Logo bg white

Gibb River Road per 4WD

7-daags arrangement Australië
Prijs op aanvraag
april t/m oktober
Charissa martens4850 %28new%29
Heeft u vragen?
×

De avontuurlijke tocht over de Gibb River Road

Dit avontuurlijke arrangement is absoluut niet voor geschikt voor de luxe reiziger, op zoek naar comfort. Gedurende een week reist u per robuuste 4WD over de befaamde Gibb River Road, een niet geasfalteerde dirt road van Derby naar Kununurra dwars door de Kimberleys in het noordwesten van Australië. De Gibb werd in de jaren ’60 aangelegd om de cattle stations welke zich in dit afgelegen gebied bevonden te voorzien van enige infrastructuur naar Wyndham en Derby. Waren het voorheen alleen de road-trains die de Gibb River Road gebruikten, tegenwoordig volgen steeds meer pioniers dit voorbeeld.

De Gibb wordt gezien als één van de laatste avontuurlijke routes in Australië. Accommodatie is beperkt aanwezig en veelal verblijft u dan ook op nog altijd werkende ‘cattle-stations’, bij de mensen thuis. Een ware outback ervaring! Gedurende uw tocht passeert u prachtige kloven en watervallen, gelegen te midden van de absolute wildernis. Door de hevige regenval gedurende de Australische zomer, is de Gibb niet toegankelijk van november t/m maart en zelfs in de droge periode, kan de weg soms van slechte kwaliteit zijn. Een goede 4WD en een avontuurlijke instelling zijn dan ook zeker een vereiste!

Vliegtuig
Over land
Boot
1
1

1: Broome - Mount Hart

‘s Ochtends oplevering van uw robuuste 4WD huurauto bij het stadskantoor van Hertz in Broome (4WD Toyota Landcruiser of gelijkwaardig). De wagen staat de komende 7 dagen tot uw beschikking. U rijdt vandaag in ca. 5 uur naar uw eerste overnachtingsplaats: de Mount Hart Wilderness Lodge, gelegen in het hart van de King Leopold Range Conservation Park.

Net buiten Derby start de Gibb River Road. Om de lodge te bereiken dient u de Gibb River Road te verlaten en is het nog 50 kilometer landinwaarts, een rit van ca. 40-55 minuten, afhankelijk van de conditie van de weg. Indien u vandaag op tijd vertrekt, kunt u eventueel naar de Windjana Gorge rijden, gelegen op zo’n 20 kilometer van de Gibb River Road. Hier ziet u vele zoetwaterkrokodillen langs de oevers van de rivier liggen. Bij uw verblijf in in Mount Hart is het diner inbegrepen.

  • ★★ Mount Hart Lodge (2n) Blank


2
2

2: King Leopold Range Conservation Park

Vrije dag in Mount Hart die u naar eigen inzicht kunt besteden.

Windjana Gorge

3
3

3: Mount Hart - Mount Elizabeth

Er staat wederom een prachtige dag op het programma. U rijdt vandaag in ca. 3½ uur (exclusief stops en omwegen) naar het volgende station: Mount Elizabeth (gedeeld sanitair). Zeer zeker de moeite waard is een bezoek aan de Bell Gorge (ca. 2-2½ uur rijden van Mount Hart) en de Lennard River Gorge. Mount Elizabeth functioneert nog altijd als cattle station en u kunt hier dan ook uitstekend paardrijden. Ook kunt u naar de nabijgelegen Wunnumurra en Hann River Gorge rijden waar u prachtig kunt wandelen bij een waterval. Bij uw verblijf is het diner inbegrepen.

  • ★★ Mount Elizabeth Station (1n)
4
4

4: Mount Elizabeth - El Questro

Een lange rit staat vandaag op het programma naar uw volgende bestemming: El Questro Wilderness Park, een rit over een afstand van 280 kilometer. De komende dagen verblijft u op een zeer bijzondere locatie.

El Questro beschikt over accommodatie in diverse prijsklassen, variërend van comfortabele tenten met eigen sanitair, tot luxe suites.

  • ★★★ Emma Gorge Resort (3n)
  • ★★★★★ El Questro Homestead (3n)

El Questro Homestead

5
5

5 & 6: El Questro Wilderness Park

Vrije dagen in deze bijzondere omgeving.

7
7

7: El Questro - Kununurra

Vandaag staat er een korte rit (ca. 85 km) op het programma naar Kununurra, een rit van ca. 2 uur. Hier eindigt ook de Gibb River Road. U levert de huurauto aan het eind van de dag in bij het stadskantoor van Hertz in Kununurra.

Prijsindicatie van dit Gibb River Road arrangement

De prijs voor dit 7-daagse Gibb River Road arrangement is op aanvraag.

Inbegrepen:

Bij dit arrangement is de huur van een 4WD inbegrepen inclusief alle verzekeringen, evenals alle overnachtingen onderweg.


Het is niet mogelijk om dit arrangement los te boeken bij Tico Reizen. Graag nemen wij de reis over de Gibb River Road voor u op in een algehele rondreis door Australië.


Direct offerte aanvragen
Charissa Martens • Reisexpert Australië

Heeft u vragen?

Mail mij Bel mij

Wat kunt u van Tico verwachten?

De reisspecialisten van Tico hebben veel ervaring met de verzorging van de mooiste reizen door Australië. Zij kennen de verschillende regio's erg goed uit eigen ervaring en kunnen dan ook probleemloos de perfecte reis voor u samenstellen.

Snelle service

Wij vinden het belangrijk u goed, maar ook snel van dienst te zijn. Onze reisexperts zullen persoonlijk contact met u opnemen en altijd zo spoedig mogelijk reageren op uw vragen.

Unieke accommodaties

Wij selecteren unieke en sfeervolle accommodaties die daadwerkelijk bijdragen aan uw ervaring. Grote, onpersoonlijke hotels proberen wij altijd te vermijden!

Genieten

Wij stellen het programma speciaal voor u samen. U hoeft dan ook alleen maar zorgeloos te genieten van de bijzondere accommodaties en alle schitterende bezienswaardigheden.

Ontvang maandelijks onze nieuwsbrief vol reisinspiratie, verhalen en aanbiedingen

Bekijk onze privacyverklaring voor meer informatie over de verwerking van uw persoonsgegevens.

Ontvang maandelijks onze nieuwsbrief vol reisinspiratie, verhalen en aanbiedingen

Bekijk onze privacyverklaring voor meer informatie over de verwerking van uw persoonsgegevens.

© Tico Reizen 2024 - Privé-reizen op maat