Logo bg white

Individuele rondreis Australië 'The Kimberley Circle'

28-daagse rondreis door Australië
Vanaf € 9.250,00 p.p.
april t/m oktober
Fraukje 4888
Heeft u vragen?
×

28-daagse individuele rondreis Australië

U maakt tijdens deze individuele rondreis Australië kennis met één van Australië’s meest ongerepte en tevens meest indrukwekkende stukken natuur: het Kimberley Plateau, een gigantisch gebied wat zich uitstrekt tussen Broome en Kununurra, in het noordwesten van Australië. Dit gebied behoort zonder twijfel tot één van de mooiste en meest indrukwekkende gebieden op aarde. Superlatieven schieten tekort!

U start deze individuele rondreis Australië in het tropisch aanvoelende kustplaatsje Broome waar u uw robuuste 4WD Toyota Landcruiser ophaalt. U brengt een bezoek aan het afgelegen Cape Leveque, gelegen op het puntje van het Dampier schiereiland. De helrode rotspartijen vormen een spectaculair contrast met de turkooisblauwe zee van de Indische Oceaan. Via het slaperige stadje Derby start u uw avontuurlijke reis over de Gibb River Road. U bezoekt de mooiste kloven en watervallen, gelegen te midden van de absolute wildernis. Hoogtepunten van deze individuele rondreis Australië zullen ongetwijfeld uw bezoek aan Kimberley’s mooiste parken zijn: El Questro & het Bungle Bungle National Park waar u een rondvlucht kunt maken over iconische rotsformaties. Via Fitzroy Crossing en het Geikie Gorge National Park met haar prachtige kalkstenen rotsformaties, keert u uiteindelijk terug in Broome, waar u uw avontuur afsluit in het prachtige Eco Beach Retreat, gelegen op ca. 1 uurtje rijden ten zuiden van Broome. Een heerlijk ontspannen verblijf aan de uitgestrekte stranden!


Bekijk het volledige reisprogramma van deze individuele rondreis Australië!

Vliegtuig
Over land
Boot
1
1

1: Vliegreis naar Australië

Vandaag gaat u beginnen aan de individuele rondreis door Australië! U vertrekt ‘s ochtends vanuit Amsterdam met een vlucht van Singapore Airlines naar de West-Australische stad Perth. U dient over te stappen in Singapore en arriveert de volgende dag rond het middaguur in Perth. Indien u de lange reis wilt breken en één of enkele nachten in Singapore wilt verblijven dan is dit mogelijk.

2
2

2: Aankomst in Perth - Broome

U arriveert ’s middags in Perth waar u overstapt op de binnenlandse vlucht van Virgin Australia naar Broome. U verblijft de komende dagen in het comfortabele Cable Beach Club Resort. Cable Beach verzorgt een shuttleservice vanaf de luchthaven, inbegrepen bij het verblijf.

 • ★★★★ Cable Beach Club Resort (2n)

"Tico is zeker een topper om in te schakelen bij de organisatie van een reis op maat door Australië. Prijs / kwaliteit is prima, de aanpassingen aan onze wensen waren perfect!"
Marinette & Jacqueline
3
3

3: Broome

Vrije dag tijdens uw individuele rondreis Australië om even bij te komen van uw intercontinentale vlucht. U kunt heerlijk uitrusten bij uw accommodatie of natuurlijk een bezoek brengen aan de belangrijkste bezienswaardigheden van Broome zelf. Gaat u bijvoorbeeld naar het historische Chinatown, onderdeel van de Heritage Trail. Ook kunt u een bezoek brengen aan het Crocodile park, Minyirr Park (Aboriginal cultuur) of Gantheaume Point, waar u eeuwenoude voetafdrukken van dinosauriërs kunt bewonderen. Tegen zonsondergang kunt u een ritje maken op een kameel over de uitgestrekte stranden van Cable Beach.

