Reisprogramma Makgadikgadi zoutpannen Botswana

1
1

dag 1: Aankomst Makgadikgadi


Vandaag vliegt u vanuit Maun (of - afhankelijk van uw programma - vanaf een andere bestemming) met een klein chartervliegtuigje richting Makgadikgadi Pans National Park. Aangekomen op de airstrip wordt u verwelkomd door een vertegenwoordiger van de lodge en naar uw accommodatie gebracht. Leroo La Tau ligt aan de westelijke oever van de Boteti River. De rivier wordt gevoed door de Okavango Delta en stroomt in zuidoostelijke richting naar Lake Xau. Ze heeft vanaf eind jaren 90 drooggestaan, maar sinds 2010 stroomt er weer water door de bedding en zoeken de vele dieren in de regio de rivier dankbaar op, met name in de droge wintermaanden.

Vanaf juni trekken vele dieren naar de rivier en in november is het topdrukte met zebra's, wildebeest, leeuwen, nijlpaarden en krokodillen. Ook luipaarden, cheeta's, bruine en gevlekte hyena's en de Chobe Bushbuck kunt u tijdens excursies zien. Na de regens vertrekken de dieren weer en migreren ze naar Nxai Pan of het zuidoosten van Botswana. Leroo La Tau is een kleinschalige lodge met slechts 12 chalets, allen op houten palen gebrouw, met grote glazen ramen en een eigen veranda. In het hoofdgebouw vindt u de lounge, zwembad en een mooie locatie voor buiten diners!

  • ★★★★ Leroo La Tau (2n - all inclusive)

Leroo La Tau kamer

2
2

dag 2: Makgadikgadi Pannen


Vandaag staan prachtige activiteiten op het programma in dit uitgestrekte gebied. In de droge wintermaanden trekken zoveel dieren naar de rivier dat u de lodge niet eens hoeft te verlaten om veel wild te spotten! De lodge biedt echter dagelijks mooie excursies aan die zijn inbegrepen bij uw verblijf. U maakt bijvoorbeeld een gamedrive per 4WD safari voertuig door het Makgadikgadi Pans National Park (let op, deze excursie vindt niet dagelijks plaats). Wanneer er veel water in de Boteti rivier staat, worden ook boot activiteiten aangeboden. Optioneel kan ook een bezoek aan het nabijgelegen Khumaga dorp worden gebracht of kunt u een dagtrip organiseren naar Nxai Pan en de Baines Baobabs.

Activiteiten vanuit Leroo La Tau

3
3

dag 3: Vertrek


Na het ontbijt wordt u teruggereden naar de airstrip vanwaar u naar een bestemming naar keuze vliegt. De Makgadikagi Pannen zijn een prachtige bestemming om aan te doen tijdens uw rondreis door Botswana! Wij stellen graag een prachtig programma voor u samen en zullen adviseren over de mooiste routes en prachtigste accommodaties. Afhankelijk van uw gezelschap en de doorgegeven wensen en voorkeuren nemen we Leroo La Tau voor u op in de reis of stellen we een van de andere prachtige accommodaties in deze omgeving voor; zoals Meno a Kwena, Jack's Camp of Camp Kalahari.

Ontvang maandelijks onze nieuwsbrief vol reisinspiratie, verhalen en aanbiedingen

Bekijk onze privacyverklaring voor meer informatie over de verwerking van uw persoonsgegevens.

Ontvang maandelijks onze nieuwsbrief vol reisinspiratie, verhalen en aanbiedingen

Bekijk onze privacyverklaring voor meer informatie over de verwerking van uw persoonsgegevens.

© Tico Reizen 2017 - Privé-reizen op maat