Logo bg white

Natuurreis Costa Rica

17-daagse rondreis door Costa Rica
Vanaf € 3.500,00 p.p.
December t/m april
Gemma hanrath
Heeft u vragen?
×

Natuurreis Costa Rica

De ‘Natuurreis Costa Rica’ is een prachtige individuele natuurreis waarbij u met een goede en ruime 4WD huurauto in uw eigen tempo Costa Rica verkent. Tijdens deze natuurrondreis Costa Rica bezoekt u in een ontspannen tempo enkele prachtige hoogtepunten van het land. Doordat u op drie verschillende locaties 3 nachten verblijft, heeft u alle tijd om tot rust te komen en vele schitterende excursies te maken.


Bekijk het volledige reisprogramma van de natuurreis Costa Rica!

Vliegtuig
Over land
Boot
1
1

1: Vliegreis naar San José

Vandaag gaat de prachtige reis door Costa Rica van start. U vertrekt in de middag met een rechtstreekse vlucht van KLM naar San José. Na aankomst op de luchthaven van San José wordt u ontvangen door een vertegenwoordiger van ons lokale agentschap en heeft u een transfer van de luchthaven naar uw hotel.

 • ★★★+ hotel Grano de Oro (1n)
 • ★★★★ hotel Grano de Oro (1n – superior room)

Grano de Oro

2
2

2: San José – Cahuita

’s Ochtends wordt uw huurauto opgeleverd bij uw hotel. De huurauto staat de komende 11 dagen tot uw beschikking voor uw natuurreis Costa Rica. U rijdt hierna in ca. 4 à 5 uur via Sarapiquí en Limón naar Puerto Viejo de Talamanca aan de Caribische kust. De rest van de dag kunt u vrij besteden.

 • ★★★ hotel La Costa de Papito (3n)
 • ★★★★ Le Cameleon Boutique Hotel (3n)

"De natuur in Costa Rica is adembenemend en we hebben ontzettend veel kunnen wandelen en ondernemen. Accommodaties waren zoals verwacht, sommigen zelfs boven verwachting! In Rio Celeste hebben we prachtig paard gereden, een absolute aanrader."
Gerard & Yvonne
3
3

3 & 4: Puerto Viejo de Talamanca & omgeving

De komende dagen kunt u naar eigen inzicht besteden. Een bezoek aan het Nationale Park Cahuita tijdens uw natuurreis door Costa Rica is zeker de moeite waard. Vanaf Playa Cahuita kunt u een wandelpad volgen dat naar het ruim zes kilometer verder gelegen Puerto Vargas leidt. Hier is een prachtig strand waar u kunt snorkelen.

5
5

5: Puerto Viejo de Talamanca – Turrialba

Vandaag vervolgt u uw natuurreis Costa Rica in ongeveer 4 uur naar het dorpje Turrialba aan de Caribische zijde van de Cordillera de Talamanca. De vulkaan Irazú is Costa Rica’s hoogste en nog altijd actieve vulkaan. In 1963 is deze het laatst tot uitbarsting gekomen. Het gebied kenmerkt zich door uitgestrekte groene vruchtbare dalen met veel koffieplantages. Eenmaal boven gekomen verandert het landschap in een grijs desolaat maanlandschap. De vulkaan bestaat tegenwoordig uit diverse kleine en grotere kraters. Het gifgroene kratermeer van ca. 360 meter diep is werkelijk adembenemend. • ★★★ Casa Turire (2n)
 • ★★★★ Rancho Naturalista (2n – vp)
6
6

6: Turrialba

Vrije dag in Turrialba. U kunt er op eigen gelegenheid er op uit trekken en wandelen over de diverse wandelpaden in de omgeving. Spot diverse vogels tijdens de natuurreis in Costa Rica. Ter plaatse kunt u diverse excursies boeken (niet inbegrepen).

Rancho Naturalista

7
7

7: Turrialba – San Gerardo de Dota

U vervolgt uw tocht door de Cordillera de Talamanca. In ongeveer 4 uur reist u verder naar San Gerardo de Dota, gelegen in de nevelwouden van de Cerro de la Muerte. Dit is hét leefgebied van de legendarische Quetzal.

 • ★★★+ Dantica Cloud Forest Lodge (2n)
 • ★★★★ Dantica Cloud Forest Lodge (2n – junior suite)
8
8

8: San Gerardo de Dota

Vrije dag om de omgeving van San Gerardo de Dota te verkennen.

9
9

9: San Gerardo de Dota – Playa Uvita

U rijdt vandaag verder naar de kuststreek van de Stille Oceaan en passeert onderweg de bekende ‘Cerro de la Muerte’. Hier is voorzichtigheid geboden tijdens het rijden aangezien hier vaak een laaghangende mist hangt. Bij San Isidro slaat u af en rijdt u richting het plaatsje Dominical, gelegen aan de kust. Het hotel ligt 35 km ten zuiden van Dominical, nabij Playa Uvita.