4
4

4: Broome - Cape Leveque

‘s Ochtends vindt de oplevering van uw huurauto (4WD Toyota Landcruiser of gelijkwaardig) plaats bij het stadskantoor van Hertz in Broome. De huurauto staat de komende 19 dagen van uw individuele rondreis Australië tot uw beschikking.

U verlaat Broome en rijdt vandaag in ca. 3 uur vanuit Broome naar Cape Leveque, gelegen op ca. 220 kilometer ten noorden van Broome op het puntje van het Dampier schiereiland. U verblijft de komende dagen in het Kooljaman at Cape Leveque Wilderness Camp, een zeer unieke accommodatie, volledig gerund door lokale Aboriginals.

De deluxe safari tenten bieden veel privacy en daarnaast een uniek en direct uitzicht op zee en de kliffen van Cape Leveque en de prachtige Indische Ocean. De tenten zijn uitgerust met een balkon, eigen sanitair, een koel-vriescombinatie en een gasbarbecue.

 • ★★★ Kooljaman at Cape Leveque Wilderness Camp (3n) Blank

Kooljaman at Cape Leveque Wilderness Camp

5
5

5-6: Cape Leveque

Vrije dagen in deze mooie omgeving. Er zijn vele mogelijkheden voor activiteiten. Zo kunt u een prachtige wandeling langs de uitgestrekte kustlijn maken, gaan vissen, snorkelen of een boottocht maken, eventueel tijdens de prachtige zonsondergang. Als u deze individuele rondreis Australië in de maanden juli t/m oktober maakt dan kunt u wellicht zelfs walvissen spotten aan deze kust!

7
7

7: Cape Leveque - Derby

Vandaag staat een lange rit op het programma. U verlaat Cape Leveque en rijdt via Broome naar Derby. U overnacht vanavond in een prima hotel, aan het begin van de Gibb River Road. In de omgeving van Derby kunt u nog stoppen bij de Prison Boab, een 1.000 jaar oude Baobab boom met een omtrek van 14 meter.

 • ★★ Derby Lodge (1n)
8
8

8: Derby - Mount Hart (Gibb River Road)

Vandaag start het meest avontuurlijke gedeelte van uw individuele rondreis door het westen van Australië: de Gibb River Road! U rijdt vandaag naar uw volgende overnachtingsplaats: de Mount Hart Wilderness Lodge, gelegen in het hart van het King Leopold Range Conservation Park. Indien u op tijd vertrekt, kunt u eventueel naar de Windjana Gorge rijden, gelegen op zo’n 20 kilometer van de Gibb River Road. Hier ziet u vele zoetwaterkrokodillen langs de oevers van de rivier liggen. Vanuit Windjana is het ca. anderhalf uur rijden naar Mount Hart. Houdt u er rekening mee dat de accommodatie bij Mount Hart over gedeeld sanitair beschikt.

 • ★★ Mount Hart Wilderness Lodge (2n – hp) Blank

Mount Hart Wilderness Lodge

9
9

9: Mount Hart

Vrije dag in het King Leopold Range Conservation Park. U kunt in de omgeving prachtig wandelen, of gaan zwemmen in een nabijgelegen meertje bij een spectaculaire kloof.

10
10

10: Mount Hart - Bell Gorge (Gibb River Road)

U verlaat Mount Hart en reist vandaag door naar de spectaculaire Bell Gorge, zeker geen lange rit. U verblijft de komende dagen op basis van half pension.

 • ★★★ Bell Gorge Wilderness Lodge (2n – hp)

Bell Gorge Wilderness Lodge

11
11

11: Bell Gorge

Vrije dag in deze prachtige omgeving die u natuurlijk helemaal naar eigen inzicht kunt invullen.

Bell Gorge

12
12

12: Bell Gorge - Mount Elizabeth (Gibb River Road)

Er staat wederom een prachtige dag op het programma. U rijdt vandaag in ca. 3½ uur (exclusief stops en omwegen) naar het volgende station: Mount Elizabeth. Mount Elizabeth functioneert nog altijd als cattle station en u kunt hier dan ook uitstekend paardrijden. Houdt u er rekening mee dat de accommodatie bij Mount Elizabeth over gedeeld sanitair beschikt.

