Logo bg white

Luxe reis Thailand

14-daagse rondreis door Thailand
Vanaf € 10.695,00 p.p.
november t/m april
Fraukje 4888
Heeft u vragen?
×

Luxe reis Thailand

In twee weken tijd maakt u kennis met de prachtige cultuur en natuur van Noord-Thailand. Tijdens deze reis verblijft u in de meest comfortabele en unieke accommodaties in dit gebied! U begint uw luxe reis Thailand in de bruisende hoofdstad Bangkok waar u kennismaakt met het drukke stadsleven. U verblijft hier in een zeer aangename accommodatie waar u heerlijk kunt acclimatiseren.

Vervolgens reist u over land naar de oude koningsstad Ayutthaya waar u verschillende eeuwenoude ruïnes bezoekt die nog steeds erg belangrijk zijn voor de Thaise bevolking. Over land reist u verder naar Sukhothai, tevens een oude koningsstad met prachtige ruïnes. U verkent de omgeving en het tempelcomplex per fiets, u zult zien dat de gebouwen van Sukhothai iets beter bewaard zijn gebleven dan die van Ayutthaya. Hierna vervolgt u de reis in noordelijke richting naar de gezellige stad Chiang Mai. U verblijft hier in een pareltje van een accommodatie, iets buiten de stad gelegen in alle rust. Nadat u de omgeving heeft verkend en heeft deelgenomen aan een authentieke Thaise kookcursus reist u verder naar de Gouden Driehoek nabij de grens met Myanmar en Laos. Hier verblijft u in een unieke accommodatie, een luxe tent al uitkijkend over de prachtige omgeving!


Bekijk het volledige reisprogramma van deze luxe reis Thailand!

Vliegtuig
Over land
Boot
1
1

1: Vliegreis naar Thailand

Start van uw luxe reis Thailand. U vertrekt aan het einde van de middag vanaf Schiphol met een directe KLM vlucht naar de Thaise hoofdstad Bangkok. U arriveert de volgende middag op de internationale luchthaven van Bangkok.

2
2

2: Aankomst in Bangkok

U komt in de ochtend aan op de luchthaven van Bangkok, welkom in Thailand! Uw luxe reis Thailand gaat nu dan echt beginnen. Bij aankomst wordt u opgewacht door uw gids en chauffeur, zij brengen u naar uw aangename hotel. Houdt u er wel rekening mee dat u waarschijnlijk pas na het middaguur kunt inchecken.

De rest van de middag heeft u vrij te besteden. U kunt bijkomen van de lange reis of er op eigen gelegenheid al op uittrekken om de stad te verkennen. Tevens kunt u gebruikmaken van de uitgebreide faciliteiten van het hotel. Informeert u bij de receptie naar de mogelijkheden.

  • ★★★★★ The Siam Hotel (2n)

The Siam Hotel

3
3

3: Stadsexcursie Bangkok

Na het ontbijt wordt u opgewacht door uw gids voor een excursie langs de hoogtepunten van Bangkok. Vanochtend bezoekt u allereerst Wat Po, een van de oudste tempels in Bangkok waarin zich een enorme gouden liggende Boeddha bevindt. ‘s Ochtends vroeg zijn hier biddende monniken aanwezig en u bent dan ook net op tijd om dit te aanschouwen. Het hoogtepunt van deze ochtend is een bezoek aan het Koninklijk Paleis en de tempel van de Emerald Boeddha (Wat Pra Kaew). Let op: gepaste kleding is verplicht, schouders en knieën dienen bedenkt te zijn.

Na een typische Thaise lunch (inbegrepen) stapt u aan boord van een longtail boot om de ‘klongs’ van Bangkok te verkennen. De klongs zijn een doolhof van kanaaltjes en kleine wateren. Hier kunt u het traditionele leven van Bangkok aanschouwen wat in sommige delen van de stad is verdwenen. Terug op de grote rivier eindigt u de dag met een bezoek aan Wat Arun, de tempel van de dageraad. Aan het einde van de middag wordt u teruggebracht naar uw accommodatie.

