Logo bg white

Natuurreis Australië

28-daagse rondreis door Australië
Vanaf € 12.100,00 p.p.
april, mei, september & oktober
Charissa martens4850 %28new%29
Heeft u vragen?
×

Bijzondere natuurreis Australië!

Australië heeft een hoop te bieden als het op indrukwekkende natuur aankomt. Er zijn eindeloos veel prachtige witte stranden te vinden, de unieke outback, talloze nationale parken en veel bijzonder dierenleven wat u nergens anders ter wereld ziet. Gedurende deze natuurreis Australië laat Tico u kennis maken met de meest bijzondere plekjes welke speciaal zijn geselecteerd voor de reizigers die natuur als hoofddoel hebben. Uiteraard is deze reis nog geheel aan te passen aan uw wensen.

Allereerst maakt u kennis met het ruige eiland Tasmanië. U zal verschillende landschappen aanschouwen die steeds slechts op korte afstand van elkaar gelegen zijn. Zo bezoekt u o.a. het charmante Bruny Island, met haar prachtige stranden en indrukwekkende rotspartijen, het geïsoleerde Arthur's Lake, het grillige landschap van Cradle Mountain en de perfecte baaien van het Freycinet National Park.

U vliegt vervolgens naar het vaste land waar een verblijf in een van de meest bijzondere accommodaties van Australië op het programma staat: het Arkaba! U maakt hier kennis met de outback en heeft een grote kans om bijzonder dierenleven te spotten, zoals kangoeroes en emoes.

Via de Clare Valley bereikt u Kangaroo Island, een van de mooiste plekken van heel Australië! De hoeveelheid wildlife dat hier hun natuurlijk habitat heeft gevonden is ongekend en de kans is dan ook groot dat u hier oog in oog komt te staan met koala's, mierenegels, wallabies en kangoeroes. Kangaroo Island is zeer uitgestrekt en u verblijft dan ook op verschillende plekken, zodat u optimaal van het eiland kunt genieten.

U sluit deze natuurreis op spectaculaire wijze af in het noorden van Australië, waar u wederom overnacht in een zeer speciale accommodatie: het Bamurru Plains!


Reisspecialiste Fraukje bezocht enkele prachtige natuurgebieden in Australië. Onderstaand vindt u een mooie compilatie van haar reis.

Vliegtuig
Over land
Boot
1
1

1: Vliegreis naar Australië

Vandaag vertrekt u vanuit Amsterdam met een vlucht van Singapore Airlines naar Australië. U dient over te stappen in Singapore en Melbourne en arriveert de volgende dag in Hobart, de hoofdstad van het eiland Tasmanië. Indien gewenst kunt u een stopover inplannen om de lange reis te breken.

2
2

2: Aankomst Tasmanië

In de avond komt u aan op de luchthaven van Hobart, de hoofdstad van Tasmanië. Bij aankomst wordt u opgewacht door een vertegenwoordiger van ons lokale agentschap voor de transfer naar uw verblijf. U overnacht vanavond in de stad, alvorens deze natuurreis Australië van start gaat.

 • ★★★+ MACq 01 Hotel (1n)

"'Boven verwachting. Zoals de lokale reisagent al aangaf, het is geen vakantie, het is een beleving / levenservaring.'"
Tico-reiziger

Macq 01 Hotel

3
3

3: Hobart - Bruny Island

In de ochtend wordt uw huurauto opgeleverd (Nissan X-Trail of gelijkwaardig). De huurauto staat de komende 11 dagen tot uw beschikking. U rijdt in ca. 2 uur naar Bruny Island. Voor een klein stukje van de reis dient u vandaag gebruik te maken van de lokale ferry. De rest van de dag heeft u vrij te besteden.


 • ★★★ 43 Degrees (3n)

43 Degrees Bruny Island

4
4

4 & 5: Bruny Island

Vrije dagen die u geheel naar eigen inzicht kunt invullen. U kunt o.a. een bezoek brengen aan het South Bruny National Park. U kunt naar boven wandelen om Cape Bruny’s Lighthouse te bewonderen. Het is een steile klim naar boven, maar het uitzicht is fantastisch. Ook kunt u een bezoek brengen aan het Bruny Island Neck Game Reserve. Tussen het noordelijke en zuidelijke deel van Bruny Island ligt de Neck, dit is een smalle strook waar u aan beide kanten de zee kunt zien. Vanaf de trap heeft u het beste uitzicht op dit unieke stukje landschap. Onder aan de trap leeft een pinguïnkolonie, als u geluk heeft kunt u bij zonsondergang een glimp opvangen van deze dieren in hun natuurlijke omgeving.

