Logo bg white

Natuurreis Costa Rica

20-daagse rondreis door Costa Rica
Vanaf € 10.250,00 p.p.
December t/m april
Gemma hanrath
Heeft u vragen?
×

Reis langs de mooiste natuurparken van Costa Rica


Deze 20-daagse ‘Natuurreis Costa Rica’ brengt u langs de meest prachtige natuurparken van Costa Rica. Onderweg verblijft u voornamelijk in duurzame accomodaties en zijn er verschillende interessante activiteiten voor u georganiseerd.

De reis start in de Costa Ricaanse hoofdstad San José waarna u per korte vlucht naar het Nationale Park Tortuguero afreist. Dit indrukwekkende natuurpark bestaat voor het grootste deel uit water, en u heeft grote kans om hier vele dieren te spotten. Vervolgen staat een avontuurlijk verblijf in een ongerept privéwildreservaat aan de Pacuare rivier op het programma. Hierna haalt u de comfortabele huurauto op en rijdt u naar naar La Fortuna voor een bezoek aan een van Costa Rica’s meest bekende vulkanen; de Arenal. In deze omgeving zijn tal van interessante activiteiten te ondernemen. Via het nevelwoud van Monteverde en de langgerekte Pacifische kust van Uvita rijdt u tot slot naar het Nationale Park Piedras Blancas. Dit is één van de meest diverse en ongerepte regenwouden ter wereld. U vindt hier honderden soorten bomen, zoogdieren, vogelsoorten en reptielen.


Bekijk het volledige reisprogramma van deze Natuurreis Costa Rica.

Vliegtuig
Over land
Boot
1
1

1: Heenreis


Uw prachtige reis naar Costa Rica gaat vandaag van start! U vliegt met Air France of KLM naar de hoofdstad San José. Afhankelijk van de gekozen airline dient u over te stappen in Panama-Stad of Parijs. KLM biedt daarnaast van november t/m maart ook enkele directe vluchten per week aan. Aangekomen in San José wordt u van harte welkom geheten door een vertegenwoordiger van onze lokale agent die u vervolgens naar uw aangename verblijf in het centrum van de stad brengt. De rest van de dag kunt u vrij besteden.

  • ★★★★ Grano de Oro (1n)
2
2

2: San José - Tortuguero


Vandaag begint uw 3-daagse bezoek aan het Nationale Park Tortuguero. Vroeg in de ochtend wordt u bij uw hotel opgehaald en naar de luchthaven van San José gebracht voor de korte vlucht naar Tortuguero. Het natuurpark bestaat voornamelijk uit water. Vanuit de lucht heeft u mooi zicht op de moerassen, lagunen, kanalen en rivieren. Een prachtige eerste kennismaking met het gebied! Na aankomst bij de lodge wordt de lunch geserveerd. Tijdens uw verblijf zijn alle maaltijden inbegrepen evenals twee excursies per dag in groepsverband. In de middag kunt u deelnemen aan het excursieprogramma van de lodge.

U verblijft de komende nachten in de Tortuga Lodge. De lodge heeft duurzaamheid hoog in het vaandel staan. Zo helpen ze bij lokale conservatieprogramma’s, wordt het water van de lodge verwarmd door zonnepanelen en maken ze zoveel mogelijk gebruik van producten van lokale leveranciers.

  • ★★★+ Tortuga Lodge (2n) Blank
3
3

3: Nationaal Park Tortuguero


Tijdens uw verblijf in het Tortuguero National Park zijn er verschillende excursies inbegrepen. Zo kunt u bijvoorbeeld een 3 uur durende boottocht over de vele riviertjes in het nationale park maken. U maakt tijdens de boottocht kennis met de flora en fauna van dit gebied en ziet vele vogels, iguana’s en wellicht een groep brulapen, een kaaiman, luiaard, een felgekleurde kikker of een rivier otter. Ook een bezoek aan het dorpje Tortuguero behoort tot de mogelijkheden. Het dorp heeft een geschatte populatie van 1500 mensen en ligt aan de Caribische zee.

