Logo bg white

Luxe rondreis Australië 'Southern Deluxe'

31-daagse rondreis door Australië
Vanaf € 11.615,00 p.p.
September t/m april
Charissa 2018
Heeft u vragen?
×

Een zeer luxe rondreis Australië

Het zuiden van Australië heeft een ongekend indrukwekkende kustlijn en telt een aantal magnifieke natuurgebieden en nationale parken. Iedere avond verblijft u weer in één van Tico’s luxueuze voorkeursaccommodaties, welke wij met veel zorg voor u hebben geselecteerd.

Deze luxe rondreis Australië start in de West-Australische stad Perth. Per comfortabele huurauto reist u vervolgens naar het bourgondische hart van het zuidwesten: Margaret River waar u verblijft in de prachtige en zeer exclusieve Cape Lodge. Na uw bezoek aan Margaret River reist u per exclusieve Indian Pacific trein naar Adelaide waar u uw huurauto ophaalt voor de tocht naar de binnenlanden richting de Flinders Ranges, een spectaculair en ongerept stukje outback.
Via de Barossa Valley, waar Australië’s meest gerenommeerde wijnen vandaan komen, reist u vervolgens naar Kangaroo Island. Na een verblijf in de gerenommeerde Southern Ocean Lodge reist u verder naar de binnenlanden nabij het Grampians National Park, alvorens u terugreist naar de kust voor de rit over de spectaculaire Great Ocean Road, één van de mooiste kustroutes voor een self-drive ter wereld. Alvorens u uw luxe rondreis Australië eindigt in de mondaine stad Melbourne, brengt u nog enkele dagen door op het schiereiland Mornington.


Bekijk het volledige reisprogramma van deze luxe rondreis Australië!

Reisspecialiste Fraukje bracht speciaal voor Tico een bezoek aan Australië. Tijdens deze reis heeft zij enkele prachtige beelden geschoten die u terug kunt zien in de onderstaande video!

Vliegtuig
Over land
Boot
1
1

1: Vliegreis naar Australië

Het is zover: uw luxe rondreis Australië gaat vandaag beginnen! U vertrekt ‘s ochtends vanuit Amsterdam met een vlucht van Singapore Airlines naar de West-Australische stad Perth. U dient over te stappen in Singapore en arriveert de volgende dag rond het middaguur in Perth.

Uiteraard is het mogelijk om de lange reis te breken en één of enkele nachten in Singapore te verblijven. Wij nemen met alle plezier het stopover programma Singapore voor u op in uw offerte.

2
2

2: Aankomst in Perth

U arriveert in de middag in Perth. Vanaf de luchthaven is een transfer geregeld naar uw prachtige hotel in het centrum van Perth.

 • ★★★★ COMO The Treasury (2n)

Video COMO The Treasury

3
3

3: Perth

Vandaag heeft u een vrije dag in Perth om de stad op eigen gelegenheid te verkennen. Wandelt u door haar groene parken en struint u over de aangename boulevard langs de oever van de Swan rivier.

4
4

4: Perth - Margaret River

U gaat ’s ochtends op eigen gelegenheid naar het stadskantoor van het Hertz voor de oplevering van uw huurauto (Toyota Kluger of gelijkwaardig). De huurauto staat de komende 4 dagen tot uw beschikking van uw luxe rondreis Australië tot uw beschikking.

U rijdt in ca. 3 uur over een afstand van 250 kilometer naar Margaret River, waar u verblijft in de exclusieve Cape Lodge.


 • ★★★★★ Cape Lodge (3n)

Cape Lodge

5
5

5-6: Margaret River

Vrije dagen in deze prachtige omgeving die u geheel zelf kunt invullen. Trek er met uw huurauto op uit of leen een fiets om een bezoek te brengen aan één van de vele wijnhuizen voor een proeverij.

7
7

7: Margaret River - Perth

De ochtend heeft u nog vrij te besteden bij Margaret River. Wanneer u klaar bent voor de terugreis, rijdt u in ca. 3 uur terug naar Perth, waar u de huurauto inlevert.

 • ★★★★ The Richardson Hotel & Spa (1n – deluxe kamer)
8
8

8-9: Perth - Exclusieve treinreis Per Indian Pacific naar Adelaide

’s Ochtends gaat u naar het treinstation van Perth waar u aan boord gaat van de Indian Pacific. U reist de komende 2 dagen aan boord van deze comfortabele trein naar Adelaide. Aan boord kunt u kiezen uit twee service niveau’s: de Gold service, of de Platinum service.

Voor meer informatie omtrent de diverse reisklassen, kunt u een bezoek brengen aan de website van Great Southern Rail. U verblijft in een tweepersoonscoupé met eigen sanitair.

