Logo bg white

De Victoria Falls watervallen

3-daags arrangement Botswana
Vanaf € 650,00 p.p.
Gehele jaar
Gemma hanrath
Heeft u vragen?
×

Victoria Falls bezoek aan het begin of einde van uw Botswana reis

Op de grens van Zimbabwe en Zambia (en vlakbij Botswana) bevinden zich een van de spectaculairste watervallen ter wereld. De Zambezi rivier stort zich over een breedte van ruim 1,5 kilometer met enorme snelheid 60 tot 100 meter naar beneden. De lokale naam van de watervallen is ’Mosi oa Tunya’ (ofwel donderende rook) vanwege de mist en het geluid die ontstaan als het water naar beneden valt.

Een tour naar de watervallen en een river cruise over de Zambezi rivier zijn absolute aanraders! En een helikoptervlucht over de watervallen ook een 'once in een lifetime' ervaring! De hoeveelheid water zich die met grote snelheid naar beneden stort, is afhankelijk van het seizoen:

  • Van maart t/m mei zijn de watervallen op volle kracht. Door de hoeveelheid water ontstaat er wel mist, wat het maken van goede foto's lastiger maakt.
  • In januari, februari en juni t/m augustus is het water medium level.
  • Van september t/m december is de waterstand lager, maar is een bezoek doorgaans nog steeds de moeite waard.


1
1

dag 1: Aankomst Victoria Falls

Vandaag komt u aan in Victoria Falls. U kunt over land in 1,5 uur vanuit Kasane in Botswana naar 'Vic Falls' reizen of arriveert per vliegtuig vanuit Johannesburg of Windhoek (Namibië). U wordt afgezet bij uw accommodatie en kunt de rest van de dag vrij besteden.

Batonka Guest House biedt 27 kamers aan en ligt op loopafstand van het centrum. Het Victoria Falls Hotel 'the grand old lady of the falls' is niet weg te denken uit Victoria Falls; een iconisch hotel wat de koloniale sfeer ademt van weleer. Met haar 161 kamers is ze prachtig gelegen nabij de watervallen en in sommige maanden ziet u de spray van de watervallen al vanaf het hotel. De Old Drift Lodge is een fantastische accommodatie voor mensen die op zoek zijn naar luxe en rust. Deze lodge ligt direct aan de rivier, ongeveer 20 minuten ten noorden van Victoria Falls. Tijdens uw verblijf bij Old Drift zijn alle maaltijden, drankjes en excursies inbegrepen.


  • ★★★ Batonka Guest House (2n - ontbijt)
  • ★★★★ Victoria Falls Hotel (2n - ontbijt)
  • ★★★★+ Old Drift Lodge (2n - all inclusive)

Old Drift Lodge

2
2

dag 2: Victoria Falls


In de ochtend wordt u opgehaald bij uw hotel en maakt u een privé excursie met gids naar de watervallen. Op de grens tussen Zimbabwe en Zambia bevinden zich deze wereldberoemde watervallen. De Zambezi rivier stort zich over een breedte van meer dan 1,5 kilometer met enorme snelheid 60 tot 100 meter naar beneden. Zelfs vanuit het dorp ziet u de mist die de waterval veroorzaakt.


De middag heeft u vrij te besteden. Een river cruise over de Zambezi rivier is een fantastische invulling (eventueel met diner) en ook een helikoptertocht over de watervallen behoort tot de mogelijkheden. Een fantastische manier om de watervallen in hun grootsheid vanuit de lucht te zien! Met name in de maanden maart tot en met mei is dit een aanrader, dan bevatten de watervallen het meeste water. Wanneer u verblijft bij Batonka of het Victoria Falls Hotel verblijft u op loopafstand van het stadje Victoria Falls. De Old Drift Lodge ligt direct aan de Zambezi rivier op ca. 20 minuten ten noordwesten van 'Vic Falls'. Bij uw verblijf bij de Old Drift Lodge verblijft u op all inclusive basis en zijn alle maaltijden, drankjes en excursies inbegrepen.

Zambezi river cruise

3
3

dag 3: Vertrek


Na het ontbijt heeft u een transfer naar de luchthaven van Victoria Falls of naar Kasane, gelegen in Botswana. Door deze verbindingen is een bezoek aan de Vic Falls gemakkelijk te combineren met een rondreis door Botswana, Zuid-Afrika of Namibië. Wij adviseren u graag over alle mogelijkheden. Neemt u contact met ons op voor een offerte voor een prachtige reis?

Prijsindicatie voor dit Victoria Falls arrangement:


Voor dit 3-daagse arrangement kunt u (bij deelname van 2 personen) rekening houden met een indicatie reissom van:

  • € 650 per persoon (bij verblijf in de Batonka Guest House)
  • € 1.000 per persoon (bij verblijf in het Victoria Falls Hotel)
  • € 1.280 per persoon (bij verblijf in de Old Drift Lodge)


Bovenstaande prijzen zijn inclusief verblijf in de lodge naar keuze, transfers van/naar Victoria Falls airport en Kasane airport in Botswana. Bij Batonka Guest House en het Victoria Falls Hotel is enkel het ontbijt inbegrepen. Bij Old Drift lodge verblijf u op all inclusive basis en zijn alle maaltijden, drankjes en alle aangeboden excursies gedurende uw verblijf inbegrepen.

U kunt dit arrangement niet los boeken, maar we verwerken een bezoek aan Victoria Falls graag voor u in een uitgebreid reisprogramma. Contacteert u ons via info@tico.nl, het offerteformulier of telefonisch via 020 788 7777 zodat wij een mooie offerte voor u uit kunnen werken?


Direct offerte aanvragen
Gemma Hanrath • Reisexpert Botswana

Heeft u vragen?

Mail mij Bel mij

Wat kunt u van Tico verwachten?

De reisspecialisten van Tico hebben veel ervaring met de verzorging van de mooiste reizen door Botswana. Zij kennen de verschillende regio's erg goed uit eigen ervaring en kunnen dan ook probleemloos de perfecte reis voor u samenstellen.

Snelle service

Wij vinden het belangrijk u goed, maar ook snel van dienst te zijn. Onze reisexperts zullen persoonlijk contact met u opnemen en altijd zo spoedig mogelijk reageren op uw vragen.

Reisvoorstel op maat

Uw unieke reisvoorstel bevat een fantastisch reisprogramma en prachtige accommodaties, speciaal door Tico geselecteerd op locatie, sfeer en kleinschaligheid.

Genieten tijdens de reis

U hoeft tijdens de rondreis alleen maar te genieten van de bijzondere accommodaties, de schitterende bezienswaardigheden en het georganiseerde vervoer.

Ontvang maandelijks onze nieuwsbrief vol reisinspiratie, verhalen en aanbiedingen

Bekijk onze privacyverklaring voor meer informatie over de verwerking van uw persoonsgegevens.

Ontvang maandelijks onze nieuwsbrief vol reisinspiratie, verhalen en aanbiedingen

Bekijk onze privacyverklaring voor meer informatie over de verwerking van uw persoonsgegevens.

© Tico Reizen 2023 - Privé-reizen op maat