"Inmiddels zijn we al weer een week terug van de geweldige Costa Rica reis. Alles liep gesmeerd, mooie lodges, super goed weer, prettige mensen en goed eten. Kortom: TOP! Bedankt voor de goede organisatie!"
Margret & Luc
4
4

4: Tortuguero - Pacuare


Na het ontbijt reist u per boot van de lodge naar het haventje van La Pavona vanaf waar u een transfer heeft naar de schitterende Pacuare Lodge, welke ligt in een prachtig 340 hectare groot ongerept privéwildreservaat aan de Pacuare rivier. De duurzame lodge is gebouwd met een minimale impact op de natuur en maakt zo veel mogelijk gebruik van lokale middelen en werknemers. De lodge geeft daarnaast lessen op scholen in de nabijgelegen gemeenschappen om het bewustzijn over het belang van de bescherming van het regenwoud te vergroten en heeft een programma opgezet om de brulaap populatie in dit deel van Costa Rica weer op peil te krijgen.

Na aankomst bij de lodge maakt u kennis met uw accommodatie en de overige faciliteiten. De middag kunt u gebruiken om deel te nemen aan het excursieprogramma of door heerlijk te ontspannen. U verblijft de komende dagen op basis van volpension en er zijn 2 excursies per dag inbegrepen.

  • ★★★★ Pacuare Lodge (3n) Blank
5
5

5 & 6: Pacuare Lodge


Deze dagen kunt u deelnemen aan het veelzijdige excursieprogramma van de Pacuare Lodge. De omgeving leent zich uitermate goed spannende excursies als canopying, abseilen en rotsklimmen. Ook de iets minder avontuurlijke reiziger kan hier zijn dagen heerlijk vullen, onder andere met prachtige wandelingen en met het spotten van wildlife onder begeleiding van professionele natuurgidsen. U treft hier een grote diversiteit vogelsoorten, vlinders, exotische planten en andere dieren aan. Een andere mogelijkheid is een ongeveer 5 uur durende wandeling in de omringende heuvels. In deze dieper gelegen gebieden van de Costa Ricaanse jungle wonen indianen van de Cabecar stam, de traditionele bewoners van dit gebied. U wordt goed geïnformeerd over de mogelijkheden en kunt in overleg een leuk en passend excursieprogramma bespreken.

7
7

7: Pacuare - La Fortuna


Vandaag komt er een einde aan het spectaculair mooie verblijf in de Pacuare Lodge. U kunt deze ochtend kiezen voor een enerverende raftexcursie (hier zijn geen speciale vaardigheden voor nodig, hooguit enige fitheid. U kunt bij de lodge aangeven dat u graag deze excursie zou willen doen bij vertrek), of een korte transfer van een klein uurtje naar Siquirres waar de comfortabele 4WD huurauto wordt opgeleverd die de komende dagen tot uw beschikking zal staan. U rijdt hierna in ongeveer 3 uur in noordwestelijke richting naar het dorpje La Fortuna, de uitvalsbasis voor excursies naar één van Costa Rica’s bekendste vulkanen, de Arenal. Deze actieve vulkaan stoot al lange tijd geen lava meer uit, maar de omgeving biedt vele excursiemogelijkheden.

  • ★★★★ Amor Arenal (3n)

Blank
8
8

8: La Fortuna


Vrije dag om de omgeving van La Fortuna met al zijn interessante bezienswaardigheden te ontdekken. Het meer van Arenal is het grootste kunstmatig aangelegde meer van Midden-Amerika. U kunt op het meer kajakken, sup (stand up paddle) lessen volgen, zeilen of langs de oevers van het meer paardrijden. Een andere mogelijkheid is wandelen rondom de Arenal vulkaan, de waterval La Fortuna te bezoeken, te wandelen over de hangbruggen of te raften.

Wanneer u van tevoren via Tico een excursie voor deze dag zou willen boeken vernemen wij het graag zodat we deze aan de reis kunnen toevoegen.

