Logo bg white

Rondreis Japan Honshu 'Delight'

15-daagse rondreis door Japan
Vanaf € 7.995,00 p.p.
Gehele jaar
Charissa martens4850 %28new%29
Heeft u vragen?
×

Ontdek Honshu's hoogtepunten tijdens deze rondreis Japan Honshu


Maak kennis met de mooiste bezienswaardigheden van het hoofdeiland Honshu tijdens deze 15-daagse rondreis Japan Honshu. U verplaatst zich hoofdzakelijk middels het uitstekend geregelde openbare vervoer, waaronder met de razendsnelle Shinkansen trein. U reist grotendeels zelfstandig, echter uitgerust met alle benodigde informatie en bruikbare tips. Wat een vrijheid! Op de sleutelmomenten regelen wij een gids voor u zodat u alles uit uw dag haalt en net dat beetje extra informatie krijgt.

U brengt tijdens deze rondreis Japan Honshu tevens een bezoek aan het culturele hart Kyoto en de indrukwekkende opnieuw opgebouwde stad Hiroshima. Via Kanazawa reist u de bergen in richting Takayama waar u kennis maakt met het rurale leven in Japan. U wandelt over de oude Samurai route (de Nakasendo Highway) van Magome naar Tsumago, een reis terug in de tijd. U sluit uw rondreis Japan Honshu af in de bruisende metropool Tokyo, alvorens u weer terugvliegt naar Amsterdam.


Bekijk het volledige reisprogramma van deze rondreis Japan Honshu.


Vliegtuig
Over land
Boot
1
1

1: Vliegreis naar Japan

Start van uw rondreis Japan Honshu. In de middag vertrekt uw comfortabele directe KLM vlucht naar de Japanse metropool Osaka, één van de grootste steden van het land. U arriveert de volgende dag in de ochtend.

2
2

2: Aankomst in Osaka - Kyoto

In de ochtend arriveert u op de internationale luchthaven Kansai waar u wordt opgewacht door een vertegenwoordiger van onze lokale partner voor een hartelijk welkom in Japan! In ongeveer anderhalf uur wordt u naar uw centraal gelegen hotel in Kyoto gebracht. De start van deze bijzondere rondreis Japan Honshu!De rest van de middag heeft u vrij te besteden, en kunt u wat door de stad wandelen om u te oriënteren.


  • ★★★★ The Kanra Hotel (3 nachten)
Houdt u er rekening mee dat u pas in de middag kunt inchecken. In Japan zijn ze hier erg strikt in. Wilt u gegarandeerd zijn van een vroege check-in, dan zullen we bij het maken van een offerte een extra overnachting voor u meenemen.

The Kanra Hotel

3
3

3: Kyoto

Om alles uit uw verblijf in Kyoto te halen, heeft Tico voor u een ervaren gids geregeld die u 's ochtend in de lobby van uw hotel ontmoet. U bepaalt vandaag zelf wat u wilt doen, uw gids begeleidt u hierbij. Natuurlijk heeft hij/zij zeker enkele suggesties voor de invulling van deze dag. Entreegelden en kosten voor uw transport (en dat van de gids) zijn dan ook niet inbegrepen. U kunt ervoor kiezen om vandaag met de metro en bus te reizen, maar het is uiteraard ook mogelijk om u (iets comfortabeler) te verplaatsen per taxi, die in Japan zeer betrouwbaar zijn.

Het geisha district Gion

4
4

4: Kyoto

Vrije dag in Kyoto die u geheel naar eigen inzicht kunt besteden. Doordat u gisteren de stad heeft verkend met een gids, bent u al wat vertrouwd met de stad en het uitstekende vervoerssysteem. U kunt bijvoorbeeld een fiets huren en delen van de stad met de fiets verkennen. Indien gewenst, kunnen wij uiteraard ook voor deze dag (of een dagdeel) opnieuw een gids voor u regelen, wanneer u dit prettiger vindt.

U kunt er ook voor kiezen om Kyoto vandaag te verlaten en een bezoek te brengen aan het nabijgelegen Nara, een iets rustigere stad dan Kyoto met veel tempels en bezienswaardigheden. De stad is eenvoudig te bereiken per trein vanuit Kyoto.

