Logo bg white

Beste reistijd Westkust

Beste reistijd voor

Beste reistijd

april t/m oktober

De westkust van Amerika ligt op het noordelijk halfrond en daarom lopen de seizoen gelijk met die van Nederland. De temperaturen liggen doorgaans net iets hoger dan in Nederland door de meer zuidelijke ligging. De winters zijn milder en de zomers kunnen behoorlijk heet worden.

De beste reistijd ligt tussen april en oktober. In het voor- en najaar zijn de temperaturen doorgaans aangenaam. In de maanden juli en augustus kan het erg heet worden, dus als dit niet aan u besteed is dan kunt u deze maanden beter vermijden.

Indien u de mogelijkheid heeft om de maanden juli en augustus te mijden dan is dit altijd aan te raden, omdat het er naast dat het erg heet kan worden, ook erg druk kan zijn i.v.m. de schoolvakanties. De prijzen van accommodaties liggen een stuk hoger in deze periode en de mooiste bezienswaardigheden zullen meer toeschouwers hebben dan in de maanden net voor en net na de zomervakantie.

Een reis in de wintermaanden raden wij overigens niet af. Er valt over het algemeen wel meer regen in de wintermaanden, maar het regent niet vaak. Als het regent kan het wel flink regenen, dus dit is zeker wel iets om rekening mee te houden. Het is vaak een stuk minder koud dan de winters in Nederland.

jan feb mrt apr mei jun jul aug sep okt nov dec
°C 12 16 18 22 26 30 34 34 31 25 17 12
mm 99 72 65 31 8 3 1 2 9 25 68 65

Ontvang maandelijks onze nieuwsbrief vol reisinspiratie, verhalen en aanbiedingen

Bekijk onze privacyverklaring voor meer informatie over de verwerking van uw persoonsgegevens.

Ontvang maandelijks onze nieuwsbrief vol reisinspiratie, verhalen en aanbiedingen

Bekijk onze privacyverklaring voor meer informatie over de verwerking van uw persoonsgegevens.

© Tico Reizen 2024 - Privé-reizen op maat