Logo bg white

Natuurreis Costa Rica

17-daagse rondreis door Costa Rica
Vanaf € 3.500,00 p.p.
December t/m april

Natuurreis Costa Rica

De ‘Natuurreis Costa Rica’ is een prachtige individuele natuurreis waarbij u met een goede en ruime 4WD huurauto in uw eigen tempo Costa Rica verkent. Tijdens deze rondreis bezoekt u in een ontspannen tempo enkele prachtige hoogtepunten van het land. Doordat u op drie verschillende locaties 3 nachten verblijft, heeft u alle tijd om tot rust te komen en vele schitterende excursies te maken.

Vliegtuig
Over land
Boot
1
1

1: Vliegreis naar San José

U vertrekt vandaag in de middag met een rechtstreekse vlucht van KLM naar San José. Na aankomst op de luchthaven van San José wordt u ontvangen door een vertegenwoordiger van ons lokale agentschap en heeft u een transfer van de luchthaven naar uw hotel.

 • toeristenklasse-A: hotel Grano de Oro (1n)
 • superieure klasse: hotel Grano de Oro (1n – superior room)

Grano de Oro

2
2

2: San José – Cahuita

’s Ochtends wordt uw huurauto opgeleverd bij uw hotel. De huurauto staat de komende 11 dagen tot uw beschikking. U rijdt hierna in ca. 4 à 5 uur via Sarapiquí en Limón naar Puerto Viejo de Talamanca aan de Caribische kust. De rest van de dag kunt u vrij besteden.

 • toeristenklasse: hotel La Costa de Papito (3n)
 • superieure klasse: Le Cameleon Boutique Hotel (3n)

"De reis was perfect georganiseerd!! Alles goed geregeld en verzorgd, ontvangst op vliegveld, de papieren, het vervoer, het verblijf in alle accommodaties.. Kortom we hebben genoten van alle ins en outs van Costa Rica!"
Tico Reizigers
3
3

3 & 4: Puerto Viejo de Talamanca & omgeving

De komende dagen kunt u naar eigen inzicht besteden. Een bezoek aan het Nationale Park Cahuita is zeker de moeite waard. Vanaf Playa Cahuita kunt u een wandelpad volgen dat naar het ruim zes kilometer verder gelegen Puerto Vargas leidt. Hier is een prachtig strand waar u kunt snorkelen.

5
5

5: Puerto Viejo de Talamanca – Turrialba

Vandaag rijdt u in ongeveer 4 uur via Siquirres naar het dorpje Turrialba aan de Caribische zijde van de Cordillera de Talamanca. De vulkaan Irazú is Costa Rica’s hoogste en nog altijd actieve vulkaan. In 1963 is deze het laatst tot uitbarsting gekomen. Het gebied kenmerkt zich door uitgestrekte groene vruchtbare dalen met veel koffieplantages. Eenmaal boven gekomen verandert het landschap in een grijs desolaat maanlandschap. De vulkaan bestaat tegenwoordig uit diverse kleine en grotere kraters. Het gifgroene kratermeer van ca. 360 meter diep is werkelijk adembenemend.

 • toeristenklasse: Casa Turire (2n)
 • superieure klasse: Rancho Naturalista (2n – vp)
6
6

6: Turrialba

Vrije dag in Turrialba. U kunt er op eigen gelegenheid er op uit trekken en wandelen over de diverse wandelpaden in de omgeving. Ter plaatse kunt u diverse excursies boeken (niet inbegrepen).

Rancho Naturalista

7
7

7: Turrialba – San Gerardo de Dota

U vervolgt uw tocht door de Cordillera de Talamanca. In ongeveer 4 uur reist u verder naar San Gerardo de Dota, gelegen in de nevelwouden van de Cerro de la Muerte. Dit is hét leefgebied van de legendarische Quetzal.

 • toeristenklasse-A: Dantica Cloud Forest Lodge (2n)
 • superieure klasse: Dantica Cloud Forest Lodge (2n – junior suite)
8
8

8: San Gerardo de Dota

Vrije dag om de omgeving van San Gerardo de Dota te verkennen.

9
9

9: San Gerardo de Dota – Playa Uvita

U rijdt vandaag verder naar de kuststreek van de Stille Oceaan en passeert onderweg de bekende ‘Cerro de la Muerte’. Hier is voorzichtigheid geboden tijdens het rijden aangezien hier vaak een laaghangende mist hangt. Bij San Isidro slaat u af en rijdt u richting het plaatsje Dominical, gelegen aan de kust. Het hotel ligt 35 km ten zuiden van Dominical, nabij Playa Uvita.