6
6

6: Bruny Island - Arthur's Lake

Vandaag verlaat u het charmante Bruny Island. U bent vandaag ca. 3½ uur onderweg, waarbij u kunt genieten van de schitterende uitzichten op het ruige landschap. U verblijft de komende dagen in een prachtige lodge, gelegen aan het Arhtur’s meer. Deze lodge ligt in een zeer rustige omgeving. De middag kunt u fijn wandelen in de prachtig natuurrijke omgeving.


 • ★★★ + Blue Lake Lodge (2n)

Blue Lake Lodge

7
7

7: Arthur's Lake

Er zijn verschillende interessante wandelingen te maken in deze omgeving. U kunt onder begeleiding van een gids (niet inbegrepen) een plek bezoeken waar de opmerkelijke Tasmaanse duivels overdag slapen. Verder kunt u een wandeling maken genaamd The Lookout, welke u naar een mooi uitzichtpunt zal brengen. Een andere wandeling is de Satinwood track, welke u naar een boom van satijnhout brengt, een soort dat erg zeldzaam is op Tasmanië.

8
8

8: Arthur's Lake - Cradle Mountain

Na het ontbijt maakt u zich klaar voor de rit naar de noordzijde van het Cradle Mountain National Park. Een reis van circa 3 uur. Het Cradle Mountain National Park is de thuisbasis van de wereldberoemde Overland Track en Iconische Cradle Mountain. Het park is een van de meest bijzondere plekken van de staat, waar men oude dennen, gletsjermeren kan vinden en waar de ijzige stromen overgaan in ruige bergen.


 • ★★★+ Peppers Cradle Mountain Lodge (2n)
9
9

9: Cradle Mountain National Park

Vrije dag in dit prachtige uitgestrekte natuurgebied. U vindt hier vele bergmeren. De noordzijde van het park is zeer toegankelijk. U heeft hier vanaf de parkeerplaats reeds een spectaculair uitzicht op het Dove meer en de Cradle Mountain. U kunt mooi wandelen in het Nationale Park of natuurlijk een kanotocht maken over het sprookjesachtige Dove meer.

Peppers Cradle Mountain

10
10

10: Cradle Mountain - Freycinet National Park

Vanuit Cradle Mountain rijdt u verder naar Coles Bay op het schiereiland Freycinet waar dit eerste deel van uw natuurreis Australië tot een einde komt. U reist over een deel van de Heritage Highway, alvorens u het Freycinet National Park bereikt. Dit park leent zich uitstekend voor het maken van prachtige wandelingen. Er zijn mooie wandelroutes, maar u kunt ook langs de kust varen per zeekajak of per 4WD over de stranden toeren. Dit Nationale Park is een waar Mekka voor de liefhebbers van avontuurlijke sporten als bergbeklimmen en abseilen. U verblijft in de Freycinet Lodge, gelegen op het schiereiland zelf. De komende dagen kunt u genieten van deze prachtige omgeving.

Tegen een toeslag kunt u kiezen voor een verblijf in de exclusieve Saffire!

 • ★★★+ Freycinet Lodge (3n)
 • ★★★★★ Saffire (3n) Blank
11
11

11 & 12: Freycinet National Park

Vrije dagen om het prachtige Freycinet National Park op eigen gelegenheid te verkennen. Bijzonder zijn de ‘Hazards’, roze granieten heuvels die uit de zee oprijzen. Het is een bijzonder aangezicht. Tijdens het wandelen in het Freycinet National Park heeft u grote kans om Tasmanië’s bijzondere dieren tegen te komen. Gaat u vandaag zeker naar Wineglass Bay, een prachtig wit zandstrand in een azuurblauwe baai. Ook erg mooi is een bezoek aan het uitzichtpunt op Wineglass Bay, wat u eigenlijk niet mag overslaan!