Bootje op de klongs

4
4

4: Bangkok - Ayutthaya

Na het ontbijt vertrekt u naar uw volgende bestemming, Ayutthaya gelegen op nog geen 100 kilometer van Bangkok. Ayutthaya heeft een modern- en historisch gedeelte. Het historische gedeelte was ooit de hoofdstad van het koninkrijk Ayutthaya en u vindt hier dan ook vele oude tempels die vandaag de dag op de werelderfgoedlijst van UNESCO staan.

Bij aankomst in Ayutthaya bezoekt u de ruïnes samen met uw gids. U brengt een bezoek aan Wat Phanachoeng, Wat Yai Chai Mongkol en Wat Mahathat. Tevens bezoekt u de tempels Wat Phra Si Sanpet en Wat Ratchaburana. Aan het einde van de middag wordt u afgezet bij uw accommodatie.

  • ★★★★ Sala Ayutthaya (1n - suite met zwembad)

Video Sala Ayutthaya

5
5

5: Ayutthaya - Sukhothai

Na het ontbijt wordt u opgehaald door uw chauffeur en gids voor de reis naar uw volgende bestemming tijdens deze luxe reis Thailand, Sukhothai. Ook Sukhothai was ooit een koningsstad, nu staat het bekend als een historisch park dat sinds 1991 op de UNESCO werelderfgoedlijst staat. U vindt hier eeuwenoude tempels, Boeddhabeelden en ruïnes.

Houdt u er rekening mee dat u vandaag ca. 4-5 uur in de auto zit. Uiteraard kunt u onderweg meerdere malen stoppen om de benen even te strekken. Bij aankomst in Sukhothai wordt u afgezet bij uw sfeervolle accommodatie en heeft u de rest van de middag vrij te besteden.

  • ★★★+ Sriwilai Sukhothai (2n - suite)

Suite

6
6

6: Fietsexcursie Sukhothai

Vandaag gaat u met de fiets op pad om het ruïnecomplex van Sukhothai te verkennen. U start in Ban Kheay, een klein dorpje net iets buiten Sukhothai gelegen. U rijdt over een onverharde weg door eindeloze rijstvelden waarbij u prachtig uitzicht heeft over de Kao Laung bergketen. Uiteindelijk arriveert u bij de zuidelijke poort waar u het oude ruïnecomplex van Sukhothai binnen fietst. U ontdekt de verschillende Boeddhistische en Hindoeïstische architecturen en leert vandaag veel over de Boeddhistische geschiedenis van Thailand. Na een heerlijke lokale lunch (inbegrepen) fietst u verder langs kleine kanalen en langs lokale dorpjes alvorens u bij uw accommodatie arriveert.

7
7

7: Sukhothai - Chiang Mai

Na het ontbijt staat er een transfer naar Chiang Mai op het programma. Het is wederom een rit van ca. 4-5 uur. Bij aankomst in Chiang Mai ontdekt u samen met uw gids de hoogtepunten van deze stad. U start bij de bekende Warorot markt, aan de rivier gelegen. Houdt u rekening met kleurrijke bloemen, onbekende geuren en een vriendelijke menigte. Op de markt kunt u tevens stoffen, kleding en hoeden die in de bergen gemaakt zijn terugvinden.

Na de markt bezoekt u Thapae Gate, één van de vier originele poorten van de stad. Hier stapt u in een Samlor (tuktuk) om door de stad te rijden. Onderweg kunt u stoppen bij verschillende tempels zoals Wat Chiang Man, Wat Chedi Luang en Wat Phra Singh. Bij de laatste tempel ontmoet u een Engelssprekende monnik waarmee u eventueel een praatje kunt maken. Hierna volgt een transfer naar uw zeer aangename hotel. Gelegen in een rustig gebied, net iets buiten de stad.