 • ★★ Mount Elizabeth Station (2n – hp)
13
13

13: Mount Elizabeth

Vrije dag in deze omgeving die u wederom zelf kunt invullen. U kunt een bezoek brengen aan de nabijgelegen Wunnumurra en Hann River Gorge waar u prachtig kunt wandelen bij een waterval. De gastheer/dame assisteert u graag bij het verzorgen van eventuele tours vandaag.

14
14

14: Mount Elizabeth - El Questro (Gibb River Road)

Een lange rit staat vandaag op het programma naar uw volgende bestemming: El Questro Wilderness Park, een rit over een afstand van 280 kilometer. De komende dagen verblijft u op een zeer bijzondere locatie. El Questro beschikt over accommodatie in diverse prijsklassen, variërend van comfortabele tenten met eigen sanitair, tot zeer exclusieve luxueuze suites. We hebben voor u 2 mogelijke accommodaties geselecteerd voor de aankomende nachten van uw individuele rondreis Australië.

 • ★★★ Emma Gorge Resort (3n)
 • ★★★★★ El Questro Homestead (3n)

Video El Questro Homestead

15
15

15-16: El Questro Wilderness Park

Vrije dagen in deze bijzondere omgeving. Informeert u bij El Questro naar de vele excursie-mogelijkheden die worden aangeboden.

17
17

17: El Questro - Bungle Bungle National Park (Gibb River Road)

U verlaat El Questro en rijdt het laatste stukje Gibb River Road. Bij de T-splitsing slaat u rechtsaf naar de Great Northern Highway welke u vandaag volgt tot aan het volgende adembenemende stukje Kimberley: het Purnululu National Park, beter bekend als het Bungle Bungle National Park. U verblijft hier in de comfortabele tenten van de gelijknamige Wilderness Lodge op basis van half pension.

 • ★★★ Bungle Bungle Wilderness Lodge (2n – hp) Blank

Bungle Bungle Wilderness Lodge

18
18

18: Bungle Bungle National Park

Vrije dag in het park die u geheel naar eigen inzicht kunt invullen. De Wilderness Lodge is gelegen vlakbij de ingang van het Purnululu National Park en de belangrijkste bezienswaardigheden van dit spectaculaire park zijn dan ook uitstekend te bereiken. Breng een bezoek aan de prachtige en zo typische rotsformaties, de zandsteenformaties bij Piccaninny Creek, Cathedral Gorge, Echidna Chasm en Mini Palms Gorge.

Optioneel bij deze individuele rondreis Australië (niet inbegrepen): U kunt tijdens deze vrije dagen een prachtige rondvlucht maken per helikopter of klein vliegtuigje.

19
19

19: Bungle Bungle National Park - Fitzroy Crossing

U vervolgt uw tocht en reist over de Great Northern Highway naar uw volgende onderkomen bij Fitzroy Crossing, gelegen aan de gelijknamige rivier. Het is de uitvalsbasis voor een bezoek aan het Tunnel Creek National Park en het Geikie Gorge National Park, gelegen op nog geen 20 kilometer afstand.

 • ★★★ Fitzroy River Lodge (1n)
20
20

20: Fitzroy Crossing - Broome (strandverlenging)

In de ochtend kunt u indien gewenst nog een bezoek brengen aan het nabij gelegen Geikie Gorge National Park, te bereiken via een geasfalteerde weg. Een boottocht door de kloof is de beste manier om de Geikie Gorge te bewonderen.

Verder staat er wederom een lange reis op het programma, een tocht van ca. 6 uur. U volgt de Great Northern Highway tot pal voor Broome waar u links afslaat richting het prachtige Ramada Eco Beach Resort, gelegen op ca. 1 uur ten zuiden van Broome. U kunt hier de komende dagen even heerlijk tot rust komen, genieten van de zee en de prachtige stranden.

