Logo bg white

Borneo rondreis 'Borneo Delight'

18-daagse rondreis door Borneo
Vanaf € 5.270,00 p.p.
April t/m september
Charissa 2018
Heeft u vragen?
×

De belangrijkste hoogtepunten in één rondreis Borneo

Tijdens deze prachtige Borneo rondreis bezoekt u binnen een kleine 3 weken enkele bijzondere hoogtepunten van zowel de zuidelijke staat Sarawak, als de noordelijke staat Sabah. U verkent de schitterende nationale parken Bako, Batang Ai en Mulu in het zuiden en spendeert het tweede deel van de reis in de noordelijke staat Sabah. Hier vaart u door de mangrove van het Kinabatanganreservaat en bezoekt u aansluitend het schitterende primaire regenwoud van Danum Valley. U sluit uw Borneo rondreis af aan het heerlijke strand van Dalit Beach. Tijdens deze complete rondreis Borneo maakt u kennis met het grootste deel van de hoogtepunten van Borneo. Indien gewenst kunt u de reis nog verder uitbreiden of juist inkorten. Borneo valt ook prachtig te combineren met een bezoek aan West-Maleisië.

Bekijk het volledige reisprogramma van deze Borneo rondreis!



Vliegtuig
Over land
Boot
1
1

1: Vliegreis naar Borneo

Het is zover: uw Borneo rondreis gaat vandaag van start. U vertrekt ’s middags vanaf Amsterdam met een directe vlucht van KLM naar Kuala Lumpur waar u de volgende ochtend vroeg arriveert. Indien u de lange reis wilt breken en één of enkele nachten in Kuala Lumpur wilt verblijven dan is dit mogelijk. Wij nemen met alle plezier het stop-over programma Kuala Lumpur voor u op in uw Borneo rondreis.

2
2

2: Aankomst in Kuching – Santubong

In de ochtend arriveert u in Kuala Lumpur waar u overstapt op de binnenlandse aansluiting naar Kuching, de hoofdstad van Borneo’s zuidelijke staat Sarawak.

Op de luchthaven van Kuching wordt u opgewacht door een vertegenwoordiger van onze lokale agent die u naar uw charmante verblijfplaats voor de komende dagen zal brengen in het sfeervolle Kuching.

  • ★★★ The Ranee Boutique Suites (2n)



"We hebben genoten van het vele wildlife, vooral het zien van orang-oetans, olifanten en zeeschildpadden in hun natuurlijke habitat. Dat waren voor ons tot de hoogtepunten van de reis! Nogmaals hartelijk dank voor de uitstekende planning en voorbereiding."
Karen & Frans

The Ranee Boutique Suites

3
3

3: Excursie Bako

U wordt opgehaald bij uw verblijf door uw natuurgids voor een bezoek aan Sarawak’s mooiste nationale park: Bako. In het park zijn diverse wandelroutes en u kunt dan ook ter plaatse met uw gids bespreken welke wandeling u het meest aanspreekt. Een enigszins goede conditie is zeer zeker vereist aangezien de ‘paden’ soms wat steil en ongelijk zijn. Bako is bereikbaar per boot. Er is vandaag een lunchpakket inbegrepen.

Bijzonder dierenleven in Bako

4
4

4: Santubong – Batang Ai

Vandaag komt uw verblijf in Kuching tot een einde. Na het ontbijt start een lange rit naar de volgende stop in uw Borneo rondreis: het Batang Ai National Park. Het is een bijzonder park, gelegen op ruim 5 uur rijden (ca. 260 km) van Kuching. Het park huisvest vele dier- en plantensoorten. De rit voert u door een prachtig landschap langs typische plattelandsdorpjes. Onderweg bezoekt u het Semenggoh orang-oetan opvangcentrum en een lokale peper- en een cacaoplantage. U luncht onderweg (inbegrepen). Het laatste traject van de reis legt u af per gemotoriseerde kano, een tocht van ca. 20 minuten.

Na aankomst in het resort kunt u deelnemen aan een begeleide wandeling door het prachtige regenwoud van Batang Ai. De komende dagen verblijft u op basis van volpension, met inbegrip van alle vermelde excursies (op privé-basis).

