Logo bg white

Prachtige safari reis 'Botswana Delight'

11-daagse rondreis door Botswana
Vanaf € 9.650,00 p.p.
Gehele jaar
Gemma hanrath
Heeft u vragen?
×

Prachtige safari reis door ongerept Botswana


Deze 'Botswana Delight' safari reis brengt u in 11 dagen langs diverse prachtige hoogtepunten van Botswana. De reis vindt plaats op individuele basis en het vervoer is gebaseerd op transfers en onvergetelijke chartervluchtjes.

U begint de reis met een directe vlucht vanuit Amsterdam naar Johannesburg. Na een comfortabele overnachting vliegt u door naar Botswana waar de reis begint in de onwaarschijnlijk mooie Okavango Delta. De dagen zijn gevuld met vele excursies per 4WD safarivoertuig, motorboot of per ‘mokoro’, een uitgeholde boomstam. Hierna vliegt u door naar Savute, een prachtig en niet vaak bezocht deel aan de westelijke grens van Chobe National Park en het thuis van grote kuddes olifanten en ander wild zoals buffels en leeuwen. Uw dagen bij Savute zijn gevuld met het maken van mooie excursies, ontspannen bij de lodge en het genieten van uitstekende maaltijden. U vliegt naar Kasane in het uiterste noordoosten van Botswana en reist vanuit hier over land naar Zimbabwe. De reis wordt afgesloten met een bezoek aan de Victoria watervallen. De overnachtingen vinden in Botswana plaats op all inclusive basis, dat wil zeggen dat alle maaltijden, drankjes, high-tea en meerdere excursies per dag inbegrepen zijn. Mocht u langer de tijd hebben dan is de reis uiteraard uit de breiden en zijn meerdere bestemmingen toe te voegen.


Reisspecialist Gemma maakt een videoverslag van haar reis door Botswana. Bekijk het volledige reisprogramma van deze onvergetelijke Botswana safari reis!

Vliegtuig
Over land
Boot
1
1

dag 1: Vliegreis naar Johannesburg


Uw schitterende safarireis langs de mooiste hoogtepunten van Botswana begint vandaag! U reist in de ochtend op eigen gelegenheid naar de luchthaven Amsterdam Airport Schiphol en checkt in. Een directe vlucht van KLM brengt u vanuit Amsterdam in minder dan 11 uur naar Johannesburg waar u in de avond zult arriveren. Na aankomst haalt u de bagage op en gaat u lopend of per shuttle service naar uw nabijgelegen accommodatie voor vanavond. U overnacht nabij de luchthaven van Johannesburg zodat u de volgende ochtend gemakkelijk door kunt reizen naar Botswana.

 • ★★★ City Lodge O.R. Tambo (1n - ontbijt)
 • ★★★+ African Rock Hotel (1n - ontbijt)
 • ★★★★ Intercontinental O.R. Tambo (1n - ontbijt)
2
2

dag 2: Johannesburg – Okavango Delta


In de ochtend gaat u lopend of per shuttle terug naar de luchthaven waar u incheckt voor de vliegreis naar Maun in Botswana. Op de kleine luchthaven van Maun staat een chartervluchtje te wachten om u naar de Okavango Delta te brengen. De Okavango is een van de grootste attracties van Botswana en is een van de meest waardevolle en minst aangetaste wetlands van de wereld. Hoewel de meeste rivierdelta's uitmonden in zee, eindigt de Okavango in de Kalahari woestijn. De oorsprong van de Okavango rivier ligt in Angola, waar de rivier Cubango wordt genoemd.

Na aankomst op de airstrip heeft u een transfer naar de lodge. U verblijft tijdens uw gehele Botswana safari reis op full-inclusive basis en alle maaltijden, transfers, standaard drankjes en activiteiten zijn inbegrepen. Vanmiddag staat er al een mooie eerste activiteit op het programma. Afhankelijk van de beschikbaarheid en de periode waarin uw reis zal plaatsvinden selecteren we een van onderstaande prachtige lodge óf een mooi passend alternatief.

 • ★★★+ Xugana / Khwai Tented / Okuti (3n - all incl.)
 • ★★★★ Nxabega / Xaranna (3n - all inclusive)
 • ★★★★★ Zarafa / Duba Plains (3n - all inclusive)
 • Xugana Island Lodge video:

  3
  3

  dag 3 & 4: Okavango


  Ook deze dagen staan diverse prachtige activiteiten op het programma in dit waterrijke gebied. De Okavango Delta is ’s werelds grootste binnenlandse delta. De delta zorgt voor een indrukwekkende 95% van al het oppervlaktewater in Botswana. De lodge biedt diverse excursies aan die zijn inbegrepen bij uw verblijf. U maakt een game drive per 4WD safari voertuig, maakt een wandeling op een van de eilandjes of verkent de wateren in een gemotoriseerde boot of in een mokoro (een traditionele uitgeholde boomstam). De activiteiten die u kunt ondernemen hangen af van de periode waarin u verblijft en de ligging van de lodge. Camps zijn grofweg onder te verdelen in dry camps, mixed camps en wet camps waardoor u een idee hebt van de activiteiten die voor u op het programma zullen staan. Vanaf november t/m maart is de waterstand in de delta normaalgesproken het laagst.

