Logo bg white

Avontuurlijke West-Australië rondreis 'Western Adventure'

35-daagse rondreis door Australië
Vanaf € 9.675,00 p.p.
mei t/m september
Charissa martens4850 %28new%29
Heeft u vragen?
×

Avontuurlijke 35-daagse West-Australië rondreis

Darwin is het startpunt van deze West-Australië rondreis. Via de indrukwekkende parken Kakadu en Nitmiluk arriveert u in Kununurra. Dit is het officiële startpunt van de befaamde Gibb River Road, een waar mekka voor de avontuurlijke reiziger. Het is één van de meest avontuurlijke routes voor een self-drive reis in Australië. U rijdt door rivieren en over niet geasfalteerde (stoffige!) wegen door Australisch ware outback. Een avontuurlijke reisinstelling is hier zeker een vereiste! Onderweg verblijft u in zogenaamde ‘cattle stations’, voormalige traditionele veehouderijen. Accommodatie onderweg is meestal zeer eenvoudig, maar bedenk u wel dat u zich hier in een zeer afgelegen gebied bevindt! Onderweg stopt u bij oogverblindende kloven. In Derby eindigt de Gibb.

Via de binnenlanden bij het Karijini National Park keert u weer terug bij de kust. U spendeert enkele dagen bij het Ningaloo Reef Marine Park, wat met haar spectaculaire onderwaterwereld zeker niet onder doet voor het wereldberoemde en zeer druk bezochte Great Barrier Reef aan Australisch populaire oostkust. Via Monkey Mia zakt u vervolgens verder zuidwaarts naar het Kalbarri en Nambung National Park. U eindigt uw West-Australië rondreis in de West-Australische stad Perth.


Bekijk het reisprogramma van deze West-Australië rondreis!

Vliegtuig
Over land
Boot
1
1

1: Vliegreis naar Australië

De West-Australië rondreis gaat vandaag van start! U vliegt vandaag vanaf Amsterdam Schiphol Airport met een gerenommeerde luchtvaartmaatschappij naar Darwin, gelegen in het noorden van Australië. De luchtvaartmaatschappij waar u mee vliegt is afhankelijk van de datum waarop u reist.

2
2

2: Aankomst Darwin

Na aankomst op de luchthaven van Darwin wordt u opgewacht door een vertegenwoordiger van ons lokale agentschap voor de transfer naar uw centraal gelegen verblijf.

 • ★★★★ Hilton Darwin Hotel (1n)

3
3

3: Darwin - Kakadu National Park

In de ochtend reist u op eigen gelegenheid naar het autoverhuurbedrijf voor de oplevering van uw huurauto (4WD Toyota Landcruiser of gelijkwaardig). Deze robuuste huurauto staat de komende 30 dagen van uw West-Australië rondreis tot uw beschikking.

U verlaat vandaag Darwin en rijdt in ca. 4 uur over een afstand van 300 kilometer naar het Kakadu National Park. Eventueel kunt u onderweg stoppen bij de Adelaide River waar u een zogenaamde ‘Jumping Crocodile Cruise’ kunt maken over de Adelaide River (duur: ca. 1 uur). Gedurende deze cruise vaart u door het koele regenwoud, en vaart u langs verschillende billabongs (riviertjes en kreken).

Even buiten Jabiru volgt de splitsing met de Oenelli Road, waar u rechtsaf slaat. Vanaf deze splitsing rijdt u in ca. 45 minuten naar de zgn. ‘Border Store’ waar u uiterlijk om 14:30 uur aanwezig dient te zijn. U kunt uw huurauto hier bewaakt parkeren. Om 15:00 uur stipt vertrekt een transfer (verzorgd door de lodge) naar de binnenlanden van het Kakadu National Park. U verblijft hier in een bijzonder en kleinschalig tentencomplex aan de rand van het park. Bij uw verblijf is half pension inbegrepen. Indien gewenst, is het ook mogelijk om te verblijven in de exclusieve safaritenten van Bamurru Plains, gelegen buiten het park, op de overstromingsvelden van de Mary rivier. Informeert u bij Tico naar de mogelijkheden en extra kosten voor deze West-Australië rondreis .

 • ★★★ Hawk Dreaming Wilderness Camp (3n – hp) Blank

Kakadu Nationaal Park

4
4

4 & 5: Kakadu National Park

Vrije dagen om het Kakadu National Park te ontdekken. Bezoek bijvoorbeeld de Ubirr Rots met een spectaculair uitzicht over de omliggende uitgestrekte ‘floodplains’ van Arnhemland. Erg mooi vandaag is een rondvlucht boven het park! Informeert u bij uw hotel naar de mogelijkheden en extra kosten.