  • ★★★ Aiman Batang Ai Resort (2n)

Batang Ai

5
5

5: Excursie Sepaya Longhouse

‘s Ochtends vertrekt u per gemotoriseerde longtailboot voor een bezoek aan een authentieke longhouse van de Sepaya stam. De boottocht van ruim 1 uur is werkelijk prachtig en voert u over het stuwmeer en de Engkari rivier. Deze ochtend bij de Sepaya leert u de leefstijl en bijzondere rituelen van deze inheemse bevolkingsgroep van Borneo kennen. ’s Middags keert u terug naar het resort voor de lunch. De rest van de middag staat u volledig vrij ter beschikking. U kunt gebruik maken van de verschillende faciliteiten van het resort of een wandeling maken naar een nabijgelegen waterval of een platform bóven de boomtoppen beklimmen van waar u een spectaculair uitzicht heeft op de omliggende omgeving. Kortom: genoeg leuke mogelijkheden op deze dag van uw Borneo rondreis!

lokaal handwerk

6
6

6: Batang Ai – Kuching

Terugreis naar Kuching via dezelfde route. Onderweg wordt gestopt voor een lunch (inbegrepen) bij een lokaal restaurant en een lokale pottenbakkerij. In de namiddag wordt u afgezet bij uw hotel.

  • ★★★ The Ranee Boutique Suites (1n)

Sarawak State Museum

7
7

7: Kuching – Mulu

Transfer naar de luchthaven van Kuching voor de binnenlandse vlucht van Malaysia Airlines naar Mulu, de volgende stop in uw Borneo rondreis. Vanaf de kleine luchthaven is een transfer verzorgd naar het aangename Mulu Marriott Resort. U verblijft hier op basis van volpension, met inbegrip van alle excursies (op privébasis).

Na de lunch brengt u een bezoek aan het nationale park. U wandelt over een 3 kilometer lange houten loopbrug naar enkele van de spectaculaire grotten. De bijzondere stalagmieten en stalactieten van o.a. Lang Cave, de grootste grot ter wereld, zijn oogverblindend. Tegen zonsondergang gaat u naar Deer Cave met de bekende contouren van ‘Lincoln’s face’. Tegen zonsondergang bekijkt u (indien het mooi weer is) de uittocht van de duizenden vleermuizen, op zoek naar insecten. Vroeg in de avond keert u terug bij het resort.


  • ★★★★ Mulu Marriott Resort (2n)

Mulu Marriott Resort & Spa

8
8

8: Excursie Mulu

’s Ochtends brengt een korte boottocht (ca. 20 minuten) u naar een nederzetting van de Penan stam, een vriendelijke en gastvrije inheemse bevolkingsgroep. Per boot reist u vervolgens verder naar de Wind Cave waar u de spectaculaire stalagmieten en stalactieten van zeer dichtbij kunt bewonderen. Hier start een wandeling over houten loopbruggen naar o.a. de Clearwater Cave waar u kunt zwemmen in het verfrissende water. U ziet hier prachtige kalkstenen formaties.

In het uitgebreide grottenstelsel vindt u prachtige groen-zwart gekleurde vlinders (de nationale vlinder), kikkers, duizendpoten en schorpioenen. Na een picknick lunch (inbegrepen) keert u terug naar het resort. De rest van de middag kunt u naar eigen inzicht invullen.

9
9

9: Mulu – Kota Kinabalu

Transfer terug naar de kleine luchthaven van Mulu voor de binnenlandse vlucht naar Kota Kinabalu, hoofdstad van Borneo’s noordelijke staat Sabah. In Sabah spendeert u de laatste etappe van uw Borneo rondreis. Op de luchthaven wordt u ontvangen door een vertegenwoordiger van onze lokale agent die u naar uw centraal gelegen hotel zal brengen.

Mocht u deze dagen graag even de rust opzoeken, dan is een verblijf buiten de stad wel aan te bevelen. Middels een optionele toeslag is het mogelijk om te verblijven in het Shangri-La Tanjung Aru Resort, gelegen op korte afstand van de stad.

  • ★★★★ Le Meridien Hotel (1n)

Shangri-La Tanjung Aru

10
10

10: Kota Kinabalu – Abai

Vroeg in de ochtend wordt u opgehaald en teruggebracht naar de luchthaven van Kota Kinabalu. Met Malaysia Airlines vliegt u naar Sandakan, wat de uitvalbasis is voor een bezoek aan het Kinabatanganreservaat.