 • ★★★+ Ramada Eco Beach Resort (4n) Blank

Ramada Eco Beach Resort

21
21

21-23: Broome & omgeving

Vrije dagen in dit prachtige verlaten kustgebied. U kunt natuurlijk heerlijk ontspannen bij uw prachtige accommodatie en even bijkomen van de spectaculaire en zeer avontuurlijke individuele rondreis die u de afgelopen dagen heeft afgelegd. Het Eco Beach Retreat biedt ook vele activiteiten die u ter plaatse kunt reserveren. Zo kunt u ter plaatse een ‘whale-watching’ boottocht boeken (juni t/m september), gaan vissen of een prachtige wandeling door de duinen maken.

Activiteiten

24
24

24: Broome - Perth - Margaret River

U rijdt ‘s ochtends vroeg naar de luchthaven van Broome waar u de huurauto inlevert die u de afgelopen dagen van uw individuele rondreis Australië tot u beschikking had. U vliegt met Virgin Australia naar Perth. Op de luchthaven van Perth vindt de oplevering van uw huurauto (2WD Toyota RAV 4 of gelijkwaardig) plaats. De huurauto staat de komende 4 dagen tot uw beschikking. U verlaat de luchthaven en rijdt in ca. 3 uur over een afstand van 250 kilometer naar Margaret River.

 • ★★★★ Cape Lodge (3n) Blank

Cape Lodge

26
26

25 & 26: Margaret River

Vrije dagen in deze prachtige omgeving die u geheel zelf kunt invullen. Trek er met uw huurauto op uit of leen een fiets om een bezoek te brengen aan één van de vele wijnhuizen voor een proeverij.

27
27

27: Margaret River - Perth - Vertrek

Helaas komt vandaag een einde aan uw spectaculaire individuele rondreis door Australië. U rijdt in ca. 3 uur terug naar de luchthaven van Perth waar u de huurauto inlevert. U vliegt met Singapore Airlines terug naar Amsterdam. Uiteraard dient u weer over te stappen in Singapore.

28
28

28: Aankomst

Aankomst op Amsterdam Schiphol Airport.

Prijsindicatie van deze individuele rondreis Australië

Voor deze 28-daagse individuele rondreis Australië geldt een indicatie reissom van € 9.250 per persoon (bij deelname van 2 personen) op basis van verblijf van de eerste benoemde accommodaties.

**Deze prijsindicaties zijn inclusief alle vluchten en volledig naar wens aan te passen en uit te breiden**


Direct offerte aanvragen
Fraukje van Nes • Reisexpert Australië

Heeft u vragen?

Mail mij Bel mij

Waarom met Tico een individuele rondreis Australië maken?

De reisspecialisten van Tico hebben veel ervaring met de verzorging van de mooiste individuele rondreizen door Australië. Zij kennen de verschillende regio's erg goed uit eigen ervaring. Uw transport, unieke accommodaties en activiteiten worden voor u geregeld zodat u optimaal kunt genieten van uw individuele rondreis Australië.

Snelle service

Wij vinden het belangrijk u goed, maar ook snel van dienst te zijn. Onze reisexperts zullen persoonlijk contact met u opnemen en altijd zo spoedig mogelijk reageren op uw vragen.

Unieke accommodaties

Wij selecteren unieke en sfeervolle accommodaties die daadwerkelijk bijdragen aan uw ervaring. Grote, onpersoonlijke hotels proberen wij altijd te vermijden!

Genieten

Wij stellen het programma speciaal voor u samen. U hoeft dan ook alleen maar zorgeloos te genieten van de bijzondere accommodaties en alle schitterende bezienswaardigheden.

Ontvang maandelijks onze nieuwsbrief vol reisinspiratie, verhalen en aanbiedingen

Bekijk onze privacyverklaring voor meer informatie over de verwerking van uw persoonsgegevens.

Ontvang maandelijks onze nieuwsbrief vol reisinspiratie, verhalen en aanbiedingen

Bekijk onze privacyverklaring voor meer informatie over de verwerking van uw persoonsgegevens.

© Tico Reizen 2023 - Privé-reizen op maat