  De Okavango kent vele rivierbossen en weelderige graslandschappen. Het gebied is rijk aan talrijke vogelsoorten en het hele jaar door maakt u goede kans onder andere leeuwen, luipaarden, cheeta’s, olifanten, wilde honden, zebra’s litschiewaterbokken te zien Blank.

  Safari activiteiten in de Okavango

  5
  5

  dag 5: Okavango - Savuti


  In de ochtend pakt u na het ontbijt (en mogelijk na een vroege ochtend drive) de tassen en wordt u naar de airstrip gereden. Vanaf hier vliegt u met een chartervliegtuigje naar Savuti, aan de westelijke grens van het Chobe National Park. Het kleine toestel vliegt laag over en biedt een prachtig zicht op de wetlands en vele riviertjes. Aangekomen op de airstrip wordt u verwelkomd door een vertegenwoordiger van de lodge en naar uw accommodatie gebracht. U verblijft de komende dagen van uw safari reis Botswana bij een van onderstaande lodges naar keuze en verblijf op basis van all inclusive. Alle maaltijden, standaard drankjes en activiteiten zijn dus inbegrepen. Vandaag staat er in de middag al de eerste prachtige game drive op het programma!

  De Savuti (ook geschreven als Savute) rivierbedding heeft vele jaren drooggestaan, maar sinds 2010 stroomt er weer water door. De rivier ontspringt in het moerasgebied van Linyanti en stroomt dan als een smalle lus door een droog gebied naar het Chobe National Park waar het eindigt in het moerasgebied van Savuti.

  • ★★★+ Ghoha Hills (3n - all inclusive)
  • ★★★★ King's Pool Camp (3n - all inclusive)

  Ghoha Hills Savuti Lodge filmpje:

  6
  6

  dag 6 & 7: Savuti (Chobe NP)


  Vandaag staan diverse prachtige safari-activiteiten op het programma waarin u de omgeving en de aanwezige dieren leert kennen. De lodge biedt diverse excursies aan die zijn inbegrepen bij uw verblijf. Doorgaans begint de dag vroeg met met een ochtenddrive, gevolgd door een brunch. In de middag (vaak het heetst van de dag) heeft u een paar uur die u naar eigen inzicht kunt besteden bij de lodge. Einde middag staat de high tea voor u klaar en maakt u een sundowner drive. U maakt een game drives per 4WD safari voertuig en gaat op zoek naar de mooiste dieren, groot en klein.

  "Wij hebben een fantastische reis naar Afrika gehad. Logistiek klopte het allemaal. Dit is voor Afrika heel bijzonder. Een compliment voor u en de lokale agent. Op de lodges zijn wij heel gastvrij en vriendelijk ontvangen. Het eten en drinken was van zeer goede kwaliteit en was ruim voorhanden."
  Tico-reizigers

  Wilde hond in Savute

  8
  8

  dag 8: Savute – Kasane – Victoria Falls (Zimbabwe)


  In de loop van de ochtend wordt u na een laatste ontbijt (en wellicht ook een laatste game drive) naar de airstrip gereden en wordt u met een klein toestel naar Kasane gevlogen, gelegen in het uiterste noordoosten van Botswana. Vanaf hier volgt een transfer over land van ongeveer 1,5 uur naar Victoria Falls in Zimbabwe. Bij de grensovergang kunt u gemakkelijk een visa on arrival aanschaffen (ca. US$ 30 per persoon).


  Aan het einde van de rit wordt u afgezet bij uw accommodatie en kunt de rest van de dag vrij besteden. Batonka Guest House ligt op loopafstand van het centrum. Victoria Falls Hotel ligt op loopafstand van het centrum en van de watervallen. In sommige maanden ziet u de spray van de watervallen al vanaf het hotel. De Old Drift Lodge is een fantastische accommodatie voor mensen die op zoek zijn naar luxe en rust. Deze lodge ligt direct aan de rivier, ongeveer 20 minuten ten noorden van Victoria Falls. Tijdens uw verblijf zijn alle maaltijden, drankjes en excursies inbegrepen.

 • ★★★ Batonka Guest House (2n - ontbijt)
 • ★★★★ Victoria Falls Hotel (2n - ontbijt)
 • ★★★★+ Old Drift Lodge (2n - all inclusive)
 • Old Drift Lodge

  9
  9

  dag 9: Bezoek aan de Victoria Falls & Zambezi River


  Vandaag heeft u een vrije ochtend nabij de Victoria watervallen. In de middag staat een tour naar de watervallen op het programma inclusief een river cruise over de Zambezi rivier. Voor de ochtend kunt eventueel bij de receptie van uw hotel een aanvullende excursie reserveren (uiteraard zijn deze ook vooraf te organiseren door Tico). Zo zou u een helikoptertocht over de watervallen kunnen maken om de watervallen in hun grootsheid vanuit de lucht te zien. Met name in de maanden maart tot en met mei is dit een aanrader, dan bevatten de watervallen het meeste water.


