Logo bg white

Praktische informatie Hawaii

Praktische informatie

Onderstaand treft u een overzicht aan van praktische informatie voor uw bezoek aan de Verenigde Staten die u kunt gebruiken in aanloop naar of tijdens uw reis door de Verenigde Staten.

Ligging

Hawaii is een eilandengroep ten westen van het vaste land van de Verenigde Staten in het Polynesische deel van de Grote Oceaan. Vanaf de Westkust van de Verenigde Staten is het nog ruim 5 uur vliegen naar Hawaii.

Blank

Tijdverschil

In Hawaii is het tijdens onze zomertijd 12 uur vroeger dan in Nederland en in onze wintertijd 11 uur vroeger dan in Nederland.

Reisdocumenten

Voor reizen naar de Verenigde Staten is een geldig Nederlands of Belgisch paspoort vereist. Ook kinderen dienen te beschikken over een eigen reisdocument. Indien u in het bezit bent van een andere nationaliteit, raden wij u aan contact op te nemen met uw reisspecialist van Tico, of de ambassade.

Blank

Visum

Een visum is voor de VS niet nodig bij een bezoek van 90 dagen. U dient wel een ESTA van te voren aan te vragen. U kunt zich uiterlijk 72 uur voor aankomst in de VS registeren. De aanvraag van deze elektronische reisvergunning (ESTA) bestaat uit het invullen van een vragenlijst via esta.cbp.dhs.gov. De registratie is twee jaar geldig en bedraagt ca. USD 21.

Rijbewijs

Uw Nederlandse of Belgische rijbewijs is geldig in de Verenigde Staten wanneer de vermelding ‘driving License’ op uw rijbewijs vermeldt staat. Een internationaal rijbewijs is niet nodig.

Valuta

De dollar is de nationale munt van de Verenigde Staten (US $). Deze is verdeeld in honderd dollarcenten, ook wel cents of pennies genoemd. De volgende muntsoorten in gebruik : nickel (5 cent), dime (10 cent), quarter (25 cent), half dollar (50 cent) en dollar (1 euro). Papieren geld is er in Amerika in 1, 2, 5, 10, 20, 50 en 100 dollarbiljetten.

Geldzaken

Indien uw bankpas beschikt over een Cirrus of Maestro logo, kunt u bij nagenoeg iedere bank pinnen. Het is dan ook handig om de lokale valuta te pinnen, in plaats van grote hoeveelheden mee te nemen vanuit Nederland. De Amerikanen pinnen voornamelijk met hun creditcard. Aangezien de meeste reizigers een auto huren, dient u zeker een creditcard mee te nemen. Deze is nodig voor het afschrijven van de borg.

Vervoer

Het reizen per huurauto is eigenlijk de meest comfortabele manier van reizen in de Verenigde Staten. De wegen zijn doorgaans geasfalteerd en van goede kwaliteit. Houd altijd rekening met de aangegeven snelheid. Verkeersboetes kunnen in Amerika erg oplopen, wat zonde zou zijn van uw mooie vakantie. Een navigatie bij de huurauto is doorgaans erg prijzig. Daarom is het aan te raden om zelf een navigatie mee te nemen met de kaart van Amerika. Indien u niet beschikt over een eigen navigatiesysteem, kunt u altijd gebruik maken van Maps.me of Google maps. Zorg er wel voor dat de kaarten van de omgeving van te voren zijn gedownload, het downloaden vereist namelijk internetverbinding. Tijdens het tanken is het gebruikelijk om eerst te betalen voordat u gaat tanken. Mocht u nog niet weten voor welk bedrag u wilt tanken, dan geeft u een indicatie door. Uiteindelijk wordt alleen het bedrag afgeschreven waarvoor u daadwerkelijk getankt heeft.