 • ★★★+ Oxygen Jungle Villa’s (3n – jungle view villa)
 • ★★★★ Oxygen Jungle Villa’s (3n – ocean view villa)
10
10

10 & 11: Playa Tortuga & omgeving

Vrije dagen tijdens uw natuurreis Costa Rica aan de Stille Oceaan. U kunt volop genieten van de prachtige stranden en de mooie natuur. Door de ligging nabij het Marino Ballena National Park, de kust met vele stranden en het uitgestrekte mangrovegebied van Terraba-Sierpe zijn er ontzettende veel excursiemogelijkheden. In de maanden juli t/m september en in december t/m maart kunt u in het Marino Ballena National Park bultrugwalvissen zien!

12
12

12: Playa Uvita – Peninsula de Osa

In de ochtend verlaat u uw hotel en rijdt u zuidwaarts in ca. 4 à 5 uur via Palmar Norte naar Puerto Jiménez. U levert de auto in en heeft een door de lodge georganiseerde transfer naar Bosque del Cabo. Uw lodge ligt aan deze Pacifische kust, midden in het tropische regenwoud. De rest van de dag kunt u naar eigen inzicht besteden en genieten van de grote diversiteit aan fauna en flora. U verblijft de komende dagen op basis van volpension.

 • ★★★+ Bosque del Cabo (3n – bungalow – vp)
 • ★★★+ Bosque del Cabo (3n – deluxe bungalow – vp)

Bosque del Cabo

13
13

13 & 14: Nationaal Park Corcovado

De komende dagen van uw Costa Rica natuurreis kunt u geheel naar eigen inzicht indelen. Het schiereiland biedt een enorme biologische diversiteit en is de thuisbasis van meer dan 400 soorten vogels en meer dan honderd soorten amfibieën en zoogdieren, waaronder apen, ara's, neusbeertjes en andere wilde dieren. Volgens National Geographic is deze regio van Costa Rica één van de meest interessante biologische plekken op aarde. Uw accommodatie biedt dan ook verschillende (optionele, niet inbegrepen) excursies aan om het Nationale Park te ontdekken. In december en januari heeft u kans de bultrug walvis te spotten.

15
15

15: Corcovado – San José

Vandaag komt uw verblijf in Corcovado tot een einde en heeft u na het ontbijt een transfer naar de luchthaven van Puerto Jiménez. Vervolgens vliegt u met een binnenlandse vlucht naar San José, de laatste bestemming van uw Costa Rica natuurreis. Na aankomst heeft u een transfer naar uw hotel.

 • ★★★+ hotel Grano de Oro (1n)
 • ★★★★ hotel Grano de Oro (1n – superior room)

Hotel Grano de Oro video

16
16

16: Vertrek

Overdag heeft u vrij te besteden. In de vroege avond wordt u met een transfer naar de luchthaven gebracht voor uw rechtstreekse vlucht van KLM naar Amsterdam. De natuurreis Costa Rica is afgelopen.

17
17

17: Aankomst

Aankomst in Amsterdam.

Prijsindicatie voor deze natuurreis Costa Rica

Voor deze 17-daagse natuurreis door Costa Rica geldt een indicatie reissom van €3.500 per persoon (bij deelname van 2 personen) en op basis van verblijf in toeristen klasse accommodaties. Verblijft u liever in superieure klasse hotels? Dan dient u rekening te houden met een indicatie reissom van €3.975 per persoon.

Deze prijsindicaties zijn inclusief autohuur, en alle vluchten en zijn gebaseerd op laagseizoentarieven. Deze natuurreis Costa Rica is uiteraard volledig naar wens aan te passen en uit te breiden.


Direct offerte aanvragen
Gemma Hanrath • Reisexpert Costa Rica

Heeft u vragen?

Mail mij Bel mij

Waarom met Tico naar Costa Rica?

Iedere reiziger is anders. De reisspecialisten van Tico hebben veel ervaring met de verzorging van reizen door deze bijzondere natuurbestemming en kunnen dan ook probleemloos de voor u perfecte Costa Rica natuurreis samenstellen.

Snelle service

Wij vinden het belangrijk u goed, maar ook snel van dienst te zijn. Onze reisexperts zullen persoonlijk contact met u opnemen en altijd zo spoedig mogelijk reageren op uw vragen.

Costa Rica reizen op maat

In overleg met u stippelen wij een mooie route voor u uit en selecteren wij de leukste accommodaties, geheel op basis van uw wensen en voorkeuren.

Genieten tijdens de reis

Wij stellen deze reis speciaal voor u samen. U hoeft dan ook tijdens de reis alleen maar te genieten van al het moois wat deze reis door Costa Rica u te bieden heeft.

Ontvang maandelijks onze nieuwsbrief vol reisinspiratie, verhalen en aanbiedingen.

Bekijk onze privacyverklaring voor meer informatie over de verwerking van uw persoonsgegevens.

© Tico Reizen 2017 - Privé reizen op maat