Saffire Freycinet

13
13

13: Freycinet - Hobart - Adelaide - Barossa Valley

Vandaag rijdt u in ca. 2½ uur terug naar de luchthaven van Hobart waar u weer netjes de huurauto inlevert. Indien u eerder vertrekt dan heeft u eventueel nog tijd om in Swansea een fruitkwekerij te bezoeken of wellicht één van de vele plaatselijke wijngaarden. Vanuit Hobart vliegt u naar Adelaide, waar u na aankomst een nieuwe huurauto ophaalt (Nissan X-Trail of gelijkwaardig). U rijdt in ca. 1 uur naar de Barossavallei, waar u overnacht, alvorens u de volgende dag door kunt reizen naar Flinders Range, een bijzonder onderdeel van deze natuurreis door Australië.


 • ★★★★ The Louise (1n)
14
14

14: Barossa Valley - Flinders Range

U verlaat Barossavallei en rijdt in ca. 4½ uur naar de spectaculaire locatie waar u de komende dagen gaat verblijven in de Flinders Ranges. De mooiste route is via Clare en Quorn. Het is een prachtige rit en onderweg kunt u stoppen in één van de vele dorpjes in de Clare Valley. Hier bevinden zich vele wijnhuizen, sommigen daterend uit de 19e eeuw.

U verblijft de komende dagen in een zeer bijzondere en kleinschalige accommodatie: het Arkaba Station. Deze typische Australische ‘homestead’ uit 1851 beschikt over slechts 5 luxe kamers. Het voelt dan ook niet als een hotel, eerder heeft u de ervaring bij iemand thuis te verblijven, echter wel met alle luxe en comfort van een exclusief hotel. Bij uw verblijf in Arkaba zijn alle maaltijden, geselecteerde dranken en dagelijkse wildlife safari activiteiten onder begeleiding van een gids inbegrepen.

 • ★★★★★ Arkaba Station (3n) Blank

Reisspecialiste Fraukje bezocht Arkaba!

15
15

15 & 16: Flinders Range

Vrije dagen in deze zeer spectaculaire omgeving. Bij uw verblijf zijn dagelijks safari activiteiten per 4WD inbegrepen. U kunt eventueel ook per mountainbike de omgeving (deels) verkennen, een prachtige rondvlucht maken over o.a. Wilpena Pound (exclusief) of wandelen in de omgeving.

Helikoptervlucht Wilpena Pound

17
17

17: Flinders Range - Clare Valley

Helaas komt uw verblijf in de Flinders Ranges vanochtend tot een einde. Na het ontbijt stapt u weer in uw huurauto en rijdt u terug richting Adelaide. U overnacht vanavond in de charmante Clare Valley, waar u in de middag eventueel een leuke fietstocht kunt maken. U verblijft in een fijne accommodatie met eigen kookfaciliteiten. Vanaf uw veranda heeft u prachtig uitzicht op de wijnvelden in de verte en de grazende schapen voor uw deur.


 • ★★★ Neagles Retreat (1n)
18
18

18: Clare Valley - Kangaroo Island (oost)

U verlaat de Clare Valley en reist over een afstand van ca. 250 kilometer naar Cape Jervis, gelegen op het puntje van het schiereiland Fleurieu. Hier stapt u aan boord van de ferry die u in ca. 45 minuten naar Kangaroo Island brengt. U arriveert in Penneshaw en vanuit hier reist u met uw huurauto in 30 minuten naar de oostkust van het eiland. U overnacht hier in een prachtige accommodatie. De komende dagen heeft u de tijd om de oostkant van Kangaroo Island te verkennen.


 • ★★★+ Sea Dragon Lodge & Villas (2n)

Sea Dragon Lodge & Villas

19
19

19: Willoughby

Vandaag heeft u een vrije dag. U kunt op uw gemak de oostkant van Kangaroo Island ontdekken. Breng o.a. een bezoekje aan het Cape Willoughby Conservation Park, waar u de vuurtoren kunt bewonderen, drink een goed glas wijn bij de Dudley Wine's Clifftop cellar door, of boek een Ocean Safari cruise, tijdens welke u op zoek gaat naar dolfijnen en walvissen. Mocht u geïnteresseerd zijn in kunst bezoek dan de KI Artworks Gallery en/of de M.B. Stonor Art Glass Studio.