Elektriciteit

Het stroomnet in de Verenigde Staten is niet hetzelfde als dat in Nederland en België. In ons land gebruiken we 220 volt, echter in de Verenigde Staten is dat 110 volt. Daarnaast past de stekker niet in de wandcontactdoos, en dient u een speciale verloopstekker aan te schaffen. Mocht uw apparatuur niet geschikt zijn voor 120 volt, dan dient u ook een omvormer aan te schaffen. Het is handig om op reis een verlengsnoer met meerdere contacten mee te nemen. Hierdoor hoeft u slechts één verloopstekker nodig.

Mobiel bellen & internet

Wilt u er zeker van zijn dat u kunt bellen en gebeld kan worden in Amerika, dan kunt u het beste contact opnemen met uw provider. Het is afhankelijk van uw toestel en uw provider of u mobiel bereikbaar zult zijn in Amerika. Internet is in Amerika net als in Nederland onderdeel van het dagelijkse leven. In uw hotel zal dan ook in de meeste gevallen internet aanwezig zijn. In de lobby’s van de hotels is meestal WIFI aanwezig, maar vaak ook in de kamers zelf. Het gebruik van het internet in hotels is in de meeste gevallen gratis.

Veiligheid

Doorgaans is het reizen op Hawaii veilig, echter dient u wel altijd te waken voor bijvoorbeeld mogelijke zakkenrollers. Vooral in de drukkere steden dient u uw spullen nooit alleen achter te laten. Mocht uw veiligheid in Amerika in gevaar komen, kunt u gebruik maken van het alarmnummer. Het belangrijkste alarmnummer voor Amerika is 911. Met dit nummer kunt u de ambulance, brandweer en politie bereiken.

Gezondheid

De Verenigde Staten heeft doorgaans goede medische voorzieningen en veel ziektes komen niet voor. Specifieke vaccinaties zijn vaak niet nodig voor een bezoek aan Amerika. Adviezen wat betreft vaccinaties wijzigen regelmatig en daarom verwijzen wij u voor de meest up-to-date informatie over vaccinaties en overige gezondheidskwesties graag door naar het Landelijk Coördinatiecentrum Reizigersadvisering, GGD, Tropencentrum en/of uw huisarts.

Eten & drinken

Amerikanen staan natuurlijk bekend om de vele fastfood-ketens, echter is het aanbod van restaurants daarnaast zeer divers door de vele immigranten die het land rijk is. Eigenlijk is er voor ieder wel wat wils. Een typisch Amerikaans ontbijt zijn de American Pancakes met warme vruchten en maple syrup. Op een dinerkaart vindt u vaak hamburgers en andere vleesgerechten terug, maar er zijn ook veel plekken waar u Italiaans, Mexicaans, of sushi kunt eten.

Veel Amerikanen leven behoorlijk ongezond. Zo drinken zij veel frisdrank en om deze reden zal u op de menukaarten een groot aanbod aan frisdrank terugvinden.

Blank

Fooien

Het personeel dat in de dienstensector werkt, probeert u de best mogelijk service te bieden. Op deze manier hopen zij op een mooie fooi. De salarissen zijn vaak erg laag, aangezien deze gebaseerd zijn op de fooien die het personeel nog zullen krijgen. Amerikanen geven eigenlijk altijd fooi voor een service. In het restaurant bedraagt de fooi tussen de 15% en 20% van de rekening (zonder belasting). Controleer de bon of de fooi er al bij opgeteld is, vaak is dat wel het geval.

Religie

De meest voorkomend geloof is het christendom. Ongeveer 65% van de Amerikanen is christelijk. Door de komst van immigranten zijn er ook aanhangers van andere geloven. Er wonen moslims, boeddhisten, hindoeïsme en aanhangers van traditionele inheemse religies. Ongeveer een kwart van de bevolking hangt geen geloof aan.

Ontvang maandelijks onze nieuwsbrief vol reisinspiratie, verhalen en aanbiedingen

Bekijk onze privacyverklaring voor meer informatie over de verwerking van uw persoonsgegevens.

Ontvang maandelijks onze nieuwsbrief vol reisinspiratie, verhalen en aanbiedingen

Bekijk onze privacyverklaring voor meer informatie over de verwerking van uw persoonsgegevens.

© Tico Reizen 2024 - Privé-reizen op maat