5
5

5: Kyoto - Hiroshima

U reist vanochtend in ongeveer 2 uur per snelle Shinkansen trein naar Hiroshima, het volgende hoogtepunt in uw rondreis Japan Honshu. Met uw bagage wandelt u zo naar uw zeer comfortabele en moderne hotel, wat zich direct buiten het treinstation bevindt.

Houdt u van mooie kastelen, dan is het zeer de moeite waard om onderweg naar Hiroshima uit te stappen voor een bezoek aan het Himeji kasteel, één van de mooiste kastelen van Japan.

De rest van de dag heeft u vrij te besteden in Hiroshima.

  • ★★★★ Sheraton Grand Hiroshima (1 nacht)

Sheraton Grand Hiroshima

6
6

6: Hiroshima - Miyajima

In de ochtend wacht de lokale gids u al op in de lobby van het hotel. Samen bepaalt u het programma voor vandaag. De gids begeleidt u tijdens het bezoek aan enkele bezienswaardigheden in Hiroshima zelf, maar ook op het eiland Miyajima. Entreegelden en kosten voor het transport (per openbaar vervoer of taxi) van u en uw gids zijn dan ook niet inbegrepen, aangezien u het programma ter plekke bepaalt.

In de middag reist u naar het mooie eiland Miyajima. Nadat u bent ingecheckt, kunt u bijvoorbeeld met de kabelbaan (of te voet) naar de top van Mount Misen (530 meter), voor een spectaculair uitzicht over de baai en de Seto Inland Sea, de zee die de eilanden Honshu en Shikoku van elkaar scheidt. Miyajima is op haar allermooist tegen zonsondergang wanneer alle dagtoeristen vanuit Hiroshima weer zijn vertrokken. Aan het einde van de dag neemt u ook afscheid van uw gids.

U overnacht op Miyajima in een comfortabele ryokan, een erg bijzondere ervaring. Uw traditionele Japanse diner is vanavond inbegrepen. Een verblijf op Miyajima is een uniek onderdeel van deze rondreis Japan.

  • ★★★★ Kurayado Iroha Ryokan (1 nacht)

Het eiland Miyajima

7
7

7: Miyajima - Kanazawa

In de ochtend verlaat u het eiland per lokale ferry. Per trein reist u vervolgens in ongeveer 5 uur (via Osaka en deels per supersnelle Shinkansen trein) naar Kanazawa, gelegen aan de kust. U overnacht in een centraal gelegen hotel.

De rest van de middag heeft u vrij te besteden. Brengt u bijvoorbeeld een bezoek aan het oude Samurai kwartier of wandel door de smalle straatjes van Higashi-Chaya, het geisha kwartier. Ook kunt u een fiets huren bij het treinstation, zodat u Kanazawa per fiets kunt verkennen.

  • ★★★★ Hyatt Centric Kanazawa (2 nachten)

Kenroku-en tuinen

8
8

8: Kanazawa

Om vandaag zoveel mogelijk uit uw dag in Kanazawa te halen, heeft Tico ook voor vandaag de hele dag een lokale gids voor u geregeld. Samen verkent u Kanazawa’s belangrijkste bezienswaardigheden. De dag is vandaag weer geheel naar wens in te vullen. Geeft u dan ook waar uw interesse naar uitgaat. Entreegelden en kosten voor het transport (per openbaar vervoer of taxi) van u en uw gids zijn dan ook niet inbegrepen, aangezien u het programma ter plekke bepaalt.

Bezoek bv. de wereldberoemde Kenroku-en tuinen, het kasteel van Kanazawa of de Ninja tempel. Ook telt Kanazawa een aantal erg interessante musea.

9
9

9: Kanazawa - Shirakawa-go - Takayama

Vandaag reist u per bus (via Shirakawa-go) naar Takayama. Aangezien u in Shirakawa-go dient over te stappen op een andere bus, heeft u voldoende tijd om dit traditionele dorpje, bekend om zijn schitterende gassho-zukuri boerderijen met zeer dikke rieten daken, te bezoeken. Sommige boerderijen zijn ruim 250 jaar oud en het dorpje werd dan ook door Unesco in 1995 tot Werelderfgoed uitgeroepen.

In Takayama aangekomen gaat u op eigen gelegenheid naar uw aangename en sfeervolle ryokan, waar u de komende dagen verblijft op basis van halfpension.