 • Gold Service (2n – vp)
 • Platinum Service (2n – vp)

Indian Pacific

10
10

10: Aankomst in Adelaide - Flinders Ranges

‘s Ochtends vroeg rijdt de Indian Pacific het station van Adelaide binnen. U verlaat de trein en gaat op eigen gelegenheid naar het stadskantoor van Hertz voor de oplevering van uw huurauto (Toyota Kluger of gelijkwaardig) welke de komende 19 dagen tot uw beschikking staat van uw exclusieve rondreis Australië.

U verlaat Adelaide en rijdt in ca. 4½ uur naar de spectaculaire locatie waar u de komende dagen gaat verblijven in de Flinders Ranges. De mooiste route is via Clare en Quorn. Het is een prachtige rit en onderweg kunt u stoppen in één van de vele dorpjes in de Clare Valley. Hier bevinden zich vele wijnhuizen, sommigen daterend uit de 19e eeuw.


U verblijft de komende dagen in een zeer bijzondere en kleinschalige accommodatie: Arkaba Conservancy. Deze typische Australische ‘homestead’ uit 1851 beschikt over slechts 5 luxe kamers. Het voelt dan ook niet als een hotel, eerder heeft u de ervaring bij iemand thuis te verblijven, echter wel met alle luxe en comfort van een exclusief hotel. Bij uw verblijf in Arkaba zijn alle maaltijden, geselecteerde dranken en dagelijkse wildlife safari activiteiten onder begeleiding van een gids inbegrepen.


 • ★★★★ Arkaba Conservancy (3n – ai)

Arkaba Station

11
11

11-12: Flinders Ranges

Vrije dagen in deze zeer spectaculaire omgeving. Bij uw verblijf zijn dagelijks safari activiteiten per 4WD inbegrepen. U kunt eventueel ook per mountainbike de omgeving (deels) verkennen, een prachtige rondvlucht maken over o.a. Wilpena Pound of wandelen in de omgeving.

Speciaal voor Tico bezocht reisspecialiste Fraukje Arkaba!

13
13

13: Flinders Ranges - Tanunda (Barossa Valley)

Helaas komt uw verblijf in de Flinders Ranges vanochtend tot een einde. Na het ontbijt stapt u weer in uw huurauto en rijdt u terug richting Adelaide. U gaat echter niet naar Adelaide zelf, maar rijdt richting de Barossa vallei. U verblijft de komende dagen in The Louise, een exclusieve luxe accommodatie met een fanatisch restaurant, prachtig gelegen te midden van de wijnranken.

 • ★★★★ The Louise (3n – lo)

The Louise

14
14

14-15: Barossa Valley

Vrije dagen in de Barossa Valley. U kunt er met uw huurauto op uittrekken en een bezoek brengen aan één van de vele wijnhuizen. U kunt uiteraard ook heerlijk ontspannen bij The Louise, u laten masseren, en genieten van de fantastische keuken van het bijbehorende restaurant en de heerlijke wijnen. Het is eventueel ook mogelijk om een ballonvaart over de Barossa vallei te maken. Informeert u bij The Louise naar de mogelijkheden en extra kosten.

16
16

16: Tanunda - Kangaroo Island

U verlaat Barossa Valley en reist over een afstand van ca. 185 kilometer naar Cape Jervis, gelegen op het puntje van het schiereiland Fleurieu. Hier stapt u aan boord van de ferry¹ die u in ca. 45 minuten naar Kangaroo Island brengt. U arriveert in Penneshaw. U kunt eerst naar de Southern Ocean Lodge rijden, waar u de komende dagen verblijft. Deze zeer exclusieve lodge is gelegen in Hanson Bay, aan de zuidwestkust van het eiland. Haar locatie is adembenemend, bovenop een klif met spectaculair uitzicht op de ruige zee. Bij uw verblijf is volpension inbegrepen. De rest van de dag bent u vrij voor een uitgebreide verkenning van het eiland!

 • ★★★★★ Southern Ocean Lodge (3n – flinders suite)

Filmpje van de Southern Ocean Lodge

17
17

17-18: Kangaroo Island

Vrije dagen op Kangaroo Island die u geheel naar eigen inzicht kunt invullen. U kunt het westelijke gedeelte van het eiland bezoeken bij het Flinders Chase National Park, één van de oudste en belangrijkste nationale parken van Zuid-Australië. Het park beslaat zo’n 20% van het hele eiland en is dan ook een beschermd natuurgebied. In het voorjaar ziet u hier een prachtig kleurenspel wanneer de alles in bloei staat. Bij Admirals Arch, een oude kalkstenen grotformatie aan zee, leeft een kolonie Nieuw-Zeelandse zeehonden.