9
9

9: Caño Negro excursie


Vandaag staat een prachtige dagexcursie naar Caño Negro op het programma! U wordt in de ochtend opgehaald bij uw hotel en in ca. 2 uur in noordelijke richting naar Caño Negro Wildlife Refuge gereden. Onderweg leert u van de Engelssprekende gids over de yucca, papaja-, ananas-, suikerriet- en sinaasappelplantages die u passeert. Aangekomen bij Caño Negro gaat u aan boord van de boot en vaart u in ca. 2,5 over de rivier 'Rio Frio' (de koude rivier). U bevindt zich hier in een zeer groen en vogelrijk gebied en ziet hoogstwaarschijnlijk luiaards, meerdere soorten vogels, apen en reptielen. Na de boottocht staat een smakelijke lunch op u te wachten en wordt u teruggereden naar uw hotel. Deze privé excursie duurt ca. 9 uur.

10
10

10: La Fortuna - Monteverde


U rijdt vandaag naar uw volgende accommodatie, gelegen in Monteverde. Het is een prachtige rit van zo'n 2,5 uur die u bovenlangs het meer van Arenal voert. Houdt u er rekening mee dat de laatste 40 kilometer, vanaf Tilarán, de weg van slechte kwaliteit is. Het duurzame Senda Monteverde streeft ernaar om in harmonie te werken met de delicate natuurlijke omgeving en om een positieve impact te hebben op de lokale gemeenschappen. Zo heeft de lodge meer dan 5.500 inheemse planten geplant, is de meerderheid van het personeel geboren en getogen op loopafstand van het hotel, en komen de meeste ingrediënten van het restaurant van lokale boeren en leveranciers.

Na aankomst wordt u hartelijk ontvangen door het team van Senda en kunt u de rest van de dag vrij naar eigen inzicht besteden in het nevelwoud van Monteverde.

  • ★★★+ Senda Monteverde (2n) Blank


11
11

11: Monteverde reservaat


Vandaag staat een interessante excursie naar het nevelwoud van Monteverde op het programma. In de ochtend wordt u bij uw hotel opgehaald door de gids waarmee u het Monteverde Cloud Forest Biological Reserve gaat verkennen. Het is een van de beroemdste reservaten ter wereld vanwege zijn biodiversiteit, natuurbehoud en wetenschappelijk onderzoek. Er zijn vele dieren te vinden, zoals brulapen, jaguars, ocelotten en talloze vogels. Bijzonder zijn ook de meer dan 500 soorten vlinders die in Monteverde leven. Uw ervaren natuurgids zal u attenderen op de vele geheimen van het nevelwoud en zal u veel vertellen over de rijkdom van de flora en de fauna. Als u geluk heeft, spot u misschien een van de meest legendarische vogels van Midden-Amerika; de quetzal. Na de prachtige wandeling wordt u weer netjes naar uw hotel gebracht en kunt u de rest van de dag vrij besteden.

Quetzal

12
12

12: Monteverde - Uvita


Na het ontbijt checkt u uit en rijdt u in zo’n 4,5 uur (250 kilometer) zuidwaards langs de Pacifische kust naar Uvita. Onderweg kunt u een aantal leuke stops maken. Zo kunt u bij de Tárcoles brug stoppen om een grote groep krokodillen te zien liggen. Een tweede stop kunt u maken bij het Nationale Park Carara. Dit prachtige reservaat staat vooral bekend als het leefgebied van de geelvleugelara. Als laatste zou u een bezoek kunnen brengen aan het Nationale Park Manuel Antonio. Dit is het kleinste Nationale Park van het land en bestaat uit witte zandstranden die overgaan in regenwoud. Houdt u er wel rekening mee dat Manuel Antonio vele toeristen trekt. Het is daarom doorgaans erg druk.

Vanaf Manuel Antonio is het nog zo'n 1,5 uur rijden naar uw volgende accommodatie. Rancho Pacifico ligt in de heuvels nabij Uvita en heeft een prachtig uitzicht over de groene kustlijn en de zee. Het doel van dit eco-resort is om duurzaamheid te integreren in alles wat ze doen. De architectuur van de accommodatie is niet alleen mooi, maar ook nog eens zeer energiezuinig. De gemeenschappelijke ruimtes en de kamersworden op een natuurlijke wijze geventileerd, meer dan 95% van de elektriciteit wordt geproduceerd uit hernieuwbare bronnen en het water komt uit een nabij gelegen bergbron. Lokale leveranciers en de eigen tuinen leveren de meest verse ingrediënten voor het restaurant.