  • ★★★+ Ryokan Tanabe (2 nachten)

"Wat ben ik blij dat we Japan aan onze prachtige lijst met reisbestemmingen mogen toevoegen. Al vele jaren stond het op mijn lijstje en wat heeft het land mij enorm verrast!"
Charissa (reisspecialiste Tico)

Ryokan Tanabe

10
10

10: Takayama & omgeving

Vanochtend gaat u samen met een gids tijdens een leuke wandeling op zoek naar Takayama’s lokale specialiteiten. U start de dag met een bezoek aan de markt en wandelt hierna naar verschillende delicatessenzaakjes en sake brouwerijen. Takayama is echt een paradijs voor foodlovers!

In de middag staat een fantastische fietstocht per mountainbike door het Japanse platteland op het programma. Een leuk en avontuurlijk onderdeel van deze rondreis Japan! In deze regio wordt veel rijst verbouwd, maar ook vele soorten groenten en fruit; u leert dan ook veel over het leven op het platteland in het huidige Japan. Ook ziet u wellicht de zwarte Hida runderen in de stallen. Aan het einde van de middag reist u op eigen gelegenheid terug naar Takayama.

11
11

11: Takayama - Kiso vallei

In de ochtend verlaat u Takayama en reist u per trein (via Nagoya) naar Nakatsugawa. Vanaf Nakatsugawa reist u verder per lokale bus naar Magome, het startpunt van een prachtige wandeling terug in de tijd!

U wandelt vervolgens een deel van de Nakasendo Highway van Magome naar Tsumago, twee voormalige poststadjes uit de tijd van de samurai. Een prachtige en niet al te moeilijke wandeling van ongeveer twee tot drie uur. U wandelt door oeroude bamboe-, pijnboom- en cederbossen en passeert enkele schitterende watervallen. Onderweg loopt u door kleine dorpjes waar de tijd lijkt te hebben stilgestaan. Luid wel af en toe de bel tijdens de wandeling, er zijn wel degelijk beren in dit gebied! Deze wilde dieren zullen echter meer van u schrikken dan andersom.

Vooral het stadje Tsumago is werkelijk schitterend en een absolute beloning na de wandeling. U overnacht vanavond in een traditioneel pension net buiten Tsumago. Op een afgesproken tijdstip wordt u opgehaald in Tsumago. In de avond wordt een fantastisch en zeer uitgebreid diner voor u bereid, een onvergetelijke ervaring tijdens deze rondreis Japan Honshu.

  • ★★★ Fuki-no-Mori (1 nacht)

Bewandel het historische pad

12
12

12: Tsumago - Tokyo

Na een uitgebreid Japans ontbijt verlaat u Tsumago en brengt iemand van de accommodatie u in ca. 10 minuten naar het treinstation van Nagiso. Vanaf hier gaat de reis verder per trein (via Nagoya) naar de laatste bezienswaardigheid in deze rondreis Japan: Tokyo! Het traject Nagoya – Tokyo kunt u per supersnelle Shinkansen afleggen. U bent dan zo in de grootste stad ter wereld! Met een beetje geluk wordt u onderweg getrakteerd op uitzicht op Mount Fuji, de schitterende vulkaan welke symbool staat voor Japan. Vaak verschuilt ze zich achter de wolken.

Vanaf het treinstation reist u verder met het uitstekende openbaar vervoer van Tokyo naar uw centraal gelegen hotel.

  • ★★★★ Tokyo Station Hotel (3 nachten)
13
13

13: Tokyo

Om Tokyo zo goed mogelijk in u op te kunnen nemen, hebben we voor vandaag een ervaren Engels sprekende gids ingezet om u te begeleiden door het gigantische Tokyo. De dag is vandaag weer geheel naar wens in te vullen. Geeft u dan ook waar uw interesse naar uitgaat. Entreegelden en kosten voor het transport (per openbaar vervoer of taxi) van u en uw gids zijn dan ook niet inbegrepen, aangezien u het programma ter plekke bepaalt.

14
14

14: Tokyo

De laatste dag is aangebroken en nu kunt u Tokyo zelf gaan verkennen. Het is aan te raden om op een heldere dag uw bezoek aan Tokyo te starten op een mooi panoramisch uitzichtpunt zodat u de enorme uitgestrektheid van de stad in u op kunt nemen. Dit kan in de indrukwekkende Tokyo Skytree (634 meter), maar ook het Tokyo Metropolitan Government Building in Shinjuku is hiervoor zeer geschikt (en daarnaast kosteloos).

