Delen

21 januari 2019

Wie is de Mol? in Colombia

Blank
Door: Alexander Paalman

5 januari 2019 is het 19e seizoen van het immens populaire televisieprogramma ‘Wie is de Mol?’ weer van start gegaan. Ook dit jaar gaan 10 bekende Nederlanders de strijd met elkaar aan om er achter te komen wie de mol is die probeert de opdrachten te saboteren. Elk seizoen wordt er gekozen voor een exotisch land als strijdtoneel voor het spannende spel. Dit jaar is gekozen voor één van Tico’s favoriete bestemmingen: Colombia! Deze keuze is niet zo vreemd, want door de aanwezigheid van authentieke koloniale steden, archeologische vindplaatsen, de koffieregio, de bergtoppen van de Andes, de biodiversiteit van de Amazone, de fantastische stranden aan de Caribische kust en een zeer gastvrije bevolking is Colombia één van de meest diverse landen van Latijns-Amerika.


Blank

Robèrt van Beckhoven, Evelien de Bruijn, Sinan Can, Sarah Chronis, Evi Hanssen, Nikkie de Jager, Niels 'Nielson' Littooij, Rick Paul van Mulligen, Jamie Trenité en Merel Westrik zijn dit jaar de deelnemers. Zij strijden om de titel in één van de meest diverse landen van Latijns-Amerika: Colombia! Je vindt hier prachtige oude steden, de mooiste koffieregio's, archeologische vondsten uit de precolombiaanse beschaving en de mooiste stranden van Zuid-Amerika. Daarnaast zijn de Colombianen ook nog eens een ontzettend vriendelijk en gastvrij.


De komende weken zal ik jullie in deze blog op de hoogte houden van de locaties die de kandidaten aandoen zodat je misschien binnenkort deze prachtige plekken zelf kunt gaan bezoeken.

Blank

Aflevering 1: 'Op sleeptouw'

Het begint dit jaar allemaal in de provincie Antioquia. Dit departement ligt in het noordwesten van Colombia en heeft als hoofdstad de tweede stad van het land: Medellín. Maar voor de kandidaten deze miljoenenstad bezoeken start hun eerste opdracht bij Puente de Occidente, een in 1887 gebouwde hangbrug over de Magdalena rivier. Dit is de belangrijkste rivier van Colombia en heeft een lengte van zo'n 1540 kilometer.


De volgende twee opdrachten spelen zich af in het authentieke plaatsje Santa Fe de Antioquia. Dit dorpje ligt op zo'n 58 kilometer ten noordwesten van Medellín en heeft een prachtige koloniale bouwstijl. Naast de Puente de Occidente brug kun je in Santa Fe enkele prachtige kerken bezoeken en vind je er het museum Monseñor Toro.


Blank

Aflevering 2: 'Uitgerekend'

In deze tweede aflevering worden de opdrachten uitgevoerd in Medellín. Deze stad is met zijn drie miljoen inwoners de op een na grootste stad van Colombia en is een verrassend leuke en prettige plek om een aantal dagen te verblijven. De stad heeft door zijn aangename klimaat de bijnaam ‘de stad van de eeuwige lente’ gekregen en biedt het gehele jaar door temperaturen rond de 25°C en een verkoelend briesje. Door het uitgebreide metronetwerk is Medellín goed bereisbaar en zijn alle interessante bezienswaardigheden gemakkelijk te bereiken.


De kandidaten verblijven deze dagen in het The Charlee Lifestyle Hotel in de aangename wijk El Poblado. Vanaf hier gaan ze op pad voor hun eerste twee opdrachten op een afgelegen rangeerterrein. De derde opdracht van deze aflevering speelt zich af in het San Ignacio gebouw, een prachtig monumentaal pand van de Universidad de Antioquia, de universiteit van het departement Antioquia.


Blank

Aflevering 3: 'Niet gered'

Ook deze week verblijven de kandidaten in Medellín. De eerste opdracht vindt plaats in de wijk Comuna 13. In de jaren ’90 was dit nog een erg gevaarlijk gebied maar door goed werk van de plaatselijke politiek en vele sociale projecten is het nu juist één van de leukste wijken van Medellin geworden waar je ook als reiziger prima rond kunt lopen. De bewoners zijn ontzettend vrolijk en blij om toeristen te mogen verwelkomen. Een wandeling door Comuna 13 mag dan ook niet aan een bezoek aan Medellín ontbreken! De tweede opdracht wordt gespeeld in het Parque Pies Descalzos, een klein park in downtown Medellín.


Heeft Medellín door Wie is de Mol? je interesse gewekt en wil je zelf een keer met eigen ogen zien waar de kandidaten de opdrachten hebben uitgevoerd? Voor een bezoek aan deze prachtige stad kun je bijvoorbeeld kijken naar onze Colombia Delight reis. Neem voor meer informatie over deze of een andere reis door Colombia contact op met één van onze reisspecialisten of vraag vrijblijvend een offerte aan.

Ontvang ca. 4 keer per jaar onze nieuwsbrief vol reisinspiratie, verhalen en aanbiedingen.

Bekijk onze privacyverklaring voor meer informatie over de verwerking van uw persoonsgegevens.

© Tico Reizen 2017 - Privé reizen op maat