Reisspecialiste Fraukje bezocht Kangaroo Island!

20
20

20: Willoughby - American River

Vandaag verlaat u de oostkust van het eiland en heeft u tijd om het centrale gedeelte te verkennen. U overnacht vanavond in American River. Voordat u deze plaats bereikt kunt u o.a. een wandeling maken bij Prospect Hill, of het mooie strand van Pennington Bay bewonderen. In de middag is het de moeite waard om Emu Bay en/of Stokes Beach te bezoeken. Beide prachtige stranden. Houdt u er echter rekening mee dat het af te raden is om in het donker te rijden i.v.m. het dierenleven dat erg actief is na zonsondergang!

Vanaf uw verblijf kunt u in het donker een leuke wandeling maken, tijdens welke u op zoek gaat naar het dierenleven dat voornamelijk 's nachts actief is.


 • ★★★ Mercure Kangaroo Island (1n)

Seal Bay

21
21

21: American River - Seddon

In de ochtend maakt u zich klaar voor wederom een indrukwekkende dag. Het is te adviseren om langs de zuidkust naar het westen te reizen. Onderweg kunt u dan een bezoek brengen aan Seal Bay, waar u met een beetje geluk een uniek soort zeehond kunt aanschouwen, het indrukwekkende duingebied Little Sahara en ten slotte Vivonne Bay, wat uitgeroepen is tot een van de mooiste stranden ter wereld. U overnacht de komende dagen in een aangenaam verblijf op een centrale locatie.


 • ★★★ Ecopia Retreat (2n)
22
22

22: Flinders Chase

Vrije dag op Kangaroo Island die u geheel naar eigen inzicht kunt invullen. U kunt het westelijke gedeelte van het eiland bezoeken bij het Flinders Chase National Park, één van de oudste en belangrijkste nationale parken van Zuid-Australië. Het park beslaat zo’n 20% van het hele eiland en is dan ook een beschermd natuurgebied. In het voorjaar ziet u hier een prachtig kleurenspel wanneer alles in bloei staat. Bij Admirals Arch, een oude kalkstenen grotformatie aan zee, leeft een kolonie Nieuw-Zeelandse zeehonden.

Bij Cape du Couedic kunt u ook een dergelijke grote kolonie observeren, maar ook bevinden zich hier de bijzondere ‘Remarkable Rocks’, bijzondere rotsformaties gelegen aan de rand van een steile klif. Ook leuk is een bezoek aan Koala Avenue, pal buiten het park waar in de gombomen meestal koala’s te vinden zijn. U kunt wandelen in het Kelly Hill Conservation Park en Point Ellen bij Vivonne Bay, recentelijk verkozen tot Australië’s mooiste strand. In deze baai strekt het witte zandstrand zich uit over een afstand van wel 5 kilometer.

23
23

23: Kangaroo Island - Adelaide - Darwin

Vandaag heeft u een lange reisdag voor de boeg. Allereerst reist u in ca. 1½ uur terug naar Penneshaw, waar u de boot terug neemt naar het vaste land. Vanaf Cape Jervis is het nogmaals 1½ uur rijden naar de luchthaven van Adelaide. Hier levert u de huurauto in en checkt u in op de vlucht naar Darwin. Aangezien u hier pas in de avond aankomt, zal u hier overnachten, alvorens u deze natuurreis door Australië zal afsluiten in het indrukwekkende Bamurru Plains.


 • ★★★ Darwin Hilton (1n)
24
24

24: Darwin - Mary River

In de ochtend meldt u zich op eigen gelegenheid bij het autoverhuurbedrijf voor de oplevering van een nieuwe huurauto (Toyota Kluger 4x4, of gelijkwaardig). Vervolgens reist u in ca. 3 uur naar uw verblijf voor de komende dagen: het exclusieve kampement Bamurru Plains, gelegen aan de westzijde van het Kakadu National Park, op de overstromingsvelden van de Mary rivier.

Indien gewenst kunt u tegen een toeslag per klein vliegtuigje in ca. 30 minuten naar uw verblijf reizen. Houdt u er rekening mee dat u maximaal 15kg kunt meenemen in dit vliegtuig. Uw overtollige bagage kunt u zonder extra kosten op een veilige plek achterlaten.

