Reisprogramma Hoogtepunten rondreis 'Costa Rica Delight'

1
1

1: Heenreis


Vandaag begint uw reis naar Costa Rica. U vliegt met Air France of KLM naar de hoofdstad San José. Afhankelijk van de gekozen airline dient u over te stappen in Panama-Stad of Parijs. KLM biedt daarnaast van november t/m maart ook enkele directe vluchten per week aan. Aangekomen in San José wordt u van harte welkom geheten door een vertegenwoordiger van onze lokale agent die u vervolgens naar uw aangename verblijf in het centrum van de stad brengt. De rest van de dag kunt u vrij besteden.

  • ★★★★ Grano de Oro (2n)
2
2

2: Excursie langs de barrios van San José

De ochtend en het begin van de middag kunt u vrij besteden om het levendige centrum van San José te bezoeken. Het Museo de Oro (Goudmuseum) waar een indrukwekkende collectie pre-columbiaanse gouden voorwerpen te zien is, is absoluut een bezoek waard.

Aan het eind van de middag staat een interessante excursie door San José op het programma. U wordt bij uw hotel opgehaald door de gids waarmee u enkele lokale buurten (barrios) gaat ontdekken. Uw verkent te voet o.a. de wijken Amón, Aranjuez, Otoya & Escalante. U komt alles te weten over de geschiedenis van de stad, het dagelijkse leven en proeft lokale lekkernijen zoals chocolade, koffie en likeuren. In de loop van de avond wordt u weer netjes bij uw hotel afgezet.

3
3

3: San José - San Gerardo de Dota


Na het ontbijt volgt de oplevering van uw comfortabele 4WD huurauto die de komende twee weken tot uw beschikking zal staan. U rijdt in ongeveer 4 uur naar San Gerardo de Dota, gelegen in de nevelwouden van de Cerro de la Muerte. Dit is hét leefgebied van een van de meest legendarische vogels van Midden-Amerika; de quetzal. De rest van de dag kunt u vrij besteden in deze prachtig groene omgeving.


  • ★★★ Savegre Hotel (2n)
"Inmiddels zijn we al weer een week terug van de geweldige Costa Rica reis. Alles liep gesmeerd, mooie lodges, super goed weer, prettige mensen en goed eten. Kortom: TOP! Bedankt voor de goede organisatie!"
Margret & Luc

Quetzal

4
4

4: San Gerardo de Dota


Vrije dag in San Gerardo de Dota. U heeft de mogelijkheid om in deze prachtige omgeving diverse soorten flora en fauna te ontdekken. Typisch voor dit gebied zijn de uitgestrekte nevelwouden, variërend in hoogte tussen de 1.250 en 2.600 meter boven zeeniveau. Meer dan 170 vogelsoorten, waaronder de quetzal, hebben hier hun leefgebied gevonden. U kunt optioneel vroeg in de ochtend met een gids op zoek gaan naar deze legendarische vogel.

5
5

5: San Gerardo – Piedras Blancas


U rijdt vandaag verder naar de kuststreek van de Stille Oceaan en passeert onderweg de ‘Cerro de la Muerte’. Hier is voorzichtigheid geboden tijdens het rijden aangezien hier vaak een laaghangende mist hangt. Via de plaatsjes San Isidro en Palmar Norte rijdt u in zo’n 4,5 uur in zuidoostelijke richting naar Golfito. Hier parkeert u de auto en begint uw 4-daagse Piedras Blancas arrangement.

U gaat aan boord van de boot waarmee u naar uw accommodatie voor de komende nachten wordt gebracht, gelegen in het Piedras Blancas National Park. Aangekomen bij de lodge kunt u de rest van de dag naar eigen inzicht besteden en genieten van de grote diversiteit aan fauna en flora. U verblijft de komende dagen op basis van volpension en bij uw verblijf is het gebruik van kajaks, stand-up paddle boards en snorkeluitrusting inbegrepen.

  • ★★★+ Playa Cativo (3n - volpension)
  • ★★★★ Golfo Dulce Retreat (3n - volpension)

Golfo Dulce Retreat

Golfo Dulce Retreat

6
6

6 & 7: Piedras Blancas

De komende dagen kunt u geheel naar eigen inzicht indelen. Het Piedras Blancas National Park biedt een enorme biologische diversiteit en is de thuisbasis van honderden soorten bomen, zoogdieren, vogelsoorten, reptielen en duizenden soorten insecten.