  Van maart t/m mei zijn de watervallen op volle kracht te zien. In januari, februari en juni t/m augustus is het water medium level. Van september t/m december is de waterstand lager, een bezoek is doorgaans nog steeds de moeite waard echter zijn de hoeveelheden water uiteraard lager. Bij uw verblijf bij de Old Drift Lodge verblijft u op all inclusive basis en zijn alle maaltijden, drankjes en excursies inbegrepen.

  Sundowner cruise

  10
  10

  dag 10: Terugreis


  In de loop van de ochtend wordt u naar de kleine luchthaven van Victoria Falls gereden waar u incheckt voor de vlucht naar Johannesburg. Aangezien de directe KLM vlucht naar Amsterdam pas kort voor middernacht vertrekt, heeft u tijdens de overstap beschikking over een dagkamer bij City Lodge O.R. Tambo of Intercontinental O.R. Tambo. U kunt zich hier op eigen gelegenheid dineren en zich even opfrissen alvorens u terugloopt naar de luchthaven. In de avond checkt u in en vertrekt uw intercontinentale vlucht naar Amsterdam.

  11
  11

  dag 11: Aankomst


  Vandaag zal u in de ochtend landen in Amsterdam waar deze fantastische reis tot een einde zal komen. Mocht u meer reisdagen tot uw beschikking hebben, dan is het reisprogramma uiteraard nog prachtig uit te breiden. Zo zou u een extra gebied kunnen aandoen in Botswana (bijvoorbeeld Central Kalahari Game Reserve) of Johannesburg wat uitgebreider kunnen bezoeken.

  Neemt u contact met ons op voor een mooi reisprogramma op maat?

  Prijsindicatie voor deze safari reis naar Botswana en de Victoria Falls:


  Voor deze 11-daagse 'Botswana Delight' reis zijn de volgende indicatieve reissommen van toepassing (gebaseerd op deelname van 2 personen):

  • € 9.650 per persoon (bij verblijf in de eerst vermelde accommodaties)
  • € 11.000 per persoon (bij verblijf in de als tweede vermelde accommodaties)
  • € 16.100 per persoon (bij verblijf in de meest luxe accommodaties)


  Deze prijsindicaties zijn gebaseerd op het shoulder season (grofweg van 1 november t/m 31 mei) en zijn inclusief: alle vermelde intercontinentale vliegreizen, de binnenlandse vluchten, alle transfers en inclusief alle overnachtingen bij de vermelde accommodaties op basis van ontbijt of all inclusive.


  Direct offerte aanvragen
  Gemma Hanrath • Reisexpert Botswana

  Heeft u vragen?

  Mail mij Bel mij

  Arrangementen waarmee u deze Botswana safari reis uit zou kunnen breiden:

  Deze reis is uiteraard nog aan te passen en/of uit te breiden. U zou kunnen denken aan een uitbreiding van de reis naar aan het unieke Central Kalahari Game Reserve in centraal Botswana of een bezoek aan het paradijselijke Mauritius.

  Uniek arrangement
  3 dagen
  Vanaf € 1.550,– p.p.
  december t/m april

  Botswana regio | Central Kalahari Game Reserve

  In het midden van Botswana ligt in het hart van de Kalahari woestijn het Central Kalahari Game Reserve. Dit gebied wordt gekenmerkt door kilometers lange zand- en grasvlaktes, unieke vergezichten en - in de juiste tijd - het veelzijdige dierenleven!

  Lees meer

  Waarom kunt u verwachten van uw Botswana reis met Tico?

  Snelle service

  Wij vinden het belangrijk u goed, maar ook snel van dienst te zijn. Onze reisexperts zullen persoonlijk contact met u opnemen en altijd zo spoedig mogelijk reageren op uw vragen.

  Reisvoorstel op maat

  Uw unieke reisvoorstel bevat een fantastisch reisprogramma en prachtige accommodaties, speciaal door Tico geselecteerd op locatie, sfeer en kleinschaligheid.

  Genieten tijdens de reis

  U hoeft tijdens de rondreis alleen maar te genieten van de bijzondere accommodaties, de schitterende bezienswaardigheden en het georganiseerde vervoer.

  Ontvang maandelijks onze nieuwsbrief vol reisinspiratie, verhalen en aanbiedingen

  Bekijk onze privacyverklaring voor meer informatie over de verwerking van uw persoonsgegevens.

  Ontvang maandelijks onze nieuwsbrief vol reisinspiratie, verhalen en aanbiedingen

  Bekijk onze privacyverklaring voor meer informatie over de verwerking van uw persoonsgegevens.

  © Tico Reizen 2023 - Privé-reizen op maat