Logo bg white

Luxe rondreis Australië 'Southern Deluxe'

31-daagse rondreis door Australië
Vanaf € 14.900,00 p.p.
September t/m april
Charissa martens4850 %28new%29
Heeft u vragen?
×

Een zeer luxe rondreis Australië

Het zuiden van Australië heeft een ongekend indrukwekkende kustlijn en telt een aantal magnifieke natuurgebieden en nationale parken. Iedere avond verblijft u weer in één van Tico’s luxueuze voorkeursaccommodaties, welke wij met veel zorg voor u hebben geselecteerd.

Deze luxe rondreis Australië start in de West-Australische stad Perth. Per comfortabele huurauto reist u vervolgens naar het bourgondische hart van het zuidwesten: Margaret River waar u verblijft in de prachtige en zeer exclusieve Cape Lodge. Na uw bezoek aan Margaret River reist u per exclusieve Indian Pacific trein naar Adelaide waar u uw huurauto ophaalt voor de tocht naar de binnenlanden richting de Flinders Ranges, een spectaculair en ongerept stukje outback.
Via de Barossa Valley, waar Australië’s meest gerenommeerde wijnen vandaan komen, reist u vervolgens naar Kangaroo Island. Na een verblijf op dit schitterende eiland reist u verder naar de binnenlanden nabij het Grampians National Park, alvorens u terugreist naar de kust voor de rit over de spectaculaire Great Ocean Road, één van de mooiste kustroutes voor een self-drive ter wereld. Alvorens u uw luxe rondreis Australië eindigt in de mondaine stad Melbourne, brengt u nog enkele dagen door op het schiereiland Mornington.


Bekijk het volledige reisprogramma van deze luxe rondreis Australië!

Reisspecialiste Fraukje bracht speciaal voor Tico een bezoek aan Australië. Tijdens deze reis heeft zij enkele prachtige beelden geschoten die u terug kunt zien in de onderstaande video!

Vliegtuig
Over land
Boot
1
1

1: Vliegreis naar Australië

Het is zover: uw luxe rondreis Australië gaat vandaag beginnen! U vertrekt ‘s ochtends vanuit Amsterdam met een vlucht van Singapore Airlines naar de West-Australische stad Perth. U dient over te stappen in Singapore en arriveert de volgende dag rond het middaguur in Perth.

Uiteraard is het mogelijk om de lange reis te breken en één of enkele nachten in Singapore te verblijven.

2
2

2: Aankomst in Perth

U arriveert in de middag in Perth. Vanaf de luchthaven is een transfer geregeld naar uw prachtige hotel in het centrum van Perth.

 • ★★★★ COMO The Treasury (2n)

Video COMO The Treasury

3
3

3: Perth

Vandaag staat er een interessante volle dagexcursie op het programma. Na het ontbijt wordt u opgehaald door een privégids die u wegwijs zal maken in het centrum van Perth. U bezoekt historische plekken zoals de gouverneurswoning, de Barracks Arch en het raadshuis. Tevens wordt u ook naar en plek gebracht waar u prachtig uitzicht heeft op de skyline van de stad. De volgende stop is Willie Creeks Pearls, waar u een ca. 1 uur durende tour zal krijgen, tijdens welke u meer zal leren over de parelindustrie. Vervolgens begeeft u zich naar het Kings Park, waar u het prachtige park met haar bijzondere botanische tuinen kunt bewonderen. Na een mooie rit door de rijke buitenwijken van Perth bereikt u Cottesloe Beach waar u zal lunchen in het elegante Indiana Tea House. Na de lunch bezoekt u Fremantle, waar u enkele interessante gebouwen bekijkt en tijd heeft om te genieten van de lokale winkeltjes, de markt en bruisende cafés. Als u bent uitgekeken stapt u aan boord van een boot waarmee u terug vaart naar Perth via de prachtige Swan River. Vanaf de boot heeft u schitterend uitzicht op de 'million dollar' huizen, de parken en de idyllische rivier. Als de tour is afgelopen neemt u op eigen gelegenheid een taxi naar uw verblijf.

4
4

4: Perth - Margaret River

U gaat ’s ochtends op eigen gelegenheid naar het stadskantoor van Hertz voor de oplevering van uw huurauto (Toyota Kluger of gelijkwaardig). De huurauto staat de komende 4 dagen tot uw beschikking van uw luxe rondreis Australië.