6
6

6: Kakadu National Park - Nitmiluk National Park

U verlaat het Kakadu National Park en rijdt in ca. 3-4 uur over een afstand van zo’n 300 kilometer naar het Nitmiluk National Park. Uw accommodatie ligt zeer dichtbij de ingang van het prachtige park.

 • ★★★★ Cicada Lodge (2n)
"Tico is zeker een topper om in te schakelen bij de organisatie van een reis op maat door Australië. Prijs / kwaliteit is prima, de aanpassingen aan onze wensen waren perfect!"
Marinette & Jacqueline
7
7

7: Nitmiluk National Park

U heeft de hele dag om het park te bezoeken. U kunt een boottocht maken (ca. 2 uur) over de Katherine rivier, of gaan wandelen in deze prachtige natuur. Er zijn mooie wandelingen uitgestippeld die u kunt volgen. Ook erg leuk is om vandaag een kano te huren waarmee u op eigen gelegenheid de kloof kan verkennen. Een bijzondere ervaring tijdens uw West-Australië rondreis.

8
8

8: Nitmiluk National Park - Kununurra

Vandaag bent u de gehele dag onderweg en rijdt u naar Kununurra, gelegen op zo’n 550 kilometer ten westen van Katherine. U volgt de National Highway (nr. 1).

 • ★★★ Kimberley Grande (2n)
9
9

9: Kununurra & omgeving

Vrije dag in de omgeving. U kunt vanuit Kununurra een excursie maken naar Lake Argyle, gelegen op ca. 70 km van Kununurra. Per bus wordt u naar het meer gereden, waarna u aan boord stapt van een kleine cruiseboot om tussen de kloven door, over de Ord River terug te varen naar Kununurra.

Optioneel bij deze West-Australië rondreis (niet inbegrepen): u kunt vanochtend ook een spectaculiare scenic flight maken over het Bungle Bungle National Park. U vliegt in een klein vliegtuig over de iconen van het park: Diversion Dam, Lake Kununurra, Carr Boyd Range, Lake Argyle, Ord Dam en uiteraard de Bungle Bungles. De totale vluchtduur bedraagt ca. 2 uur.

Lake Argyle

10
10

10: Kununurra - El Questro Wilderness Park (Gibb River Road)

U verlaat Kununurra en vervolgt uw West-Australië rondreis naar het El Questro Wilderness Park (ca. 2 uur). U bevindt zich hier bij de start van de befaamde Gibb River Road. De komende dagen verblijft u op een zeer bijzondere locatie. El Questro beschikt over accommodaties in diverse prijsklasse, variërend van comfortabele tenten met eigen sanitair, tot luxe suites.

 • ★★★ Emma Gorge Resort (2n)
 • ★★★★★ El Questro Homestead (2n)

Video El Questro Homestead

11
11

11: El Questro Wilderness Park

Vrije dag in deze bijzondere omgeving. Informeert u bij El Questro naar de vele excursie-mogelijkheden die worden aangeboden.

12
12

12: El Questro - Mount Elizabeth (Gibb River Road)

Een lange rit staat vandaag op het programma naar uw volgende bestemming: Mount Elizabeth, een rit over een afstand van 280 kilometer. Mount Elizabeth functioneert nog altijd als cattle station en u kunt hier dan ook uitstekend paardrijden. Bij uw verblijf in Mount Elizabeth is half pension inbegrepen.

 • ★★ Mount Elizabeth Station (2n – hp)

Mount Elizabeth Cattle Station

13
13

13: Mount Elizabeth

Vrije dag in deze omgeving die u wederom zelf kunt invullen. U kunt een bezoek brengen aan de nabijgelegen Wunnumurra en Hann River Gorge waar u prachtig kunt wandelen bij een waterval. De gastheer/dame assisteert u graag bij het verzorgen van eventuele tours vandaag.

14
14

14: Mount Elizabeth - Mount Hart (Gibb River Road)

De ochtend heeft u nog vrij te besteden. U kunt een bezoek brengen aan de nabijgelegen Wunnumurra en Hann River Gorge waar u prachtig kunt wandelen bij een waterval. Informeert u ter plaatse naar de mogelijkheden en eventueel extra kosten voor tours.

