Logo bg white

Arkaba Walk

4-daags arrangement Australië
Prijs op aanvraag
maart t/m oktober
Charissa martens4850 %28new%29
Heeft u vragen?
×

Arkaba Walk

De Arkaba Walk kun je omschrijven als een heuse wildbush-ervaring in de iconische outback in Australie. Het is een 4-daagse volledig verzorgde wandeling waarin u alle facetten treft die de Australische natuur te bieden heeft; van droge rivierbeddingen, geïsoleerde 'waterholes' tot prachtige glooiende heuvels. Dit alles vindt u rondom de befaamde Wilpena Pound.

De Arkaba Walk is een van de meest populaire wandelingen van Australië. Tijdens de wandeling wordt u door ervaren en gepassioneerde gidsen, geënthousiasmeerd voor de aanwezige flora en fauna die deze regio rijk is. Niet meer dan 10 mede-wandelaars zullen u vergezellen door dit prachtige 60.000 hectare groot beschermde privé-eigendom dat een ongeëvenaarde ervaring biedt met indrukwekkende vergezichten en een waarin u heel even het gevoel vergeet van tijd en ruimte.

Let op: U kunt deze wandeling enkel maken in de periode maart t/m oktober. De wandeling start standaard op een donderdag en enkele keren ook op een vrijdag.

Vliegtuig
Over land
Boot
1
1

1: Arkaba Homestead - Black’s Gap

De Arkaba Walk gaat van start op Hawker’s vliegveld, waar u ofwel per vliegtuig vanuit Adelaide arriveert, ofwel heen wordt gebracht vanuit de Arkaba Homestead. Hier ontmoet u uw medewandelaars. Een 45-minuten durende autotrip brengt u vervolgens naar Wilpena Pound. De prachtige wandeling start vanuit het Wilpena Resort en zal zo’n 13 km bedragen en eindigen ín Wilpena Pound. De route zigzagt over een vlak terrein waarna de weg ongeveer 1,5 km lang geleidelijk daalt om uiteindelijk op de rand van de “Pound” uit te komen. De weg klimt daarna zo’n 200 meter om tenslotte zo’n 1 kilometer steiler te dalen, totdat u uiteindelijke uitkomt bij het Arkaba Conservancy and Black’s Gap Camp. Blank

Avontuurlijker slapen kan bijna niet; u zal de nacht doorbrengen in een Australische pioniersslaapzak die u zal beschermen tegen de natuurlijke elementen. De slaapruimte is een houten veranda, deels afgeschermd tegen de wind en regen maar open genoeg om van het uitzicht te genieten – zowel overdag als ‘s nachts, wanneer een prachtige sterrenhemel uw deel zal zijn.

Overnachting in een swag-bed

2
2

2: Black’s Gap - Elder camp

Vandaag is wellicht het meest indrukwekkende deel van de wandeling, beginnend in Black Gap kronkelend door rivierbeddingen leidend westwaarts naar een aantal groene glooiende heuvels. De eerste twee kilometer zal u de route volgen van de befaamde Heysen hike door Black’s Gap vervolgend in een kilometer lange klim. Na dit steile gedeelte wordt u op de top van de Red Range getrakteerd op een fantastisch uitzicht op de Ikara Flinders Ranges.

Gelukkig hoeft u zelf niet te slepen met uw bagage en slaapzak. Deze worden getransporteerd met een auto naar uw volgende bestemming, het Elder Camp. Blank Rond 17:30 zal u arriveren op uw eindbestemming voor een welverdiende bush shower incluis uitzicht, een 3 gangen diner en wederom een prachtige nacht onder de talloze aanwezige sterren.

Terwijl u aankomt op dit kamp wordt de bush-douche gevuld met water dat verwarmd is boven een vuur en met de hand wordt gevuld, zodat u kunt genieten van een fijne warme douche!

3
3

3: Elder Camp - Arkaba Homestead

U zal vandaag verschillende soorten Australische habitats doorkruizen terwijl u verder zuidoostwaarts wandelt. Beginnend aan de voet van de Elder Range, wat nog heuvelachtig gebied is, wordt de route vervolgd door Mallee, een origineel naaldboombos, om daarna Slaty Creek aan te doen. Zelfs in het droge seizoen wordt hier water vastgehouden waardoor u soms de mogelijkheid wordt geboden kristal water te drinken uit de ijskoude bronnen. Dalend vanaf de rand van de top van de prachtige Red Range naar de Arkaba Creek die plaats biedt aan honderden rode Eucalyptusbomen. Er worden talloze stops gemaakt om te rusten en te genieten van een heerlijke lunch. In de loop van de middag komt u aan op uw eindbestemming, het prachtig gerenoveerde Arkaba Homestead. Hier kunt u genieten van de exclusieve Wild Bush luxe in de vorm van een heerlijk bereide avondmaaltijd geserveerd met een perfecte zuid-Australische wijn.

  • ★★★★ Arkaba Homestead (1n) Blank


Het gerestoreerde Arkaba’s Homestead is een exclusieve outback-ervaring. Terwijl de indeling van het originele, uit 1850 stammende hotel, is behouden heeft elke kamer een eigen karakter en is vernoemd naar kolonisten, ontdekkingsreizigers of oud-eigenaren. Elk van de vijf kamers heeft z’n eigen badkamer en leidt naar een schaduwrijke veranda met prive-vergezichten op de naastgelegen ranges.

4
4

4: Vertrek

Geniet van een luie morgen in de Arkaba Homestead waar u voldoende tijd hebt om een historische wandeling te maken naar de Arkaba Woolshed. U kunt er voor kiezen om terug te vliegen naar Adelaide (hiervoor geldt een toeslag), of om opgehaald te worden voor een pittoreske transfer door prachtige outback-dorpjes met wijnproeverij en lunch in de Clare Valley.


**Indien gewenst kunt u uw verblijf in Arkaba Homestead met één of meerdere nachten verlengen**

Prijsindicatie voor dit bijzondere Australië-arrangement

De prijs voor de arrangement is op aanvraag.

Indien gewenst kunt u optioneel nog een of meerdere nachten bij boeken in de Arkaba Homestead.


Direct offerte aanvragen
Charissa Martens • Reisexpert Australië

Heeft u vragen?

Mail mij Bel mij

Wat kunt u van Tico verwachten?

De reisspecialisten van Tico hebben veel ervaring met de verzorging van de mooiste reizen door Australië. Zij kennen de verschillende regio's erg goed uit eigen ervaring en kunnen dan ook probleemloos de perfecte reis voor u samenstellen.

Snelle service

Wij vinden het belangrijk u goed, maar ook snel van dienst te zijn. Onze reisexperts zullen persoonlijk contact met u opnemen en altijd zo spoedig mogelijk reageren op uw vragen.

Unieke accommodaties

Wij selecteren unieke en sfeervolle accommodaties die daadwerkelijk bijdragen aan uw ervaring. Grote, onpersoonlijke hotels proberen wij altijd te vermijden!

Genieten

Wij stellen het programma speciaal voor u samen. U hoeft dan ook alleen maar zorgeloos te genieten van de bijzondere accommodaties en alle schitterende bezienswaardigheden.

Ontvang maandelijks onze nieuwsbrief vol reisinspiratie, verhalen en aanbiedingen

Bekijk onze privacyverklaring voor meer informatie over de verwerking van uw persoonsgegevens.

Ontvang maandelijks onze nieuwsbrief vol reisinspiratie, verhalen en aanbiedingen

Bekijk onze privacyverklaring voor meer informatie over de verwerking van uw persoonsgegevens.

© Tico Reizen 2024 - Privé-reizen op maat