Bij Cape du Couedic kunt u ook een dergelijke grote kolonie observeren, maar ook bevinden zich hier de bijzondere ‘Remarkable Rocks’, bijzondere rotsformaties gelegen aan de rand van een steile klif. Ook leuk is een bezoek aan Koala Avenue tijdens uw luxe rondreis door Australië. Dit is gelegen pal buiten het park en in de gombomen zijn meestal koala’s te vinden. U kunt wandelen in het Kelly Hill Conservation Park en Point Ellen bij Vivonne Bay, recentelijk verkozen tot Australië’s mooiste strand. In deze baai strekt het witte zandstrand zich uit over een afstand van wel 5 kilometer.

U kunt wandelen over de verlaten stranden bij Seal Bay, Snellings of Stokes Bay, of een bezoekje brengen aan de zandduinen van ‘Little Sahara’ waar u een spectaculair uitzichtpunt heeft wanneer u deze beklimt! Bij het Parndana Wildlife Park worden zieke, gewonde, en ongewenste dieren opgevangen; een erg bijzonder project. Kangaroo Island biedt zoveel mogelijkheden tijdens deze luxe rondreis Australië!

Reisspecialiste Fraukje bezocht Kangaroo Island!

19
19

19: Kangaroo Island - Robe

’s Ochtends kunt u nog een bezoek brengen aan Cape Willoughby en haar vuurtoren, het meest oostelijke puntje van het eiland. Hierna rijdt u naar Penneshaw waar u weer aan boord stapt van de Sealink ferry voor de overtocht naar Cape Jervis. Vanaf Cape Jervis is het nog ca. 4 uur rijden naar Robe. U passeert het Coorong National Park, grenzend aan zee. Het park bestaat voor een groot gedeelte uit een gigantisch moeras achter de indrukwekkende duinpartijen. Robe is een klein vissersstadje, gelegen aan de Zuid-Oost kust van Australië.

 • ★★★ Robe House (1n – lo)
20
20

20: Robe - Wartook Valley

U vervolgt uw luxe rondreis vandaag richting Wartook Valley, gelegen aan de noordzijde van het Grampians National Park. Het is een rit van ca. 4-5 uur. U verblijft in de kleinschalige Meringa Springs Lodge.

 • ★★★★ Meringa Springs Lodge (3n – spa villa)
21
21

21-22: The Grampians National Park

Vrije dagen in deze fantastische omgeving. Vele wandeltochten naar indrukwekkende uitzichtpunten als ‘The Balconies’ en ‘The Pinnacles’ behoren tot de mogelijkheden. Kaarten en gidsen waarin de wandelingen worden beschreven, zijn verkrijgbaar bij het bezoekerscentrum. Uiteraard kunt u ook heerlijk uitrusten in dit prachtige gebied.

23
23

23: Wartook Valley - Port Fairy

U verlaat de binnenlanden van de staat Victoria en reist zuidwaarts naar het kleine havenplaatsje Port Fairy. Houdt u rekening met een rijtijd van ca. 3 uur. U verblijft vanavond in Port Fairy in een aangenaam boutique hotel, gelegen aan het water.

 • ★★★★ Oscar’s Waterfront Boutique Hotel (1n – lo)
24
24

24: Port Fairy - Port Campbell ( Great Ocean Road)

Vandaag staat een spectaculaire rit op het programma over de wereldberoemde Great Ocean Road, één van ‘s werelds mooiste routes! Deze rit kan natuurlijk niet ontbreken tijdens uw luxe rondreis door Australië. De afstand vandaag is maar klein (het is ca. 2 uur rijden). Uiteraard kunt u zoveel tijd als nodig uittrekken voor de rit. Er zijn immers onderweg ontzettend veel mogelijkheden om te stoppen. U verblijft in Anchors, een zeer kleinschalige accommodatie, gelegen pal buiten Port Campbell. Vanuit uw kamer heeft u prachtig uitzicht op de ruige kust.

 • ★★★★ Anchors Port Campbell (1n)
25
25

25: Helikoptervlucht Port Campbell - Mornington Peninsula

In de ochtend maakt u een prachtige ca. 15 minuten durende helikoptervlucht vanuit Port Campbell. U ziet verschillende rotsformaties zoals natuurlijk de 12 Apostelen, Loch Ard Gorge, The Sentinel, The Arch en London Bridge. Indien gewenst zijn er ook langere vluchten mogelijk. Informeert u bij Tico naar de mogelijkheden en extra kosten.

