Logo bg white

Cruise Mandalay naar Bagan

3-daags arrangement Myanmar
Vanaf € 820,00 p.p.
Medio oktober t/m begin maart
Fraukje 4888
Heeft u vragen?
×

Irrawaddy cruise van Mandalay naar Bagan

Stap aan boord van de RV Paukan (of gelijkwaardig) en laat u in de watten leggen door het vriendelijke personeel.

Deze cruise is een zeer comfortabele manier om van Mandalay naar het sprookjesachtige Bagan te reizen. Onderweg ziet u veel meer dan wanneer u deze afstand per binnenlandse vlucht zou overbruggen. Het leven aan de oevers van de machtige Irrawaddy rivier is fascinerend. U passeert veel dorpjes waar de tijd lijkt te hebben stilgestaan. Vrouwen doen de was, en kinderen spelen in de rivier. Men woont hier vaak in kleine bamboe huisjes op palen en het bewerken van het land gaat nog met ossenkarren. In de verte rijzen her en der de prachtige kloosters, tempels en pagodes boven de boomtoppen uit. Belangrijke bezienswaardigheden onderweg zijn o.a. de legendarische tempel van Mingun en Sagaing.

Laat u meevoeren terug in de tijd en ontdek per comfortabele cruise dit ongerepte gebied. Het is ook mogelijk om de cruise in omgekeerde volgorde af te leggen en in Bagan te starten.

Wij nemen deze cruise graag voor u op in één van onze Myanmar reizen.Vliegtuig
Over land
Boot
1
1

1: Mandalay – Mingun

Vandaag start een prachtige 3-daagse (2 nachten) cruise aan boord van de stijlvolle RV Paukan met als eindbestemming Bagan. Het is een erg bijzondere ervaring om dit traject over de machtige Irawaddy rivier af te leggen, Myanmar’s belangrijkste rivier. Bij uw cruise zijn alle maaltijden en excursies inbegrepen.

Rond het middaguur stapt u aan boord van de RV Paukan waar u hartelijk wordt ontvangen met een koud drankje Niet veel later zet de RV Paukan koers richting Mingun, gelegen aan de overzijde van de rivier. Tijdens deze circa 2 uur durende tocht kunt u genieten van een heerlijke lunch terwijl u uitkijkt op het leven aan de oevers van de rivier.

Onder begeleiding van een gids bezoekt u vandaag Mingun Paya, een indrukwekkend tempelcomplex met een bijzondere geschiedenis.

  • ★★★ + RV Paukan (of gelijkwaardig) - (2n)

Paukan Cruise

2
2

2: Bezoek Sagaing & Yandabo

’s Ochtends vaart RV Paukan verder stroomafwaarts. Vanaf het dek kunt u genieten van een prachtige zonsopkomst boven Sagaing Hill. Na het ontbijt gaat u van boord voor een bezoek aan Sagaing, een zeer heilige plek voor de Birmezen. Tegen de heuvel liggen veel witte en gouden tempels en pagodes die boven de toppen van de tamarindebomen uit steken. De omliggende kloosters huisvesten duizenden monniken en nonnen. Het is een zeer rustgevende plek van meditatie.

In de loop van de ochtend keert u terug naar de boot en vaart u verder richting Yandabo. Hier werd in 1826 het vredesverdrag van de Eerste Anglo-Burmese Oorlog getekend. U brengt een bezoek aan enkele pottenbakkers, het lokale klooster en een school. Na terugkeer aan boord zet RV Paukan koers richting het dorpje Shwe Nann Tint, waar het schip voor anker gaat voor de overnachting.

Pottenbakker in Yandabo

3
3

3: Aankomst in Bagan

Vroeg in de ochtend zet de RV Paukan koers naar uw eindbestemming: Bagan. De zonsopgang in de omgeving van Bagan is prachtig. Om ca. 09:30 uur gaat u van boord. Einde van dit arrangement.

Prijsindicatie voor deze Myanmar cruise

Voor deze 4-daagse cruise van Mandalay naar Bagan geldt een indicatie reissom van € 820 per persoon (bij deelname van 2 personen) en op basis van verblijf in de upper deck kajuit. Indien u kiest voor een main deck kajuit dan zal de reissom lager uitvallen. Bij dit arrangement zijn alle maaltijden inbegrepen. Het is ook mogelijk om de cruise in omgekeerde volgorde af te leggen en in Bagan te starten.

Het is niet mogelijk om deze cruise los te boeken. Wij nemen de Paukan Cruise graag voor u op in uw individuele rondreis op maat.

Wilt u meer weten? Neem dan contact met ons op. Wij assisteren u graag met het samenstellen van uw ideale reis.


Direct offerte aanvragen
Fraukje van Nes • Reisexpert Myanmar

Heeft u vragen?

Mail mij Bel mij

Wat kunt u van Tico verwachten?

Onze reisspecialisten hebben veel ervaring met de verzorging van de mooiste reizen. Wij kennen de bestemmingen uit eigen ervaring en kunnen dan ook probleemloos de perfecte reis voor u samenstellen.

Snelle Service

Wij vinden het belangrijk u goed, maar ook snel van dienst te zijn. Onze reisexperts zullen altijd binnen 2 werkdagen reageren op uw vraag of verzoek.

Myanmar reis op maat

In overleg met u maken wij een uniek voorstel, helemaal gebaseerd op uw wensen en voorkeuren. Wij stippelen een programma uit wat exact aansluit bij uw interesses.

Genieten tijdens de reis

De route is uitgestippeld en de reisonderdelen zijn voor u geboekt! U hoeft dus niets anders te doen dan te genieten van de bestemmingen en de heerlijke accommodaties.

Ontvang maandelijks onze nieuwsbrief vol reisinspiratie, verhalen en aanbiedingen

Bekijk onze privacyverklaring voor meer informatie over de verwerking van uw persoonsgegevens.

Ontvang maandelijks onze nieuwsbrief vol reisinspiratie, verhalen en aanbiedingen

Bekijk onze privacyverklaring voor meer informatie over de verwerking van uw persoonsgegevens.

© Tico Reizen 2023 - Privé-reizen op maat