Optioneel (niet inbegrepen): Volg een Japanse kookcursus!

Het is mogelijk om vanochtend een interactieve kookcursus te volgen (maximale groepsgrootte is 6 personen). De Japanse keuken behoort tot de meest verfijnde keukens ter wereld en wat is er nou leuker dan de fijne kneepjes van het vak zelf te leren? U maakt niet alleen een paar van uw favoriete gerechten; u krijgt ook nog uitleg over de Japanse tafelmanieren. Uw zelf bereide lunch is uiteraard inbegrepen, evenals uw drankjes.

15
15

15: Vertrek & aankomst

In de vroege ochtend wacht een busje op u buiten uw hotel. Transfer naar de internationale luchthaven van Tokyo (Narita) van waar u met een directe KLM vlucht terug naar Amsterdam vliegt. U arriveert in de middag op Schiphol, waar uw prachtige rondreis Japan dan definitief tot een einde komt.

Prijsindicatie voor deze rondreis Japan


Voor deze rondreis Japan Honshu dient u rekening te houden met een reissom vanaf € 7.995 per persoon op basis van verblijf in de vermelde accommodaties.

Inbegrepen:

In deze prijsindicaties zijn de intercontinentale vluchten (in Economy Class) inbegrepen, evenals alle overnachtingen, het vermelde transport en enkele privé-gidsen ter plaatse (o.a. in Kyoto, Hiroshima, Kanazawa en Tokyo). Houdt u er rekening mee dat bovengenoemde reissommen niet van toepassing zijn in de hoogseizoenmaanden april, november en op andere Japanse vakantieperiodes.


Direct offerte aanvragen
Charissa Martens • Reisexpert Japan

Heeft u vragen?

Mail mij Bel mij

De perfecte aanvulling op deze rondreis Japan

Na alle hectiek van de steden op het eiland Honshu, wilt u uw reis wellicht wel afsluiten in een paradijselijke setting. Verleng uw rondreis Japan met een bezoek aan de subtropische Okinawa eilanden.

Uniek arrangement
4 dagen
Vanaf € 1.495,– p.p.
April, mei, oktober, november

Japan arrangement | Taketomi Island (Okinawa)

Sluit uw reis af op het schitterende en nog zeer ongerepte eiland Taketomi, onderdeel van de Okinawa eilanden. Deze eilandengroep in het diepe zuiden van Japan is een heerlijk toevluchtsoord wanneer u alle tijdens uw reis opgedane indrukken wilt verwerken.

Lees meer

Tico als organisator van uw rondreis Japan Honshu

De reisspecialisten van Tico hebben veel ervaring met de verzorging van reizen door deze bijzondere bestemming. Wij regelen uw transport, accommodaties en activiteiten, zodat u optimaal kunt genieten van uw rondreis Japan Honshu.

De beste lokale partners

Wij werken samen met de beste lokale partners en dat is belangrijk, zeker in Japan. U reist hier veelal zelfstandig, zonder al teveel begeleiding. U ontvangt dan ook een duidelijk informatiepakket en veel goede tips en instructies.

Snelle service

Wij vinden het belangrijk u goed en snel van dienst te zijn. Onze reisspecialisten zullen dan ook altijd binnen 2 werkdagen reageren op uw verzoek. Binnen enkele dagen ontvangt u een gedetailleerd reisprogramma op maat.

Unieke reis op maat

Samen met u stellen we een reis samen gebaseerd op úw wensen en voorkeuren. Volg een fantastische kookles, aanschouw een theeceremonie of neem een kijkje bij de sumoworstelaars.

Ontvang maandelijks onze nieuwsbrief vol reisinspiratie, verhalen en aanbiedingen

Bekijk onze privacyverklaring voor meer informatie over de verwerking van uw persoonsgegevens.

Ontvang maandelijks onze nieuwsbrief vol reisinspiratie, verhalen en aanbiedingen

Bekijk onze privacyverklaring voor meer informatie over de verwerking van uw persoonsgegevens.

© Tico Reizen 2023 - Privé-reizen op maat