U rijdt in ca. 3 uur over een afstand van 250 kilometer naar Margaret River, waar u verblijft in de exclusieve Cape Lodge.


 • ★★★★★ Cape Lodge (3n) Blank

Cape Lodge

5
5

5-6: Margaret River

Vrije dagen in deze prachtige omgeving die u geheel zelf kunt invullen. Trek er met uw huurauto op uit of leen een fiets om een bezoek te brengen aan één van de vele wijnhuizen voor een proeverij.

7
7

7: Margaret River - Perth

De ochtend heeft u nog vrij te besteden bij Margaret River. Wanneer u klaar bent voor de terugreis, rijdt u in ca. 3 uur terug naar Perth, waar u de huurauto inlevert.

 • ★★★★ COMO The Treasury (1n)
8
8

8-9: Perth - Exclusieve treinreis Per Indian Pacific naar Adelaide

’s Ochtends gaat u naar het treinstation van Perth waar u aan boord gaat van de Indian Pacific. U reist de komende 2 dagen aan boord van deze comfortabele trein naar Adelaide. Aan boord kunt u kiezen uit twee service niveau’s: de Gold service, of de Platinum service.

Voor meer informatie omtrent de diverse reisklassen, kunt u een bezoek brengen aan de website van Great Southern Rail. U verblijft in een tweepersoonscoupé met eigen sanitair.


 • Gold Service (2n – vp)
 • Platinum Service (2n – vp)


** Houdt u er rekening mee dat deze trein op slechts enkele dagen per maand vertrekt! U kunt het traject Perth - Adelaide eventueel ook vliegen**

Indian Pacific

10
10

10: Aankomst in Adelaide - Flinders Ranges

‘s Ochtends vroeg rijdt de Indian Pacific het station van Adelaide binnen. U verlaat de trein en gaat op eigen gelegenheid naar het stadskantoor van Hertz voor de oplevering van uw huurauto (Toyota Kluger of gelijkwaardig) welke de komende 19 dagen tot uw beschikking staat van uw luxe rondreis Australië.

U verlaat Adelaide en rijdt in ca. 4½ uur naar de spectaculaire locatie waar u de komende dagen gaat verblijven in de Flinders Ranges. De mooiste route is via Clare en Quorn. Het is een prachtige rit en onderweg kunt u stoppen in één van de vele dorpjes in de Clare Valley. Hier bevinden zich vele wijnhuizen, sommigen daterend uit de 19e eeuw.

Indien gewenst kunt u tegen een toeslag ook vliegen naar Flinders Range. Wij informeren u graag over de mogelijkheden.


U verblijft de komende dagen in een zeer bijzondere en kleinschalige accommodatie: Arkaba Conservancy. Deze typische Australische ‘homestead’ uit 1851 beschikt over slechts 5 luxe kamers. Het voelt dan ook niet als een hotel, eerder heeft u de ervaring bij iemand thuis te verblijven, echter wel met alle luxe en comfort van een exclusief hotel. Bij uw verblijf in Arkaba zijn alle maaltijden, geselecteerde dranken en dagelijkse wildlife safari activiteiten onder begeleiding van een gids inbegrepen.

 • ★★★★ Arkaba Conservancy (3n – ai) Blank

Arkaba Station

11
11

11-12: Flinders Ranges

Vrije dagen in deze zeer spectaculaire omgeving. Bij uw verblijf zijn dagelijks safari activiteiten per 4WD inbegrepen. U kunt eventueel ook per mountainbike de omgeving (deels) verkennen, een prachtige rondvlucht maken over o.a. Wilpena Pound of wandelen in de omgeving.

Speciaal voor Tico bezocht reisspecialiste Fraukje Arkaba!

13
13

13: Flinders Ranges - Tanunda (Barossa Valley)

Helaas komt uw verblijf in de Flinders Ranges vanochtend tot een einde. Na het ontbijt stapt u weer in uw huurauto en rijdt u terug richting Adelaide. U gaat echter niet naar Adelaide zelf, maar rijdt richting de Barossa vallei. U verblijft de komende dagen in The Louise, een exclusieve luxe accommodatie met een fanatisch restaurant, prachtig gelegen te midden van de wijnranken.

