Logo bg white

Hoogtepunten Borneo reis 'Borneo Delight'

18-daagse rondreis door Borneo
Vanaf € 3.495,00 p.p.
April t/m september
Fraukje van nes
Heeft u vragen?
×

De belangrijkste hoogtepunten in één Borneo reis

Binnen een kleine drie weken bezoekt u enkele bijzondere hoogtepunten van zowel de zuidelijke staat Sarawak, als de noordelijke staat Sabah. U verkent de schitterende nationale parken Bako, Batang Ai en Mulu in het zuiden en spendeert het tweede deel van de reis in de noordelijke staat Sabah. Hier vaart u door de mangrove van het Kinabatangan reservaat en sluit u uw Borneo reis af op het paradijselijke eiland Lankayan.

Bekijk het volledige reisprogramma van deze Borneo reis!Vanwege veiligheidsvoorschriften voor de eilanden voor de kust van oostelijk Sabah, bieden wij momenteel geen verblijf aan op de eilanden Lankayan, Selingan (Turtle), Pom Pom, Mataking, Mabul en Sipadan-Kapalai.

Vliegtuig
Over land
Boot
1
1

1: Vliegreis naar Borneo

Het is zover: uw Borneo reis gaat vandaag van start. U vertrekt ’s middags vanaf Amsterdam met een directe vlucht van KLM naar Kuala Lumpur waar u de volgende ochtend vroeg arriveert. Indien u de lange reis wilt breken en één of enkele nachten in Kuala Lumpur wilt verblijven dan is dit mogelijk. Wij nemen met alle plezier het stop-over programma Kuala Lumpur voor u op in uw Borneo reis.

2
2

2: Aankomst in Kuching – Santubong

In de ochtend arriveert u in Kuala Lumpur waar u overstapt op de binnenlandse aansluiting naar Kuching, de hoofdstad van Borneo’s zuidelijke staat Sarawak.Op de luchthaven van Kuching wordt u opgewacht door een vertegenwoordiger van onze lokale agent die u naar uw bijzondere verblijfplaats voor de komende dagen zal brengen, gelegen op ca. 45 minuten rijden van de luchthaven. U verblijft de komende dagen in het leuke Permai Rainforest Resort, omgeven door de weelderige jungle van Sarawak. Een mooie start van uw Borneo reis! • ★★★ Permai Rainforest Resort (2n)"We hebben genoten van het vele wildlife, vooral het zien van orang-oetans, olifanten en zeeschildpadden in hun natuurlijke habitat. Dat waren voor ons tot de hoogtepunten van de reis! Nogmaals hartelijk dank voor de uitstekende planning en voorbereiding."
Karen & Frans

Permai Rainforest Resort

3
3

3: Excursie Bako

U wordt opgehaald bij het Permai Rainforest Resort door uw natuurgids voor een bezoek aan Sarawak’s mooiste nationale park: Bako. In het park zijn diverse wandelroutes en u kunt dan ook ter plaatse met uw gids bespreken welke wandeling u het meest aanspreekt. Een enigszins goede conditie is zeer zeker vereist aangezien de ‘paden’ soms wat steil en ongelijk zijn. Bako is bereikbaar per boot. Er is vandaag een lunchpakket inbegrepen.

4
4

4: Santubong – Batang Ai

Vandaag komt uw verblijf in het Permai Rainforest Lodge tot een einde. Na het ontbijt start een lange rit naar de volgende stop in uw Borneo reis: het Batang Ai National Park. Het is een bijzonder park, gelegen op ruim 5 uur rijden (ca. 260 km) van Kuching. Het park huisvest vele dier- en plantensoorten. De rit voert u door een prachtig landschap langs typische plattelandsdorpjes. Onderweg bezoekt u het Semenggoh orang-oetan opvangcentrum en een lokale peper- en een cacaoplantage. U luncht onderweg (inbegrepen). Het laatste traject van de reis legt u af per gemotoriseerde kano, een tocht van ca. 20 minuten.

Na aankomst in het resort kunt u al deelnemen aan een begeleide wandeling door het prachtige regenwoud van Batang Ai. De komende dagen verblijft u op basis van volpension, met inbegrip van alle vermelde excursies (op privé-basis).

