Logo bg white

De ruïnes van Mrauk U

4-daags arrangement Myanmar
Vanaf € 930,00 p.p.
Medio oktober t/m begin maart
Charissa martens4850 %28new%29
Heeft u vragen?
×

Ongerept Mrauk U

Mrauk U is alleen per 5 uur durende boottocht of per lange transfer over land vanuit Sittwe te bereiken, en ligt in het westen van Myanmar. Het is een prachtige reis over/langs de machtige Kaladan rivier en uw einddoel is onvergetelijk.

In tegenstelling tot bij Bagan liggen de tempels hier te midden van de inheemse dorpen en zijn ze eigenlijk nog vrijwel onaangetast. Werden de tempels Bagan geteisterd door hevige aardbevingen en slecht uitgevoerde restauratiewerkzaamheden, bij Mrauk U treft u de tempels nog in authentieke staat.

Vliegtuig
Over land
Boot
1
1

1: Aankomst in Sittwe – Mrauk U

U arriveert vandaag met een binnenlandse vlucht in Sittwe, een grote havenstad gelegen aan Myanmar’s westkust. Sittwe is dé uitvalsbasis voor een bezoek aan de ongerepte tempels van Mrauk U, ook wel bekend als ‘Klein-Bagan’. Op de luchthaven van Sittwe start uw 4-daagse arrangement naar het spectaculaire tempelgebied van Mrauk U, dat door veel toeristen wordt overgeslagen.

Op de luchthaven wordt u opgewacht door uw Engelssprekende gids die u de komende dagen zal vergezellen. U reist vandaag over land naar Mrauk U, een prachtige rit met een aantal interessante stops onderweg. Onderweg brengt u een bezoek aan een lokaal weeffabriekje en een oud klooster en geniet u van het uitzicht op de uitgestrekte rijstvelden die u passeert. Aan het eind van de middag arriveert u bij uw verblijfplaats.

  • ★★★ Mrauk U Princess Resort (3n)

Mrauk U Princess resort

2
2

2: Bezoek een Chin-dorpje

‘s Ochtends brengt u een bezoek aan een Chin-dorpje waar u kennismaakt met de lokale bevolking en luncht. Het dorpje is bereikbaar per boot, een tocht van ongeveer 2 uur over de Lemro rivier. Bijzonder aan de Chin-bevolking zijn de oudere dames die volledig getatoeëerde gezichten hebben. Omdat ze lang geleden gestopt zijn met deze bizarre traditie zal het niet lang meer duren totdat het niet meer mogelijk is om deze opmerkelijke vrouwen te bewonderen.

In de loop van de middag keert u terug bij uw hotel in Mrauk U en heeft u de rest van de dag vrij te besteden.

3
3

3: Excursie Mrauk U & omgeving

Vandaag trekt u er met uw gids op uit en verkent u de vele tempels en pagodes welke verspreid liggen in dit gebied. U kunt vandaag o.a. een bezoek brengen aan de Shitthaung tempel, een heiligdom met 80.000 Buddha beelden, de aangrenzende Andaw Thein tempel en de Htukkan Thein Ordination Hall.

Uw programma vandaag is uiteraard geheel in overleg aan te passen aan uw wensen. Sluit de dag af met een specaculaire zonsondergang vanaf bv. de Shwegutaung Pagoda.

Een prachtige zonsopkomst

4
4

4: Mrauk U – Sittwe

Vroeg in de ochtend wordt u opgehaald voor de transfer naar de aanlegsteiger. In ongeveer 5 uur vaart u over de enorme Kaladan rivier terug naar Sittwe. Het is een prachtige tocht. Aan de oevers van de rivier ziet u de vele pagodes en u kunt genieten van de vele traditionele zeilboten en sampans die passeren.

In Sittwe wordt u opgewacht voor de transfer naar de luchthaven, waar uw arrangement eindigt. Vanuit Sittwe kunt u uw reis vervolgen naar bv. de hagelwitte stranden van Ngapali Beach of doorreizen naar Yangon.

Prijsindicatie voor dit ruïnes van Mrauk U arrangement

Voor dit 4-daagse arrangement naar Mrauk U geldt een indicatie reissom van €930 per persoon (bij deelname van 2 personen) en is gebaseerd ip laagseizoen tarieven.

Het is niet mogelijk om dit arrangement los bij ons te boeken. Wij nemen een bezoek aan de ruïnes van Mrauk U graag voor u op in uw op maat gemaakte reisvoorstel.

Wilt u meer weten? Neem contact op met onze reisexperts voor meer informatie!


Direct offerte aanvragen
Charissa Martens • Reisexpert Myanmar

Heeft u vragen?

Mail mij Bel mij

Waarom met Tico naar Myanmar?

Onze reisspecialisten hebben veel ervaring met de verzorging van de mooiste reizen naar Myanmar. Zij kennen het land uit eigen ervaring en kunnen dan ook probleemloos de perfecte reis voor u samenstellen

Snelle Service

Wij vinden het belangrijk u goed, maar ook snel van dienst te zijn. Onze reisexperts zullen altijd binnen 2 werkdagen reageren op uw vraag of verzoek.

Myanmar reis op maat

In overleg met u maken wij een uniek voorstel, helemaal gebaseerd op uw wensen en voorkeuren. Wij stippelen een programma uit wat exact aansluit bij uw interesses.

Genieten tijdens de reis

De route is uitgestippeld en de reisonderdelen zijn voor u geboekt! U hoeft dus niets anders te doen dan te genieten van de bestemmingen en de heerlijke accommodaties.

Ontvang maandelijks onze nieuwsbrief vol reisinspiratie, verhalen en aanbiedingen

Bekijk onze privacyverklaring voor meer informatie over de verwerking van uw persoonsgegevens.

Ontvang maandelijks onze nieuwsbrief vol reisinspiratie, verhalen en aanbiedingen

Bekijk onze privacyverklaring voor meer informatie over de verwerking van uw persoonsgegevens.

© Tico Reizen 2023 - Privé-reizen op maat