Er staat wederom een prachtige dag op het programma. U rijdt vandaag in ca. 3½ uur (exclusief stops en omwegen) naar het volgende station: Mount Hart, gelegen in het hart van de King Leopold Range Conservation Park. De accommodatie in Mount Hart heeft gedeeld sanitair. Zeer zeker de moeite waard is een bezoek aan de Bell Gorge. Vanaf de Gibb River Road is het nog 50 kilometer landinwaarts, een rit van ca. 40-55 minuten, afhankelijk van de conditie van de weg. Belt u bij de afslag even met de satelliet telefoon naar de lodge, zodat men weet dat u onderweg bent.

 • ★★ Mount Hart Wilderness Lodge (2n – hp) Blank

Bell Gorge

15
15

15: Mount Hart

Vrije dag in het King Leopold Range Conservation Park. U kunt in de omgeving prachtig wandelen, of gaan zwemmen in een nabijgelegen meertje bij een spectaculaire kloof.

16
16

16: Mount Hart - Derby (Gibb River Road)

U rijdt vandaag het traject van Mount Hart naar Derby, een rit over een afstand van zo’n 250 kilometer. U kunt een bezoek brengen aan de Windjana Gorge, gelegen op zo’n anderhalf uur rijden van Mount Hart. Dit nationale park is erg goed bereikbaar en beslist de moeite waard. De kloof is ca. 100 meter breed en de wanden rijzen tot wel 100 meter de hoogte in aan beide zijden. In de Windjana Gorge ziet u vele zoetwaterkrokodillen langs de oevers van de rivier liggen. Al is deze soort niet al te gevaarlijk, toch is het niet aanbevolen om hier te zwemmen. Een bezoek aan de Windjana Gorge is een prachtige laatste stop op deze Gibb River Road, alvorens u vandaag in Derby arriveert.

U overnacht in het beste hotel wat er in de omgeving van Derby te vinden is. Dit is het einde van de Gibb River Road. In de omgeving van Derby kunt u stoppen bij de Prison Boab, een 1000 jaar oude Baobab boom met een omtrek van 14 meter. Indien u tijdig arriveert, kunt u in de middag paardrijden of één van de tours boeken bij het station waarbij u meer leert over het leven in dit afgelegen gebied.

 • ★★ Derby Lodge (1n)
17
17

17: Derby - Broome

U verlaat de ruige binnenlanden en reist vandaag naar uw volgende bestemming: het Ramada Eco Beach Resort, gelegen op ca. 1 uur ten zuiden van Broome. Mocht u liever in Broome zelf, of in het nabij Broome gelegen Cable Beach willen verblijven, dan kan dit uiteraard ook.

 • ★★★+ Ramada Eco Beach Resort (2n) Blank

Ramanda Eco Beach Resort

18
18

18: Broome & omgeving

Vrije dag in dit prachtige verlaten kustgebied. U kunt natuurlijk heerlijk ontspannen bij uw prachtige accommodatie en even bijkomen van de spectaculaire en zeer avontuurlijke reis die u de afgelopen dagen heeft afgelegd. Het Ramada Beach Resort biedt ook vele activiteiten die u ter plaatse kunt reserveren. Zo kunt u ter plaatse een ‘whale-watching’ boottocht boeken (juni t/m september), gaan vissen of een prachtige wandeling door de duinen maken.

19
19

19: Broome - Port Hedland

Vandaag staat er een lange rit over een afstand van ca. 450 kilometer (ca. 5-6 uur) naar uw volgende bestemming: Port Hedland. U vervolgt uw West-Australië rondreis vandaag over de Great Northern Highway (parallel aan de Indische Oceaan).

 • ★★★ The Esplanade Hotel Port Hedland (1n)
20
20

20: Port Hedland - Karijini National Park

U verlaat Port Hedland en reist via de 95 zuidwaarts over de Great Northern Highway naar het Karijini National Park vandaag. De afstand bedraagt zo’n 400 kilometer en trekt u dan ook gewoon een hele dag uit voor dit traject.

Karijini is een zeer spectaculair natuurgebied met vele kloven, sommigen miljoenen jaren oud. U verblijft in Karijini in een bijzondere accommodatie te midden van de prachtige natuur op basis van halfpension.

 • ★★★ Karijini Eco Retreat (3n – hp) Blank

Karijni Eco Retreat

21
21

21 & 22: Karijini National Park

Vrije dagen tijdens uw West-Australië rondreis om op ontdekkingstocht te gaan in dit bijzondere nationale park. Een bezoek aan de Joffre Gorge, Weano Gorge, Knox Gorge en Joffre Falls behoort tot de mogelijkheden.

