een prachtig resort aan zee.

Lees meer
17 dagen
Vanaf € 3.450,– p.p.
April t/m september

Sri Lanka reizen | Sri Lanka Delight

Deze prachtige en veelzijdige rondreis Sri Lanka met uw eigen chauffeur laat u kennis maken met de mooiste bezienswaardigheden van het land. Ga op safari in het ongerepte Wilpattu National Park en geniet van de schitterende stranden aan de oostkust.

Lees meer

Ontvang ca. 4 keer per jaar onze nieuwsbrief vol reisinspiratie, verhalen en aanbiedingen.

Bekijk onze privacyverklaring voor meer informatie over de verwerking van uw persoonsgegevens.

© Tico Reizen 2017 - Privé reizen op maat