Logo bg white

Savute Botswana arrangement

3-daags arrangement Botswana
Vanaf € 1.200,00 p.p.
Mei t/m oktober
Gemma hanrath
Heeft u vragen?
×

Savute Botswana: Chobe National Park

Savute (ook geschreven als Savuti) is gelegen in het westen van Chobe en is voornamelijk bekend om het moeras en de Savute rivier. Vanaf 1982 heeft er geen water gestroomd en stond de bedding volledig droog. Sinds 2010 zorgt het moerasgebied van Linyanti (waarschijnlijk door een verschuiving van de tektonische platen) voor nieuwe watertoevoer en stroomt er weer water door de rivier en is Savute weer een waterrijk gebied met een grote aantrekkingskracht voor vogels en wildlife. Het gebied is begroeid met struikgewassen (acacia, camelthorn) en hier en daar een eeuwenoude baobab boom. In deze omgeving worden vaak luipaarden, leeuwen, hyena’s, wilde honden en grote aantallen olifanten, buffels en zebra’s gezien. Daarnaast zijn bij diverse heuvels in Savute rotstekeningen gevonden van de vroegere bewoners van Botswana.

Vliegtuig
Over land
Boot
1
1

1: Aankomst Savute

Vandaag vliegt u met een chartervliegtuig naar Savute, gelegen in het westen van het Chobe National Park. De luchthaven van vertrek zal op uw programma worden aangepast. Het kleine toestel vliegt laag over en biedt een prachtig zicht op de wetlands en vele riviertjes. Aangekomen op de airstrip wordt u verwelkomd door een vertegenwoordiger van de lodge en naar uw accommodatie gebracht. U verblijft de komende dagen op basis van full-inclusive dus alle maaltijden, standaard drankjes en activiteiten zijn inbegrepen. Wanneer u op tijd arriveert staat vandaag in de middag al de eerste prachtige game drive op het programma!

  • ★★★ Savute Under Canvas (2n)
  • ★★★+ Savute Safari Lodge (2n)
  • ★★★★ Savute Elephant Camp (2n)

'Belmond' Savute Elephant Camp filmpje:

2
2

2: Savute

De Savute rivierbedding heeft vele jaren drooggestaan, maar sinds 2010 stroomt er weer water door. De rivier ontspringt in het moerasgebied van Linyanti en stroomt dan als een smalle lus door een droog gebied naar het Chobe National Park waar het eindigt in het moerasgebied van Savute. In het droge seizoen zijn vele dieren te vinden in het moerasgebied. Vandaag staan diverse prachtige safariactiviteiten op het programma waarin u de omgeving en de aanwezig dieren leert kennen. De lodge biedt diverse excursies aan die zijn inbegrepen bij uw verblijf. U maakt een game drive per 4WD safari voertuig en zult vaak door het moeras rijden. In deze omgeving zijn op meerdere plaatsen rotstekeningen gevonden van vroegere bewoners. Mogelijk behoort een bezoek aan een van deze tekeningen tijdens uw verblijf ook tot de mogelijkheden.

3
3

3: Vertrek

Na het ontbijt wordt u teruggereden naar de airstrip vanwaar u per chartervlucht naar een volgende bestemming naar keuze vliegt.

Prijsindicatie voor dit Botswana arrangement

Tijdens deze 3-daags arrangement in Savuti, Botswana, dient u rekening te houden met een indicatie reissom vanaf €1200 per persoon (bij deelname van 2 personen).


Direct offerte aanvragen
Gemma Hanrath • Reisexpert Botswana

Heeft u vragen?

Mail mij Bel mij

Wat kunt u van Tico verwachten?

De reisspecialisten van Tico hebben veel ervaring met de verzorging van de mooiste reizen door Botswana. Zij kennen de verschillende regio's erg goed uit eigen ervaring en kunnen dan ook probleemloos de perfecte reis voor u samenstellen.

Snelle service

Wij vinden het belangrijk u goed, maar ook snel van dienst te zijn. Onze reisexperts zullen persoonlijk contact met u opnemen en altijd zo spoedig mogelijk reageren op uw vragen.

Reisvoorstel op maat

Uw unieke reisvoorstel bevat een fantastisch reisprogramma en prachtige accommodaties, speciaal door Tico geselecteerd op locatie, sfeer en kleinschaligheid.

Genieten tijdens de reis

U hoeft tijdens de rondreis alleen maar te genieten van de bijzondere accommodaties, de schitterende bezienswaardigheden en het georganiseerde vervoer.

Ontvang maandelijks onze nieuwsbrief vol reisinspiratie, verhalen en aanbiedingen.

Bekijk onze privacyverklaring voor meer informatie over de verwerking van uw persoonsgegevens.

© Tico Reizen 2017 - Privé reizen op maat