  • ★★★★★ Four Seasons Chiang Mai (3n - upper rice terrace pavilion)Video Four Seasons Chiang Mai

8
8

8: Omgeving Chiang Mai

Vanochtend wordt u opgehaald door uw gids voor een avontuurlijke en actieve dag! U kiest de beste fietsen uit en fietst samen met uw gids naar het treinstation waar u met uw fiets op de trein stapt. Het is erg leuk om het treinleven in Thailand te observeren. Na zo’n 30 minuten stapt u uit in het plaatsje Lamphun. Hier fietst u vanaf het station door rustige straatjes langs de oude stadsmuur naar de heilige Phra That Hariphunchai tempel. Na een bezoek stapt u weer op de fiets en verlaat u de stad. U fietst in de richting van Chiang Mai door fruitgaarden, langs kanalen en rijstvelden.

U luncht vandaag (inbegrepen) in een klein dorpje aan de oevers van de Ping rivier. Na de lunch, fietst u verder langs rijstvelden naar het dorpje Ban Tawai. Hier parkeert u de fietsen en wandelt u door het dorpje en leert u meer over de manier van leven hier. Dit dorpje staat bekend om haar houtsnijwerk. Na een bezoek aan dit dorpje fietst u verder naar een lokale markt waar u een verkoelend drankje kunt drinken en wat snacks kunt nuttigen.

Vervolgens fietst u verder langs en door verschillende dorpjes, naar een wat heuvelachtiger gebied. Na een paar heuvels, komt u aan bij de tempel Wat Umong. Hier wandelt u rond en bezoekt u de verschillende tempelgrotten van dit complex. Eenmaal weer op de fiets maakt u zich klaar voor het laatste stukje van vandaag. U fietst het oude centrum in waar uw fietsexcursie tot een einde komt. Transfer naar uw accommodatie.

Omgeving Chiang Mai

9
9

9: Thaise kookcursus

‘s Ochtends wordt u opgehaald en naar de Chiang Mai Thai Cookery School gebracht. Hier neemt u deel aan een authentieke Thaise kookcursus (in internationaal gezelschap) waarbij u gedurende 4 uur erg veel leert over de traditionele manier van koken in Thailand. Allereerst brengt u een bezoek aan de markt waar verse en lokale ingrediënten gekocht worden. De cursus van vandaag zal zich concentreren op Thaise ingrediënten en curries. Zo staan er onder andere een Chiang Mai curry, een Paneang curry en een pittige noedelsalade op het menu. Aan het einde van de les, kunt u uiteraard uw zelf gemaakte gerechten proeven. Een onvergetelijke ervaring van uw luxe reis Thailand. Na de les wordt u weer teruggebracht naar uw accommodatie en heeft u de rest van de middag vrij te besteden.

10
10

10: Chiang Mai - Gouden Driehoek

Na een vroeg ontbijt wordt u in ca. 4, 5 uur naar de Gouden Driehoek gereden, gelegen op de grens met Myanmar en Laos. Hier gaat uw heerlijke verblijf in het Four Seasons Tented Camp van start. Deze unieke accommodatie is prachtig gelegen en u overnacht in een luxueuze tent vanuit waar u spectaculair uitzicht heeft op de sprookjesachtige omgeving. U verblijft deze dagen op basis van volpension en tevens zijn een selectie non-alcoholische drankjes, huiswijnen, sterke dranken en de minibar inbegrepen.

Aan het einde van de middag kunt u plaats nemen in de Burma Bar vanwaar u uitzicht heeft over de omgeving en een prachtige zonsondergang.

  • ★★★★★ Four Seasons Tented Camp (3n)

Video Four Seasons Tented Camp

11
11

11 & 12: Gouden Driehoek

Tijdens uw verblijf kunt u deelnemen aan verschillende activiteiten. Zo kunt u deze dagen deelnemen aan de Mahout training waarbij u veel leert over olifanten. Tevens kunt u een bezoek brengen aan de Gouden Driehoek, het drielandenpunt waar Thailand, Myanmar & Laos elkaar ontmoeten. Tijdens dit bezoek maakt u ook een boottocht over de Mekong rivier en bezoekt u een lokale tempel, een lokale markt en het uitzichtpunt. Daarnaast is er bij uw verblijf eenmalig een 90 minuten durende spa behandeling inbegrepen. Elke avond kunt u deelnemen aan een heerlijke wijn en kaas proeverij!