 • ★★★★ The Louise (3n – lo)

The Louise

14
14

14: Ballonvaart Barossa Valley

Deze ochtend staat er een excursie op het programma om nooit te vergeten. U zal namelijk met zonsopgang een prachtige ballonvaart maken over de Barossavallei! Een uur voordat de zon opkomt meldt u zich bij het Novotel Barossa Valley Resort, waar u verzameld. Als de zon aan de horizon verschijnt zal uw piloot uw vandaag naar grote hoogte meenemen. Vanuit de ballon heeft u spectaculair uitzicht over de prachtige wijnregio. De tocht duurt ca. 1 uur. Na deze enerverende vroege ochtend heeft u tijd om rustig te ontbijten.

De rest van de dag heeft u vrij te besteden.

15
15

15: Barossa Valley

Vrije dag in de Barossa Valley. U kunt er met uw huurauto, of een gehuurde fiets op uittrekken en een bezoek brengen aan één van de vele wijnhuizen. U kunt uiteraard ook heerlijk ontspannen bij The Louise, u laten masseren, en genieten van de fantastische keuken van het bijbehorende restaurant en de heerlijke wijnen.

Fantastische keuken

16
16

16: Tanunda - Kangaroo Island

U verlaat Barossa Valley en reist over een afstand van ca. 185 kilometer naar Cape Jervis, gelegen op het puntje van het schiereiland Fleurieu. Hier stapt u aan boord van de ferry die u in ca. 45 minuten naar Kangaroo Island brengt. U arriveert in Penneshaw. U verblijft de komende dagen in de prachtig gelegen Sea Dragon Lodge & Villas. Bij uw verblijf zijn alle maaltijden, een volle dag excursie en een halve dag excursie inbegrepen. De rest van de dag bent u vrij voor een uitgebreide verkenning van het eiland!

 • ★★★★ Sea Dragon Lodge & Villas (3n - deluxe spa eco villa)


17
17

17-18: Kangaroo Island

Vrije dagen op Kangaroo Island die u geheel naar eigen inzicht kunt invullen. U kunt het westelijke gedeelte van het eiland bezoeken bij het Flinders Chase National Park, één van de oudste en belangrijkste nationale parken van Zuid-Australië. Het park beslaat zo’n 20% van het hele eiland en is dan ook een beschermd natuurgebied. In het voorjaar ziet u hier een prachtig kleurenspel wanneer alles in bloei staat. Bij Admirals Arch, een oude kalkstenen grotformatie aan zee, leeft een kolonie Nieuw-Zeelandse zeehonden.

Bij Cape du Couedic kunt u ook een dergelijke grote kolonie observeren, maar ook bevinden zich hier de bijzondere ‘Remarkable Rocks’, bijzondere rotsformaties gelegen aan de rand van een steile klif. Ook leuk is een bezoek aan Koala Avenue tijdens uw luxe rondreis door Australië. Dit is gelegen pal buiten het park en in de gombomen zijn meestal koala’s te vinden. U kunt wandelen in het Kelly Hill Conservation Park en Point Ellen bij Vivonne Bay, recentelijk verkozen tot het mooiste strand van Australie. In deze baai strekt het witte zandstrand zich uit over een afstand van wel 5 kilometer.

U kunt wandelen over de verlaten stranden bij Seal Bay, Snellings of Stokes Bay, of een bezoekje brengen aan de zandduinen van ‘Little Sahara’ waar u een spectaculair uitzichtpunt heeft wanneer u deze beklimt! Bij het Parndana Wildlife Park worden zieke, gewonde, en ongewenste dieren opgevangen; een erg bijzonder project. Kangaroo Island biedt zoveel mogelijkheden tijdens deze luxe rondreis Australië!

Reisspecialiste Fraukje bezocht Kangaroo Island!

19
19

19: Kangaroo Island - Middleton

’s Ochtends kunt u nog een bezoek brengen aan Cape Willoughby en haar vuurtoren, het meest oostelijke puntje van het eiland. Hierna rijdt u naar Penneshaw waar u weer aan boord stapt van de Sealink ferry voor de overtocht naar Cape Jervis. Vanaf Cape Jervis is het een uurtje rijden naar Middleton. Middleton is een klein dorpje aan zee, waar u zal overnachten om de lange reis naar de Grampians te breken.