23
23

23: Karijini National Park - Exmouth (Ningaloo Reef & Cape Rnge NP)

In ongeveer 8 uur (afstand bedraagt ca. 700 kilometer) rijdt u naar uw volgende onderkomen: Exmouth, uitvalsbasis voor een bezoek aan twee spectaculaire nationale parken van West-Australië. De reis voert via Tom Price, waar het verstandig is om nog even te tanken. De komende dagen verblijft u hier in een prachtige omgeving.

Het Exmouth Escape Resort is een uitstekend resort voor een verblijf van enkele dagen, maar wilt u daadwerkelijk iets unieks, dan kunt u kiezen voor verblijf in het zeer exclusieve Sal Salis Ningaloo Reef Retreat, gelegen op ca. 1 uur ten zuiden van Exmouth. U verblijft hier in een zeer bijzonder en comfortabel luxe tentencomplex waarbij het u aan werkelijk niets ontbreekt. Een zéér bijzondere ervaring! In Sal Salis verblijft u op basis van volpension.

 • ★★★+ Exmouth Escape Resort (3n)
 • ★★★★★ Sal Salis Ningaloo Reef Retreat (3n – vp) Blank

Video Sal Salis Ningaloo Reef Retreat

24
24

24 & 25: Exmouth & omgeving

Vrije dagen om te genieten van de omgeving en de rust nadat u de afgelopen dagen een fors aantal kilometers heeft afgelegd. U kunt gaan snorkelen of duiken, de uitrusting is ter plaatse te huren. Er zijn ook verschillende cruises en andere excursiemogelijkheden die u ter plaatse kunt boeken. Indien u in het juiste seizoen reist dan kunt u snorkelen met walvishaaien.

26
26

26: Exmouth - Carnarvon

U vervolgt vandaag uw West-Australië rondreis zuidwaarts over de National Highway (nr. 1) in ongeveer 5 uur (ca. 375 km) naar Carnarvon. Pal voor Carnarvon kunt u nog de ‘blowholes’ bekijken, een rotsformatie waartussen het zeewater tientallen meters hoog opspuit. Het stadje Carnarvon zelf is niet erg bijzonder, maar een overnachting is eigenlijk noodzakelijk om de rit naar Monkey Mia enigszins te onderbreken.

 • ★★★ Best Western Hospitality Inn Carnarvon (1n)
27
27

27: Carnarvon - Monkey Mia (Shark Bay)

U rijdt vandaag naar Monkey Mia, een rit over een afstand van ruim 350 kilometer (ca. 5 uur rijden). Onderweg loont het erg de moeite om te stoppen de hagelwitte stranden van Shell Beach en bij Hamelin Pool waar u stromateolieten kunt bezichtigen, rotsvormige formaties van blauwwier, de oudste levende organismen op aarde. Monkey Mia is gelegen in het Shark Bay World Heritage & Marine Park, wat in 1991 door UNESCO op de Werelderfgoed lijst geplaatst. Bij Monkey Mia heeft u grote kans om dolfijnen te zien, die hier erg dicht bij de branding komen. U kunt hier een heerlijke wandeling maken over de witte stranden.

 • ★★★ Monkey Mia Dolphin Resort (2n)

Alternatief voor Monkey Mia: Een erg leuk alternatief voor een verblijf in Monkey Mia, is een bezoek aan het prachtige eiland Dirk Hartog, te bereiken per boot vanuit Steep Point. Op dit kleinschalige eiland bevindt zich een leuke ecolodge
28
28

28: Monkey Mia (Shark Bay)

Vrije dag tijdens uw West-Australië rondreis. U kunt natuurlijk op zoek gaan naar de dolfijnen die zich hier erg makkelijk laten zien vanaf de stranden. Maar Monkey Mia heeft zoveel meer te bieden! U kunt vandaag een boottocht maken (bv op een catamaran), gaan snorkelen in het heldere water, een ritje maken op een kameel of een bezoek brengen aan het Shark Bay Interpretative & Discovery Center om zo meer te weten te komen over de historie van Shark Bay.

29
29

29: Monkey Mia - Kalbarri

U verlaat Monkey Mia en rijdt vandaag in ca. 4 uur naar uw volgende onderkomen: Kalbarri, uitvalsbasis voor een bezoek aan het gelijknamige National Park.

 • ★★★ Gecko Lodge (2n)
30
30

30: Kalbarri National Park

Vandaag heeft u alle tijd om het Kalbarri National Park op eigen gelegenheid te bezoeken.

