Logo bg white

Botswana hoogtepunten reis 'Wings over Botswana'

11-daagse rondreis door Botswana
Vanaf € 6.550,00 p.p.
Gehele jaar
Gemma hanrath
Heeft u vragen?
×

Wings over Botswana

Botswana is één van de meest exclusieve safaribestemmingen in Afrika en is een waar paradijs voor de echte natuurliefhebber. De zogenaamde ‘fly-in’ formule, waarbij u van de ene naar de andere lodge vliegt, biedt u de mogelijkheid om in een kort tijdsbestek kennis te maken met een aantal geheel verschillende ecosystemen. U verblijf in Botswana start met een bezoek aan de Makgadikgadi Pannen, heel vroeger was dit gebied een supermeer, nu bestaat het uit zoutpannen en graslandschap. Daarna reist u via de beroemde Okavango Delta en het prachtige Moremi Game Reserve naar het Chobe National Park. U overnacht in comfortabele lodges of tented camps waarbij maaltijden en alle safari-activiteiten zijn inbegrepen. Een werkelijk onvergetelijke hoogtepunten reis die u het mooiste van Botswana biedt!


Bekijk het volledige reisprogramma voor deze Botswana reis!

Vliegtuig
Over land
Boot
1
1

1: Vliegreis naar Johannesburg

De Botswana hoogtepunten reis gaat van start! U vliegt ’s ochtends met een directe vlucht van KLM vanuit Amsterdam naar Johannesburg. Na aankomst haalt u de bagage op en gaat u lopend/per shuttle service¹ naar uw hotel. U overnacht nabij de luchthaven van Johannesburg.

 • ★★★ hotel City Lodge O.R. Tambo (1n)
 • ★★★★ African Rock Hotel (1n)
 • ★★★★★ Intercontinental Johannesburg O.R. Tambo Airport (1n)

Intercontinental O.R. Tambo Airport

2
2

2: Johannesburg - Maun - Makgadikgadi Pannen

In de ochtend gaat u lopend/met de shuttle service van het hotel terug naar de luchthaven waar u incheckt voor de vliegreis naar Maun. In Maun wordt u opgewacht door onze vertegenwoordiger die u een uitleg geeft over uw komende reis en u naar uw volgende vlucht begeleid. Een klein chartervliegtuig brengt u naar de Makgadikgadi Pannen. U kunt kiezen voor verblijf bij de Ntwetwe Pan, de westelijk gelegen Boteti rivier of de noordelijk gelegen Nxai Pan. Bij uw full-inclusive verblijf zijn alle transfers, activiteiten, maaltijden en standaard drankjes inbegrepen.

 • ★★★ Camp Kalahari (2n)
 • ★★★ Nxai Pan Camp (2n)
 • ★★★★ Leroo La Tau (2n)

3
3

3: Makgadikgadi Pannen

Vandaag staan twee activiteiten op het programma in dit uitgestrekte gebied. De lodge biedt diverse excursies aan die zijn inbegrepen bij uw verblijf. U maakt een drive per 4WD safari voertuig en zult afhankelijk van het seizoen gebieden bezoeken. Vanuit Ntwetwe kunt u een bezoek brengen aan de Green’s Baobab en de Chapman’s Baobab. Vanuit Nxai Pan kunt u een bezoek brengen aan de Baines’ Baobabs.

4
4

4: Makgadikgadi - Okavango Delta

Na het ontbijt wordt u teruggereden naar de airstrip vanwaar u per chartervlucht naar uw kamp in de Okavango Delta wordt gevlogen. Het toestel vliegt laag over de delta en biedt u een prachtig zicht op de vele riviertjes en lagunes. Aangekomen op de airstrip wordt u verwelkomd door een vertegenwoordiger van de lodge en naar uw accommodatie gebracht. U verblijft de komende dagen op full-inclusive basis en alle transfers, activiteiten, maaltijden en standaard drankjes zijn inbegrepen.

 • ★★★ Pom Pom Camp (2n)
 • ★★★+ Little Kwara (2n)
 • ★★★★★ Vumbura Plains (2n)

Video Little Kwara Camps

5
5

5: Okavango Delta

Vandaag staan diverse prachtige activiteiten op het programma in dit waterrijke gebied. De lodge biedt diverse excursies aan die zijn inbegrepen bij uw verblijf. U maakt een game drive per 4WD safari voertuig of verkent de wateren van dichtbij per gemotoriseerde boot of in een mokoro (een traditionele uitgeholde boomstam). In deze omgeving leven veel litschiewaterbokken, olifanten, leeuwen, impala’s en vele honderden vogels. In de diepere kanalen leven de nijlpaarden. Door de aanwezigheid van het vele water in het Okavango gebied is het soms lastiger dieren te spotten dan in drogere gebieden in Botswana. De Okavango is qua landschap echter spectaculair en een niet te missen bestemming tijdens uw hoogtepunten reis door Botswana.