Na aankomst brengt u onder begeleiding van uw gids een bezoek aan het orang-oetan rehabilitatiecentrum en tevens aan het sun bear opvangcentrum. In de loop van de ochtend wordt u opgehaald voor de ca. 30 minuten durende transfer naar de aanlegsteiger van Sandakan. Per gemotoriseerde boot vaart u in ca. anderhalf uur naar de Abai Jungle Lodge, een kleinschalige, rustieke lodge gelegen aan de rivier, zonder andere lodges in haar directe omgeving. Juist deze afgelegen locatie maakt een verblijf hier uniek. Het is een werkelijk prachtige tocht gedeeltelijk langs de kust van de Sulu zee en vervolgens over de Kinabatangan rivier langs mangrovebossen naar het gelijknamige reservaat. Een bezoek aan het Kinabatangan reservaat is een absolute must in uw Borneo rondreis!

Na de lunch heeft u ruimschoots de tijd om de houten boardwalk te verkennen rondom de lodge. Rondom deze boardwalk heeft u grote kans om wildlife te observeren, o.a. vanaf één van de observatietorens. In de namiddag staat er een riviercruise op het programma waarbij u op zoek gaat naar diverse aapsoorten, waaronder de guitige proboscis aap (beter bekend als de neusaap). Pal na zonsondergang maakt u nog een boottocht op zoek naar dieren langs de rivieroever. Na het diner staat er nog een korte avondwandeling over de boardwalk op het programma.


  • ★★ Abai Jungle Lodge (2n – vp)

Abai Jungle Lodge

11
11

11: Kinabatanganreservaat

’s Ochtends vroeg, nog voor het ontbijt, staat er een boottocht op het programma naar de nabijgelegen Oxbow meren. Uiteraard is het voornaamste doel wederom de zoektocht naar dieren die ’s ochtends vroeg naar de rivieroever komen. De meren liggen er prachtig bij in het vroege ochtendlicht. Hierna keert u terug naar de lodge voor het ontbijt.

Diezelfde ochtend neemt u deel aan een herbebossingsproject van het nabijgelegen dorp. U kunt hier zelf een boompje planten en gebruikt de lunch in het huis van één van Abai’s inwoners. Een bijzonder moment tijdens uw Borneo rondreis!
De rest van de middag heeft u vrij te besteden in de omgeving van de Abai Jungle Lodge. U kunt de omgeving van de lodge eenvoudig op eigen gelegenheid verkennen.

Olifanten in de omgeving van Abai

12
12

12: Abai – Danum Valley

’s Ochtends wordt u opgehaald bij uw accommodatie voor de boottransfer naar Sukau vanuit waar u een transfer heeft naar Lahad Datu. Het eerste traject naar Lahad Datu voert over een uitstekende weg. Helaas wordt u hier geconfronteerd met de massale houtkap op Borneo van de afgelopen 20 jaar. Het regenwoud heeft hier plaats moeten maken voor uitgestrekte palmplantages. Het laatste traject vanaf Lahad Datu naar Danum Valley voert naar de afgelegen Borneo Rainforest Lodge, gelegen te midden van het onontgonnen primaire tropische regenwoud van het Danum Valley Conservation Area, één van de mooiste en meest ongerepte natuurgebieden van Azië. U verblijft de komende dagen van uw rondreis Borneo op basis van volpension, met inbegrip van alle excursies.

Tegen een toeslag kan Tico ook een hogere kamercategorie voor u boeken, zoals de prachtige premium deluxe chalet.

  • ★★★★ Borneo Rainforest Lodge (2n – standaard chalet)

Borneo Rainforest Lodge

13
13

13: Danum Valley

Deze dag maakt u prachtige wandelingen onder begeleiding van een professionele natuurgids door dit onontgonnen primaire regenwoud. De Borneo Rainforest Lodge heeft een aantal prachtige wandelroutes uitgezet in de omgeving van de lodge. Zo bezoekt u o.a. een oude begraafplaats van de Kadazandusun, de traditionele bevolking van dit gedeelte van Sabah. Ook kunt u naar een spectaculair uitzichtpunt klimmen en eventueel zwemmen in de nabij de lodge gelegen waterpoel, een natuurlijke jacuzzi. U kunt ’s avonds deelnemen aan een avondwandeling waarbij u met uw gids en zaklantaarns speurt naar nachtdieren als insecten, hagedissen, kikkers, slangen en met een beetje geluk wellicht een vliegende eekhoorn, spookdier of een nevelpanter

Primaire regenwoud van Danum Valley

14
14

14: Danum Valley - Dalit Beach

’s Ochtends vroeg maakt u nog een mooie wandeling over de hangbrug, op zoek naar vogels. Hierna keert u terug naar de lodge voor het ontbijt.