De rest van de dag kunt u vrij besteden. Optioneel kunt u ook verblijven in het prachtige Kura Boutique Hotel.


  • ★★★★ Rancho Pacifico (3n) Blank
13
13

13: Kayak- en snorkelexcursie


Vandaag staat er een prachtige excursie voor u op het programma. U wordt opgehaald bij uw hotel en naar Tombolo gereden, beter bekend als 'the Whale's Tail'. Tijdens de tour paddelt u de eerste 30 tot 45 minuten door de wateren van het Marino Ballena National Park. Al paddelend heeft u prachtig zicht op de kustlijn en bergen. Aangekomen bij het rif bevindt u zich in een van de beste snorkelspots van Costa Rica. De gids zal u begeleiden en het snorkelmateriaal overhandigen zodat u in ca. 45 minuten tot een uur kennis kunt maken met de onderwaterwereld en de mooiste stukken van het rif kunt zien. Hierna paddelt u gezamenlijk terug en wordt u teruggereden naar uw accommodatie waar u volop kunt genieten van de faciliteiten en de mooie natuur.

14
14

14: Uvita


U kunt vandaag vrij besteden. De kilometers lange kust heeft ongerepte stranden als Playa Garza, Playa Ventanas, Playa Pinuelas, Playa Ballena en Playa Uvita. U kunt hier uitstekend zwemmen, surfen en schitterende wandelingen maken. Door de ligging nabij Corcovado National Park en het uitgestrekte mangrovegebied van Terraba-Sierpe zijn er veel excursies mogelijk. Voor snorkelaars behoort een dagexcursie naar Caño Island (een beschermd biologisch reservaat) ook tot de mogelijkheden. In National Park Marina Bellena bevinden zich daarnaast vanaf eind juli tot eind oktober en vanaf medio december tot medio maart bultrugwalvissen. In deze periode is een boottocht op zoek naar walvissen en dolfijnen zeer aan te raden!

Laat u ons weten welke tour u het meeste aanspreekt zodat we deze op kunnen nemen in uw reisprogramma?

15
15

15: Uvita – Piedras Blancas


U rijdt vandaag in zo’n 2 uur in zuidelijke richting naar Golfito. Hier levert u de huurauto in en begint uw 4-daagse Piedras Blancas arrangement.

U gaat aan boord van de boot waarmee u naar uw accommodatie voor de komende nachten wordt gebracht, gelegen in het Piedras Blancas National Park. U verblijft de komende nachten in het prachtige Playa Cativo. Deze lodge streeft ernaar 100% duurzaam te zijn. Zo wordt alle energie opgewekt door waterkracht, aangevuld met zonnepanelen die ook het water opwarmen, ondersteunen ze drie conservatieprojecten in het omringende oerwoud en de zee, en werkt het restaurant met een ‘farm-to-table’ concept waarbij de meeste ingrediënten uit eigen tuin komen.

Aangekomen bij de lodge kunt u de rest van de dag naar eigen inzicht besteden en genieten van de grote diversiteit aan fauna en flora. U verblijft de komende dagen op basis van volpension en bij uw verblijf is het gebruik van kajaks, stand-up paddle boards en snorkeluitrusting inbegrepen.

  • ★★★★ Playa Cativo (3n - volpension) Blank

Playa Cativo

16
16

16 & 17: Piedras Blancas


De komende dagen kunt u geheel naar eigen inzicht indelen. Het Piedras Blancas National Park biedt een enorme biologische diversiteit en is de thuisbasis van honderden soorten bomen, zoogdieren, vogelsoorten, reptielen en duizenden soorten insecten.