In het park zijn vier apensoorten te vinden (de kapucijnaap, de brulaap, de spin-aap en het eekhoornaapje). Daarnaast zijn er ook vijf katachtigen die in dit nationale park leven. Hoewel ze nauwelijks overdag gezien worden, is het Piedras Blancas National Park wel degelijk het leefgebied van jaguars, poema’s, ocelotten, margays en jaguarundis. Volgens National Geographic is deze regio van Costa Rica één van de meest interessante biologische plekken op aarde. Uw accommodatie biedt verschillende (optionele, niet inbegrepen) excursies aan om het nationale park te ontdekken.

Playa Cativo Lodge

Luiaard & doodshoofdaap

8
8

8: Piedras Blancas - Uvita

Na het ontbijt checkt u uit en wordt u per boot teruggevaren naar Golfito. Hier haalt u de auto weer op en rijdt in zo’n 2 uur (120 kilometer) noordwaarts langs de Pacifische kust naar Uvita. Uw accommodatie ligt in de heuvels nabij Uvita en heeft een prachtig uitzicht over de groene kustlijn en de zee. De rest van de dag kunt u vrij besteden. De kilometers lange kust van Uvita heeft ongerepte stranden als Playa Garza, Playa Ventanas, Playa Pinuelas, Playa Ballena en Playa Uvita. U kunt hier uitstekend zwemmen, surfen, kayakken en schitterende wandelingen maken. Optioneel kunt u ook verblijven in het prachtige Kura Boutique Hotel.


  • ★★★+ Oxygen Jungle Villas (2n)
  • ★★★★ Rancho Pacifico (2n)

Rancho Pacifico

Rancho Pacifico

9
9

9: Kayak- en snorkelexcursie Marino Ballena National Park


Vandaag staat er een prachtige excursie voor u op het programma. U wordt opgehaald bij uw hotel en naar Tombolo gereden, beter bekend als 'the Whale's Tail'. Tijdens de tour paddelt u de eerste 30 tot 45 minuten door de wateren van het Marino Ballena National Park. Al paddelend heeft u prachtig zicht op de kustlijn en bergen. Aangekomen bij het rif bevindt u zich in een van de beste snorkelspots van Costa Rica. De gids zal u begeleiden en het snorkelmateriaal overhandigen zodat u in ca. 45 minuten tot een uur kennis kunt maken met de onderwaterwereld en de mooiste stukken van het rif kunt zien. Hierna paddelt u gezamenlijk terug en wordt u teruggereden naar uw accommodatie waar u volop kunt genieten van de faciliteiten en de mooie natuur.

Door de ligging nabij Corcovado National Park en het uitgestrekte mangrovegebied van Terraba-Sierpe zijn er naast bovenstaande tour veel excursies mogelijk. Voor snorkelaars behoort een dagexcursie naar Caño Island (een beschermd biologisch reservaat) ook tot de mogelijkheden. In National Park Marina Bellena bevinden zich daarnaast vanaf eind juli tot eind oktober en vanaf medio december tot medio maart bultrugwalvissen. In die tijd kunnen we bovenstaande tour uitbreiden met (of vervangen voor) een boottocht op zoek naar walvissen en dolfijnen! Laat u ons weten welke tour u het meeste aanspreekt zodat we deze op kunnen nemen in uw reisprogramma?

Walvis in Marino Ballena

10
10

10: Uvita - La Fortuna


Vandaag heeft u een lange reisdag voor de boeg. In zo’n 5 tot 6 uur (300 km) rijdt u naar het dorpje La Fortuna. Onderweg kunt u eventueel nog een stop maken bij het Nationale Park Manuel Antonio. Houdt u er wel rekening mee dat het een klein en druk park is. La Fortuna is de uitvalsbasis voor excursies naar één van Costa Rica’s bekendste vulkanen, de Arenal. De vulkaan is nog steeds actief maar stoot al lange tijd geen lava meer uit. In de omgeving zijn uiteenlopende excursiemogelijkheden te ondernemen.