Na de lunch wordt u opgehaald voor de transfer terug naar Lahad Datu waar u bij de luchthaven wordt afgezet. Hier checkt u in op uw binnenlandse vlucht terug naar Kota Kinabalu.

Na aankomst in Kota Kinabalu heeft u een transfer van ca. 45 minuten naar het zeer exclusieve Shangri-La Rasa Ria Resort, gelegen nabij Tuaran, ten noorden van Kota Kinabalu. U sluit hier uw Borneo avontuur in alle luxe af aan de prachtige stranden van Dalit beach, omgeven door een mooi natuurreservaat. Het hotel beschikt over een 18-hole golfbaan, een spectaculaire spa, buitenzwembad en een uitgebreid sportcentrum.

  • ★★★★★ Shangri-La Rasa Ria Resort (3n – garden wing | deluxe kamer)

Shangri-La Rasa Ria

16
16

15 & 16: Dalit Beach

Vrije dagen in de omgeving van Dalit Beach. U kunt deze dag gebruik maken van de uitgebreide faciliteiten van het resort of heerlijk uit te rusten op het mooie strand. Tevens is het mogelijk verschillende excursies te boeken bij de receptie van uw verblijf. Zo kunt u o.a. gaan snorkelen in het Tunku Abdul Rahman National Park. Indien gewenst kan Tico een excursie voor u boeken.

Ontspanning

17
17

17: Vertrek

Vandaag komt deze prachtige Borneo rondreis weer tot een einde. Overdag heeft u nog vrij te besteden. In de middag wordt u opgehaald voor de transfer terug naar de luchthaven van Kota Kinabalu. Hier checkt u in op de vlucht van Malaysia Airlines terug naar Kuala Lumpur. In Kuala Lumpur stapt u over op de directe KLM-vlucht terug naar Amsterdam.

18
18

18: Aankomst

Aankomst op Amsterdam Schiphol Airport.

Prijsindicatie voor deze Borneo rondreis

Voor deze 18-daagse rondreis Borneo geldt een indicatie reissom van € 5.270 per persoon (bij deelname van 2 personen) en op basis van verblijf in de vermelde accommodaties.

Deze prijsindicaties zijn inclusief alle vluchten en zijn gebaseerd op laagseizoentarieven. Deze Borneo rondreis is uiteraard volledig naar wens aan te passen en uit te breiden.


Direct offerte aanvragen
Charissa Martens • Reisexpert Borneo

Heeft u vragen?

Mail mij Bel mij

Een schitterende aanvulling op deze Borneo rondreis

Met dit unieke arrangement wordt uw Borneo rondreis nog specialer! U kunt dit arrangement opnemen ter vervanging van een ander onderdeel, of uiteraard als aanvulling op uw Borneo rondreis.

Uniek arrangement
5 dagen
Vanaf € 1.325,– p.p.
Mei t/m september

Borneo arrangement | Trekking Maliau Basin

Maak kennis met het afgelegen ongerepte tropische regenwoud van het Maliau Basin en wandel gedurende 5 dagen / 4 nachten door dit spectaculaire natuurgebied. Een ultieme ervaring voor de actieve en avontuurlijke reiziger!

Lees meer

Wat kunt u verwachten?

De reisspecialisten van Tico hebben veel ervaring met de verzorging van reizen door deze prachtige bestemming. Wij regelen uw transport, accommodaties en activiteiten, zodat u optimaal kunt genieten van uw rondreis Borneo.

Snelle service

Wij vinden het belangrijk u goed, maar ook snel van dienst te zijn. Onze reisexperts zullen persoonlijk contact met u opnemen en altijd zo spoedig mogelijk reageren op uw vragen.

Borneo reis op maat

In overleg met u maken wij een uniek voorstel, helemaal gebaseerd op uw wensen en voorkeuren. Wij stippelen een programma uit wat exact aansluit bij uw wensen.

Genieten

Wij stellen deze reis speciaal voor u samen. U hoeft dan ook tijdens de reis alleen maar te genieten van al het moois wat deze reis door Borneo u te bieden heeft.

Ontvang maandelijks onze nieuwsbrief vol reisinspiratie, verhalen en aanbiedingen

Bekijk onze privacyverklaring voor meer informatie over de verwerking van uw persoonsgegevens.

Ontvang maandelijks onze nieuwsbrief vol reisinspiratie, verhalen en aanbiedingen

Bekijk onze privacyverklaring voor meer informatie over de verwerking van uw persoonsgegevens.

© Tico Reizen 2017 - Privé-reizen op maat