Logo bg white

Safari reis 'Ongerept Botswana'

11-daagse rondreis door Botswana
Vanaf € 7.650,00 p.p.
Gehele jaar
Gemma hanrath
Heeft u vragen?
×

Prachtige safari reis door ongerept Botswana


Deze Botswana safari reis brengt u in 11 dagen langs diverse prachtige hoogtepunten van Botswana. De reis vindt plaats op individuele basis en het vervoer is gebaseerd op transfers en onvergetelijke chartervluchtjes!


De reis begint met een bezoek aan de wereldberoemde Victoria Falls, de grootste watervallen in Afrika. U vervolgt de reis naar Botswana, waar u met een klein chartervliegtuigje naar het westelijke deel van Chobe National Park wordt gevlogen, het thuis van grote kuddes olifanten en ander wild zoals buffels en leeuwen. Hierna staat de prachtige Okavango Delta op het programma. In de waterrijke delta verkent u de wateren per 4WD, per motorboot of in een ‘mokoro’, een uitgeholde boomstam! De reis vindt plaats op basis van transfers en chartervluchtjes en is bijna volledig gebaseerd op full-inclusive basis (waarbij alle maaltijden, drankjes en excursies zijn inbegrepen tijdens uw verblijf). Uw dagen zijn dus gevuld met uiteenlopende prachtige excursies. Mocht u langer de tijd hebben dan is de reis uiteraard uit de breiden!


Reisspecialist Gemma maakt een videoverslag van haar reis door Botswana. Bekijk het volledige reisprogramma van deze onvergetelijke Botswana safari reis!

Vliegtuig
Over land
Boot
1
1

dag 1: Vliegreis naar Johannesburg


Uw schitterende safarireis langs de mooiste hoogtepunten van Botswana vangt vandaag aan! U reist in de ochtend op eigen gelegenheid naar de luchthaven Amsterdam Airport Schiphol en checkt in. Een directe vlucht van KLM brengt u vanuit Amsterdam in minder dan 11 uur naar Johannesburg waar u in de avond zult arriveren. Na aankomst haalt u de bagage op en gaat u lopend of per shuttle service naar uw nabijgelegen accommodatie voor vanavond. U overnacht nabij de luchthaven van Johannesburg zodat u de volgende ochtend gemakkelijk door kunt reizen naar Botswana.


 • ★★★ City Lodge O.R. Tambo (1n - ontbijt)
 • ★★★+ African Rock Hotel (1n - ontbijt)
 • ★★★★ Intercontinental O.R. Tambo (1n - ontbijt)
2
2

dag 2: Johannesburg – Victoria Falls

In de ochtend gaat u lopend of per shuttle terug naar de luchthaven waar u incheckt voor de vliegreis naar Victoria Falls. Na ruim 1,5 uur vliegen land het toestel op de kleine luchthaven van Victoria Falls. U haalt de ruimbagage op en bij het verlaten van de luchthaven wordt u verwelkomd door de chauffeur die u naar uw accommodatie zal brengen. De rest van de dag kunt u vrij besteden.

 • ★★★ Batonka Guest House (2n - ontbijt)
 • ★★★★ Victoria Falls Hotel (2n - ontbijt)
 • ★★★★+ Old Drift Lodge (2n - full inclusive)
 • "Wij hebben een fantastische reis naar Afrika gehad. Logistiek klopte het allemaal. Dit is voor Afrika heel bijzonder. Een compliment voor u en de lokale agent. Op de lodges zijn wij heel gastvrij en vriendelijk ontvangen. Het eten en drinken was van zeer goede kwaliteit en was ruim voorhanden."
  Tico reizigers

  Old Drift Lodge

  3
  3

  dag 3: Bezoek aan de Victoria Falls & Zambezi River


  Vandaag heeft u een vrije ochtend nabij de Victoria watervallen. In de middag staat een tour naar de watervallen op het programma inclusief een river cruise over de Zambezi rivier. Voor de ochtend kunt eventueel bij de receptie van uw hotel een aanvullende excursie reserveren (uiteraard zijn deze ook vooraf te organiseren door Tico). Zo zou u een helikoptertocht over de watervallen kunnen maken om de watervallen in hun grootsheid vanuit de lucht te zien. Met name in de maanden maart tot en met mei is dit een aanrader, dan bevatten de watervallen het meeste water.