13
13

13: Gouden Driehoek - Bangkok

Na een uitgebreid ontbijt komt uw verblijf in deze unieke accommodatie tot een einde. U wordt door een vertegenwoordiger van de accommodatie naar de luchthaven van Chiang Rai gebracht. Hier checkt u in op uw binnenlandse vlucht naar Bangkok waar u wordt opgewacht door uw chauffeur en gids die u naar uw aangename accommodatie brengen. De rest van de middag heeft u vrij te besteden.

  • ★★★★★ The Siam Hotel (1n)
14
14

14: Vertrek & aankomst

Na een vroeg ontbijt wordt u opgehaald door uw chauffeur en gids en naar de internationale luchthaven van Bangkok gereden. Hier checkt u in op uw directe KLM vlucht, terug naar Amsterdam. U arriveert aan het begin van de avond op luchthaven Schiphol. Einde van uw luxe reis Thailand.

Prijsindicatie voor deze luxe reis Thailand

Voor deze luxe reis Thailand geldt een indicatie reissom van €10.695 per persoon (bij deelname van 2 personen) en op basis van verblijf in bovenstaande accommodaties. Deze prijsindicatie is inclusief alle vluchten (in economy class) en is gebaseerd op laagseizoentarieven.

Deze voorbeeldreis is uiteraard volledig naar wens aan te passen en uit te breiden. We assisteren u graag met het samenstellen van uw ideale luxe reis Thailand!


Direct offerte aanvragen
Fraukje van Nes • Reisexpert Thailand

Heeft u vragen?

Mail mij Bel mij

Een heerlijke aanvulling op uw luxe reis Thailand

Breidt uw reis uit met een fijne 4-daagse strandverlenging! Het unieke Soneva Kiri is gelegen op het eiland Koh Kood en biedt een mix van luxe en de authentieke Thaise ervaring. U kunt hier even helemaal tot rust komen alvorens u weer terugvliegt naar Nederland of België.

Uniek arrangement
4 dagen
Vanaf € 5.750,– p.p.
november t/m april

Thailand arrangement | strandverlenging Koh Kood

Een heerlijke 4-daagse strandverlenging van uw reis door Thailand. Het unieke Soneva Kiri is gelegen op het eiland Koh Kood en biedt een mix van luxe en de authentieke Thaise ervaring!

Lees meer

Wat kunt u van Tico verwachten?

Iedere reiziger is anders. De reisspecialisten van Tico hebben veel ervaring met de verzorging van luxe reizen door onze authentieke bestemmingen. De ervaren reisspecialisten regelen uw transport, accommodaties en activiteiten, zodat u optimaal kunt genieten van uw luxe reis door Thailand.

Genieten tijdens de reis

De route is uitgestippeld en de reisonderdelen zijn voor u geboekt! U hoeft dus niets anders te doen dan te genieten van de bestemmingen en de heerlijke accommodaties.

Thailand reizen op maat

In overleg met u maken wij een uniek voorstel, helemaal gebaseerd op uw wensen en voorkeuren. Wij stippelen een programma uit wat exact aansluit bij uw interesses.

Snelle service

Wij vinden het belangrijk u goed, maar ook snel van dienst te zijn. Onze reisexperts zullen persoonlijk contact met u opnemen en altijd zo spoedig mogelijk reageren op uw vragen.

Ontvang maandelijks onze nieuwsbrief vol reisinspiratie, verhalen en aanbiedingen

Bekijk onze privacyverklaring voor meer informatie over de verwerking van uw persoonsgegevens.

Ontvang maandelijks onze nieuwsbrief vol reisinspiratie, verhalen en aanbiedingen

Bekijk onze privacyverklaring voor meer informatie over de verwerking van uw persoonsgegevens.

© Tico Reizen 2023 - Privé-reizen op maat