  • ★★★+ Nayara Gardens (3n)
  • ★★★★ Amor Arenal (3n)
Amor Arenal

Nayara Gardens

11
11

11: La Fortuna


Vrije dag om de omgeving van La Fortuna met al zijn interessante bezienswaardigheden te ontdekken. Het meer van Arenal is het grootste kunstmatig aangelegde meer van Midden-Amerika. U kunt op het meer kajakken, sup (stand up paddle) lessen volgen, zeilen of langs de oevers van het meer paardrijden. Een andere mogelijkheid is wandelen rondom de Arenal vulkaan, de waterval La Fortuna te bezoeken, te wandelen over de hangbruggen of te raften.

Wanneer u van tevoren via Tico een excursies zou willen boeken vernemen wij het graag zodat we deze aan de reis kunnen toevoegen.

12
12

12: Caño Negro excursie

Vandaag staat een prachtige dagexcursie naar Caño Negro op het programma! U wordt in de ochtend opgehaald bij uw hotel en in ca. 2 uur in noordelijke richting naar Caño Negro Wildlife Refuge gereden. Onderweg leert u van de Engelssprekende gids over de yucca, papaja-, ananas-, suikerriet- en sinaasappelplantages die u passeert. Aangekomen bij Caño Negro gaat u aan boord van de boot en vaart u in ca. 2,5 over de rivier 'Rio Frio' (de koude rivier). U bevindt zich hier in een zeer groen en vogelrijk gebied en ziet hoogstwaarschijnlijk luiaards, meerdere soorten vogels, apen en reptielen. Na de boottocht staat een smakelijke lunch op u te wachten en wordt u teruggereden naar uw hotel. Deze privé excursie duurt ca. 9 uur.

13
13

13: La Fortuna - Isla Jesusita

U rijdt vandaag in ongeveer 4,5 uur (230 kilometer) naar het plaatsje Pacuera in het oosten van de Nicoya Peninsula. U parkeert de auto bij Punta Cuchillos op zo’n 3 kilometer van Pacuera, waarna u in zo’n 10 minuten per water taxi naar het eiland Jesusita vaart, gelegen in de golf van Nicoya. U verblijft de komende nachten op basis van volpension in een ruime tented suite van Isla Chiquita. Het gebruik van kayaks & stand-up paddle boards is inbegrepen. U kunt uw Costa Rica reis hier heerlijk ontspannen afsluiten.

  • ★★★+ Isla Chiquita (3n - volpension)

Tent Suite

14
14

14 & 15: Isla Jesusita


Deze laatste dagen van uw reis kunt u heel ontspannen doorbrengen. Bij het hotel zijn verschillende (optionele) wateractiviteiten te ondernemen zoals snorkelen, sportvissen of kajakken. Daarnaast is er een boot voor tochtjes naar omliggende eilanden. Uiteraard kan er ook heerlijk geluierd worden op een van de vele ligbedden of strandstoelen.

Isla Chiquita

16
16

16: Vertrek

De ochtend kunt u nog vrij op het eiland besteden. In de middag wordt u weer naar Punta Cuchillos gevaren. Vanaf hier rijdt u naar Pacuera waar u met de huurauto de veerboot naar Puntarenas neemt. Het is aan te raden om minstens 45 minuten voor vertrek bij de pier te zijn om te voorkomen dat u zich moet haasten. De overtocht duurt zo’n 70 minuten en vanaf het bovendek kunt u genieten van prachtige vergezichten over de Nicoya baai. Vanaf Puntarenas rijdt u in zo’n 1,5 uur naar de luchthaven van San José. U vliegt in de avond terug naar Amsterdam. en arriveert de volgende avond op Amsterdam Schiphol Airport.

17
17

17: Aankomst


Vandaag land het toestel op Amsterdam Airport Schiphol waar deze reis vol mooie hoogtepunten van Costa Rica tot een einde komt.

Bent u geïnteresseerd geraakt in deze of een andere Costa Rica voorbeeldreis? Neem dan contact op met één van onze reisspecialisten of vraag vrijblijvend een offerte aan via het offerteformulier. Uiteraard is deze reis geheel naar wens aan te passen.

Ontvang maandelijks onze nieuwsbrief vol reisinspiratie, verhalen en aanbiedingen

Bekijk onze privacyverklaring voor meer informatie over de verwerking van uw persoonsgegevens.

Ontvang maandelijks onze nieuwsbrief vol reisinspiratie, verhalen en aanbiedingen

Bekijk onze privacyverklaring voor meer informatie over de verwerking van uw persoonsgegevens.

© Tico Reizen 2017 - Privé-reizen op maat