U rijdt naar het plaatsje Queenscliff, waar u met uw huurauto de oversteek maakt per lokale ferry naar het Mornington schiereiland (ferrytickets zijn inbegrepen). De overtocht duurt ca. 45 minuten. U arriveert in het plaatsje Sorrento. U rijdt naar het sfeervolle en exclusieve Big Blue Backyard, gelegen aan St. Andrews Beach. Big Blue Backyard is zonder twijfel de meest sfeervolle accommodatie van het schiereiland!


 • ★★★★ Big Blue Backyard (3n – beach hideaway – lo)
26
26

26-27: Mornington Peninsula

Vrije dagen. U kunt er met uw huurauto op uittrekken en bijvoorbeeld een bezoek brengen aan de vuurtoren of één van de vele wijngaarden.

28
28

28: Mornington Peninsula - Melbourne

Het einde van deze spectaculaire luxe rondreis door het prachtige zuiden van Australië welke enkele weken geleden begon in Perth, komt bijna tot een einde. Vandaag rijdt u het laatste traject met uw huurauto naar Melbourne, de hoofdstad van de staat Victoria. Het is een heerlijke stad om uw exclusieve reis af te sluiten. Tico heeft speciaal voor u een verblijf in The Lyall geselecteerd. Dit hotel ligt in de wijk South Yarra, een zeer trendy gedeelte van de stad waar zich vele leuke boetiekjes, designer shops en restaurants van wereldklasse bevinden.

 • ★★★★ The Lyall Hotel & Spa (2n)

The Lyall Hotel & Spa

29
29

29: Melbourne

Vrije dag in de gezellige stad Melbourne. Er zijn vele bezienswaardigheden; een bezoek aan het Melbourne Museum is de moeite waard, de Botanische tuinen zijn een oase van rust en een fantastisch uitzicht over de stad heeft u vanaf de Rialto Tower. U kunt een leuke stads tour maken met de City Circle tram. Deze tram is gratis en rijdt een rondje door de binnenstad. Of neem een tram naar St. Kilda, het strand van Melbourne. Voor het diner ’s avonds zijn er vele goede restaurants in bijvoorbeeld Chinatown of in Southbank aan de Yarra rivier.

30
30

30: Vertrek

Helaas komt de luxe rondreis Australië vandaag tot een einde. Overdag bent u nog vrij in Melbourne. Houdt u er wel rekening mee dat u officieel ’s ochtends dient uit te checken.

’s Avonds reist u op eigen gelegenheid naar de luchthaven van Melbourne. U vliegt met Singapore Airlines terug naar Amsterdam, uiteraard weer met een overstap in Singapore.

31
31

31: Aankomst

Aankomst in Amsterdam.

Prijsindicatie voor deze luxe rondreis Australië

Voor deze 31-daagse luxe rondreis Australië rondreis dient u rekening te houden met een indicatie reissom van € 11.650 per persoon (bij deelname van 2 personen) op basis van verblijf in de speciaal geselecteerde exclusieve accommodaties.

Wenst u aan boord van de Indian Pacific in een Platinum coupé te verblijven, dan geldt er een toeslag van ca. € 860 per persoon.

Inbegrepen:
Deze prijsindicaties zijn inclusief alle vluchten en gebaseerd op laagseizoentarieven. Deze luxe rondreis Australië is volledig naar wens aan te passen en uit te breiden.


Direct offerte aanvragen
Charissa Martens • Reisexpert Australië

Heeft u vragen?

Mail mij Bel mij

Wat kunt u van Tico verwachten?

De reisspecialisten van Tico hebben veel ervaring met de verzorging van de mooiste luxe rondreizen door Australië. Zij kennen de verschillende regio's erg goed uit eigen ervaring. Uw transport, unieke accommodaties en activiteiten worden voor u geregeld zodat u optimaal kunt genieten van uw luxe rondreis Australië

Snelle service

Wij vinden het belangrijk u goed, maar ook snel van dienst te zijn. Onze reisexperts zullen persoonlijk contact met u opnemen en snel reageren op uw vragen.

Unieke accommodaties

Wij selecteren bijzondere en unieke accommodaties die daadwerkelijk bijdragen aan uw ervaring.

Genieten

Wij stellen het programma speciaal voor u samen. U hoeft dan ook alleen maar zorgeloos te genieten van de bijzondere accommodaties en alle schitterende bezienswaardigheden.

Ontvang maandelijks onze nieuwsbrief vol reisinspiratie, verhalen en aanbiedingen.

Bekijk onze privacyverklaring voor meer informatie over de verwerking van uw persoonsgegevens.

© Tico Reizen 2017 - Privé reizen op maat