6
6

6: Okavango Delta - Moremi Wildreservaat

U vertrekt vandaag met een vliegtuig naar een heel andere sector van de Okavango Delta, het Moremi Game Reserve. Dit deel van de Okavango kenmerkt zich door vele rivierbossen en weelderige graslandschappen. Het gebied is rijk aan talrijke vogelsoorten en het hele jaar door maakt u goede kans onder andere leeuwen, luipaarden, cheeta’s, olifanten, wilde honden, zebra’s litschiewaterbokken te zien. Een schitterende plek om de komende dagen uw hoogtepunten Botswana reis door te brengen en gamedrives te maken.

 • ★★★+ Camp Moremi (2n)
 • ★★★★ Sanctuary Chief’s Camp (2n)
 • ★★★★★ Little Mombo Camp (2n)

Video Sanctuary Chief's Camp

7
7

7: Moremi Game Reserve

Dit wildreservaat ontstond ruim vijftig jaar geleden op initiatief van de Tswana stam en wordt thans beschouwd als een van Botswana’s beste wildparken. U maakt hier game–drives in open landrovers om o.a. olifanten, buffels, nijlpaarden, leeuwen, luipaarden en hyena’s te observeren. Bij gebrek aan bruggen moeten de landrovers vaak de rivieren doorkruisen. Afhankelijk van het gekozen kampement gaat u vandaag in open safari-voertuigen of per boot op pad om wild en vogels te spotten.

8
8

8: Moremi Wildreservaat - Chobe National Park

Na de gamedrive in de ochtend reist u per vliegtuig naar uw volgende reisdoel van uw Botswana hoogtepunten reis: Chobe National Park. U vliegt op Kasane en heeft een transfer naar uw accommodatie naar keuze. Bij verblijf in het ‘Chobe under Canvas Mobile Tented Camp’ is het camp gelegen in het nationale park van Chobe. Het Chobe avontuur begint dan al tijdens uw transfer onderweg die dwars door het nationale park gaat. De Muchenje Safari Lodge en de Ngoma Safari Lodge liggen in het Chobe Forest Reserve, aan de westelijke kant net buiten het Nationale Park. U wordt opgewacht door een vertegenwoordig(st)er van deze lodge en heeft een transfer (zonder foto-stops onderweg) naar de lodge. U verblijft op basis van full-inclusive, dus alle transfers, 2x dagelijkse safari activiteiten, alle maaltijden en drankjes zijn inbegrepen.

 • ★★★ Chobe under Canvas (2n)
 • ★★★★ Chobe Game Lodge (2n)
 • ★★★★★ Ngoma Safari Lodge (2n)

Chobe Game Lodge

9
9

9: Chobe National Park

Er is een ruim aanbod van safari–activiteiten als open landrover game drives en boottochten op de Chobe rivier waar u grote kuddes olifanten, giraffen, buffels en sabelantilopen kunt tegenkomen. Het kleine wild trekt ook veel leeuwen, cheetahs en luipaarden aan. In het droge seizoen (juli – oktober) raken vele drinkplaatsen in het achterland (Nxai Pan, Makgadigkadi Pans) droog en trekken duizenden dieren naar Chobe op zoek naar water. Als u deze Botswana hoogtepunten reis in deze periode maakt, dan is de kans om leeuwen en luipaarden tegen te komen het grootst.

10
10

10: Chobe - Kasane - Vertrek

Na het ontbijt heeft u een transfer naar de luchthaven van Kasane waar u incheckt voor de korte vliegreis naar Johannesburg. In Johannesburg stapt u over op de directe KLM vlucht die u naar Amsterdam brengt. De Botswana hoogtepunten reis is tot een einde gekomen.

11
11

11: Aankomst

In de ochtend aankomst in Amsterdam.

Prijsindicatie voor deze Botswana hoogtepunten reis

Voor deze 11-daagse rondreis geldt een indicatie reissom van €6.550 per persoon (bij deelname van 2 personen)

Deze prijsindicaties zijn inclusief alle vermelde vliegreizen, overnachtingen en entrees nationale parken.


Direct offerte aanvragen
Gemma Hanrath • Reisexpert Botswana

Heeft u vragen?

Mail mij Bel mij

Wat kunt u van Tico verwachten?

De reisspecialisten van Tico hebben veel ervaring met de verzorging van de mooiste reizen door Botswana. Zij kennen de verschillende regio's erg goed uit eigen ervaring en kunnen dan ook probleemloos de perfecte reis voor u samenstellen.

Snelle service

Wij vinden het belangrijk u goed, maar ook snel van dienst te zijn. Onze reisexperts zullen persoonlijk contact met u opnemen en altijd zo spoedig mogelijk reageren op uw vragen.

Reisvoorstel op maat

Uw unieke reisvoorstel bevat een fantastisch reisprogramma en prachtige accommodaties, speciaal door Tico geselecteerd op locatie, sfeer en kleinschaligheid.

Genieten tijdens de reis

U hoeft tijdens de rondreis alleen maar te genieten van de bijzondere accommodaties, de schitterende bezienswaardigheden en het georganiseerde vervoer.

Ontvang maandelijks onze nieuwsbrief vol reisinspiratie, verhalen en aanbiedingen.

Bekijk onze privacyverklaring voor meer informatie over de verwerking van uw persoonsgegevens.

© Tico Reizen 2017 - Privé reizen op maat