U verblijft de komende dagen op basis van ‘all-inclusive’, wat wil zeggen dat al uw maaltijden, drankjes en enkele activiteiten zijn inbegrepen.

 • ★★★★★ Bamurru Plains (3n) Blank

Bamurru Plains

25
25

25 & 26: Bamurru Plains

Vrije dagen die u geheel naar eigen inzicht kunt invullen. U kunt bij uw accommodatie verschillende excursies boeken. Maak zeker een mooie boottocht op de Mary rivier of spendeert u 1 volle dag in het nabijgelegen Kakadu National Park. Daarnaast kunt u heerlijk ontspannen bij uw accommodatie, welke beschikt over een zwembad, of er op eigen gelegenheid op uit trekken om de wandelpaden rondom de lodge te verkennen.

Video Bamurru Plains

27
27

27: Vertrek

Vandaag komt uw verblijf in Bamurru Plains tot een einde en daarmee komt ook deze bijzondere natuurreis Australië tot een einde. In ca. 3 uur rijdt u terug naar de luchthaven van Darwin. Hier checkt u in op de vlucht terug naar Amsterdam. U dient over te stappen op de luchthaven van Singapore.

28
28

28: Aankomst

Aankomst op Amsterdam Schiphol Airport. Einde van deze spectaculaire natuurreis Australië.

Prijsindicatie voor deze natuurreis Australië

Voor deze 28-daagse natuurreis Australië dient u rekening te houden met een indicatie reissom van € 12.100 per persoon (bij deelname van 2 personen) op basis van verblijf in de eerst vermelde accommodaties

Inbegrepen:
Deze prijsindicaties zijn inclusief alle vluchten in Economy Class en gebaseerd op schouderseizoentarieven. Voor business class vluchten geldt een toeslag.


Deze natuurreis Australië is volledig naar wens aan te passen en uit te breiden, of juist in te korten!


Direct offerte aanvragen
Charissa Martens • Reisexpert Australië

Heeft u vragen?

Mail mij Bel mij

Longitude 131

Breid deze bijzondere natuurreis Australië uit met een verblijf in het indrukwekkende Longitude 131

Uniek arrangement
3 dagen
Vanaf € 2.080,– p.p.
Gehele jaar

Australië arrangement | Longitude 131 Ayers Rock (Centraal)

Het luxueuze en zeer exclusieve tentencomplex Longitude 131 is spectaculair gelegen op steenworp afstand van het icoon van Australië: Ayers Rock (Uluru-Kata Tjuta National Park). Een verblijf in deze unieke accommodatie is een spectaculair onderdeel van uw rondreis door Australië!

Lees meer

Wat kunt u van Tico verwachten?

De reisspecialisten van Tico hebben veel ervaring met de verzorging van de meest bijzondere natuurreizen naar Australië. Zij kennen de verschillende regio's erg goed uit eigen ervaring. Uw transport, unieke accommodaties en activiteiten worden voor u geregeld zodat u optimaal kunt genieten van de prachtige natuur in Australië!

Snelle service

Wij vinden het belangrijk u goed, maar ook snel van dienst te zijn. Onze reisexperts zullen persoonlijk contact met u opnemen en altijd zo spoedig mogelijk reageren op uw vragen.

Unieke accommodaties

Wij selecteren unieke en sfeervolle accommodaties die daadwerkelijk bijdragen aan uw ervaring. Grote, onpersoonlijke hotels proberen wij altijd te vermijden!

Genieten

Wij stellen het programma speciaal voor u samen. U hoeft dan ook alleen maar zorgeloos te genieten van de bijzondere accommodaties en alle schitterende bezienswaardigheden.

Ontvang maandelijks onze nieuwsbrief vol reisinspiratie, verhalen en aanbiedingen

Bekijk onze privacyverklaring voor meer informatie over de verwerking van uw persoonsgegevens.

Ontvang maandelijks onze nieuwsbrief vol reisinspiratie, verhalen en aanbiedingen

Bekijk onze privacyverklaring voor meer informatie over de verwerking van uw persoonsgegevens.

© Tico Reizen 2024 - Privé-reizen op maat