 • toeristenklasse-A: Oxygen Jungle Villa’s (3n – jungle view villa)
 • superieure klasse: Oxygen Jungle Villa’s (3n – ocean view villa)
10
10

10 & 11: Playa Tortuga & omgeving

Vrije dagen aan de Stille Oceaan. U kunt volop genieten van de prachtige stranden en de mooie natuur. Door de ligging nabij het Marino Ballena National Park, de kust met vele stranden en het uitgestrekte mangrovegebied van Terraba-Sierpe zijn er ontzettende veel excursiemogelijkheden. In de maanden juli t/m september en in december t/m maart kunt u in het Marino Ballena National Park bultrugwalvissen zien!

12
12

12: Playa Uvita – Peninsula de Osa

In de ochtend verlaat u uw hotel en rijdt u zuidwaarts in ca. 4 à 5 uur via Palmar Norte naar Puerto Jiménez. U levert de auto in en heeft een door de lodge georganiseerde transfer naar Bosque del Cabo. Uw lodge ligt aan deze Pacifische kust, midden in het tropische regenwoud. De rest van de dag kunt u naar eigen inzicht besteden en genieten van de grote diversiteit aan fauna en flora. U verblijft de komende dagen op basis van volpension.

 • toeristenklasse-A: Bosque del Cabo (3n – bungalow – vp)
 • toeristenklasse-A: Bosque del Cabo (3n – deluxe bungalow – vp)

Bosque del Cabo

13
13

13 & 14: Nationaal Park Corcovado

De komende dagen kunt u geheel naar eigen inzicht indelen. Het schiereiland biedt een enorme biologische diversiteit en is de thuisbasis van meer dan 400 soorten vogels en meer dan honderd soorten amfibieën en zoogdieren, waaronder apen, ara's, neusbeertjes en andere wilde dieren. Volgens National Geographic is deze regio van Costa Rica één van de meest interessante biologische plekken op aarde. Uw accommodatie biedt dan ook verschillende (optionele, niet inbegrepen) excursies aan om het Nationale Park te ontdekken. In december en januari heeft u kans de bultrug walvis te spotten.

15
15

15: Corcovado – San José

Vandaag komt uw verblijf in Corcovado tot een einde en heeft u na het ontbijt een transfer naar de luchthaven van Puerto Jiménez. Vervolgens vliegt u met een binnenlandse vlucht naar San José. Na aankomst heeft u een transfer naar uw hotel.

 • toeristenklasse-A: hotel Grano de Oro (1n)
 • superieure klasse: hotel Grano de Oro (1n – superior room)
16
16

16: Vertrek

Overdag heeft u vrij te besteden. In de vroege avond wordt u met een transfer naar de luchthaven gebracht voor uw rechtstreekse vlucht van KLM naar Amsterdam.

17
17

17: Aankomst

Aankomst in Amsterdam.

Prijsindicatie voor deze natuurreis Costa Rica

Voor deze 17-daagse natuurreis door Costa Rica geldt een indicatie reissom van €3.500 per persoon (bij deelname van 2 personen) en op basis van verblijf in toeristen klasse accommodaties. Verblijft u liever in superieure klasse hotels? Dan dient u rekening te houden met een indicatie reissom van €3.975 per persoon.

Deze prijsindicaties zijn inclusief autohuur, en alle vluchten en zijn gebaseerd op laagseizoentarieven. De reis is uiteraard volledig naar wens aan te passen en uit te breiden.


Direct offerte aanvragen
Fraukje van Nes • Reisexpert Costa Rica

Heeft u vragen?

Mail mij Bel mij

Waarom met Tico naar Costa Rica?

Iedere reiziger is anders. De reisspecialisten van Tico hebben veel ervaring met de verzorging van reizen door deze bijzondere natuurbestemming en kunnen dan ook probleemloos de voor ú perfecte Costa Rica reis samenstellen.

Snelle service

Wij vinden het belangrijk u goed, maar ook snel van dienst te zijn. Onze reisexperts zullen altijd binnen 2 werkdagen reageren op uw verzoek.

Costa Rica reizen op maat

In overleg met u stippelen wij een mooie route voor u uit en selecteren wij de leukste accommodaties, geheel op basis van uw wensen en voorkeuren.

Genieten tijdens de reis

Wij stellen deze reis speciaal voor u samen. U hoeft dan ook tijdens de reis alleen maar te genieten van al het moois wat deze reis door Costa Rica u te bieden heeft.

Ontvang ca. 4 keer per jaar onze nieuwsbrief vol reisinspiratie, verhalen en aanbiedingen.

Bekijk onze privacyverklaring voor meer informatie over de verwerking van uw persoonsgegevens.

© Tico Reizen 2017 - Privé reizen op maat