Logo bg white

The North Borneo Railway

1-daags arrangement Borneo
Vanaf € 115,00 p.p.
Juni t/m augustus
Charissa 2018
Heeft u vragen?
×

The North Borneo Railway

U gaat even terug in de tijd wanneer u aan boord stapt van deze bijzondere in ere herstelde oude Britse stoomtrein, een reis van ca. 4 uur van Kota Kinabalu naar Papar, gelegen midden tussen de rijstvelden van Sabah, de noordelijke staat van Maleisisch Borneo. De reis voert langs traditionele kampongs, door uitgestrekte rijstvelden en dichtbegroeide stukken regenwoud. Bij dit arrangement is de transfer van uw hotel in Kota Kinabalu naar het treinstation en uiteraard weer terug inbegrepen. Houdt u er rekening mee dat deze trein alleen vertrekt op woensdag en zaterdag.

Vliegtuig
Over land
Boot
1
1

Schema & route

Schema:

  • 09.30 uur: Boarding vanaf Tanjung Aru Station & ontbijt
  • 10.00 uur: Vertrek North Borneo Railway
  • 10.40 uur: Stop in het dorpje Kinarut – Bezoek Tien Shi Tempel
  • 11.00 uur: Vertrek vanaf Kinarut Station
  • 11.45 uur: Aankomst op Papar Station – Bezoek lokale markt en lokale winkels
  • 12.20 uur: Aanvang terugreis
  • 12.30 uur: Vertrek vanaf Papar Station richting Tanjung Aru
  • 12.40 uur: 'Tiffin' Lunch aan boord
  • 13.40 uur: Aankomst op Tanjung Aru Station

Treinroute:

Tanjung Aru:
Deze onvergetelijke treinreis door Sabah vertrekt vanaf het station van Tanjung Aru. Op het station wordt u opgewacht door de stewardessen van North Borneo Railway die u begeleiden naar de aangewezen wagon. Na het fluitsignaal vertrekt de oude stoomtrein richting Papar. Onderweg krijgt u een ontbijt geserveerd (inbegrepen).

Putatan:
Na enige tijd verdwijnt het stadsleven van Kota Kinabalu naar de achtergrond en start uw reis terug in de tijd. Vanaf Putatan voert de reis door een zeer landelijk gebied, langs traditionele kampongs en door prachtige groene rijstvelden. Bij Lokawi Bay voert het spoor weer terug naar de kust en vangt u een glimp op van de Zuid-Chinese Zee.

Kinarut:
Vervolgens voert het spoor u terug naar de binnenlanden richting Kinarut, een traditioneel handelsdorpje. Kinarut heeft een grote moskee die prominent aanwezig is. Maar ook treft u in Kinarut een bijzondere Boeddhistische tempel, aan de voet van een heuvel, welke u bezoekt.

Kawang:
U vervolgt uw reis met de North Borneo Railway door het Kawang Forest Reserve, een belangrijk natuurgebied in Sabah. Veel van Sabah’s drinkwater heeft haar oorsprong in dit reservaat. Het gebied staat ook bekend vanwege de uitstekende mogelijkheden voor jungletrekkings, kamperen en haar grottenstelsel.

Papar:
Eindbestemming is het dorpje Papar wat u bereikt via een grote stalen brug over de gelijknamige rivier. U bezoekt in Papar de lokale markt, een afspiegeling van het dagelijks leven in dit gedeelte van Borneo.


Prijsindicatie voor deze treinreis

Voor deze treinreis dient u rekening te houden met een indicatie reissom van € 115 per persoon. Inbegrepen in deze reissom is een transfer van en naar uw hotel in Kota Kinabalu, onbijt en lunch.


Direct offerte aanvragen
Charissa Martens • Reisexpert Borneo

Heeft u vragen?

Mail mij Bel mij

Wat kunt u van Tico verwachten?

De reisspecialisten van Tico hebben veel ervaring met de verzorging van de mooiste Borneo reizen. Zij kennen de staten Sabah en Sarawak erg goed uit eigen ervaring en kunnen dan ook probleemloos de perfecte reis voor u samenstellen.

Snelle service

Wij vinden het belangrijk u goed, maar ook snel van dienst te zijn. Onze reisexperts zullen persoonlijk contact met u opnemen en altijd zo spoedig mogelijk reageren op uw vragen.

Borneo reis op maat

In overleg met u maken wij een uniek voorstel, helemaal gebaseerd op uw wensen en voorkeuren. Wij stippelen een programma uit wat exact aansluit bij uw wensen.

Genieten

Wij stellen deze reis speciaal voor u samen. U hoeft dan ook tijdens de reis alleen maar te genieten van al het moois wat deze reis door Borneo u te bieden heeft.

Ontvang maandelijks onze nieuwsbrief vol reisinspiratie, verhalen en aanbiedingen

Bekijk onze privacyverklaring voor meer informatie over de verwerking van uw persoonsgegevens.

Ontvang maandelijks onze nieuwsbrief vol reisinspiratie, verhalen en aanbiedingen

Bekijk onze privacyverklaring voor meer informatie over de verwerking van uw persoonsgegevens.

© Tico Reizen 2017 - Privé-reizen op maat