In het park zijn vier apensoorten te vinden (de kapucijnaap, de brulaap, de spin-aap en het eekhoornaapje). Daarnaast zijn er ook vijf katachtigen die in dit nationale park leven. Hoewel ze nauwelijks overdag gezien worden, is het Piedras Blancas National Park wel degelijk het leefgebied van jaguars, poema’s, ocelotten, margays en jaguarundis. Volgens National Geographic is deze regio van Costa Rica één van de meest interessante biologische plekken op aarde. Uw accommodatie biedt verschillende (optionele, niet inbegrepen) excursies aan om het nationale park te ontdekken.

Blank
18
18

18: Piedras Blancas – San José


Na het ontbijt checkt u uit en wordt u per boot naar de luchthaven van Golfito gevaren. Een klein toestel vliegt u in minder dan 1 uur terug naar San José. Hier staat een vertegenwoordiger van onze lokale agent te wachten om u naar uw accommodatie te brengen. De rest van de dag kunt u vrij besteden. Mocht u voldoende tijd hebben: het Museo de Oro (het Goudmuseum waar een indrukwekkende collectie pre-columbiaanse gouden voorwerpen te zien is) is de moeite waard.

  • ★★★★ Grano de Oro (1n)
19
19

19: Vertrek


De ochtend heeft u nog vrij te besteden in San José. Houdt u wel rekening met de officiële uitchecktijd van het hotel.

Aan het begin van de middag wordt u door een chauffeur bij uw hotel opgehaald en naar de luchthaven gebracht. U vliegt vandaag met KLM of Air France weer terug naar Amsterdam. U arriveert de volgende middag op Schiphol Airport.

20
20

20: Aankomst


Vandaag land het toestel op Amsterdam Airport Schiphol waar deze reis vol mooie hoogtepunten tot een einde komt.

Bent u geïnteresseerd geraakt in deze of een andere Costa Rica voorbeeldreis? Neem dan contact op met één van onze reisspecialisten of vraag vrijblijvend een offerte aan via het offerteformulier. Uiteraard is deze reis geheel naar wens aan te passen.

Prijsindicatie voor deze Costa Rica reis


Voor deze 20-daagse Natuurreis Costa Rica geldt een indicatie reissom vanaf € 10.250 per persoon (bij deelname van 2 personen) op basis van verblijf in de vermelde accommodaties.

Inbegrepen:

In deze reissom zijn alle vliegreizen (in Economy Class), benodigde transfers, genoemde excursies, hotelovernachtingen en autohuur inbegrepen. Mocht u graag Business Class willen reizen, dan horen wij dit graag zodat we deze optie voor u kunnen meenemen in de offerte.

Bovengenoemde reissom is gebaseerd op laagseizoentarieven. Reist u in het hoogseizoen, dan dient u rekening te houden met een toeslag.


Direct offerte aanvragen
Gemma Hanrath • Reisexpert Costa Rica

Heeft u vragen?

Mail mij Bel mij

Waarom met Tico naar Costa Rica?

De reisspecialisten van Tico hebben veel ervaring met de verzorging van reizen door deze prachtige natuurbestemming. Wij regelen uw transport, accommodaties en activiteiten, zodat u optimaal kunt genieten van uw hoogtepunten Costa Rica reis.

Snelle service

Wij vinden het belangrijk u goed, maar ook snel van dienst te zijn. Onze reisexperts zullen persoonlijk contact met u opnemen en altijd zo spoedig mogelijk reageren op uw vragen.

Een unieke privé rondreis

Gebaseerd op uw doorgegeven wensen en voorkeuren stippelen wij een prachtige route voor u uit met de leukste accommodaties en excursies. Zo ontstaat uw eigen, unieke reis.

Genieten tijdens de reis

De huurauto staat voor u klaar en de accommodaties en gidsen weten van uw komst. U hoeft tijdens de reis enkel te genieten van al het moois wat Costa Rica u te bieden heeft.

Ontvang maandelijks onze nieuwsbrief vol reisinspiratie, verhalen en aanbiedingen

Bekijk onze privacyverklaring voor meer informatie over de verwerking van uw persoonsgegevens.

Ontvang maandelijks onze nieuwsbrief vol reisinspiratie, verhalen en aanbiedingen

Bekijk onze privacyverklaring voor meer informatie over de verwerking van uw persoonsgegevens.

© Tico Reizen 2023 - Privé-reizen op maat