 • ★★★ Batang Ai Longhouse Resort (2n)

Aiman Batang Ai Longhouse Resort

5
5

5: Excursie Sepaya Longhouse

‘s Ochtends vertrekt u per gemotoriseerde longtailboot voor een bezoek aan een authentieke longhouse van de Sepaya stam. De boottocht van ruim 1 uur is werkelijk prachtig en voert u over het stuwmeer en de Engkari rivier. Deze ochtend bij de Sepaya leert u de leefstijl en bijzondere rituelen van deze inheemse bevolkingsgroep van Borneo kennen. ’s Middags keert u terug naar het resort voor de lunch. De rest van de middag staat u volledig vrij ter beschikking. U kunt gebruik maken van de verschillende faciliteiten van het resort of een wandeling maken naar een nabijgelegen waterval of een platform bóven de boomtoppen beklimmen van waar u een spectaculair uitzicht heeft op de omliggende omgeving. Kortom: genoeg leuke mogelijkheden op deze dag van uw Borneo reis!

6
6

6: Batang Ai – Kuching

Terugreis naar Kuching via dezelfde route. Onderweg wordt gestopt voor een lunch (inbegrepen) bij een lokaal restaurant en een lokale pottenbakkerij. In de namiddag wordt u afgezet bij uw hotel.

 • ★★★ Basaga Holiday Residences (1n)
 • ★★★★ Pullman Kuching (1n)

Sarawak State Museum

7
7

7: Kuching – Mulu

Transfer naar de luchthaven van Kuching voor de binnenlandse vlucht van Malaysia Airlines naar Mulu, de volgende stop in uw Borneo reis. Vanaf de kleine luchthaven is een transfer verzorgd naar het aangename Mulu Marriott Resort. U verblijft hier op basis van volpension, met inbegrip van alle excursies (op privé-basis).Na de lunch brengt u een bezoek aan het nationale park. U wandelt over een 3 kilometer lange houten loopbrug naar enkele van de spectaculaire grotten. De bijzondere stalagmieten en stalactieten van o.a. Lang Cave, de grootste grot ter wereld, zijn oogverblindend. Tegen zonsondergang gaat u naar Deer Cave met de bekende contouren van ‘Lincoln’s face’. Tegen zonsondergang bekijkt u (indien het mooi weer is) de uittocht van de duizenden vleermuizen, op zoek naar insecten. Vroeg in de avond keert u terug bij het resort. • ★★★★ Mulu Marriott Resort (2n – vp)

Mulu Marriott Resort & Spa

8
8

8: Excursie Mulu

’s Ochtends brengt een korte boottocht (ca. 20 minuten) u naar een nederzetting van de Penan stam, een vriendelijke en gastvrije inheemse bevolkingsgroep. Per boot reist u vervolgens verder naar de Wind Cave waar u de spectaculaire stalagmieten en stalactieten van zeer dichtbij kunt bewonderen. Hier start een wandeling over houten loopbruggen naar o.a. de Clearwater Cave waar u kunt zwemmen in het verfrissende water. U ziet hier prachtige kalkstenen formaties.

In het uitgebreide grottenstelsel vindt u prachtige groen-zwart gekleurde vlinders (de nationale vlinder), kikkers, duizendpoten en schorpioenen. Na een picknick lunch (inbegrepen) keert u terug naar het resort. De rest van de middag kunt u naar eigen inzicht invullen.

Lang Cave

9
9

9: Mulu – Kota Kinabalu

Transfer terug naar de kleine luchthaven van Mulu voor de binnenlandse vlucht naar Kota Kinabalu, hoofdstad van Borneo’s noordelijke staat Sabah. In Sabah spendeert u de laatste etappe van uw Borneo reis. Op de luchthaven wordt u ontvangen door een vertegenwoordiger van onze lokale agent die u naar uw centraal gelegen hotel zal brengen.Mocht u deze dagen graag even de rust opzoeken, dan is een verblijf buiten de stad wel aan te bevelen. Middels een optionele toeslag is het mogelijk om te verblijven in het Shangri-La Tanjung Aru Resort, gelegen op korte afstand van de stad. • ★★★+ The Horizon Hotel (1n)
 • ★★★★ Le Meridien Hotel (1n)
 • ★★★★★ Shangri-La Tanjung Aru Resort (1n)