 • ★★★ Middleton Beach Huts (1n)

** Indien u in het hoogseizoen reist dan kunt u ook vanaf Kangaroo Island met een directe vlucht naar Melbourne vliegen. U slaat dan een klein stukje van de reis over. Tico informeert u graag over de mogelijkheden. **

Middleton Beach Huts

20
20

20: Middleton - Wartook Valley

Vandaag heeft u een lange reisdag voor de boeg. U vervolgt uw luxe rondreis vandaag richting Wartook Valley, gelegen aan de noordzijde van het Grampians National Park. Het is een rit van ca. 6 uur. U verblijft in de kleinschalige Meringa Springs Lodge.

 • ★★★★ Meringa Springs Lodge (3n)
21
21

21-22: The Grampians National Park

Vrije dagen in deze fantastische omgeving. Vele wandeltochten naar indrukwekkende uitzichtpunten als ‘The Balconies’ en ‘The Pinnacles’ behoren tot de mogelijkheden. Kaarten en gidsen waarin de wandelingen worden beschreven, zijn verkrijgbaar bij het bezoekerscentrum. Uiteraard kunt u ook heerlijk uitrusten in dit prachtige gebied.

23
23

23: Wartook Valley - Port Campbell (Great Ocean Road)

U verlaat de binnenlanden van de staat Victoria en reist zuidwaarts naar de wereldberoemde Great Ocean Road, één van ‘s werelds mooiste routes! Deze rit kan natuurlijk niet ontbreken tijdens uw luxe rondreis door Australië. De afstand vandaag is maar klein (het is ca. 3 uur rijden). U kunt een klein stukje omrijden via Port Fairy, wat een aardig kustplaatsje is. Op deze manier ziet u nét iets meer van deze prachtige route. U verblijft in Anchors, een zeer kleinschalige accommodatie, gelegen pal buiten Port Campbell. Vanuit uw kamer heeft u prachtig uitzicht op de ruige kust.


 • ★★★★ Anchors Port Campbell (2n)
24
24

24: Helikoptervlucht over de 12 Apostelen

In de ochtend maakt u een prachtige ca. 15 minuten durende helikoptervlucht vanuit Port Campbell. U ziet verschillende rotsformaties zoals natuurlijk de 12 Apostelen, Loch Ard Gorge, The Sentinel, The Arch en London Bridge. Indien gewenst zijn er ook langere vluchten mogelijk.

De middag kunt u geheel naar eigen inzicht besteden. Het is er de moeite om de 'Gourmet Food Trail' in uw programma op te nemen. U bezoekt dan op eigen gelegenheid kleine lokale boerderijen waar ze bijvoorbeeld kaas, of chocolade maken.

25
25

25: Port Campbell - Mornington Peninsula

In de ochtend rijdt naar het plaatsje Queenscliff, waar u met uw huurauto de oversteek maakt per lokale ferry naar het Mornington schiereiland (ferrytickets zijn inbegrepen). De overtocht duurt ca. 45 minuten. U arriveert in het plaatsje Sorrento. U rijdt naar het sfeervolle en exclusieve Jackalope, gelegen op de charmante Mornington Peninsula.


 • ★★★★ Jackalope (3n)

Jackalope

26
26

26-27: Mornington Peninsula

Vrije dagen die u geheel naar eigen inzicht kunt invullen. U kunt er met uw huurauto op uittrekken en bijvoorbeeld een bezoek brengen aan de vuurtoren of één van de vele wijngaarden. Een andere mogelijkheid is om naar Philip Island te rijden. Op dit prachtige eiland kunt u enkele wandelingen maken die zeker de moeite waard zijn, zoals bijvoorbeeld de wandeling naar de Pinnacles. Mocht u nog geen koala’s gezien hebben dan kunt u hier een bezoek brengen aan een opvangcentrum.

Verder kunt u deze dagen genieten van de uitstekende restaurants en prachtige stranden in de omgeving.