  Van maart t/m mei zijn de watervallen op volle kracht te zien. In januari, februari en juni t/m augustus is het water medium level. Van september t/m december is de waterstand lager, een bezoek is doorgaans nog steeds de moeite waard echter zijn de hoeveelheden water uiteraard lager. Bij uw verblijf bij de Old Drift Lodge verblijft u op full inclusive basis en zijn alle maaltijden, drankjes en excursies inbegrepen.

  Sundowner cruise:

  4
  4

  dag 4: Victoria Falls - Kasane - Savuti


  In de ochtend heeft u een transfer over land naar Kasane, gelegen in Botswana. Vanaf hier vliegt u met een chartervliegtuigje naar Savuti, aan de westelijke grens van het Chobe National Park. Het kleine toestel vliegt laag over en biedt een prachtig zicht op de wetlands en vele riviertjes. Aangekomen op de airstrip wordt u verwelkomd door een vertegenwoordiger van de lodge en naar uw accommodatie gebracht. U verblijft de komende dagen van uw safari reis Botswana bij een van onderstaande lodges naar keuze en verblijf op basis van full-inclusive. Alle maaltijden, standaard drankjes en activiteiten zijn dus inbegrepen. Vandaag staat er in de middag al de eerste prachtige game drive op het programma!

  De Savuti (ook geschreven als Savute) rivierbedding heeft vele jaren drooggestaan, maar sinds 2010 stroomt er weer water door. De rivier ontspringt in het moerasgebied van Linyanti en stroomt dan als een smalle lus door een droog gebied naar het Chobe National Park waar het eindigt in het moerasgebied van Savuti.

  • ★★★+ Ghoha Hills (3n - full inclusive)
  • ★★★+ Ghoha Hills (3n - full inclusive)
  • ★★★★ King's Pool Camp (3n - full inclusive)

  Ghoha Hills Savuti Lodge filmpje:

  5
  5

  dag 5 & 6: Savuti (Chobe NP)


  Vandaag staan diverse prachtige safari-activiteiten op het programma waarin u de omgeving en de aanwezige dieren leert kennen. De lodge biedt diverse excursies aan die zijn inbegrepen bij uw verblijf. Doorgaans begint de dag vroeg met met een ochtenddrive, gevolgd door een brunch. In de middag (vaak het heetst van de dag) heeft u een paar uur die u naar eigen inzicht kunt besteden bij de lodge. Einde middag staat de high tea voor u klaar en maakt u een sundowner drive. U maakt een game drives per 4WD safari voertuig en gaat op zoek naar de mooiste dieren, groot en klein.

  7
  7

  dag 7: Savuti – Okavango Delta


  Na het ontbijt wordt u teruggereden naar de airstrip vanwaar u per chartervluchtje naar de Okavango Delta wordt gevlogen. De Okavango is een van de grootste attracties van Botswana en is een van de meest waardevolle en minst aangetaste wetlands van de wereld. Hoewel de meeste rivierdelta's uitmonden in zee, eindigt de Okavango in de Kalahari woestijn. De oorsprong van de Okavango rivier ligt in Angola, waar de rivier Cubango wordt genoemd.

  Na aankomst op de airstrip heeft u een transfer naar de lodge. U verblijft deze laatste dagen van uw Botswana safari reis wederom op full-inclusive basis en alle maaltijden, transfers, standaard drankjes en activiteiten zijn inbegrepen. Vanmiddag staat er al een mooie eerste activiteit op het programma. Afhankelijk van de beschikbaarheid en de periode waarin uw reis zal plaatsvinden selecteren we een van onderstaande prachtige lodge óf een mooi passend alternatief.

 • ★★★+ Xugana / Khwai Tented / Okuti (3n - full incl.)
 • ★★★★ Nxabega / Xaranna (3n - full inclusive)
 • ★★★★★ Zarafa / Duba Plains (3n - full incl.)
 • Xugana Island Lodge video:

  8
  8

  dag 8 & 9: Okavango


  Ook deze dagen staan diverse prachtige activiteiten op het programma in dit waterrijke gebied. De Okavango Delta is ’s werelds grootste binnenlandse delta. De delta zorgt voor een indrukwekkende 95% van al het oppervlaktewater in Botswana. De lodge biedt diverse excursies aan die zijn inbegrepen bij uw verblijf. U maakt een game drive per 4WD safari voertuig, maakt een wandeling op een van de eilandjes of verkent de wateren in een gemotoriseerde boot of in een mokoro (een traditionele uitgeholde boomstam). De activiteiten die u kunt ondernemen hangen af van de periode waarin u verblijft en de ligging van de lodge. Camps zijn grofweg onder te verdelen in dry camps, mixed camps en wet camps waardoor u een idee hebt van de activiteiten die voor u op het programma zullen staan. Vanaf november t/m maart is de waterstand in de delta normaalgesproken het laagst.