Shangri-La Tanjung Aru

10
10

10: Kota Kinabalu – Sepilok

Transfer naar de luchthaven van Kota Kinabalu voor de binnenlandse vlucht met Malaysia Airlines naar Sandakan, gelegen aan de Sulu zee. Vanaf de luchthaven volgt een transfer naar Sepilok waar u wordt afgezet bij uw sfeervolle accommodatie, gelegen nabij de ingang van het Sepilok orang-oetan rehabilitatiecentrum, één van de bekendste opvangcentra ter wereld en onderdeel van het gelijknamige reservaat. In principe kunt u vanmiddag al een bezoek brengen aan het opvangcentrum, gelegen op korte loopafstand van uw accommodatie.

 • ★★★ Sepilok Nature Resort (1n)

Sepilok Nature Resort

11
11

11: Sepilok – Abai

’s Ochtends heeft u nog de tijd voor een bezoek aan Sepilok. In de loop van de ochtend wordt u opgehaald bij uw accommodatie voor de ca. 30 minuten durende transfer naar de aanlegsteiger van Sandakan. Per gemotoriseerde boot vaart u in ca. anderhalf uur naar de Abai Jungle Lodge, een kleinschalige, rustieke lodge gelegen aan de rivier, zonder andere lodges in haar directe omgeving. Juist deze afgelegen locatie maakt een verblijf hier uniek. Het is een werkelijk prachtige tocht gedeeltelijk langs de kust van de Sulu zee en vervolgens over de Kinabatangan rivier langs mangrovebossen naar het gelijknamige reservaat. Een bezoek aan het Kinabatangan reservaat is een absolute must in uw Borneo reis!

Na de lunch heeft u ruimschoots de tijd om de houten boardwalk te verkennen rondom de lodge. Rondom deze boardwalk heeft u grote kans om wildlife te observeren, o.a. vanaf één van de observatietorens. In de namiddag staat er een riviercruise op het programma waarbij u op zoek gaat naar diverse aapsoorten, waaronder de guitige proboscis aap (beter bekend als de neusaap). Pal na zonsondergang maakt u nog een boottocht op zoek naar dieren langs de rivieroever. Na het diner staat er nog een korte avondwandeling over de boardwalk op het programma.


 • ★★ Abai Jungle Lodge (2n – vp)

Abai Jungle Lodge

12
12

12: Kinabatangan

’s Ochtends vroeg, nog voor het ontbijt, staat er een boottocht op het programma naar de nabijgelegen Oxbow meren. Uiteraard is het voornaamste doel wederom de zoektocht naar dieren die ’s ochtends vroeg naar de rivieroever komen. De meren liggen er prachtig bij in het vroege ochtendlicht. Hierna keert u terug naar de lodge voor het ontbijt.

Diezelfde ochtend neemt u deel aan een herbebossingsproject van het nabijgelegen dorp. U kunt hier zelf een boompje planten en gebruikt de lunch in het huis van één van Abai’s inwoners. Een bijzonder moment tijdens uw Borneo reis!
De rest van de middag heeft u vrij te besteden in de omgeving van de Abai Jungle Lodge. U kunt de omgeving van de lodge eenvoudig op eigen gelegenheid verkennen.

Oxbow meren

13
13

13: Abai – Sandakan

’s Ochtends vertrekt u uit Abai en reist u terug per boot naar Sandakan. Vanaf de pier is een transfer verzorgd naar uw aangename en comfortabele hotel in Sandakan. Het Four Points by Sheraton hotel is weliswaar een wat groter (en zakelijk) hotel, het is een fijne locatie om even rustig bij te komen alvorens u morgen naar Lankayan vertrekt! De rest van de middag heeft u vrij te besteden. • ★★★+ Four Points by Sheraton (1n)

Four Points by Sheraton

14
14

14: Sandakan – Lankayan Island

U wordt opgehaald bij uw accommodatie voor de transfer naar de Sandakan Yacht Club. Vanaf hier vertrekt u per snelle gemotoriseerde boot over open zee naar het paradijselijke eiland Lankayan, gelegen op anderhalf uur varen. U verblijft de komende dagen van uw Borneo reis op dit prachtige eiland op basis van volpension en kunt genieten van dit bijzondere koraaleiland met haar adembenemende onderwaterwereld. Lankayan is zonder twijfel de mooiste afsluiter van uw Borneo reis die u maar kunt wensen.