Restaurant Jackalope

28
28

28: Mornington Peninsula - Melbourne

Het einde van deze spectaculaire luxe rondreis door het prachtige zuiden van Australië welke enkele weken geleden begon in Perth, komt bijna tot een einde. Vandaag rijdt u het laatste traject met uw huurauto naar Melbourne, de hoofdstad van de staat Victoria. Het is een heerlijke stad om uw exclusieve reis af te sluiten. Tico heeft speciaal voor u een verblijf in The Lyall geselecteerd. Dit hotel ligt in de wijk South Yarra, een zeer trendy gedeelte van de stad waar zich vele leuke boetiekjes, designer shops en restaurants van wereldklasse bevinden.

 • ★★★★ The Lyall Hotel & Spa (2n)

The Lyall Hotel & Spa

29
29

29: Fietsexcursie Melbourne

In de ochtend meldt u zich op eigen gelegenheid bij het startpunt voor een ca. 4 uur durende fietstocht door de stad, waarbij u enkele hoogtepunten aandoet Blank. Uw gids zal u veel kunnen vertellen over het dagelijkse leven van de lokale bewoners en over de bijzonderheden van de stad. De namiddag kunt u geheel naar eigen inzicht invullen.

30
30

30: Vertrek

Helaas komt de luxe rondreis Australië vandaag tot een einde. Overdag bent u nog vrij in Melbourne. Houdt u er wel rekening mee dat u officieel ’s ochtends dient uit te checken.

’s Avonds reist u op eigen gelegenheid naar de luchthaven van Melbourne. U vliegt met Singapore Airlines terug naar Amsterdam, uiteraard weer met een overstap in Singapore.

** Uiteraard is het ook mogelijk om met een andere vliegtuigmaatschappij te vliegen**

31
31

31: Aankomst

Aankomst op Amsterdam Schiphol Airport.

Prijsindicatie voor deze luxe rondreis Australië

Voor deze 31-daagse luxe rondreis Australië rondreis dient u rekening te houden met een indicatie reissom van € 14.900 per persoon (bij deelname van 2 personen) op basis van verblijf in de speciaal geselecteerde exclusieve accommodaties.

Inbegrepen:
Deze prijsindicaties zijn inclusief alle vluchten en gebaseerd op laagseizoentarieven. Deze luxe rondreis Australië is volledig naar wens aan te passen en uit te breiden.


Direct offerte aanvragen
Charissa Martens • Reisexpert Australië

Heeft u vragen?

Mail mij Bel mij

De perfecte aanvulling op deze reis!

Uniek arrangement
4 dagen
Vanaf € 2.120,– p.p.
oktober t/m april

Australië arrangement | Emirates One&Only Wolgan Valley (Oost)

Het Emirates One&Only Wolgan Valley Resort is gesitueerd in de Blue Mountains, op nog geen 3 uur rijden van Sydney. Dit bijzondere verblijf biedt een van de meest exclusieve ervaringen in geheel Australië. De combinatie van overweldigende natuur, een schitterend verblijf en top service zorgen voor een ervaring die nog lang bij zal blijven!

Lees meer

Wat kunt u van Tico verwachten?

De reisspecialisten van Tico hebben veel ervaring met de verzorging van de mooiste luxe rondreizen door Australië. Zij kennen de verschillende regio's erg goed uit eigen ervaring. Uw transport, unieke accommodaties en activiteiten worden voor u geregeld zodat u optimaal kunt genieten van uw luxe rondreis Australië

Snelle service

Wij vinden het belangrijk u goed, maar ook snel van dienst te zijn. Onze reisexperts zullen persoonlijk contact met u opnemen en altijd zo spoedig mogelijk reageren op uw vragen.

Unieke accommodaties

Wij selecteren bijzondere en unieke accommodaties die daadwerkelijk bijdragen aan uw ervaring.

Genieten

Wij stellen het programma speciaal voor u samen. U hoeft dan ook alleen maar zorgeloos te genieten van de bijzondere accommodaties en alle schitterende bezienswaardigheden.

Ontvang maandelijks onze nieuwsbrief vol reisinspiratie, verhalen en aanbiedingen

Bekijk onze privacyverklaring voor meer informatie over de verwerking van uw persoonsgegevens.

Ontvang maandelijks onze nieuwsbrief vol reisinspiratie, verhalen en aanbiedingen

Bekijk onze privacyverklaring voor meer informatie over de verwerking van uw persoonsgegevens.

© Tico Reizen 2024 - Privé-reizen op maat