  De Okavango kent vele rivierbossen en weelderige graslandschappen. Het gebied is rijk aan talrijke vogelsoorten en het hele jaar door maakt u goede kans onder andere leeuwen, luipaarden, cheeta’s, olifanten, wilde honden, zebra’s litschiewaterbokken te zien.

  Safari activiteiten in de Okavango

  10
  10

  dag 10: Terugreis


  Na het ontbijt wordt u teruggereden naar de airstrip vanwaar u met een klein vliegtuigje terug naar Maun wordt gevlogen. Hier checkt u in voor de vlucht naar Johannesburg. Aangezien de directe KLM vlucht naar Amsterdam pas kort voor middernacht vertrekt, heeft u tijdens de overstap beschikking over een dagkamer bij City Lodge O.R. Tambo of Intercontinental O.R. Tambo. U kunt zich hier op eigen gelegenheid dineren en zich even opfrissen alvorens u terugloopt naar de luchthaven. In de avond checkt u in en vertrekt uw intercontinentale vlucht naar Amsterdam.

  11
  11

  dag 11: Aankomst


  Vandaag zal u in de ochtend landen in Amsterdam waar deze fantastische reis tot een einde zal komen. Mocht u meer reisdagen tot uw beschikking hebben, dan is het reisprogramma uiteraard nog prachtig uit te breiden. Zo zou u een extra gebied kunnen aandoen in Botswana (bijvoorbeeld Central Kalahari Game Reserve) of Johannesburg kunnen bezoeken. Neemt u contact met ons op voor een mooi reisprogramma op maat?

  Prijsindicatie voor deze safari reis naar de Victoria Falls en Botswana:


  Voor deze 11-daagse 'Ongerept Botswana' reis zijn de volgende indicatieve reissommen van toepassing (gebaseerd op deelnemen van 2 personen:

  • € 7.650 per persoon (bij verblijf in de eerst vermelde accommodaties)
  • € 9.000 per persoon (bij verblijf in de als tweede vermelde accommodaties)
  • € 14.100 per persoon (bij verblijf in de meest luxe accommodaties)


  Deze prijsindicaties zijn gebaseerd op het shoulder season (grofweg van 1 november t/m 31 mei) en zijn inclusief: alle vermelde intercontinentale vliegreizen, de binnenlandse vluchten, transfers en inclusief alle overnachtingen bij de vermelde accommodaties op basis van ontbijt of full-inclusive.


  Direct offerte aanvragen
  Gemma Hanrath • Reisexpert Botswana

  Heeft u vragen?

  Mail mij Bel mij

  Arrangementen waarmee u deze Botswana safari reis uit zou kunnen breiden:

  Deze reis is uiteraard nog aan te passen en/of uit te breiden. U zou kunnen denken aan een uitbreiding van de reis naar aan het unieke Central Kalahari Game Reserve in centraal Botswana of een bezoek aan het paradijselijke Mauritius.

  Uniek arrangement
  4 dagen
  Vanaf € 1.150,– p.p.
  Gehele jaar

  Botswana arrangement | Mauritius verlenging

  Ten oosten van Zuidelijk Afrika ligt het prachtige tropische eiland Mauritius. Het eiland kent een mooie groene natuur, leuke dorpjes in de binnenlanden en uiteraard vele witte stranden, een schitterende azuurblauwe zee en de vele zonuren. De ultieme plek voor een ontspannen en luxe afsluiter van uw reis door Botswana!

  Lees meer

  Waarom kunt u verwachten van uw Botswana reis met Tico?

  Snelle service

  Wij vinden het belangrijk u goed, maar ook snel van dienst te zijn. Onze reisexperts zullen persoonlijk contact met u opnemen en altijd zo spoedig mogelijk reageren op uw vragen.

  Reisvoorstel op maat

  Uw unieke reisvoorstel bevat een fantastisch reisprogramma en prachtige accommodaties, speciaal door Tico geselecteerd op locatie, sfeer en kleinschaligheid.

  Genieten tijdens de reis

  U hoeft tijdens de rondreis alleen maar te genieten van de bijzondere accommodaties, de schitterende bezienswaardigheden en het georganiseerde vervoer.

  Ontvang maandelijks onze nieuwsbrief vol reisinspiratie, verhalen en aanbiedingen.

  Bekijk onze privacyverklaring voor meer informatie over de verwerking van uw persoonsgegevens.

  © Tico Reizen 2017 - Privé reizen op maat