 • ★★★+ Lankayan Resort (3n – vp)

Lankayan Island Resort

15
15

15 & 16: Lankayan

Vrije dagen op het eiland Lankayan en in de omliggende wateren. U kunt onbeperkt snorkelen direct vanaf het strand van het resort of gebruik maken van de mogelijkheid om te kayakken (optioneel: niet inbegrepen). Het azuurblauwe water is een ware droom voor duikers en snorkelaars.

Op het eiland bevindt zich eveneens een uitstekende duikschool. Voor de liefhebbers van duiken is Lankayan absoluut een prachtige locatie!

17
17

17: Vertrek

Helaas komt deze bijzondere Borneo reis vandaag tot een einde. ’s Ochtends vroeg reist u in anderhalf uur per snelle boot terug naar de jachthaven van Sandakan. Afhankelijk van het tijdstip van vertrek van uw vlucht, wordt u ofwel afgezet op de luchthaven van Sandakan, of terug gebracht naar Sepilok. U vliegt met Malaysia Airlines terug naar Kuala Lumpur. Enkele uren later vliegt u met KLM terug naar Amsterdam, een directe verbinding.

18
18

18: Aankomst

Aankomst in Amsterdam.

Prijsindicatie voor deze Borneo reis

Voor deze 18-daagse Borneo reis geldt een indicatie reissom van € 3.495 per persoon (bij deelname van 2 personen) en op basis van verblijf in toeristenklasse accommodaties. Voor verblijf in de superieure klasse accommodaties geldt een indicatie reissom van € 3.695 per persoon.

Deze prijsindicaties zijn inclusief alle vluchten en zijn gebaseerd op laagseizoentarieven. Deze Borneo reis is uiteraard volledig naar wens aan te passen en uit te breiden.


Direct offerte aanvragen
Fraukje van Nes • Reisexpert Borneo

Heeft u vragen?

Mail mij Bel mij

Een schitterende aanvulling op deze Borneo reis

Met dit unieke arrangement wordt uw Borneo reis nog specialer! U kunt dit arrangement opnemen ter vervanging van een ander onderdeel, of uiteraard als aanvulling op uw Borneo reis.

Uniek arrangement
4 dagen
Vanaf € 1.250,– p.p.
April t/m september

Borneo arrangement | Borneo Rainforest Lodge - Danum Valley

Ervaar het ware oerwoud van Borneo in het Danum Valley reservaat en verblijf enkele dagen in de exclusieve Borneo Rainforest Lodge; een kennismaking met één van de meest ongerepte regenwouden ter wereld!

Lees meer

Wat kunt u verwachten?

De reisspecialisten van Tico hebben veel ervaring met de verzorging van reizen door deze prachtige bestemming. Wij regelen uw transport, accommodaties en activiteiten, zodat u optimaal kunt genieten van uw Borneo reis.

Snelle service

Wij vinden het belangrijk u goed, maar ook snel van dienst te zijn. Onze reisexperts zullen altijd binnen 2 werkdagen reageren op uw verzoek.

Borneo reis op maat

In overleg met u maken wij een uniek voorstel, helemaal gebaseerd op uw wensen en voorkeuren. Wij stippelen een programma uit wat exact aansluit bij uw wensen.

Genieten

Wij stellen deze reis speciaal voor u samen. U hoeft dan ook tijdens de reis alleen maar te genieten van al het moois wat deze reis door Borneo u te bieden heeft.

Ontvang ca. 4 keer per jaar onze nieuwsbrief vol reisinspiratie, verhalen en aanbiedingen.

Bekijk onze privacyverklaring voor meer informatie over de verwerking van uw persoonsgegevens.

© Tico Reizen 2017 - Privé reizen op maat