31
31

31: Kalbarri National Park - Cervantes

U vervolgt uw West-Australië rondreis over de Indian Ocean Drive zuidwaarts. De te rijden afstand voor vandaag bedraagt ca. 380 kilometer. Afhankelijk van de duur van de stops onderweg bent u ca. 5-6 uur onderweg.

Onderweg passeert u het Yanchep National Park, een bijzonder park waar u diverse korte (en ook langere) wandelingen kunt maken door de Crystal Cave. Cervantes is de uitvalsbasis voor een bezoek aan het Nambung National Park. Dit park is bekend vanwege de wonderlijk gevormde Pinnacles, metershoge kalkstenen zuilen die eeuwenlang door de grille weersomstandigheden zijn gevormd.

 • ★★★ Pinnacles Edge Resort (1n)
32
32

32: Cervantes - Perth

De laatste etappe van uw prachtige West-Australië rondreis staat vandaag op het programma. U rijdt in ca. 2½ uur (200 km) naar Perth waar u de huurauto aan het eind van de middag dient in te leveren bij het stadskantoor van Hertz.

 • ★★★★ COMO The Treasury (2n)

COMO The Treasury

33
33

33: Perth

Vandaag heeft u een vrije dag in Perth om de stad op eigen gelegenheid te verkennen. Wandelt u door de groene parken en struint u over de aangename boulevard langs de oever van de Swan rivier.

34
34

34: Vertrek

Vandaag komt er helaas een einde aan de prachtige West-Australië rondreis. U heeft een transfer naar de luchthaven, waar u incheckt op uw vlucht terug naar huis.

35
35

35: Aankomst

Aankomst op Amsterdam Schiphol Airport.

Prijsindicatie voor deze West-Australië rondreis

Voor deze 35-daagse West-Australië rondreis dient u rekening te houden met een indicatie reissom van € 9.675 per persoon (bij deelname van 2 personen) op basis van verblijf in de eerst vermelde accommodaties.

Indien u wenst te verblijven in het prachtige El Questro Homestead & het Sal Salis dan dient u rekening te houden met een indicatie reissom van € 13.350 per persoon.


Deze prijsindicaties zijn inclusief alle vluchten (economy class). Voor business class vluchten geldt een toeslag.

Deze West-Australië rondreis is volledig naar wens aan te passen en uit te breiden.


Direct offerte aanvragen
Charissa Martens • Reisexpert Australië

Heeft u vragen?

Mail mij Bel mij

De perfecte aanvulling op deze reis!

Uniek arrangement
4 dagen
Vanaf € 1.880,– p.p.
mei t/m oktober

Australië arrangement | Exclusieve safari in Bamurru Plains (Noord)

Het exclusieve safaritentencomplex Bamurru Plains, gelegen in de uiterwaarden van de Mary rivier, aan de westzijde van het Kakadu National Park, is een spectaculaire locatie om enkele dagen te spenderen.

Lees meer

Wat kunt u van Tico verwachten?

De reisspecialisten van Tico hebben veel ervaring met de verzorging van de mooiste rondreizen door West-Australië. Zij kennen de verschillende regio's erg goed uit eigen ervaring. Uw transport, unieke accommodaties en activiteiten worden voor u geregeld zodat u optimaal kunt genieten van uw West-Australië rondreis!

Snelle service

Wij vinden het belangrijk u goed, maar ook snel van dienst te zijn. Onze reisexperts zullen persoonlijk contact met u opnemen en altijd zo spoedig mogelijk reageren op uw vragen.

Unieke accommodaties

Wij selecteren unieke en sfeervolle accommodaties die daadwerkelijk bijdragen aan uw ervaring. Grote, onpersoonlijke hotels proberen wij altijd te vermijden!

Genieten

Wij stellen het programma speciaal voor u samen. U hoeft dan ook alleen maar zorgeloos te genieten van de bijzondere accommodaties en alle schitterende bezienswaardigheden.

Ontvang maandelijks onze nieuwsbrief vol reisinspiratie, verhalen en aanbiedingen

Bekijk onze privacyverklaring voor meer informatie over de verwerking van uw persoonsgegevens.

Ontvang maandelijks onze nieuwsbrief vol reisinspiratie, verhalen en aanbiedingen

Bekijk onze privacyverklaring voor meer informatie over de verwerking van uw persoonsgegevens.

© Tico Reizen 2023 - Privé-reizen op maat